تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 6 دی 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):ایمان هیچ بنده ای راستین نمی شود مگر زمانیکه اعتمادش به آنچه نزد خداست از اعتمادش به آن...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845240716




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

قدرت نمایی دهه هشتادی ها در مجتمع کوروش/اعتراضی از جنس تفریحات واپس مانده و تابو شده با استفاده از انسجام در شبکه های اجتماعی


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



قدرت نمایی دهه هشتادی ها در مجتمع کوروش/اعتراضی از جنس تفریحات واپس مانده و تابو شده با استفاده از انسجام در شبکه های اجتماعی
از یک ماه پیش برنامه ریزی شروع شده بود. دعوت دهه هشتادی ها برای میتینگ تابستانی به مناسبت پایان امتحانات و شروع تابستان!! این همه ی آن چیزی بود که توانست میتینگ پرسروصدای مجتمع کوروش را رقم بزند.
روز نو : متین مهدیان:از یک ماه پیش برنامه ریزی شروع شده بود. دعوت دهه هشتادی ها برای میتینگ تابستانی به مناسبت پایان امتحانات و شروع تابستان!! این همه ی آن چیزی بود که توانست میتینگ پرسروصدای مجتمع کوروش را رقم بزند. 

قدرت نمایی دهه هشتادی ها در مجتمع کوروش/اعتراضی از جنس تفریحات واپس مانده و تابو شده با استفاده از انسجام در شبکه های اجتماعی

به گزارش "سایت روزنو"،در موعد مقررکه به گفته شاهدان عینی میان 1000تا 2000 نفر و گاه بیشتر در نوسان بود گردهم آمدند. پلیس امنیت هم وارد عمل شد. برخی از تعقیب و گریز گزارش داده اند و برخی از متفرق کردن آرام جمعیت اما هر دو گروه در گزارش خبر تعطیلی مرکز تجاری هم داستانند. آن هم تعطیلی چند ساعته ی مجتمع کوروش با آن همه عظمت!
شاید این گردهمایی خودجوش که به منظور تفریح نوجوانان شکل گرفته بود امری عجیب نباشد اما همین که آنقدر زیاد میشوند که پای پلیس به میان می آید و نتیجه ی کارشان تعطیلی چند ساعته ی یکی از بزرگترین مراکز تجاری تفریحی تهران میشود خبر از تغییرات پنهانی در زیر پوست این نسل میدهد که جامعه شناسان آن را گسست بین نسل ها می نامند.
وقتی یک بار در کشاکش بین سنت و مدرنیزم قرائت رسمی جامعه ای ایرانی رای به غالب شدن سنت و طرد مدرنیزم داد؛ دور از انتظار نبود که باید هرروزه منتظر بروز  زورآزمایی جدید این دریای خروشان(مدرنیزم) و دشمن همیشگی آن سنت باشیم.
این شاید قانون نانوشته ی تقابل مسائلی از جنس فرهنگ باشد که زمانی که یک رویکرد رسمی و قابل قبول تلقی شود و نگاه دیگر مطرود؛ آن نگاه مطرود مثل بذری که در خاک تاریخ کاشته شده و حق سربرآوردن از این خاک را به او نمی دهند بیشتر در زمین ریشه می دواند و هرازگاهی هروقت فرصتی بیابد سر از خاک بیرون می آورد.

قدرت نمایی دهه هشتادی ها در مجتمع کوروش/اعتراضی از جنس تفریحات واپس مانده و تابو شده با استفاده از انسجام در شبکه های اجتماعی

نسل در حال گذار جامعه ی ایرانی گاهی سکوت خود را میشکند، اعتراض میکند، پیروز می شود و قدرت نمایی می کند، مثل همان جنبش دوم خردادی که پیروزی اش را متکی بر شکاف بین نسلی بود که یا انقلاب و پیروزی نسل اولی ها را ندیده بودند یا رویکرد فرهنگی آن ها برایشان نامانوس بود.(مورد مرتضی پاشایی به خوبی این شکاف را نشان می دهد.)
به بیان ساده تر ما دچار یک عدم مفاهمه ی فکری از سوی نسل قدم جامعه و  حاکمیت با نسل جدید یا همان دهه هشتادی ها هستیم. دهه هشتادی هایی که نگاهی ساختارشکنانه به فرهنگ و هنجار تثبیت شده ی جامعه دارند، که گاهی بروز این نگاه با سیگار کشیدن، نوع لباس پوشیدن، آب بازی در پارک و در مورد اخیر میتینگ کوروش جلوه نمایی میکند. 


به نظر می رسد که نسل جدید نیاز به بازتعریف گزاره هایی از جنس اعتماد و گفتگو و به رسمیت شناختن آن ها و تفکراتشان دارد. گزاره هایی که از جنس امنیتی و ایدئولوژیکی نباشند. این ها همه فعلا در کشور ما وجود ندارد به این معنا که پدران و مادران، معلمین و نهادهای حاکمیت به هیچ عنوان نمی توانند تحمل کنند که ارزش ها ی فکری آن ها مانند مفهوم زندگی ، عشق، تفریح و... تا به این اندازه توسط کودکانشان به چالش کشیده شود. 
در صورت ادامه ی عدم مفاهمه بین این دو نسل، هر روز باید منتظر یک چالش جدید توسط دهه هشتادی های جامعه ی ایران باشیم. با این تفاوت که آن ها روز به روز قدرت و اعتماد به نفس بیشتری گرفته و انسجام آن ها در شبکه های اجتماعی بیشتر میشود.
زمانی که احزاب و گروه های مورد قبول یک نسل برای عضویت و سازماندهی آن ها وجود ندارد، زمانی که توسط هیچ کس درک نمی شوند و زمانی که رفتارهای آن ها نابهنجار تلقی می شود؛ آن ها نیز به مقابله با مثل برخواسته و در پی به رسمیت شناساندن خود از هر طریقی هستند. به رسمیت شناساندنی که ممکن است گاهی پرهزینه تر از میتینگ کوروش برای خودشان و حاکمیت باشد.
نکته ی دیگری که باید به آن توجه شود این است که این گردهمایی هیچ گونه رنگ و بوی سیاسی به معنای عام آن نداشت اما نوعی اعتراض در آن نهفته بود. اعتراضی که از جنس تفریحات واپس مانده و تابو شده ی ذهن آنان بود.
با این روند عدم مفاهمه در آینده 2 حالت را باید برای این نسل متصور بود؛ یا قدرت گرفتن آن ها و ادامه ی ساختارشکنی و به رسمیت شناساندن خود به شکلی که به صورت نرم هنجارهای جامعه را تغییر دهند. و یا در صورت برخوردهای قهری شدید با آن ها باید انتظار افسردگی و سرخوردگی آن ها را کشید.
در آخر به عنوان پیشنهاد متذکر می شوم که باید گذار فرهنگی و ارزشی نسل جدید را به رسمیت بشناسیم و در جهت ارگانیزه کردن آن ها توسط سازمان های مردم نهاد و احزاب مورد قبول آن ها گام برداریم تا بتوانیم از ظرفیت های بالقوه ی این نسل استفاده کنیم.








تاریخ انتشار: ۲۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۱





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 135]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن