محبوبترینها
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
پروازهای مشهد به دبی چه زمانی ارزان میشوند؟
تجربه غذاهای فرانسوی در قلب پاریس بهترین رستورانها و کافهها
دلایل زنگ زدن فلزات و روش های جلوگیری از آن
خرید بلیط چارتر هواپیمایی ماهان _ ماهان گشت
سیگنال در ترید چیست؟ بررسی انواع سیگنال در ترید
بهترین هدیه تولد برای متولدین زمستان: هدیههای کاربردی برای روزهای سرد
در خرید پارچه برزنتی به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1826956074
چرارهبر انقلاب با مذاکرات برجام موافقت کردند؟
واضح آرشیو وب فارسی:فرهنگ نیوز:
چرارهبر انقلاب با مذاکرات برجام موافقت کردند؟ یک سوال شاید برای بعضی نخبگان و طیفی از افکار عمومی مطرح بود که اگر رهبری به این میزان نسبت به غیرقابل اعتماد بودن آمریکا و متحدانش یقین دارند، پس موافقت با این مذاکرات و حمایتهای مکرر از تلاشهای تیم مذاکرهکننده چه وجهی میتواند داشته باشد؟
به گزارش فرهنگ نیوز ،"غیرقابل اعتماد بودن دولت آمریکا"، تاکید مکرر رهبر معظم انقلاب در برهههای مختلف و بویژه در دوران حاضر است، با این همه، ایشان با مذاکرات موردی درباره موضوع هستهای که نهایتاً به توافقنامه برجام منتهی شد، موافقت و در موارد متعدد علیرغم تذکرات جدی نسبت به محتوای کلی و روند مذاکره، از تیم مذاکرهکننده کشورمان حمایت کردند.
ایشان از سال 92 حداقل در 10 جا از بیاناتشان به انحاء مختلف به خوشبین نبودن نسبت به مذاکرات تاکید کردهاند. با این حال برخلاف آنچه در برخی رسانهها بازنمایی شد، هیچگاه این عدم خوشبینی نسبت به حصول یک توافق روی کاغذ مطرح نشده است بلکه درونمایه اصلی مطالب ایشان در این زمینه ناظر به این گزاره است که "نشست و برخاست و حرف زدن با آمریکایی ها، مطلقاً تأثیری در کم کردن "دشمنی" آنها ندارد و بدون فایده است."(دیدار مسئولان وزارت خارجه و سفرا و نمایندگی های ایران در خارج از کشور 22 مرداد 93)
رهبر انقلاب در طول دوران مذاکرات هستهای، در توضیح چرایی عدم خوشبینی به مذاکرات با آمریکاییها، طی دیدارها و سخنرانیهای متعدد و متنوع نکات مبسوطی مطرح کردند که از آن جمله میتوان به موارد ذیل اشاره کرد:
- هدفشان از مذاکره پیدا کردن راه حل منطقی نیست، بلکه تحمیل نظراتشان است(اول فروردین 92 حرم رضوی)
- آمریکاییها غیرقابل اعتماد، غیرمنطقی و ناصادق هستند(30 تیر 92 دیدار مسئولان نظام)
- مذاکره با آمریکا جز در موارد خاص نه تنها هیچ نفعی ندارد بلکه ضرر هم دارد(22 مرداد 93 دیدار مسئولان وزارت خارجه و سفرا و نمایندگی های ایران در خارج از کشور)
- مذاکره با آمریکا مشکلات ما را حل نمیکند(همان)
- از مذاکرات نه تنها فایده ای عاید نشد، بلکه لحن آمریکاییها تندتر و اهانت آمیزتر شد/ طلبکاریشان بیشتر شد(همان)
- آمریکایی ها پس از مذاکرات نه تنها دشمنیها را کم نکردند بلکه تحریمها را اضافه کردند(همان)
- اظهارات آمریکاییها نشان میدهد نمی شود به آنها اطمینان و اعتماد کرد(همان)
- نگرانم، چون طرف مقابل حیلهگر است(21 اسفند 93 دیدار خبرگان)
- طرف مقابل بشدّت اهل فریب و دروغ و نقضعهد و حرکت در خلاف جهت صحیح است(20 فروردین 94 دیدار مداحان)
- من هیچوقت نسبت به مذاکرهی با آمریکا خوشبین نبودم(همان)
اما علیرغم ارائه چنین تصویر روشنی از علت عدم خوشبینی به مذاکرات هستهای با طرف آمریکایی، یک سوال شاید برای بعضی نخبگان و طیفی از افکار عمومی مطرح بود که اگر ایشان به این میزان نسبت به غیرقابل اعتماد بودن آمریکا و متحدان مستکبرش یقین دارند، پس موافقت با این مذاکرات و حمایتهای مکرر از تلاشهای تیم مذاکرهکننده چه وجهی میتواند داشته باشد؟ پاسخ به این سوال نیز در بیانات متعدد ایشان در همان دوران مذاکرات به صورت واضح و صریحی مندرج است: "ایده دولت" و "تجربه ملت"
از یک سو احمدینژاد –هرچند به صورت آشکار اعلام نکرد- اما بویژه در 2 سال پایانی عمر دولت خود مشخصاً بر این باور بود که مذاکره مستقیم با آمریکا بخش مهمی از مشکلات را حل خواهد کرد و از سوی دیگر با انتخابات 92 دولتی بر سر کار آمده بود که این بار به وضوح ایده اصلی خود را بهبود اوضاع اقتصادی کشور از طریق گفتگو و تعامل با قدرتهای بزرگ مادی –مشخصاً آمریکا- توصیف میکرد.
