تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):على پيشواى مؤمنان و ثروت پيشواى منافقان است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1844944427




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

کارشناس حوزه IT: تاسیس نظام مهندسی فناوری اطلاعات نیاز امروز کشور است


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


کارشناس حوزه IT: تاسیس نظام مهندسی فناوری اطلاعات نیاز امروز کشور است استان‌ها > آذربایجان غربی - امین بابازاده کارشناس حوزه فناوری اطلاعات و مدیرگروه رشته کامپیوتر دانشگاه آزاد اسلامی ارومیه نیاز حیاتی امروز توسعه کشور را تاسیس سازمان نظام مهندسی فناوری اطلاعات اعلام کرد.

به گزارش خبرآنلاین آذربایجان غربی، در روز های گذشته چندین بار با خبری مبنی بر هک شدن سایت های ادارات دولتی توسط مهاجمینی از خارج کشور برخورد کردیم؛ خبری که بهت و حیرت همگان را بهمراه داشت زیرا تصور عمومی بر آن بود که در داخل کشور از لحاظ امنیتی و زیر ساخت های حوزه IT در شرایط مناسب و خوبی هستیم و در برابر حملات سایبری مصون هستیم چرا که با انتشار اخبار مربوط به توسعه ی روز افزون تکنولوژی در حوزه نرم افزار و زیرساخت های فن آوری اطلاعات، پیشرفت های صورت گرفته در این زمینه و تیتر هایی که گاه و بی گاه بر خروجی خبرگزاری ها قرار می گرفت و خبر از تحویلی جدید در دنیای مجازی می داد؛ این ذهنیت را القاء می کرد که کشور در بحث های مرتبط با این فناوری در وضعیت مطلوب و قابل قبولی باشد ولی حملات سایبری اخیر نشان از حفره های امنیتی و دیجیتالی خطرناکی در شبکه های فناوری اطلاعات، ارتباطات و رایانه ای کشور و سازمان ها و ادرات دولتی هستیم.
از این رو "امین بابازاده سنگر" یکی از کارشناسان حوزه فناوری اطلاعات که دارای دکتری فناوری اطلاعات و ارتباطات گرایش سیستم های اطلاعاتی و زمینه تخصصی وی هوش کسب و کار می باشد در این باره در گفتگویی به سوالات پاسخ داد. . * به عنوان سوال اول از دلایل توجه دولت ها و ملت ها به حوزه ی فناوری اطلاعات بگویید.
همانطور که شاهدیم امروزه فناوری اطلاعات و ارتباطات با پیشرفتی که داشته در تمامی وجوه زندگی فردی و اجتماعی، شخصی و سازمانی، خصوصی و دولتی جوامع رخنه کرده میانگین استفاده از ابزار آی تی در جوامعی هم چون کشور ما به زیر ۱۵ سال کاهش پیدا کرده است.
به ندرت می شود صنعت، سازمان و یا فردی را پیدا کرد که از این تکنولوژی ها بهره مند نباشد و یا میل به بهره مندی از پتانسیل های این تکنولوژی در نهادش موجود نباشد.
فناوری اطلاعات با توانی که دارد در بسیاری از کشور های توسعه یافته و یا در حال توسعه نبض حیاتی اقتصادی و مدیریت کلان را در دست گرفته است. امروزه از انجام کارهای شخصی گرفته تا مدیریت و کنترل و ادامه حیات سازمان ها در بازار رقابتی، از مدیریت فرآیند ها در واحدهای کوچک و سایز متوسط گرفته تا مدیریت کلان کشوری از طریق فناوری اطلاعات صورت می گیرد و همه این تکنولوژی ها در راستای هوشمند سازی فعالیت ها و کمک به تصمیم گیری مدیران است تا با دیدی باز برای آینده ای روشن تر تصمیم گیری کنند. * مشکلات اساسی این حوزه از علم و فناوری را در کشور چه می دانید ؟
چالش های حوزه IT در سه حوزه سازمانی، مدیریتی و تکنولوژیکی قابل طرح و بررسی هستند.
متاسفانه بسیاری از مفاهیم در دنیای فناوری اطلاعات به صورت اشتباه در اذهان ما جا افتاده است اکثر افرادی حتی دانش آموختگان حوزه آی تی و رشته های مرتبط تعریفی روشن از این صنعت بزرگ ندارند و منتخصصین این فن نیز نمی توانند تعریف صحیحی از کار خود ارائه دهند. از دیگر معضلات پیش روی این صنعت می توان به موارد ذیل اشاره کرد:
"نبود جایگاه مناسب فناوری اطلاعات در بین دولت و مردم"
این که ارائه خدمات نوین تا چه حد فراگیر شده یا کیفیت این گونه خدمات در چه حد است و یا مردم چقدر از امکانات موجود بهره می گیرند از زوایای مختلف کمی و کیفی قابل بررسی می باشد تا بتوان با شناسایی مشکلات و تلاش جهت حل آنها، کاربرد فناوری اطلاعات در کشور را فراگیر کرد.
"شکاف دیجیتالی"
آنچه که امروزه از آن به عنوان شکاف دیجیتالی یاد می شود در واقع معضلی سیاسی - اجتماعی است که بر فاصله بین جوامع ( مبتنی برسلامت معنوی ، مادی و رفاه اجتماعی) دلالت دارد که این خود محصول تفاوت سطح و مهم تر از آن چگونگی بهره جویی جوامع از فناوری اطلاعات و ارتباطات است. در این حرکت رو به جلو، جوامعی می توانند با حفظ استقلال خود به سوی غایت سعادت گام بردارند که حضوری هوشمندانه و قدرتمنه در این عرصه داشته باشند.
"نبود استاندار های مدون و مشخص در تعریف و نیازسنجی پروژه ها و خدمات فنی، پشتیبانی، نگهداری و توسعه"
در چند سال گذشته با برنامه ریزی های صورت گرفته اکثر نهاد های دولتی و خصوصی اقدام به تعریف پروژه های نرم افزاری مختلف برای خود نموده اند. فارغ از این که نیازسنجی این پروژه ها تا چه حد دقیق بوده و با چه اهدافی صورت گرفته است در برخی از موارد به دلیل عدم رعایت استاندارد های موجود، شاهد بروز مشکلاتی میان کارفرمایان و مجریان، و یا نقص ها و اشکالات گسترده در پروژه ها هستیم.
حتی ما برای تبیین طرح جامع و تفصیلی فناوری اطلاعات به عنوان طرح مادر توسعه آی تی سازمان ها سلیقه ای عمل می کنیم و استانداردی حاصل از تفکر جمعی و بومی سازی شده وجود ندارد.
"وجود نهاد های موازی در تصمیم گیری، برنامه ریزی و مدیریت صنعت فناوری اطلاعات"
در کشور ما در حال حاضر نهاد های مختلفی نظیر شورای عالی فناوری اطلاعات، معاونت فناوری اطلاعات، شورای عالی اطلاع رسانی، شورای عالی انفورماتیک، نظام صنفی رایانه ای و ... در زمینه برنامه ریزی و مدیریت IT فعالیت دارند که خود نوعی سردرگمی را در پی دارد که در صورت موازی کاری جز هدر دادن منابع مادی و انسانی کشور ثمری در پی نخواهد داشت.
"کمبود نیروی انسانی متخصص و حرفه ای"
منابع انسانی مهمترین رکن توسعه و پیشرفت در جوامع بشری هستند. در کشور ما با توجه به گسترش روزافزون کاربرد IT و نیاز های که در حال حاضر و یا در آینده جهت پیاده سازی پروژه های مربوطه وجود دارد، کمبود نیروی متخصص یکی از چالش های عمده می باشد.
"نبود حمایت کافی از بخش خصوصی"
در کشور ما بخش خصوصی در حوزه فناوری اطلاعات به نسب سایر حوزهای صنعت و فناوری از سهم بیشتری برخوردار است که این را باید به فال نیک گرفت و تمام ابزارهای مادی ومعنوی را جهت تقویت هر چه بیشتر این بخش به خدمت گرفت اما متاسفانه در حال حاضر بخش خصوصی فعال در زمینه IT جهت ادامه حیات خود با مشکلات گوناگونی مواجه است.
"وجود تهدیدات امنیتی در فضای تبادل اطلاعات"
فن آوری اطلاعات دارای یک نقش حیاتی و تعیین کننده در اکثر سازمان ها، شرکت ها و مرکز دولتی و خصوص است امروزه زیرساخت فن آوری اطلاعات سازمان ها در محیطی قرار گرفته که بطور فزاینده بر تعداد دشمنان و مهاجمانی که علاقه مند به حضور مستمر، مطمئن و سودمند سیستم های کامپیوتری نمی باشد، افزوده می گردد. تهدیدات امنیتی و حملات سایبری سیری رشدی کاملا" صعودی داشته و متاسفانه اغلب سازمان ها به دلیل وجو حفره های امنیتی قادر به واکنش مناسب در مقابل تهدیدات جدید در زمان مطلوب و قبل از سوء استفاده از سیستم های کامپیوتری خود نمی باشند موضوعی که در روز های اخیر با حملاتی که به سایت های ادارات دولتی شد به وضوح آن را لمس کردیم. * پیشنهاد شما برای برون رفت از چالش هایی که بر شمردید، چیست ؟
اما چیزی که مسلم است، با توجه به اینکه گسترش کاربرد فناوری اطلاعات نیازمند دید کلان، برنامه ریزی واحد، قانون گذاری و بستر سازی مناسب از یک طرف و نیازسنجی، امکان سنجی و نظارت دقیق هر یک از سازمان ها و شرکت های دولتی و خصوصی به عنوان سرویس دهنده و سرویس گیرنده از طف دیگر می باشد، وجود یک نهاد متمرکز که تمام امکانات مادی و معنوی جهت بستر سازی، قانون گذاری و برنامه ریزی را دارا باشد، از اهمیت بالایی برخوردار است. با وجود این نهاد، فعالیت سایر نهاد ها در این زمینه در صورت موازی کاری و مشابهت جز هدر دادن منابع مادی و انسانی کشور ثمری در پی نخواهد داشت.
این درست است که در حوزه آی تی شورا های مختلف و متعددی همچون سازمان نظام صنفی رایانه ای کشور با اهدافی مشابه و یا شورای عالی انفورماتیک وجود دارد که اخیرا نیز در طرحی برخی از این نهاد ها ادغام شده و شورا هایی جدید ایجاد شده اند ولی عملا این نهاد ها نتوانسته اند کارایی لازم را داشته باشند همچنین شاهدیم با وجود این نهاد ها هیچ ساماندی برای متخصصین حوزه آی تی و حوزه های مشترک وجود ندارد حتی این نهاد ها نتوانسته اند استاندارد ها و آیین نامه های کار گشا ارایه دهند.
پیشنهاد بنده ادغام و گردهم آوری تمام نهاد هایی است که در حوزه رایانه و فناوری اطلاعات فعالیت می کنند در قالب یک مجموعه ی یک دست و متحد با نام "سازمان نظام مهندسی فناوری اطلاعات" مشابه "سازمان نظام مهندسی ساختمان" که اتفاقا از سوی نهاد های حاکمیتی هم پذیرفته شده است و حامی متخصصین آن حوزه است.
تاسیس "سازمان نظام مهندسی فناوری اطلاعات" یک نیاز حیاتی برای تمامی متخصصین این حوزه و اولویتی اساسی در توسعه کشور بر پایه فناوری های اطلاعاتی می باشد زیرا علاوه بر نظام مند نمودن توسعه این فناوری ها در جامعه بر پایه آیین نامه ها و استاندارد های حاصل از تجربه و دانش جمعی و کرامت شغلی متخصصین این حوزه را نیز به همراه دارد. * "سازمان نظام مهندسی فناوری اطلاعات" پیشنهادی شما باید به دنبال چه اهدافی باشد؟
حمایت از متخصصین حوزه آی تی و حوزه های مرتبط، ساماندهی و نظام مند کردن بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات در کشو، نظارت بر توسعه و کاربری ابزار آی تی، بستر سازی محیط امن و مناسب برای جذب سرمایه گذاری و حمایت از بخش خصوصی در حوزه کسب و کار الکترونیکی، حمایت از توسعه فناوری ملی و بومی و تولیدکنندگان سخت افزار و نرم افزار داخل کشور، تقویت بخش خصوصی در صنعت ICT، توسعه و ارتقاء خدمات به شهروندان، حمایت از صادرات خدمات فنی و مهندسی، نرم افزار و سخت افزار و همچنین اشتغال زایی با توجه به فارغ التحصیلان حوزه فناوری اطلاعات کشور از جمله اهدافی است که "سازمان نظام مهندسی فناوری اطلاعات" در صورت تاسیس باید به دنبال آن باشد. شایان ذکر است امین بابازاده سنگر هم اینک عضو هیئت علمی و مدیرگروه کامپیوتر و فناوری اطلاعات دانشگاه آزاد اسلامی ارومیه است و از وی تا کنون ۱۳ مقاله در نشریات علمی بین المللی به چاپ رسیده و در ۱۵ کنفرانس تخصصی داخلی و خارجی ایراد سخنرانی کرده است

کلید واژه ها: امنیت اطلاعات - فناوری اطلاعات - فناوری - ارومیه - استان آذربایجان غربی -




یکشنبه 23 خرداد 1395 - 18:51:56





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن