واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: ضرورت راه اندازی جنبش ملی پیشگیری از اعتیاد استاد دانشگاه آزاد اسلامی: جلوی بسیاری از آسیب های اجتماعی را می توان از دوران تحصیل گرفت، اجرای طرح مهارتهای زندگی، جشنواره های فرهنگی، هنری، ورزشی و اردوی دانش آموزان در معرض خطر، ارایه خدمات حمایتی، اجرای فعالیت های پیشگیرانه، تجهیز و راه اندازی فضاهای ورزشی و مشاوره، برگزاری كارگاه آموزشی خانواده ها، بیش از گذشته ضروری است.
۱۳۹۵ شنبه ۲۲ خرداد ساعت 09:33
به گزارش پانا شهر تهران ، حسن كوهی استاد دانشگاه آزاد اسلامی افزود: با توجه به توسعه شهر نشینی و گسترش تكنولوژیهای نوین، اشكال و انواع مواد مخدر با تركیبات شیمیایی و مواد ناخالص در كشور عرضه می شود كه توانسته خسارات جبران ناپذیری را در بخش سلامت ایجاد كند.
وی با بیان اینكه توجه به قشر فعال، پویا و خلاق جامعه از اهمیت ویژه ای برخوردار است ، اظهار كرد: در كشور ما كه هرم جمعیتی آن در سنین جوانی قرار دارد پرداختن به موضوع پیشگیری از اعتیاد و مبارزه اجتماعی با مواد مخدر دارای اهمیت ویژه ای است .
این جامعه شناس توضیح داد: نسل جوان و نوجوان ویژگی های منحصر به فردی دارند و به تبع آن نیازهای خاصی نیز در وجودشان موج می زند، عواطف زلال و دقیق، قلب پاك و آماده تربیت، نشاط و تحرك، توان و جوشش، خلاقیت، كمال طلبی و كنجكاوی برخی از صفاتی است كه معمولا از جوان و نوجوان تصویری امیدآفرین، قابل اتكاء، سرمایه ساز و در یك كلام موجودی آینده ساز ارایه می دهد.
كوهی در ادامه بیان داشت: آموزش و پرورش با توجه به رسالت خود و به دلیل ارتباط مستمر و طولانی در طی دوران رشد كودكان و نوجوانان و خانواده آنان، نهادی اثرگذار برای اجرای برنامه های پیشگیری اولیه از اعتیاد و سایر آسیب های اجتماعی است كه باید با همكاری دست اندكاران مبارزه با مواد مخدر نسبت به عملیاتی كردن برنامه ها جدی تر باشد.
این استاد دانشگاه در مورد راهكارهای اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر افزود:ایجاد نگرش منفی نسبت به مواد مخدر در دانش آموزان مهم بوده و باید كاهش تقاضا برای مصرف مواد مخدر در جامعه بوجود آید.
كوهی ادامه داد: ارتقاء سطح آگاهی دانش آموزان و مجموعه كاركنان آموزش و پرورش و اولیاء نسبت به مواد مخدر و آثار و عوارض آن، كاهش میزان بروز و شیوع مصرف مواد مخدر در دانش آموزان، ارتقای سطح مهارتهای زندگی و مهارتهای انطباقی و اجتماعی ،نیز باید مورد توجه قرار گیرد.
این جامعه شناس تصریح كرد: با توجه به اینكه جلوی بسیاری از آسیب های اجتماعی از جمله اعتیاد را می توان از دوران تحصیل گرفت ، اجرای طرح های مهارتهای زندگی ،برگزاری جشنواره های فرهنگی، هنری، ورزشی و اردوهای دانش آموزان در معرض خطر، ارایه خدمات حمایتی به دانش آموزان ، اجرای فعالیت های پیشگیرانه در مدارس، تجهیز و راه اندازی فضاهای ورزشی، بهداشتی و مشاوره ای ، برگزاری كارگاه های آموزشی ویژه اولیای دانش آموزان با اهداف پیشگیرانه بیش از گذشته ضروری است.
كوهی با بیان اینكه حمایت و آموزش سلامتی در مدارس یك ضرورت و تامین سلامتی و تحصیل همه كودكان وظیفهای همگانی است، گفت : هر جامعهای باید برای بهبود بخشیدن به قوه خلاقیت و ابتكار جوانان و ایجاد اجتماعی مطلوب و آینده ای سالم و صلح آمیز سرمایه گذاری كند و سرمایه ها باید در جهت مصون نگه داشتن آنان از اعتیاد به مصرف مواد مخدر باشد .
وی با اشاره به اینكه بحث پیشگیری و تجهیز امكانات برای با نشاط كردن كودكان ، نوجوانان و جوانان بیش از برخوردهای نظامی و انتظامی اهمیت دارد، افزود: از سالهای گذشته تاكنون مشاهده شده كه برخوردهای نظامی و انتظامی تا حدودی كارساز بوده ، اما هنوز نتوانسته جلوی تهیه و توزیع مواد مخدر صنعتی و شیمیایی را در سطح كشور بگیرد، به همین دلیل بهتر است همه افكار و هزینه ها در جهت پیشگیری و اجتماعی شدن مبارزه با مواد مخدر پیش رود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 22]