تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 17 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):حق، شمشير بُرَّنده اى است بر ضد اهل باطل.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1826992226




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

فوتبال ايراني، لهجه عثماني


واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
فوتبال ايراني، لهجه عثماني




فوتبال ایران دوران سختی را سپری می کند، حضور سیاسیون در ورزش باعث شده گاهی اتفاقات سیاسی هم در تصمیم گیری های ورزشی سهم داشته باشد.





روزنامه قانون: فوتبال ایران دوران سختی را سپری می کند، حضور سیاسیون در ورزش باعث شده گاهی اتفاقات سیاسی هم در تصمیم گیری های ورزشی سهم داشته باشد. بارها از نگاه اشتباه سیاسی و نژادپرستانه به ورزش نوشته ایم اما این بار یک تصمیم اشتباه، فوتبال ایران را زیر سوال برده است. همین چند وقت پیش بود که عربستان به AFC شکایت و اعلام کرد نمی خواهد در ایران بازی کند، کنفدراسیون فوتبال آسیا هم حق را به عربستان داد. بهروان درباره این ماجرا گفته بود: « این رای از نظر ما کاملا سیاسی و مصداق بارز دخالت سیاست در ورزش است. این رای برخلاف منشور المپیک و تاکید فیفا و حتی آیین‌نامه مسابقات خود کنفدراسیون فوتبال آسیا صادر شده که در آنها بر جدایی سیاست از فوتبال تاکید شده است».


2 ماه و 22 روز بعد اما مصطفی آجورلو که مدیرعامل تراکتور شده بود، قرارداد یک بازیکن ارمنستانی را به دلیل آنچه«درخواست مردم تبریز» عنوان کرده بود، فسخ کرد. ظاهرا ماجرا به جنگ های ادامه دار ترکیه و ارمنستان مرتبط می شود، جنگ هایی که به نسل کشی ارامنه هم منجر شد. سوال اما اینجاست که اساسا جنگ بین دو کشور چه ربطی به مردمان شریف و میهن پرست تبریز دارد؟ سوال دوم این است که دوستان اگر معتقدند که نباید نگاه سیاسی و نژاد پرستانه به ورزش داشت، چرا در زیرمجموعه خودشان این اتفاق رخ نمی دهد؟ آیا این نگاه چیزی جز نژادپرستی است؟ چرا باید با تصمیماتی از این دست، فوتبال مان را زیر سوال ببریم؟

  مگر آندو ارمنی نبود؟

ادموند اختر از هموطنان ارامنه کشورمان و بازیکن سابق استقلال تهران، مدیربرنامه های هاروان، همان مدافع ارمنستانی است که آجورلو به بهانه ملیتش او را حذف کرد. اختر درباره این ماجرا به «قانون» می گوید: انتقال این بازیکن به تراکتورسازی منتفی شد، واقعا برای آن ها متاسفم. این اتفاقات در فوتبال،غیرحرفه ای است. مگر آندو تیموریان افغان بود؟ کاسپاروف که در تراکتورسازی بازی می کرد و همراه با این تیم به لیگ برتر آمد، ارمنستانی نبود؟ من درباره بازی های پشت پرده در تراکتورسازی صحبتی ندارم و ترجیح می دهم فعلا چیزی نگویم.

  دلیلش را نمی پسندم

جمشید نظمی، مدیرعامل سابق تراکتورسازی تبریز رابطه خوبی با مصطفی آجورلو دارد. او که چند روز پیش به ملاقات آجورلو رفته بود درباره این اتفاق به «قانون» می گوید: به هر حال آجورلو مدیرعامل تراکتورسازی است و باید براي تصمیمات او احترام قائل شویم.

او درباره اینکه آندو تیموریان هم در تراکتورسازی بازی کرده و چنین مشکلاتی نداشته، می گوید: به هر حال آندو ایرانی است و اینجا چون آذری زبان هستند حساسیت ها بیشتر است.

نظمی درباره اینکه نگاه سیاسی نباید در ورزش وجود داشته باشد، می گوید: من هم نگاه سیاسی به این داستان ندارم بلکه نگاهم ورزشی است، دلیل این کار مدیرعامل تراکتورسازی را نمی پسندم ولی چون خودم در این تیم بوده ام می گویم اجازه بدهید مدیرعامل درباره این ماجرا تصمیم بگیرد.