رهبر معظم انقلاب در تاریخ 28 بهمن 92 در دیدار جمعی از مردم آذربایجان درباره تأثیر این مسئله بر موافقت خود با مذاکرات هستهای میفرمایند: "بعضی از مسئولین و دولتمردان - دولتمردان آن دولت{دولت احمدینژاد}، بعد هم دولتمردان این دولت{دولت روحانی} - فکر میکنند در قضیهی هستهای ما با آمریکاییها مذاکره کنیم [تا] موضوع حل بشود؛ گفتیم خیلی خب، اصرار دارید شما، در این موضوعِ بالخصوص بروید مذاکره کنید؛ ولی در همان سخنرانی اول امسال گفتم من خوشبین نیستم؛ مخالفتی نمیکنم اما خوشبین نیستم. "
از سوی دیگر در پی نوع عملکرد رئیسجمهور بخصوص در 2 سال پایانی دولت احمدینژاد و نیز تبلیغات انتخاباتی حجتالاسلام حسن روحانی و بویژه بر اثر یک سلسله عملیات روانی پیچیده، حساب شده و طولانی دشمن در عرصه تبلیغاتی، گفتمانی در بخشی از ملت ایران شکل گرفته بود که گمان میکرد مذاکره با آمریکا درباره موضوع هستهای حقیقتاً ممکن است بخش اعظم معضلات اقتصادی کشور را حل کند تا جایی که بارش باران نیز از نظر ذهنی به مذاکرات گره خورده بود!
رهبر معظم انقلاب به این موضوع در سخنرانی مهم خود در تاریخ 12 آبان 1392 اشاره کرده و با یادآوری تجربه دیگری که در سال های 81 تا 83 درباره مذاکره با اروپاییها بر سر همین موضوع هستهای صورت گرفت، میفرمایند: " تجربهای که در سال 82 و 83 در زمینهی تعلیق غنیسازی انجام گرفت، که آنوقت تعلیق غنیسازی را در مذاکرات با همین اروپاییها، جمهوری اسلامی برای یک مدّتی پذیرفت. خب ما دو سال عقب افتادیم، لکن به نفع ما تمام شد. چرا؟ چون فهمیدیم که با تعلیق غنیسازی، امید همکاری از طرف شرکای غربی مطلقاً وجود ندارد. اگر ما آن تعلیق اختیاری را - که البتّه بهنحوی تحمیل شده بود، لکن ما قبول کردیم، مسئولین ما قبول کردند - آن روز قبول نکرده بودیم، ممکن بود کسانی بگویند خب یک ذرّه شما عقبنشینی میکردید، همهی مشکلات حل میشد، پروندهی هستهای ایران عادی میشد. "
رهبر معظم انقلاب همین مبنا را درباره مذاکرات هستهای پس از سال 92 نیز مطرح و تاکید میکنند که درباره مذاکرات جدید هستهای نیز علیرغم اینکه خوشبین نیستم،اما موافقت میکنم چرا که "این تجربه ظرفیّت فکری ملّت ما را بالا خواهد برد."
ایشان در تاریخ 19 دی 92 یعنی چندین هفته پس از توافقنامه ژنو و آشکار شدن بدعهدیهای آمریکا حتی در اجرای این توافق موقت، به تجربهای که اندک اندک میرود تا بین "همگان" شکل بگیرد اشاره کرده و فرمودند "آشکار شدن دشمنی آمریکا با ایران و ایرانی و با اسلام و مسلمین و مدلل شدن آن برای همگان از برکات مذاکرات اخیر بود"
به هر صورت، پس از حدود 2 سال کشوقوس تیمهای مذاکرهکننده ایران و 5+1 نهایتاً توافقنامه برجام در وین به امضای طرفین رسید؛ توافقنامهای که منتقدین در داخل ایران ایرادات بسیار جدی نسبت به متن و فرامتن آن وارد کردند. سرانجام این توافقنامه با شروطی که مجلس شورای اسلامی به آن الحاق کرد و نیز شروط 9 مادهای بسیار مهمی که رهبر معظم انقلاب در تایید مصوبه شورای عالی امنیت ملی به برجام تاکید کردند، به مرحله اجرا درآمد. در مرحله اجرا، عهدشکنیهای گستردهای توسط طرف مقابل ظهور کرد و علیرغم اجرای تمام تعهدات ایران طبق برجام که آژانس بینالمللی انرژی اتمی نیز این اقدامات را تایید کرده، "تقریباً هیچ" ثمری از لغو تحریمها که فلسفه وجودی مذاکرات بود نصیب مردم ایران نشد.
با این حال به نظر میرسد، تجربهای که مهمترین هدف رهبر معظم انقلاب اسلامی از صدور مجوز برای مذاکرات هستهای بود، هم برای دولت و هم برای ملت در حال شکلگیری است. برخی شخصیتهای دولتی احتمالا پی بردهاند که راه پیشرفت از اتکا به ظرفیتهای داخلی میگذرد و شاید بر همین مبناست که اسحاق جهانگیری معاون اول رئیسجمهور این روزها جلسات ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی را جدیتر گرفته است. اما این تجربه برای ملت ملموستر است؛ هرچه هم برخی شخصیتها در داخل از ثمرات متافیزیکی و غیرقابل دسترس برجام در داخل بگویند، مردم به صورت وجودی و انضمامی مفهوم "تقریباً هیچ" را درک میکنند. برجام، یقیناً تجربهای است گران که به قیمت از دست دادن برخی مولفههای قدرت ملت ایران در عرصه فناوری هستهای تمام شده است؛ با این حال این تجربه، یقیناً به این قیمتها میارزد.
در همین باره رهبر انقلاب چندی پیش در ضمن بیاناتشان در مراسم سالگرد ارتحال بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی، با اشاره به شکلگیری تجربه برجام، تاکید کردند: "یک تجربهای ما در مذاکرات هستهای پیدا کردیم؛ این تجربه را نباید فراموش کنیم. این تجربه این است که اگر ما تنازل هم بکنیم، آمریکا دست از نقش مخرّب خودش برنمیدارد؛ این را ما در مذاکرات هستهای تجربه کردیم. ما نشستیم در جمع 1+5، و حتّی جداگانه با آمریکاییها مذاکره کردیم برای قضیّهی هستهای؛ برادران ما، فعّالان پرتلاش ما به یک نقاط مشترکی رسیدند، به یک نتایجی رسیدند؛ طرف -که آمریکا باشد- یک تعهّداتی کرد؛ جمهوری اسلامی تعهّدات خودش را انجام داد، [ولی] آن طرفِ بدقولِ بدعهدِ بدحساب دارد دبّه میکند؛ تا الان دبّه کرده است. خیلی خب، این یکتجربه است، این شد تجربه. حالا خیلیها قبل از این تجربه هم میدانستند امّا بعضی هم که نمیدانستند، حالا بدانند: در هر زمینهی دیگری هم که با آمریکا شما بحث و مجادله کنید، شما کوتاه بیایید، تنازل کنید، باز او نقش مخرّب خودش را حفظ خواهد کرد"
بر همین مبنا بنا دارد طی امروز و روزهای آتی گزارشها و مصاحبههایی درباره تجربیاتی که از برجام نصیب کشور شده است، منتشر کند.
منبع: تسنیم
95/3/26 - 09:19 - 2016-6-15 09:19:43
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: فرهنگ نیوز]
[مشاهده در: www.farhangnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 42]
صفحات پیشنهادی
دولت در برجام راههای انقلابی را پیش گیرد
دولت در برجام راههای انقلابی را پیش گیرد دبیرکل حزب مؤتلفه اسلامی با بیان اینکه ما در برجام نباید در نقشه امریکاییها بازی و جدول ترفندهای آنها را تکمیل کنیم گفت دولت باید در این باره راهکارهای انقلابی و عملی را در پیش گیرد و با سازوکارهای خود در برجام تصمیم بگیرد به گزارش فرهالعربیه مدعی شد؛ ایران و آمریکا به دلیل عدم کارایی برجام، مذاکرات دوجانبه را آغاز میکنند
العربیه مدعی شد ایران و آمریکا به دلیل عدم کارایی برجام مذاکرات دوجانبه را آغاز میکنند روزنامه وابسته به دربار آل سعود در مطلبی از آغاز دور تازه مذاکرات تهران-واشنگتن به دلیل وجود مشکلات در مسیر اجرای برجام خبر داد به گزارش نامهنیوز روزنامه العربیه وابسته به عربستان سعودیرهبر انقلاب: طرف مقابل برجام را پاره کند ما آن را آتش میزنیم /توانمندی اقتصادی عامل اقتدار کشور است
رهبر انقلاب طرف مقابل برجام را پاره کند ما آن را آتش میزنیم توانمندی اقتصادی عامل اقتدار کشور است سیاست > رهبری - رهبر انقلاب صنعت هسته ای را صنعتی راهبردی خواندند که باید بدون لطمه باقی بماند و توسعه یابد به گزارش خبرآنلاین به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دفتر مقامرهبر معظم انقلاب: برجام را پاره کنند، آن را آتش می زنیم (فیلم)
رهبر معظم انقلاب برجام را پاره کنند آن را آتش می زنیم فیلم تاریخ انتشار ۰۹ ۳۹ - ۲۶ خرداد ۱۳۹۵ - 15 June 2016رهبر انقلاب: اگر برجام را پاره کنند، ما آن را آتش میزنیم / موافقان و مخالفان برجام هر دو مبالغه میکنند
رهبر انقلاب اگر برجام را پاره کنند ما آن را آتش میزنیم موافقان و مخالفان برجام هر دو مبالغه میکنند به مناسبت ماه مبارک رمضان سران قوا مسئولان کارگزاران و جمعی از مدیران ارشد دستگاههای مختلف کشوری و لشکری عصر امروز سهشنبه با حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامیاین خطا است که گمان کنیم انقلابی فقط آن کسی است که در دوران امام بوده است/امریکا در عمل به تعهدات خود در مذاکر
به گزارش پایگاه خبری تحلیلی شهرستان ارسنجان ارسن نیوز به نقل از پایگاه دفتر حفظ و نشر آثار حضرت آیت الله خامنه ای رهبر معظم انقلاب اسلامی امروز در مراسم سالگرد ارتحال امام خمینی ره در حرم ایشان سخنان مهمی را خطاب به مردم و مسوولان بیان نمودند متن کامل این بیانات بدین شرح استآملیلاریجانی:عده ای گمان می کردندبرجام که تمام شود آمریکایی ها کوتاه می آیند اما اکنون می بینیم که آنها بدتر
آملیلاریجانی عده ای گمان می کردندبرجام که تمام شود آمریکایی ها کوتاه می آیند اما اکنون می بینیم که آنها بدتر عمل می کنند عدهای تلاش دارند انقلاب را از انقلاب تهی کنند رئیس قوه قضاییه حضور گسترده مردم در مراسم سالگرد ارتحال حضرت امام خمینی ره در سراسر کشور را نشانهای از پیورهبر انقلاب: اگر آنها برجام را پاره کردند ما آن را آتش میزنیم
رهبر انقلاب اگر آنها برجام را پاره کردند ما آن را آتش میزنیم به مناسبت ماه مبارک رمضان سران قوا مسئولان کارگزاران و جمعی از مدیران ارشد دستگاههای مختلف کشوری و لشکری عصر امروز سهشنبه با حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند آفتاب به گزارش پایگاه اطلاعرهبر انقلاب: اگر آمریکاییها برجام را پاره کردند ما آن را آتش میزنیم
رهبر انقلاب اگر آمریکاییها برجام را پاره کردند ما آن را آتش میزنیم به مناسبت ماه مبارک رمضان سران قوا مسئولان کارگزاران و جمعی از مدیران ارشد دستگاههای مختلف کشوری و لشکری عصر امروز سهشنبه با حضرت آیتالله خامنهای رهبر انقلاب اسلامی دیدار کردند آفتاب رهبر معظم انقلروحانی در دیدار مسئولان نظام با رهبر انقلاب:در مذاکرات، حقوق هسته ای ملت ایران را تثبیت کردیم / دولت هم بابت ب
روحانی در دیدار مسئولان نظام با رهبر انقلاب در مذاکرات حقوق هسته ای ملت ایران را تثبیت کردیم دولت هم بابت بیکاری جوانان شرمنده است رئیسجمهور گفت در مذاکرات هستهای حقوق هسته ای ملت ایران را تثبیت کردیم و قطعنامههای ظالمانه لغو شدند آفتاب حجت الاسلام و المسلمین حسن روحان-
سیاسی
پربازدیدترینها