واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: *مراسم توديع و معارفه مدير حوزهي علميهي قم* كار تدوين سند چشمانداز حوزه به پايان رسيده است اظهارت يزدي، مقتدايي و حسيني بوشهري
خبرگزاري دانشجويان ايران - قم
سرويس: فقه و حقوق - فقه
طي مراسمي در مدرسه عالي دارالشفاء قم و با حضور مسوولان عاليرتبهي حوزه، از زحمات حجتالاسلام و المسلمين حسيني بوشهري تقدير و آيتالله مقتدايي به عنوان مدير جديد حوزهي علميه قم معرفي شد.
به گزارش خبرنگار حقوقي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در اين مراسم، آيتالله يزدي، نظام حاكم بر حوزههاي علميه را نظام معنوي و ديني دانست و گفت: روحانيت و فقها اولين مسالهشان همت بر آخرت است و اين ديد معنوي و خدايي بايد در حوزه و محصلان حوزه تقويت شود.
دبير شوراي عالي حوزه با بيان اينكه توجه به امور معنوي به معناي ناديده گرفتن اسباب و وسايل مادي نيست، گفت: در امور مادي و معنوي بايد به مردم توجه كرد اما افراط و تفريط در آن صحيح نيست. توجه به مردم به طور مستقل انسان را از خدا دور ميكند و جدايي از مردم هم صحيح نيست.
وي با تفاوت قائل شدن بين نظام حكومتي ايران و ديگر كشورها، گفت: در نظام اسلامي مسووليتها و پستها امانت هستند و طرفي كه قبول ميكند ابتدائا توانايي خود را ميسنجد، اگر ناتوان است نبايد قبول مسووليت كند و اگر توانا است نبايد شانه خالي كند.
رييس جامعه مدرسين حوزهي علميهي قم، مسووليت خطير حوزه در پرورش افراد توانا و مستعد را گوشزد كرد و گفت: حوزهي علميه بايد شرايطي را فراهم آورد تا اعضاي شوراي نگهبان و مسوولان قضايي را تامين كند.
وي در ادامه به تعبيراتي چون جوسازي كه بعضا مطرح ميشود اشاره كرد و افزود: استفاده از اصطلاحاتي مانند جوسازي و كودتا و مواردي از اين قبيل در تعبيرات مسوولان حوزوي، ظلم به حوزه است.
وي به روند رو به تكامل حوزه اشاره كرد و گفت: حوزهي علميه در گذشته نيز نظام دقيق معنوي داشته است و مراجعي كه امروز به اين مقام رسيدهاند محصول اين نظام در گذشته هستند.
يزدي با اشاره به شخصيت برجستهي حجتالاسلام و المسلمين بوشهري، از خدمات 10 سالهي وي تقدير كرد و با اشاره به انتصاب آيتالله مقتدايي به مديريت حوزهي علميه اظهار اميدواري كرد: كارهاي صورت گرفته توسط مدير قبلي با اهتمام وي دنبال و كارهاي جديد نيز منطبق با نظر مراجع و علما و مقام معظم رهبري صورت پذيرد.
در ادامه حجتالاسلام و المسلمين حسيني بوشهري در سخناني از روحانيون به عنوان مرزبانان ياد كرد و گفت: روحانيت داراي دو كاركرد تبيين شريعت و دفاع از مرزهاي شريعت هستند.
عضو مجلس خبرگان رهبري همچنين از اتمام سند چشمانداز حوزه خبر داد و افزود: كار تدوين اين سند به پايان رسيده و بايد در شوراي عالي حوزه به تصويب برسد.
مدير سابق حوزهي علميه، ساماندهي پذيرش حوزه، ايجاد رشتههاي تخصصي در حوزه، بازنگري در تشكيلات حوزه، ساماندهي 90 مدرسه علميه در سراسر كشور، احياي موقوفات و ساماندهي امر پژوهش در حوزه را از جمله اقدامات حوزهي علميه در 10 سال مديريت خود عنوان كرد.
آيتالله مقتدايي، مدير جديد حوزهي علميه نيز در سخناني ساماندهي برنامه درسي و تدريس آزاد حوزه، ارتقاي سطح علمي حوزه، اهتمام به تهذيب اخلاق در حوزه، برنامهريزي براي تربيت نيرو جهت تامين نيازهاي نظام و نشر معارف اهل بيت (ع) در جهان و تقويت حوزههاي شهرستاني را از جمله برنامههاي مديريت جديد عنوان كرد.
در پايان مراكز مختلف ديني و حوزوي با اهداي تقديرنامهاي از فعاليت 10 سالهي حجتالاسلام والمسلمين بوشهري تجليل كردند.
همچنين دكتر لاريجاني رييس مجلس شوراي اسلامي در پيامي انتصاب آيتالله مقتدايي به مديريت حوزه را تبريك گفت و براي حجتالاسلام و المسلمين بوشهري آرزوي موفقيت كرد.
انتهاي پيام
دوشنبه 27 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 185]