واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: نمایندگان به حضور در کدام کمیسیونها علاقه دارند؟/ از ترافیک برای حضور در کمیسیون امنیت ملی و بودجه تا بی توجهی به موضوع فرهنگ!
بررسی ها نشان می دهد تاکنون 38 نفر از نمایندگان مجلس دهم در کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی اسم نویسی کردهاند و از چهره هایی همچون علا الدین برجردی و مصطفی کواکبیان به عنوان نامزدهای ریاست در این کمیسیون یاد می شود.
به گزارش نامه نیوز، بعد از انتخاب رئیس و هئیت رئیسه مجلس مهمترین کاری که نمایندگان باید انجام دهند انتخاب کمیسیون مرتبط با تخصص آنهاست. بر همین اساس لیست ابتدایی اعضای کمیسیون های تخصصی مجلس آماده شده و آنچنان که بهروز نعمتی سخنگوی هیات رئیسه مجلس گفته است لیست نهایی کمیسیونهای تخصصی مجلس امروز (یکشنبه) تعیین تکلیف میشود.
اما صف آرایی اصولگرایان و اصلاحطلبان برای کسب کرسی کمیسیونهای مهم مجلس همواره مورد توجه بوده است. اصولگرایان در سالهای اخیر توانسته بودند ریاست مجلس و کمیسیونها را در دست بگیرند. شرایط اما در مجلس دهم به نوعی متفاوت است. تعداد بالای اصلاحطلبان و اعتدالیون شرایط را متفاوت کرده است.
در میان 13 کمیسیون در حال فعالیت، کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی در میان نمایندگان از محبوبیت بسیار بالایی برخودار است. این کمیسیون به دلیل اهمیت و جایگاهی که هم در تصمیم گیری کشوری و برد رسانهای دارد، از اهمیت بالایی در میان نمایندگان برخوردار است.
بررسی ها نشان می دهد تاکنون 38 نفر از نمایندگان مجلس دهم در این کمیسیون اسم نویسی کردهاند و از چهره هایی همچون علا الدین برجردی و مصطفی کواکبیان به عنوان نامزدهای ریاست در این کمیسیون یاد می شود.
پس از کمیسیون سیاست خارجی، کمیسیون برنامه و بودجه از جمله کمیسیون های مورد علاقه نمایندگان است. بر همین اساس حدود 31 نفر از نمایندگان به عضویت در این کمیسیون علاقه نشان داده اند. این کمیسیون مهمترین و تاثیرگذارترین کمیسیون اقتصادی مجلس است و در خصوص برنامههای مهمی مانند بودجه سالانه و برنامه 5 ساله تصمیم گیری میکند.
کمیسیون صنایع و معادن، انرژی،اقتصادی، آموزش نیز در رتبه های بعدی قرار دارند. به گفته برخی از کارشناسان حضور در یک کمیسیون را نمیتوان صرفا به دلایل حزبی و منافع شخصی دانست. بسیاری از نمایندگان به دلیل شرایط حوزه انتخابیه خود سعی دارند در کمیسیونهای مرتبط حضور داشته باشند.
کواکبیان منتخب مردم تهران که بار دیگر به مجلس شورای اسلامی راه پیدا کرده است و سابقه حضور در کمیسیون سیاست خارجی و امنیت ملی را دارد میگوید:" مثلا نمایندگان خوزستان میگویند که ما چون در منطقه نفتخیز هستیم باید در کمیسیون انرژی فعالیت کنیم. یا اینکه هر نمایندهای در شهرش صنعتی دارد که میخواهد برای حمایت از آن و یا گسترش صنایع در استان خود به عضویت کمیسیون صنایع و معادن درآید"." همچنین تعدادی نمایندگان هم میگویند فعالیتهای عمرانی زیاد است و ما هم پروژه زیاد داریم باید به کمیسیون عمران برویم."
کمیسیونهای عمران، بهداشت، عمران ،بودجه ، اصل نود و اجتماعی نیز به تناوب مخاطبان خود را دارند. اما نکته حائز اهمیت کمیسیون فرهنگی است که با توجه به اهمیت این کمیسیون اما علاقه به سمت آن بسیار اندک است و تاکنون 4 نفر متقاضی حضور در این کمیسیون شدهاند. البته کمیسیون قضایی نیز تاکنون فقط 3 متقاضی داشته است. اما جنبه اهمیت کمیسیون فرهنگی بسیار بیشتر و بالاتر است. با توجه به تاکید رهبری مبنی بر توجه به فرهنگ اما رقبت و تلاش برای این بخش نشده است.
به گفته یکی از نمایندگان" مشکل ما این است که مشکلات فرهنگی خیلی ملموس نیست. نمایندگان میگویند بیکاری در منطقه ما بیشتر است و تأکید دارند که اگر چند کارخانه در منطقه بیشتر باشد، بهتر است تا اینکه بخواهیم به مشکل سینما، تئاتر و فرهنگ بپردازیم."
شاید برای جذاب نبودن این کمیسون دلایل مختلفی را ارائه کرد. اما با توجه به بیانات رهبری و توجه به مسائل فرهنگی و تاکید مسئولان و تذکر لاریجانی برای حضور در این کمیسیون ؛ نمایندگان تلاش بیشتری انجام دهند. موضوع فرهنگ از سینما و تئاتر تا کنسرت و حجاب بخش مهمی از جامعه ما را درگیر خود کرده است و شاید این حجم از بی توجهی نسبت به این حوزه جای هیچگونه توجیحی را نداشته باشد.
۲۳ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۹:۱۹
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 46]