واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
واقعیت های صنعت کردستان از زبان رئیس سازمان/ جای واحدهای بزرگ تولیدی در کردستان خالی است استانها > کردستان - نبود واحدهای بزرگ صنعتی در کردستان، لزوم سرمایه گذاری خارجی، راه اندازی کارخانه ایستک در تیرماه، لزوم استفاده حداکثری از ظرفیت صادراتی کردستان و نیاز به همگرایی نمایندگان برای کمک به توسعه استان از جمله مواردی بود که رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان در نشست با خبرنگاران در سنندج مطرح کرد.
بخش بازرگانی داخلی و خارجی کردستان دارای توانمندی ها و ظرفیت های بالقوه است كه در صورت بهره گیری از این فرصت های تجاری می توان به هدف توسعه پایدار بازرگانی خارجی و داخلی استان دست یافت. ساختار و زیر بناهای تجارت داخلی استان به دلیل برخورداری از شبكه توزیع مناسب عمده فروشی و خرده فروشی با وجود سی هزار واحد صنفی در سطح استان به شكل عمودی با هم دارای ارتباط و توان گردش كالا را در كوتاه ترین زمان دارند. استان كردستان به دلیل مجاورت با مرز مشترك 230 كیلومتری با كشور عراق، وجود مشابهت های قومی، فرهنگی و ارتباط خویشاوندی بین شهروندان دو كشور و قرار گرفتن در مسیر ترانزیتی جنوب و شمال غرب كشور دارای ظرفیت ها و توانمندی های بالقوه ای می باشد. همچنین وجود 3 بازرچه فعال مرزی در شهرهای بانه، مریوان و سقز، وجود 13 تعاونی مرزنشین با حدود 280 هزار نفر جمعیت، وجود بانك های تجاری با قابلیت عملیات تجاری بین المللی، وجود مؤسسات بیمه ای و شبكه بازارهای محلی و فرا منطقه ای پتانسیل بالایی را جهت صادرات و واردات كالا دارا می باشد. محمد دره وزمی رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان کردستان در نشستی صمیمی با خبرنگاران و اصحاب رسانه استان، مدیران دولت را موظف به پاسخگویی دانست و گفت: دولت تدبیر و امید دولت راستگویان است و ما هم به عنوان مدیر این دولت موظف به شفاف سازی و عمل بر اساس قانون هستیم.
دره وزمی فعالیت های سازمان حوزه فعالیتش را در بخش های صنعت، معادن، بازرگانی داخلی و خارجی عنوان کرد و اظهار داشت: صنعت کردستان در دولت های گذشته همواره با مشکلاتی مواجه بوده است.
وی افزود: در کردستان 1031 پروانه بهره برداری صادر شده که از این میزان بخش قابل توجهی صنایع خرد و کوچک اند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان با بیان اینکه ساختمان 132 واحد در استان قفل است، بیان داشت: 200 واحد نیمه فعال و 360 واحد نیز با فعالیت بالای پنجاه درصد فعالیت دارند.
دره وزمی با اشاره به اولویت های دولت برای استان کردستان گفت: احیای اشتغال از دست رفته مردم با تزریق سرمایه در گردش درصد قابل توجهی بازسازی می شود.
وی افزود: نبود بازار فروش، مسائل مدیریتی و تجهیزات از جمله مشکلات و موانع کارخانه های کردستان است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان با بیان اینکه اکثر واحدهای استان خرد و کوچک اند، گفت: هدف اصلی ما تبدیل واحدهای نیمه فعال به فعال است.
دره وزمی اظهار داشت: 53 درصد واحدهای تولیدی زیر 10 نفر اشتغال، 5/43 درصد 10 تا 50 نفر، 2 درصد 50 تا 100 نفر و 5/1 درصد نیز بالای 100 نفر اشغالزایی ایجاد کرده اند.
خلا کردستان نبود واحدهای بزرگ است
وی بر لزوم استفاده از ظرفیت های موجود در کردستان تاکید کرد و گفت: حضور شرکت های مادر تخصصی برای توسعه کردستان ضروری است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان افزود: سرمایه گذاری داخلی جوابگوی نیازهای ما نیست و در صورت سرمایه گذاری خارجی می توان به اهداف و چشم اندازهای مدنظر خود زودتر دست یابیم.
دره وزمی گفت: با حل مشکلات پتروشیمی کردستان تا اوایل سال 96 این پروژه به بهره برداری می رسد.
وی با اشاره به اهمیت راه اندازی زنجیره فولاد در کردستان، افزود: این زنجیره اشتغال چند هزار نفر را ایجاد می کند.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان اقدامات انجام گرفته در دوران دولت تدبیر و امید در انجام مطالعات گسترده بر روی معدن های کردستان بی سابقه دانست و بیان کرد: با شناسایی معادن جدید در کردستان به دنبال بستن قراردادهای نهایی برای شروع فعالیت آن ها هستیم.
دره وزمی برنامه دولت را تولید 2 میلیون تن فولاد در کردستان اعلام کرد و اظهار داشت: شخص وزیر و معاونان وزارت صنعت همواره با نگاه ویژه ای به کردستان برنامه ها را دنبال می کنند.
وی گفت: هم اکنون تنها واحد بزرگ تولیدی در استان سیمان کردستان است و لازم است تعداد این واحدها افزایش یابد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان با بیان اینکه معادن تمام مشکلات کردستان را نمی توانند حل کنند، افزود: لازم است با اتکا به ظرفیت موجود و باور به جوانان این دیار مسیری برای رونق اقتصادی مردم در نظر گرفت.
دره وزمی اظهار داشت: کردستان 18 نوع ماده معدنی دارد و از استان های معدنی ایران محسوب می شود و این امر می تواند زمینه ای برای جذب سرمایه گذار باشد.
وی با اشاره به 227 کیلومتر مرز مشترک کردستان با عراق، بر لزوم استفاده حداکثری از این ظرفیت تاکید کرد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان گفت: ظرفیت صادرات در کردستان بسیار بالاتر از آمار موجود است و لازم است با حمایت از صادرکنندگان، ایجاد شرکت های تخصصی صادرات و توزیع بسته های حمایتی از آن حمایت کرد.
دره وزمی نبود فضای نمایشگاهی در کردستان را خلا دیگر این استان مرزی عنوان کرد و افزود: راه اندازی نمایشگاه دائمی در سنندج با همکاری بخش خصوصی از برنامه های اجرایی ماست.
وی در پایان توسعه کردستان را فرآیند همکاری دولت و ملت خواند و گفت: دولت به تنهایی قادر به حل همه امور نیست و لازم است توسعه کردستان وجه مشترک همه جریانات سیاسی باشد.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت کردستان با بیان اینکه هیچ کس نباید به خاطر منافع شخصی توسعه کردستان را عقب بندازد، اظهار داشت: درخواست ما از نمایندگان کردستان در مجلس این است صلاح استان را برای کمک به توسعه در نظر بگیرند.
دره وزمی گفت: جزیره ای عمل کردن نه دولت، نه مردم و نه نمایندگان موفق نخواهند شد و باید رفاه مردم به عنوان چشم انداز مدنظر قرار گیرد.
کلید واژه ها: استان کردستان - سرمایهگذاری صنعتی - وزارت صنعت،معدن و تجارت - صنعت فولاد - صنعت -
پنجشنبه 27 خرداد 1395 - 09:26:02
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]