واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: كامرون: خروج از اروپا يعني فروپاشي انگليس
طي 2 ماه 94 ميليارد دلار سرمايه از بريتانيا فرار كرده است...
نخست وزير انگليس هشدار داده كه خروج كشورش از اتحاديه اروپا منجر به فروپاشي انگليس خواهد شد. بانك ملي انگليس در جديدترين گزارش خود گفته كه فقط طي دو ماه مارس و آوريل 94 ميليارد دلار سرمايه از اقتصاد انگليس خارج شده است.
به گزارش «جوان»، جديدترين نظرسنجيها نشان ميدهد حمايتها و مخالفتها با خروج انگليس از اتحاديه اروپا نسبتي «50-50»درصدي پيدا كرده؛ روندي كه منجر به اين شده كه نخست وزير انگليس با صدايي بلندتر درباره خطرات رأي «آري» به رفراندوم خروج از اتحاديه اروپا هشدار بدهد. ديويد كامرون در گفت و گو با تلويزيون ITV هشدار داده رأي به خروج انگليس از اتحاديه اروپا ممكن است اسكاتلنديها را تشويق كند كه رفراندوم جدايي از انگليس برگزار كنند؛ اتفاقي كه در نهايت ميتواند منجر به فروپاشي انگليس شود: صادقانه بگويم، اگر ما رأي به خروج (از اتحاديه) بدهيم و كشورمان را با هدايت آن به سمت فروپاشي تقويت نكنيم، من نگران همهپرسي دومي در اسكاتلند هستم. اسكاتلند سپتامبر 2014براي جدايي از انگليس همهپرسي برگزار كرد كه اسكاتلنديها در آن رأي به جدايي ندادند ولي حالا كامرون نگران «همهپرسي دومي» است كه رأي بريتانياييها به خروج از اتحاديه اروپا ممكن است تحريككننده آن باشد. كامرون ميگويد: «من به خاطر اين نگرانم كه اين كشور را از روي شوق و علاقه دوست دارم. به نظرم، ما كشوري شگرف هستيم. حرف من اين است كه اگر شما كشورتان را دوست داشته باشيد، به اقتصادش آسيب نميزنيد، فرصتهاي جوانانش را محدود نميكنيد و كشورتان را منزوي و نفوذ آن را در جهان كاهش نميدهيد.» گزارش استراتژيكي كه چتم هواس انگليس در اكتبر 2015در باره موقعيت جهاني انگليس تهيه كرده بود، نتيجه ميگيرد كه خروج انگليس از اتحاديه، جايگاه جهاني انگليس را تقليل ميدهد و انگليس از بازي خارج و روي صندلي ذخيره (Reserve Bench) خواهد نشست. در تازهترين گزارشي كه حدود دو ماه مانده به همهپرسي انگليس، بانك ملي اين كشور آن را تهيه كرده، اعلام شده تنها طي دو ماه آينده مارس و آوريل سال جاري ميلادي، 94 ميليارد دلار سرمايه از اقتصاد انگليس خارج شده است. گزارش بانك ملي انگليس نشان ميدهد تنها در ماه مارس 59 ميليارد پوند معادل 85 ميليارد دلار سرمايه از اقتصاد انگليس خارج شده است. بر اساس گزارش ماهانه بانك مركزي انگليس، در ماه مارس و آوريل در مجموع ۹۴ ميليارد دلار سرمايه از اقتصاد انگليس عقبنشيني كرده است كه يا از اين كشور خارج شده يا به ارزهاي بينالمللي ديگر تبديل شدهاند. سايمون وارد كارشناس ارشد اقتصادي مؤسسه هندرسون گلوبال، ميگويد: «سرمايهگذاران واقعاً نسبت به خروج انگليس از اتحاديه اروپا نگران هستند و چشمانداز پيش رو را بسيار مبهم ميبينند و از آنجا كه سرمايهگذاران از عدم اطمينان گريزانند، تلاش ميكنند خود را از معرض ريسك بازارهاي مالي انگليس دور كنند.»
تشديد احساسات گريز از مركز در اروپا
همزمان با انگليس، گرايشهاي گريز از مركز در ديگر كشورهاي اتحاديه اروپا هم تشديد شده است. به نوشته روزنامه اينديپندنت، يك تحليل انجام شده از سوي انديشكده امريكايي پيو(PEW) نشان ميدهد كاهش قابل ملاحظهاي در حمايت از اتحاديه اروپا در هفت كشور مهم اروپايي مشاهده شده است. بر اساس اين تحقيق در حال حاضر مخالفت با اتحاديه اروپا در فرانسه به 60 درصد و در يونان به 71 درصد رسيده و تقريباً نيمي از رأيدهندگان آلماني، اسپانيايي و هلندي نيز مخالف اين اتحاديه هستند. در انگليس اما ميزان مخالفت با اتحاديه اروپا 48 درصد است. اين گزارش همچنين نشان داده هيچ كشوري در اروپا نميخواهد اختيارات و قدرتهاي بيشتر به اتحاديه اروپا داده شود و تعداد بيشتري از رأيدهندگان خواهان آن هستند اين قدرتهاي ملي بازپس گرفته شوند. دوسوم يونانيها و انگليسيها به ترتيب معادل 68 و 65 درصد ميخواهند برخي از قدرتهاي اتحاديه اروپا به آتن و لندن واگذار شوند. همچنين درصد قابل توجهي نيز در سوئد(47 درصد)، هلند (44 درصد) آلمان(43 درصد) و ايتاليا (39 درصد) ميخواهند كه قدرتهاي اتحاديه اروپا مهار شوند. اين در حالي است كه در سال 2004، 69 درصد از رأيدهندگان فرانسوي و 58 درصد از رأيدهندگان آلماني نسبت به اتحاديه اروپا نظري مثبت داشتند. شبكه دي آر (DR) هم در دانمارك نظرسنجي ديگري انجام داده كه نشان ميدهد اكنون 42 درصد از دانماركيها ميخواهند همهپرسي جدايي از اتحاديه اروپا در كشورشان برگزار شود. در ماه فوريه (بهمن 94) تنها 37 درصد از دانماركيها خواستار اجراي اين همهپرسي بودند.
منبع : روزنامه جوان
تاریخ انتشار: ۱۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۳۸
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 68]