واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
اینترنت ارزان شد
تعرفهگذاری جدید در مورد تلفن و اینترنت نشان از ادامه روندی دارد که بر اساس آن شهروندان هر چه بیشتر به سمت خدمات اینترنتی برای ارتباطات سوق پیدا میکنند، چرا که حاصل آخرین جلسه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات گرانی تلفن و ارزانی اینترنت بوده است. در چند سال اخیر به ویژه با فراگیرشدن گوشیهای هوشمند ضریب استفاده از اینترنت در ایران افزایش یافته است.
روزنامه آرمان - حجت صالحی: تعرفهگذاری جدید در مورد تلفن و اینترنت نشان از ادامه روندی دارد که بر اساس آن شهروندان هر چه بیشتر به سمت خدمات اینترنتی برای ارتباطات سوق پیدا میکنند، چرا که حاصل آخرین جلسه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات گرانی تلفن و ارزانی اینترنت بوده است. در چند سال اخیر به ویژه با فراگیرشدن گوشیهای هوشمند ضریب استفاده از اینترنت در ایران افزایش یافته است.
این مساله باعث استفاده کمتر از خدمات تلفن ثابت و همراه شده است، چنانکه برای مثال با رشد استفاده از تلگرام به میزان زیادی استفاده از پیامک کمتر شده است. بر اساس گزارشهای منتشرشده در سال ۹۴، ضریب نفوذ اینترنت در ایران بر مبنای آمار سامانه مدیریت ضریب نفوذ اینترنت به ۱۲/۸۲ درصد رسیده است و این درحالی است که پیش از این ضریب نفوذ اینترنت در ایران، ۷۳ درصد بود.
براساس آمار ارائهشده از کل اتصالات در کشور، ضریب نفوذ اینترنت با احتساب ۶۱ میلیون و ۷۰۹ هزار و ۹۲۹ کاربر به دست آمده است و تعداد مشترکان اینترنت بر مبنای جمعیت ۷۵ میلیون و ۱۴۹ هزار نفر در ایران، ۴۳ میلیون و ۲۶ هزار و ۲۷۹ نفر اعلام شده است. در گزارش ضریب نفوذ اینترنت در ایران، بیشترین اتصالات کاربران ایرانی مربوط به اینترنت موبایل است و پس از آن اینترنت ADSL بیشترین کاربر را در کشور به خود اختصاص داده است.
براین اساس، ضریب نفوذ اینترنت ADSL در ایران به ۰۷/۲۲ درصد رسیده است و تعداد کاربران این فناوری، ۱۶ میلیون و ۵۸۲ هزار و ۵۳ کاربر و تعداد مشترکان آن ۶ میلیون و ۶۳۲ هزار و ۸۲۱ مشترک اعلام شده است. همچنین ضریب نفوذ اینترنت موبایل با توسعه ۳G در کشور به ۶۷/۳۸ درصد رسیده و ۲۹ میلیون و ۵۸ هزار و ۷۱۹ ایرانی با موبایل خود به اینترنت متصل میشوند.
کاهش نرخ اینترنت و افزایش تعرفه تلفن
در آخرین جلسه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات با افزایش نرخ جداول تعرفهای تلفن ثابت و کاهش قیمت اینترنت موافقت شد. به گزارش تسنیم، جلسه کمیسیون تنظیم مقررات ارتباطات شب شنبه پیرامون تصمیمگیری برای کاهش نرخ اینترنت و بررسی افزایش تعرفههای تلفن ثابت برگزار شد. همانطور که وزیر ارتباطات پیش از این جلسه احتمال ارزانشدن نرخ اینترنت حداقل تا ۱۵ درصد را اعلام کرده بود، ظاهرا این موضوع مصوب شده و اعضای حاضر در جلسه روی موافق نسبت به آن نشان دادهاند.
تعیین نرخ برای کف قیمت بستههای اینترنت موبایل نیز از جمله دیگر دستور جلسات بوده که به نتیجه رسیده و در نهایت بعد از جلسات متعدد پیرامون افزایش قیمت فروش تلفن ثابت و تعرفههای آن، این موضوع هم به تصویب کمیسیون مذکور رسید. یکی از موضوعات مورد تاکید هیات مدیره جدید شرکت مخابرات ایران افزایش پنج برابری قیمت فروش هر خط تلفن ثابت بود که کمیسیون مذکور با چنین افزایشی موافقت نکرده است. پیش از این از سوی هیئت مدیره جدید مخابرات مطرح شده بود که برای تامین حداقل بخشی از هزینههای تاسیس یک خط تلفن ثابت، مخابرات پیشنهاد افزایش هزینه حق اتصال خط تلفن ثابت از ۵۰ به ۲۵۰ هزار تومان را ارائه کرده است اما چنین رقمی در کمیسیون مذکور مصوب نشده است.
با توجه به اینکه دامنه مصوبات شب گذشته زیاد بوده و افزایش و کاهش نرخ را در حوزه کلان ICT شامل میشود، مصوبات باید به تایید دولت و شورای اقتصاد برسد. همچنین به گزارش ایسنا، ابوالحسن فیروزآبادی، دبیر شورای عالی فضای مجازی اظهار کرد: در حال حاضر تعرفه اینترنت در حال بازنگری است و طبق تصمیماتی که اخیرا گرفته شده هزینه دسترسی به محتوای داخلی تا حدود یک دوم کاهش یافته است. او همچنین متذکر شد: طبق برنامهریزیهای صورت گرفته تلاش بر آن است که این روند تا پایان سال ادامه یافته و در فاز دوم این تعرفهها به حدود یک چهارم برسد.
رتبه ۱۴۷ ایران از نظر سرعت اینترنت
بدون شک سال ۹۴ سال قدرت شبکههای اجتماعی و پیامرسانهای اینترنتی مانند تلگرام بود و شهروندان ایرانی چنین برنامههای اینترنتی را برای تبادل اطلاعات به پیامک و مکالمه تلفنی ترجیح دادند. این موضوع تنها مختص کاربران ایرانی نیست و هماکنون میلیاردها نفر از مردم دنیا هر روز با اتصال به شبکههای اجتماعی با یکدیگر در ارتباط اند. به گزارش مهر، اگرچه آغاز به کار شبکه های اجتماعی به سال ۲۰۰۰ مربوط میشود و در ابتدا این شبکهها تنها سببساز آشنایی دوباره دوستان قدیمی و پیدا کردن دوستان جدید بود، اما فضای مجازی آن قدر سریع پیش رفت که در کمتر از دو دهه، افراد به واسطه عضویت در شبکههای اجتماعی از اخبار و رویدادهای جهان به اندازه یک پلکزدن فاصله دارند.
به همین دلیل امروزه با رواج اپلیکیشن ها و پیام رسانهای موبایلی در کنار هزاران شبکه خبری و میلیونها وب سایت اینترنتی، تبادل اطلاعات در میان مردم جهان، شکلی کاملا متفاوت نسبت به چند سال اخیر به خود گرفته است. در ایران نیز با توجه به روند رو به رشد ضریب نفوذ دیجیتالی شدن، پیشبینی مرکز مطالعات استراتژیک غرب حاکی از آن است که تا سال ۱۴۰۰ کشور ما در میان شش کشور اول دنیا از نظر تکنولوژی دیجیتالی و زندگی دیجیتالی قرار گیرد و نقش شبکههای اجتماعی در تغییرات سبک زندگی و دیجیتالی شدن، کاملا مشهود است.
باتوجه به اینکه ایران قصد دارد به سمت ارتباطات مجازی سوق داده شود باید زیرساختهای لازم را فراهم کرد. به عبارت دیگر باید دسترسی آسان و ارزان به اینترنت فراهم شود و کاربران بتوانند با سرعت بالاتری از اینترنت استفاده کنند. آخرین رتبهبندی جهانی کشورها از وضعیت اینترنت، از رتبه ۱۴۷ ایران در میان ۲۰۰ کشور از حیث سرعت دانلود اینترنت پهنباند و جایگاه ۹۸ از میان ۱۱۴ کشور جهان از نظر سرعت دانلود اینترنت موبایل حکایت دارد. در این رتبهبندی سنگاپور با متوسط سرعت دانلود ۲۳/۱۱۹ مگابیت بر ثانیه با اختلاف در رتبه اول قرار گرفته است.
تاریخ انتشار: ۲۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۲۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 24]