واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
هدف «یوگا» گرفتن قوه تعقل و فکر از انسان یک کارشناس و پژوهشگر عرفان های کاذب گفت: یوگا موجب نرم شدن استخوان ها می شود و احتمال شکنندگی آن را در دوران سالمندی افزایش می دهند.
به گزارش فرهنگ نیوز، برنامه «شعبده شوم» با موضوع فلسفه تخلیه ذهن در یوگا و صدمات جسمی یوگا و با حضور محدثه مهریزی کارشناس و پژوهشگر عرفان های کاذب و نرجس مهدوی پژوهشگر ادیان انحرافی و مباحث کلامی بین ادیان روانه آنتن شد.
نرجس مهدوی با بیان اینکه یوگا یکی از آئین های غیرخدا گرا است، خاطرنشان کرد: البته یوگا در کشورمان بیشتر به عنوان یک ورزش مد نظر است و آن چیزی که باعث گسترش آن است، تبلیغ بر اساس ورزش است. تبلیغات گسترده ای برای آن مطرح می شود و فواید زیادی برای آن عنوان شده است از جمله اینکه گفته می شود، یوگا باعث تقویت هورمن های بدن و جریان خون می شود.
وی افزود: بخش دیگر فواید یوگا برای ذهن انسان مطرح می شود. به عنوان مثال اینگونه مطرح می شود که یوگا باعث افزایش تمرکز، خلاقیت و هوش برای انسان می شود و از این طریق خیلی ها از یوگا استفاده می کنند.
پژوهشگر ادیان انحرافی و مباحث کلامی بین ادیان به حوزه سوم یوگا که مربوط به تمرینان تنفسی است، اشاره کرد و اظهار داشت: اشاره می شود که با تمرینات مناسب تنفسی انسان به سلامت می رسد که یکی از نتایج آن افزایش گردش خون است. بنابراین بیشتر تبلیغاتی که برای یوگا می شود، مربوط به سلامتی و جسم انسان است.
محدثه مهریزی با بیان اینکه نمی توان یوگا و تاثیرات آن را برای همه سنین و گروه ها و افراد تجویز کرد، عنوان داشت: آنچه به عنوان فواید یوگا مطرح می شود تنها برای افراد خاصی است. به عنوان مثال مطرح می شود که با یوگا می توان ماده آدرنالین را در خون کاهش داد اما این موضوع برای همه افراد نیست بلکه برای افرادی است که به طور طبیعی آرامش طبیعی را دارند.
وی همچنین اظهار داشت: یکی از انتقادات پزشکی که به یوگا وارد می شود آسیب های فیزیولوژیکی است که به طور جدی به بدن وارد می شود. حتی یکی از نویسندگان آمریکایی به نام ویلیام براد که نویسنده ارشد مجله نیویورک تایمز است و چندین سال یوگا کار کرده، به دلیل آسیب های جدی که به کمرش وارد شده، در این مورد اقدام به روشنگری کرده است. این فرد کتابی با عنوان دانش یوگا؛ خطرات و منافع منتشر می کند و در همان سال یک مقاله جنجالی نیز در نیویورک تایمز به چاپ می رساند که در آن آسیب های جدی یوگا را بررسی می کند. این مقاله واکنش جامعه بین المللی یوگا را برانگیخت.
کارشناس و پژوهشگر عرفان های کاذب با اشاره به مجله ویلیام براد درباره آسیب های یوگا گفت: نشانگان خروجی قفسه سینه، التهاب تخریبی مفصلی مهره های گردن، تنگی کانال نخاع کمری و سوراخی و پارگی شبکیه و افتادگی پا از جمله آسیب هایی است که به آنها اشاره می شود.
وی ادامه داد: در یافته های آکادمی جراحان ارتوپدی آمریکا صدمات شایعی را برای یوگا عنوان کردند، زیرا افراد ساعت ها در یک حالت خاص می مانند که از جمله این آسیب ها کشش زیاد گردن، ستون فقرات و پاها است. همچنین این حرکات در افرادی که پوکی استخوان شدید دارند و یا فشار خونی بالا و پایین دارند باعث بدتر شدن وضعیت ایشان می شود.
