تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 9 دی 1403    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):بر خداوند است كه هيچ گرفتارى به زيارت من نيايد مگر آن كه او را شادمان بازگردانم و...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846185233




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

شریان حیاتی فساد را با قانون قطع کنید


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: شریان حیاتی فساد را با قانون قطع کنید
شکي نيست اقتصاد کشور، به‌ويژه معيشت مردم، نيازمند توجه است؛ بيکاري، تنگناي اقتصادي، فساد و ناامني رواني از نشانه‌هاي بحران است که حل آن، عزم کل حاکميت و از جمله مجلس را مي‌طلبد اما در اين بين برخي سياست‌هاي اقتصادي هم وجود دارد که بايد در صدر اولويت‌هاي مجلس در حوزه اقتصاد قرار گيرد و بحث مبارزه با فساد يكي از همين موارد است.
نویسنده : مهدی‌ پورصفا 
موضوع فساد اقتصادي به يكي از مهم‌ترين مباحث مطرح در فضاي سياسي كشور تبديل شده است و روزي نيست كه فيش‌هاي حقوقي، وام‌هاي چندده ميليارد توماني و ركود در كارخانجات توليدي تبديل به موضوع داغ فضاي مجازي نشود.

در اين ميان قاچاق كالا هم به معضلي مطرح بر سر راه توليد ملي تبديل شده و آمارهاي گوناگوني كه در اين باره مطرح شده، نشان مي‌دهد كه حجم ريالي قاچاق كالا بين 60 تا 125 هزار ميليارد تومان است كه ضربه‌اي مهلک به صنعت داخلي كشور محسوب مي‌شود. 

حجم خسارت‌هاي ناشي از فساد اقتصادي در ايران بر طبق برآورد مؤسسات بين‌المللي سالانه نزديك به 12 ميليارد دلار برآورد مي‌شود كه رقمي قابل‌توجه براي اقتصاد ايران محسوب مي‌شود.

تمام اين داده‌هاي اضطراب‌آور در حالي است كه رهبر معظم انقلاب اسلامي و ساير مقامات عالي‌رتبه ايراني بر ضرورت مبارزه با فساد در تمام سطوح تأكيد كرده‌اند.  حال سؤال اينجاست كه با تمام اين مشكلات چگونه مي‌توان از شر فساد اقتصادي خلاص شد‌ و چه ارگاني در اين باره مي‌تواند كار مؤثري را انجام دهد.  به طور حتم تمام دستگاه‌ها و ارگان‌هاي سياسي و قضايي به نوعي در مبارزه با فساد درگير هستند. شكي نيست كه قوه قضائيه به عنوان اصلي‌ترين ركن قضايي كشور نقشي بي‌بديل در اين رابطه برعهده دارد. دولت نيز به عنوان اصلي‌ترين قوه اجرايي وظيفه دارد زمينه سلامت دستگاه‌هاي اجرايي را فراهم كند. طبيعي است كه پرداخت حقوق‌هاي ده‌ها ميليوني بدعتي در سيستم اداري كشور است كه از درون دستگاه‌هاي اجرايي آغاز مي‌شود و در نهايت به عنوان يك امر عرفي در اداره دولت به رسميت شناخته مي‌شود. از همين رو دولت وظيفه دارد با تضمين سلامت دستگاه اجرايي هرگونه راه نفوذ براي ورود فساد را مسدود كند اما وظيفه مجلس شوراي اسلامي به عنوان اصلي‌ترين ركن قانونگذاري كشور براي مبارزه با فساد چيست؟
   
خشت اول مبارزه با فساد
مجلس دهم در دوراني حساس از آغاز عملكرد خود قرار دارد. طبيعي است كه روند كلي هر ‌  مجموعه‌اي در آغاز آن كليد مي‌خورد. مجلس دهم نيز در ابتداي مسير حركت خود قرار دارد. زماني كه كميسيون‌هاي مجلس در حال شكل‌گيري هستند و مناسبت‌هاي دروني بين گروه‌هاي مختلف و همچنين اولويت‌بندي اهداف تعيين مي‌شود. 

از همين رو است كه درهمين ابتداي كار بايد بحث مبارزه با فساد به عنوان يكي از سرفصل‌هاي مهم اين مجلس مورد توجه نمايندگان ملت قرار گيرد. نگاهي كوتاه به درخواست و اولويت‌هاي مردم نشان مي‌دهد كه مبارزه با فساد يكي از درخواست‌هاي اصلي آنان از نمايندگان خود در مجلس شوراي اسلامي است.

شايد در ابتداي كار اين شبهه به وجود آيد كه مجلس شوراي اسلامي اصلا تواني براي مقابله با فساد در خود دارد يا نه. نگاهي كوتاه به اختيارات مجلس شوراي اسلامي نشان مي‌دهد اتفاقاً اين مجلس و نمايندگان مجلس هستند كه بايد براي مقابله و مبارزه با فساد پيشقدم شوند.
   
قانونگذاري در كجاي مسير مبارزه با فساد است
مهم‌ترين ابزار كار مجلس براي مقابله با فساد اقتصادي به طور حتم قانونگذاري و نظارت بر اجراي صحيح قوانين است. هيچ كدام از كارشناسان در اين نكته شكي ندارند كه قانونگذاري صحيح و شفاف مي‌تواند به محدود شدن فساد در ساختار اجرايي كشور بينجامد.  در صورتي كه قوانين به طور شفاف، به خصوص در حوزه اقتصادي وضع شده باشند و از مبارزه با فساد نيز پشتيباني كامل به عمل بياورند، مي‌توان به آينده اقتصادي كشور اميدوار بود.

هم‌اكنون مدت‌هاست كه بحث تشكيل يك سازمان فراقوه‌اي براي مبارزه با فساد اقتصادي به نام سازمان مبارزه با مفاسد اقتصادي در جريان است. حتي در مجلس نهم نيز كميته مشتركي بين كميسيون‌هاي مختلف در همين باره ايجاد شده بود، اما در نهايت تشكيل اين سازمان به مجلس دهم كشيد.  طبيعي است كه مجلس دهم به عنوان مجلسي كه از آن انتظار جدي مبارزه با مفاسد اقتصادي وجود دارد بايد با بيشترين سرعت ممكن بحث تشكيل اين سازمان را در دستور كار قرار دهد و آن را به مرحله عملي شدن برساند.
  
نگاهي به بازوهاي نظارتي مجلس
علاوه بر بحث قانونگذاري و تدوين قوانين مؤثر در مبارزه با فساد، مجلس داراي بازوهاي نظارتي قدرتمندي است. ديوان محاسبات و كميسيون اصل نود مجلس شوراي اسلامي دو دستگاه مهم در حوزه نظارت هستند كه مي‌توانند در جلوگيري از فساد بسيار مؤثر باشند. ديوان محاسبات وظيفه نظارت جدي بر هزينه‌كرد سلامت مالي دستگاه‌هاي دولتي را برعهده دارد و سالانه نيز گزارشي به نام گزارش تفريغ بودجه را در خصوص عملكرد دولت‌ها منتشر مي‌كند.  در اين ميان و با توجه به مطرح شدن بحث حقوق‌هاي ميليوني به خصوص از سوي رسانه‌ها جا دارد ديوان محاسبات به صورت جدي‌تري به اين مسئله بپردازد و از تضييع بيت‌المال جلوگيري كند.

كميسيون اصل نود نيز به دليل وظايف مطرح شده براي آن در قانون اساسي مي‌تواند در تمامي حوزه‌ها به خصوص حوزه‌هاي اقتصادي به تحقيق و تفحص بپردازد.  در دوره‌هاي گذشته نيز اقدامات مناسبي براي مبارزه با فساد از سوي اين كميسيون انجام شده است. همچنين نمايندگان مجلس با اجراي طرح‌هاي تحقيق و تفحص مي‌توانند فسادهاي روي داده در سيستم‌هاي اجرايي را آشكار يا حداقل محيط ناامني را براي مفسدان ايجاد كنند.
   
كوتاهي با تبعات بسيار سنگين
در صورت استفاده صحيح از اين دو ابزار مي‌توان انتظار داشت كه در آينده نزديك علاوه بر تحرك در مجموعه اقتصادي كشور، فساد سيستماتيك به عنوان يكي از سرعت‌گيرهاي اقتصاد كشور به سرعت از ميان برداشته شود.

اگر مجلس شوراي اسلامي به عنوان نهاد قانونگذار وظيفه خود را در اين رابطه به درستي انجام ندهد، نمي‌توان انتظار داشت كه ساير قوا نيز بتوانند در اين باره موفق شوند.
مبارزه با فساد اقتصادي مسئله‌اي است كه آينده اقتصاد ايران به آن گره خورده است و در صورت هرگونه كوتاهي تبعات گسترش آن براي كشور و نظام جمهوري اسلامي بسيار سنگين خواهد بود.



منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۲۲ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۴۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 16]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن