واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاری پانا: هدف نظام مشاوره در مدارس رشد تحصیلی و اجتماعی دانش آموزان است معاون پرورشی و فرهنگی وزیر آموزش و پرورش گفت: نظام راهنمایی و مشاوره در مدارس دارای ساختاری جامع و کل نگر است و تحقق شاخص هایی همچون رشد تحصیلی، رشد شغلی و رشد سازگاری روانی و اجتماعی دانش آموزان را مد نظر دارد.
۱۳۹۵ چهارشنبه ۱۹ خرداد ساعت 10:06
به گزارش پانا شهر تهران ، حمیدرضا کفاش به راهبردهای سند تحول بنیادین آموزش وپرورش اشاره کرد و افزود: براساس این سند، نظام راهنمایی و مشاوره تربیتی در مدارس مبتنی بر مبانی اسلامی و افزایش نقش معلمان در این زمینه و به کارگیری مشاوران متخصص برای ایفای وظایف تخصصی در تمام پایه های تحصیلی تعریف شده است. وی ادامه داد: معاونت فرهنگی و پرورشی آموزش وپرورش در راستای رسالت ذاتی خود برای ایجاد زمینه لازم برای رشد همه جانبه دانش آموزان و تربیت انسان های کارآمد، مسئول، سالم، توانمند در ابعاد روانی، رفتاری و تحصیلی، برنامه جامعی را بر اساس الگوهای بومی و دینی جهت انسجام بخشی در ارائه خدمات راهنمایی و مشاوره به شکل فرایندی از دوره ابتدایی تا دوره متوسطه دوم برای دانش آموزان طراحی و اجرا کرده است. کفاش افزود: برنامه جامع ارائه خدمات راهنمایی و مشاوره به دانش آموزان، با پیگیری تحقق شاخص هایی همچون رشد تحصیلی، رشد شغلی، رشد سازگاری روانی و اجتماعی در قالب خدمات پاسخگویی، برنامه ریزی فردی و حمایت سیستمی عملیاتی شده است. وی تصریح کرد: رویکرد کلی حاکم بر نظامنامه ارائه خدمات راهنمایی و مشاوره به دانش آموزان، در جهت دست یابی به شئون مختلف حیات طیبه و توجه متوازن به ساحت های تعلیم و تربیت و مبتنی بر چهار عرصه ارتباط دانش آموز با خود، خلق و خلقت به صورت به هم پیوسته و بامحوریت ارتباط با خدا است. معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: نظام راهنمایی و مشاوره در مدارس با هدف ارتقای کیفی سه حوزه دانش، مهارت و تربیت اسلامی در دانش آموزان، مولفه هایی نظیر نیروی انسانی، برنامه ها، محتوا و روش، فنون علمی- تخصصی مشاوره و سایر امکانات و تجهیزات درون بخشی و برون بخشی، راهکارهای تقویت و گسترش عملی نظام ارزشی و تسری رویکرد بومی و دینی را مورد توجه قرار داده است. کفاش به نگاه جامع و کل نگر آموزش و پرورش در خدمات راهنمایی و مشاوره ای به دانش آموزان اشاره کرد و گفت: طراحی الگوی هدایت تحصیلی مطلوب به صورت فرآیندی از دوره ابتدایی تا دوره متوسطه در قالب طراحی مسیر زندگی تحصیلی- شغلی است، به گونه ای که دانش آموزان را برای انجام نقش های مهم زندگی همچون نقش والدینی، حرفه ای و شهروندی مهیا می کند.
وی استعداد شناسی، زمینه سازی برای محیط شناسی مطلوب تحصیلی، شغلی، روانی و اجتماعی، ایجاد آمادگی برای انتخاب رشته تحصیلی مناسب با توجه به زمینه های روان شناختی، نیاز کشور و امکانات منطقه را از دیگر اهداف نظام مشاوره در مدارس برشمرد. کفاش به ویژگی های الگوی هدایت تحصیلی نوین در سطح مدارس اشاره کرد و افزود: این الگو، دارای ساختاری منسجم و مطلوب، مبتنی بر نظریه های علمی روزآمد است که بر اساس تلفیق مدل های رشد روانی و اجتماعی، یکپارچه نگر، سیستمی و با توجه به مولفه های اجتماعی، اقتصادی، زیستی، علمی، فناوری، سیاسی، معنوی و فرهنگی و نیز تاکید بر نقش موثر معلم، مشاور، مدیر و کارکنان مدرسه و والدین طراحی شده است. معاون پرورشی و فرهنگی وزارت آموزش و پرورش گفت: برای محقق شدن اهداف نظام راهنمایی و مشاوره نوین در سطح مدارس فعالیت های همچون هماهنگی با مراکز دانشگاهی و پژوهشی برای طراحی نظام نامه، انجام مطالعات تطبیقی در مدل های مشاوره ای در ایران و دیگر کشورها، شناسایی، ساماندهی نیروی انسانی متعهد و متخصص در این خصوص انجام شده است.
کفاش اظهار کرد: آیین نامه الگوی نوین هدایت تحصیلی در نظام آموزشی 3-3-6، بر اساس مصوبه شماره 927 شورای عالی آموزش و پرورش ابلاغ شده و دوره های آموزشی و توجیهی برای مشاوران، مدیران و معلمان نیز در سطح استان ها برای اجرا برگزار شده است. معاون امور اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در همایش عوارض ناشی از خشونت بر خانواده که اردیبهشت سال جاری در زنجان برگزار شد، گفته بود که نظام مشاوره در مدارس در بهترین حالت منحصر به مشاوره تحصیلی است و درخصوص آموزش مهارت های زندگی برای دانش آموزان در عمل چندان قوی نیست.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاری پانا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]