مهریزی به نتایج تحقیقات دانشمندان اشاره کرد و افزود: یوگا موجب نرم شدن استخوان ها می شود و احتمال شکنندگی آن را در دوران سالمندی افزایش می دهند. اکثر حرکات یوگا، ستون فقرات را بیش از حد به جلو و عقب خم می کند که این مسئله باعث شکنندگی مهره می شود. حتی گفته می شود در بیماران مبتلا به بیماری های روحی و روانی انجام بعضی از حرکت های یوگا باعث تشدید بیماری نیز می شود.
وی با اشاره به تبلیغاتی که برای از بین بردن وسواس با انجام حرکات یوگا می شود، بیان داشت: اما دانشمندان اعلام کرده اند به دلیل حالت خلسه ای که در یوگا انجام می شود، اصلا برای بیماران وسواسی مناسب نیست. همچنین بیمارانی که استرس و بیماری های قلبی و عروقی دارند، انجام حرکت های یوگا برایشان ممنوع است.
در ادامه مهدوی با بیان اینکه یکی از فوایدی که برای یوگا مطرح می کنند، تمرکز ذهن و تقویت حافظه است، اظهار داشت: شاید در مراحل اولیه و برای بعضی افراد این موضوع صدق کند، زیرا تمرینات برای خالی کردن ذهن از سایر امور بود. در حقیقت در یوگا سعی می کردند، موضوعی را اصل قرار دهند و در کنار آن، موضوعات و سایر مسائل را از ذهن خارج کنند و بعد مراقبه و تمرکز روی آن موضوع خاص داشته باشند.
وی تصریح کرد: همه این موارد، هدف اصلی یوگا نیست، بلکه هدف یوگا از انجام این تمرینات می خواهد به اتحاد و وحدت با آگاهی برتر برسد و عملا می خواهد قوه تعقل و فکر را از انسان بگیرد و مطرح می کنند فرد هر چقدر بیشتر به مبانی اخلاقی ملتزم باشد و هر چقدر دارای قوه تعقل بیشتری باشد، از وحدت با آگاهی برتر دورتر می شود و کمتر تحت تاثیر یوگا قرار می گیرد. ولی هر چقدر کمتر ملتزم به ارزش های اخلاقی و تعقل و فکر باشد و هر آنچه که آگاهی برتر می گوید را انجام دهد تا تبدیل به فردی منفعل که اراده ای از خود ندارد، شود، به تکاملی که یوگا مد نظر دارد، نزدیک شده است.
پژوهشگر ادیان انحرافی و مباحث کلامی بین ادیان، تقویت حافظه را هدف یوگا ندانست و عنوان داشت: دین اسلام راهکارهای بهتری را مد نظر قرار داده است. حتی علوم تجربی جدید فارغ از دین نیز مسائل خیلی بهتری برای تقویت حافظه مطرح کرده اند.
وی به روش های تقویت حافظه در اسلام اشاره کرد و افزود: ادیان الهی به دو بعدی بودن انسان توجه دارند؛ به اینکه انسان یک جنبه روحانی و یک جنبه انسانیت است. در تقویت حافظه اسلام موارد مختلفی را مطرح می کند از جمله مباحث مربوط به خوراکی و تغذیه. به عنوان مثال توصیه شده است که مویز قبل از صبحانه مصرف کنید تا باعث تقویت ذهن شود. از دیگر مواردی که برای تقویت حافظه مطرح می کنند نوشتن است؛ امام صادق مطرح می کنند بنویسید زیرا نمی توان آموخته ها را حفظ کرد جز به وسیله نوشتن.
قابل ذکر است؛ برنامه "شعبده شوم" پنج شنبه و جمعه ها ساعت ۱۷ از شبکه رادیویی گفت و گو پخش می شود و علاقه مندان می توانند برای دریافت فایل صوتی به سایت رادیو گفت و گو مراجعه کنند.
منبع: مهر
95/3/30 - 14:26 - 2016-6-19 14:26:20
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]