واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
خونی تازه در رگهای مادر صنعت استان/ واگذاری کارخانه قند یاسوج به کارآفرین برتر کهگیلویه و بویراحمد استانها > کهکیلویه و بویر احمد - مالک جدید کارخانه قند یاسوج در پایان اظهار امیدواری کرد که این سرمایه گذاری و انجام اقدامات ذکر شده سبب رونق اقتصادی ارزشمندی برای استان کهگیلویه و بویراحمد و به تبع آن ایران اسلامی شود.
به گزارش خبرآنلاین از یاسوج بنا به تصمیم فرماندهان ارشد نظامی و تصویب هیات دولت رژیم پهلوی جهت تطمیع عشایر و نفوذ در مناطق روستایی و عشایری و همچنین ایجاد عمران و آبادانی و اشتغالزایی و بنا به قولی ترویج فرهنگ کار و کشاورزی آن رژیم اقدام به احداث ۵ کارخانه قند در مناطق عشایر نشین و مخالف با حکومت پهلوی از سال ۱۳۴۲ در ممسنی ، یاسوج ، چهار محال و بختیاری ، پیرانشهر و تربت جام نمود .
کارخانه قند یاسوج پس از رادمردی های حماسه سازان بویراحمد در مبارزات متمادی با رژیم پهلوی که به غائله جنوب معروف شد ، در سال ۱۳۴۴ در یکی از محرومترین مناطق کشور احداث شد . در آن زمان به دلیل کمبود چغندر قند بعنوان تنها ماده اولیه کارخانه و همچنین به دلیل نبودن هرگونه آشنایی علمی با کشت زراعت چغندر قند و عدم دسترسی به سایر مناطق مستعد کشاورزی با اراضی حاصلخیز ، به جهت کوهستانی بودن منطقه و نداشتن جاده های مناسب همواره با فراز و نشیب های زیادی مواجه بود و در طول حکومت پهلوی این کارخانه هیچ گاه بیش از نصف ظرفیت خود نتوانست به فعالیت بپردازد.
پس از پیروزی انقلاب اسلامی نیز به دلایل متعدد از جمله جنگ تحمیلی هشت ساله رژیم بعث عراق علیه ایران این کارخانه با وجود فعالیت خود نتوانست آنگونه که باید و شاید گام موثری در رفع بیکاری منطقه بردارد . پس از حدود ۵۰ سال فعالیت کارخانه قند یاسوج ، بانک تجارت بعنوان یک بانک خصوصی و مالک این کارخانه پس چند سال تلاش عملا نتوانست مشکلات آن را برطرف نماید ، بنابراین مدیران این بانک تصمیم به واگذاری این کارخانه به بخش خصوصی گرفتند .
پس از اعلام واگذاری کارخانه قند یاسوج به بخش خصوصی از طریق مزایده و انتشار شرایط مزایده در دو روزنامه کثیر الانتشار اطلاعات و دنیای اقتصاد این مزایده با طی تشریفات قانونی و با حضور مراجع ذی صلاح برگزار شد .
در این مزایده که بسیاری از غول های اقتصادی کشور حضور داشتند ، خوشبختانه کارآفرین برتر کهگیلویه و بویراحمد با دارا بودن تمامی شرایط لازم اجازه نداد کارخانه قند یاسوج که نماد صنعت استان کهگیلویه وبویراحمد است به دست غیره بومی ها سپرده شود .
مهندس لهراسب باقری جوانترین کارآفرین کشور و مدیرعامل مجتمع تولیدی بین المللی دناصنعت و مدیرعامل مجتمع ورزشی تفریحی اقامتی باقری که عملکرد چند سال گذشته وی در رونق کسب و کار و اشتغالزایی در این استان بر همگان روشن است توانست میراث دار خون های ریخته شده نیاکان ما در مبارزات علیه رژیم پهلوی باشد .
اکنون که کارخانه قند یاسوج پس از سالها دست به دست شدن به دست فردی توانا و فعال سپرده شده است بارقه ای از امید در صنعت این استان بوجود آمده که مشکلات و رکود مادر صنعت استان با دست های توانای مالک جدید آن برای همیشه برطرف شود .
مالک جدید کارخانه کارخانه قند یاسوج برنامه مناسب برای اداره امورات این شرکت و دستیابی به سود معقول با حفاظت و نگهداری کارخانه ، استمرار فعالیت تولید ، ایجاد اشتغال پایدار و تامین بخشی از نیازمندی های کشور را کشت چغندر قند و استحصال شکر عنوان کرد .
مهندس لهراسب باقری گفت : شناسایی و آگاهی از شرایط و موقعیت شرکت از لحاظ وضعیت ماشین آلات و تجهیزات صنعتی، نیروی انسانی و آسیب شناسی گلوگاههاو نقاط آسیب پذیر و نیز مناطق چغندرکاری و تامین مواد اولیه کارخانه ، شرایط روزانه بازار تولید و فروش محصول با ارائه راهکارهای مناسب و دستیابی به ایجاد شرایط مطلوب اقتصادی و مالی سبب سودآور شدن کارخانه خواهد شد .
وی افزود : برنامه ریزی کشت چغند قند با انعقاد قرارداد با زارعین چغندرکار در هرسال بمیزان ۲۵۰۰ تا ۳۵۰۰ هکتار در سال اول و افزایش تدریجی سه ساله تا رسیدن به میزان یکصدوپنجاه هزار تن چغندر درهر دوره بهره برداری سبب استمرار تولید کارخانه قند یاسوج می شود .
رئیس اتاق تعاون کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد : در هر دوره کشت و تولید محصول ، بمنظور تداراکات و تامین نهاده های چغندر کاری ، تهیه و خرید ماشین آلات کشاورزی جهت انجام عملیات مکانیزاسیون چغندر نیاز به دهها میلیارد ریال نقدینگی است .
کارآفرین برتر کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه نیروی انسانی متخصص و آموزش دیده به عنوان بازوی قوی و کارآمد در امر اجرا و تولید و اداره کارخانه به حساب می آید ، تصریح کرد : جهت دستیابی به تولید مطلوب و بهینه از نظر کمی و کیفی، جذب نیروی انسانی آموزش دیده برای ادامه کار این کارخانه یک ضرورت انکار ناپذیر است . مالک کارخانه قند یاسوج با بیان اینکه پیش از واگذاری شرکت به بانک در سالهای۱۳۹۰ - ۹۱ ابزار آلات و تجهیزات فراوانی با صرف هزینه های هنگفت در قسمتهای مختلف بصورت ناصحیح و غیراصولی نصب شده است ، ادامه داد: بهترین و موثرترین راه برون رفت شرکت از مشکلات و دستیابی به شرایط مطلوب اقتصادی توجه به نقصان ها ، کمبودها ، علل زیاندهی ، پایین بودن ظرفیت و کیفیت تولید در سنوات گذشته می باشد.
باقری گفت : به دلیل عدم تخصص و دانش فنی لازم کارشناسان و پیمانکاران مجری پروژه و به کار گرفته نشدن شیوه صحیح راه اندازی تجهیزات خریداری شده ، این کارخانه تا کنون هیچگونه بازدهی نداشته است .
وی مناسبترین راه حل اصولی و علمی رهایی از رکود و برون رفت از توقف و تعطیلی کارخانه را اجرای پروژه اصلاح ساختار مالی ، فنی و تولید کارخانه توسط متخصصین امر عنوان کرد و افزود : با خرید ، ساخت ، نصب و راه اندازی تجهیزات و ماشین آلات جدید با دانش و فن آوری روز دنیا و انجام دیگر تغییرات ضروری می توان جایگاه کارخانه قند یاسوج را به مکان مناسب خود ارتقا داد.
کارآفرین برتر کهگیلویه و بویراحمد گفت : با بررسی های کارشناسانه بعمل آمده و بمنظور برخورداری از امکانات موجود بالقوه کارخانه قند در نظر داریم به تدریج طی سه سال نسبت به احداث واحد بسته بندی شکر سفید ، واحد تولید قند کله ، شکسته و حبه و واحد تولید نوشابه اقدام نماییم .
باقری تصریح کرد : با راه اندازی مجدد کارخانه قند یاسوج 5۰۰ نفر بصورت مستقیم و قریب به 4۰۰۰ هزار نفر بصورت غیرمستقیم در این شرکت مشغول به کار خواهند شد .
جوانترین کارآفرین کشور گفت : با استعانت خداوند متعال با راه اندازی واحدهای صنعتی پیش بینی شده در این کارخانه بیش از ۳۰۰ نفر دیگر بصورت مستقیم در این شرکت به فعالیت خواهند پرداخت .
مالک جدید کارخانه قند یاسوج در پایان اظهار امیدواری کرد که این سرمایه گذاری و انجام اقدامات ذکر شده سبب رونق اقتصادی ارزشمندی برای استان کهگیلویه و بویراحمد و به تبع آن ایران اسلامی شود.
کلید واژه ها: استان کهگیلویه وبویراحمد -
شنبه 22 خرداد 1395 - 09:14:50
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 47]