مدیرعامل سابق تراکتورسازی در پایان گفت: من اعتقاد دارم هر تیمی مسئولی دارد که براساس سلیقه اش تیم می بندد. اجازه بدهیم او با آرامش تراکتورسازی را آماده مسابقات کند.

  به یاد شیری

اتفاقی که در انتقال هارویان به تراکتورسازی افتاد ما را یاد ماجرای مهدی شیری انداخت. مهدي شيري با درخشش در برق شيراز اين فرصت را پيدا كرد تا در سال 88 و اواسط ليگ هشتم حرفه‌اي به عنوان اولين لژيونر ايراني راهي فوتبال عربستان شود. او با النصر به توافق رسيد و حتي قرارداد هم امضا كرد اما روابط تيره سياسي ايران و عربستان مانع از حضورش در اين تيم عربستاني شد و به ناچار قراردادش را فسخ كرد تا مشخص شود فوتبال نه تنها از سياست جدا نيست كه با آن رابطه مستقيم هم دارد. مهدی شیری درباره این اتفاق به «قانون» می‌گوید: این نگاه به فوتبال واقعا زیبا نیست. سیاسی کردن ورزش از دید همه طرفداران و قانون تایید نشده است. فیفا هم با این ماجرا به شدت برخورد می‌کند.

شیری در ادامه می گوید: وقتی برای من این اتفاق رخ داد فکرش را هم نمی کردم که به خاطر ملیتم نتوانم فوتبالم را در جای دیگری ادامه بدهم، شوکه شده بودم، با النصر توافق کرده بودم و حتی ویزا هم برایم صادر شده بود ولی وقتی می‌خواستند ویزا را وارد پاسپورت کنند، مشکلات شروع شد و مانع بازی من در این کشور شدند.

بازیکن سابق برق شیراز درباره رد کردن هارویان به خاطر ملیتش می گوید: فوتبال ایران سطح بالایی دارد و او آمده بود تا پیشرفت کند، واقعا خوب نیست که در کشوري اسلامی مثل ایران به بهانه ملیت از بازی یک فوتبالیست جلوگیری کنیم.

بازیکن سابق تیم جوانان استقلال تهران می‌گوید: بعد از آن اتفاق النصری ها از من عذرخواهی نکردند ولی فیفا حتی حق اعتراض را هم از آن ها گرفت و کاملا به من حق داد. این نگاهی است که فیفا دارد و کاملا درست است.

شیری در پایان گفت: نگاه سیاسی و نژادپرستی در ورزش کشور اتفاقی بود که سال ها مقابل آن ایستاده و اجازه نداده بودیم وارد ورزش‌مان شود. ورزش به عنوان پیونددهنده انسان هاست و این نگاه ها باید از آن دور شود.

  نمی تواند ثابت کند

هوشنگ نصیرزاده، کارشناس حقوقی کشورمان درباره احتمال شکایت این مدافع ارمنستانی از تراکتورسازی به «قانون» می‌گوید: اظهارات رسانه ای مدرکی برای شکایت محسوب نمی شود، او می تواند بابت قراردادش از تراکتورسازی شکایت کند ولی این موضوع ربطی به نژادپرستی ندارد، یعنی نمی تواند به آن ربطش دهد.

  سکوت مسئولان

در پایان لازم به ذکر است که با بهروان و تاج هم تماس گرفتیم تا واکنش آن ها را به این اتفاق بپرسیم اما هیچکدام حاضر به پاسخگویی نبودند.محمدزاده، رئیس سابق کمیته اخلاقی هم با بیان اینکه« اجازه بدهید درباره این مسائل من صحبتی نکنم» ترجیح داد سکوت کند.

به هر ترتیب اتفاقی که رخ داد مصداق بارز اقدامات نسنجیده برخی مدیران است که حتی تلاش نمی کنند خودشان را اصلاح کنند و فقط سیاست سکوت را در پیش می گیرند تا باز هم آب ها از آسیاب بیفتد، این سیاست همیشگی مسئولان ورزشی ماست. فراموش نکنیم که با وجود جنگ 8 ساله ایران و عراق بازیکنان زیادی از عراق به کشورمان آمده و فوتبال بازی کرده‌اند، جنگی که به طور مستقیم بین دو کشور وجود داشت. نگاه به فوتبال باید فراتر از نگاه های سیاسی باشد، بیایید از این ورزش لذت ببریم و آن را درگیر جنگ ها و سیاست های عجیب و غریب نکنیم.






تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۸:۵۲





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: برترین ها]
[مشاهده در: www.bartarinha.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


ورزش

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن