واضح آرشیو وب فارسی:مهر: نماینده مجری طرح آبرسانی دشت سیستان:
۸۰ درصد نیروهای جذب شده در پروژه آبرسانی دشت سیستان بومی هستند
شناسهٔ خبر: 3682250 - شنبه ۲۲ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۲۸
استانها > سیستان و بلوچستان
زابل- نماینده مجری طرح آبرسانی دشت سیستان گفت: از اقدامات دولت برای مقابله باخشکسالی سیستان اجرای طرح آبیاری به این دشت است، که ۸۰درصد از نیروهای جذب شده در این پروژه بومی هستند. محمد جواد صالحی در گفت و گو با خبرنگار مهر در توضیح درباره طرح آبرسانی دشت سیستان و روند پیشرفت پروژه بیان کرد: هجده سال بی آبی پیاپی در سیستان منطقه را با مشکلات بسیاری از جمله بیکاری کشاورزان مواجه کرده است، در این میان از تدابیر دولت پروژه آبرسانی به مزارع با احداث خطوط لوله انتقال آب است، این طرح که درسال ۹۳ طی سفرهیات دولت با پیگیری مسولان به تصویب رسید اکنون در حال اجرا است. صالحی عنوان کرد: این طرح از چند سال قبل مورد نظر مدیران حوزه کشاورزی به خصوص مسئولان امور آب استان بود که جهاد کشاورزی با همکاری، شرکت توسعه منابع آب و خاک سیستان و آب منطقه ای، طرحی تهیه و مورد تایید دولت قرار گرفت که منابع مالی آن نیز در دولت تصویب و مجوزمقام معظم رهبری برای برداشت ازصندوق توسعه ملی دریافت شد. نماینده ی مجری طرح آبرسانی یادآورشد: چون این طرح تأیید مقام معظم رهبری را داشت نیازی به مصوبه مجلس نبود، اما طرح باید برای تصویب مراحلی را از طریق سازمان مدیریت و برنامه ریزی می گذراند.
ازآنجایی که طرح، مطالعهای درباره ی دشت سیستان نداشت، طرح پایلوت منطقه شیب آب به عنوان الگو در نظر گرفته شد و کلیات طرح ۴۶هزارهکتاری به تصویب رسید. وی درباره ی انتخاب زمین هایی که در این طرح قراردارد و میزان سهمیه آب درنظرگرفته شده گفت: با وجود ۴۰۰میلیون مترمکعب آب موجود و ۴۶هزارهکتارزمینی که باید آبرسانی شود، هشت هزار و ۷۵۰ مترمکعب سهم آب برای هر هکتار برآورد شده است. صالحی ادامه داد: به دلیل مسائل سیاسی، امنیتی و اجتماعی این ۴۶هزارهکتار نباید نزدیک منابع آبی چاه نیمه ها اجراشود. نماینده تام الاختیار اجرای طرح آبرسانی لوله ای در دشت سیستان بیان کرد: تیم های اجتماعی در هر ناحیه با کارکنان جهاد کشاورزی همکاری می کنند، سوابقی از مالکیت و سهام آب براساس دفاتراصلاحات ارضی و مستندات قانونی که وجود دارد تهیه شده و به نسبت سطح زیر کشت آب تحویل می شود.
وی افزود: سهم هرناحیه و روستا مشخص شده و پس از ورود آب به روستا و مطالعات اجتماعی انجام شده، بامشارکت مردم و نظر مسئولین جهادکشاورزی چگونگی تحویل مشخص می شود. صالحی بیان کرد: مزرعه ها قراراست با همکاری جهاد کشاورزی از سیستم های نوین آبیاری تحت فشار بهره مند شوند و آبی که در این شرایط، به عنوان کالای گران بها شناخته می شود پس باید برای بهترین بهره وری و جلوگیری از هدر رفت سیستم آبیاری به درستی اجراشود، الگوی کشت تعریف شود و کشت سنتی که صرفه اقتصادی ندارد به حداقل برسد. محمدجوادصالحی در پاسخ به اینکه آیا برای استفاده از آب هزینه دریافت می شود، عنوان کرد: سیستم بهره برداری یاسازمان بهره برداری که شکل گرفت ، از انجایی که نگهداری این شبکه آبرسانی هزینههایی خواهد داشت این هزینهها ازمحل آب بها و منابع اعتباری دیگر تأمین می شود که براساس سیاستهای بعدی وزارت جهادکشاورزی و دولت خواهد بود. وی در باره محل تامین آب مورد نیاز طرح گفت: ۴۰۰ میلیون مترمکعب از چاه برداشت می شود که این مقدار توسط ۲ایستگاه پمپاژ اصلی از چاه نیمه ها خارج می شود. صالحی درباره روند پیشرفت پروژه عنوان کرد: ۲۱پیمانکار برای این پروژه مشغول به کارخواهند شد ۱۸پیمانکار درحال حاضر در منطقه حضور دارند تا کنون بیش از ۱۴۰۰ نفردر این طرح مشغول به کارشده اند که حدود ۸۰ درصد نیروها بومی هستند. وی یاد آور شد که: این طرح منجر به احداث کارخانه ی تولید لوله grp توسط بخش خصوصی شده است. صالحی افزود: این کارخانه سالانه ظرفیت تولید حدود۲۰۰کیلومتر لوله grp دارد که بخش عمده نیازهای پروژه از لوله های grp ، درمنطقه تولید می شود. همچنین صالحی زمان پایان طرح را سال ۹۶ اعلام کرد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]