واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مهر گزارش می دهد؛
بلاتکلیفی ۲۳طرح میدان امام ارومیه/تغییر نقشه ها هم چاره ساز نشد
شناسهٔ خبر: 3679683 - سهشنبه ۱۸ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۳۰
استانها > آذربایجان غربی
ارومیه - بیش از دو دهه از تصویب اولیه طرح میدان امام خمینی (ره) با هدف بازسازی مناطق بمباران شده ارومیه در دوران جنگ تحمیلی میگذرد اما این طرح ملی همچنان بدون تکلیف به حال خود رها شده است. خبرگزاری مهر- گروه استانها: طرح میدان امام خمینی(ره) در محدودهای به مساحت ۴۷ هزار و ۲۸۰ مترمربع واقع در حدفاصل خیابان بعثت و خیابان شهید منتظری ارومیه با هدف بازسازی مناطق بمبارانشده ارومیه در سال ۷۳ تصویب شد بر اساس برنامه اجرایی پیشبینیشده قرار بود این میدان در سه مرحله اجرایی شود. این در حالی است که تاکنون تغییر مکرر پیمانکاران، تحویل آن به شهرداری ارومیه و نیز فراخوان ها برای جذب سرمایه گذار در کنار تغییر نقشه های این طرح تاکنون چاره ساز نشده و این طرح ملی همچنان در رکود به سر می برد. کلاف سردر گم این طرح ملی در کنار کمبود اعتبار و بی توجهی مسئولان موجب شده است ضمن اینکه این طرح به ثمر نرسد بلکه صدا اعتراض و نارضایتی مردم این منطقه که با مشکلات متعددی به دلیل وقع شدن در بافت قدیمی شهر مواجه باشند نیز در بیاد. تاکنون بهجز آزادسازی محوطههای مقابل مسجد اعظم و مسجد جامع ارومیه اقدام عملی قابلتوجهی در این خصوص انجام نشده است، با توجه به رکود طولانی این طرح و قرار گرفتن آن در هسته مرکزی شهر ارومیه از سال ۹۲ شهرداری و شورای شهر دست به کار شده و مدیریت آن را به عهده گرفتند اما متاسفانه تغییری در حال و روز پروژه ایجاد نشد. هر چند اعلام می شود میراث فرهنگی، صنایعدستی و گردشگری آذربایجان غربی به دلیل منطبق نبودن طرح تهیهشده توسط شهرداری با بافت تاریخی منطقه و نیز بازار و مسجد تاریخی جامع ارومیه مانع ادامه کارشده اما کشوقوسهای تأخیر روند اجرای این طرح همچنان ادامه دارد.
طرح میدان امام (ره) به صورت کامل به شهرداری ارومیه واگذار می شود مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری ارومیه در خصوص آخرین وضعیت این طرح به خبرنگار مهر گفت: طرح میدان امام (ره) قرار است به شهرداری ارومیه واگذار شود و اگر به تایید برسد کار آن نیز آغاز میشود. لطیف علی نقیپور با بیان اینکه تا تحویل نهایی طرح، کار سرمایهگذاری در آن انجام نمیشود اظهارداشت: این طرح در قالب پروژههای جامع بر محوریت تعویض احسن تعریف شده و سرمایهگذاران میتوانند در قالب پروژه محرک در آن سرمایهگذاری کنند. وی با اشاره به اینکه در طرح میدان امام خمینی (ره) معماری اسلامی و قدیمی برگرفته از بازار تاریخی ارومیه نیز در نظر گرفته می شود افزود: مجاورت میدان امام خمینی (ره) ارومیه با مسجد جامع و مسجد اعظم و قرار گرفتن آن در هسته تاریخی شهر ایجاب میکند تا این محل به میدانگاه اجرای آئینهای ملی مذهبی تغییر کاربری یابد. نقی پور گفت: علاوه بر آن بهتر است که مراسمات عزاداری مانند سینهزنی در تاسوعا و عاشورا و نیز غرفههای موقت جشنوارههای مختلف در این میدانگاه برگزار شود. وی با اشاره به وضعیت مجتمع تجاری نارون ارومیه در جوار این میدان، گفت: این مجتمع، پیش از این بر اساس کاربری فرهنگی و ایجاد کتابخانه الکترونیک طراحی شده بود، اما در حال حاضر به احتمال فراوان به بازار فروش موبایل و قطعات رایانه تبدیل میشود. مدیرعامل سازمان نوسازی و بهسازی شهرداری ارومیه افزود: با توجه به اینکه مرکز شهر ارومیه محلی شناخته شده بوده و پارکینگ شهرداری نیز در مجاورت آن قرار دارد به راحتی میتوان با تبلیغات، مراسمات و برخی قرعه کشیها را در این نقطه از شهر انجام داد. این اظهارات در حالی صورت می گیرد که مدیرعامل شرکت عمران ومسکن سازان آذربایجان غربی امیدی به تسریع در روند اجرایی این طرح با توجه به شرایط موجود ندارد و معتقد است، حل این مشکل نیازمند تصمیم گیری مقامات ملی است.
شهرداری بخش کوچکی از اعتبار طرح میدان امام (ره) را تامین کرده است امیر ابراهیمی با بیان اینکه تاکنون شهرداری ارومیه توانسته بخش کوچکی از اعتبار این طرح را تامین کند به این دلیل نقل و انتقال آن به شهرداری ارومیه طولانی شده است افزود: بلاتکلیفی این پروژه موجب شده در سه سال گذشته هیچ سرمایه گذاری تمایل به سرمایه گذاری در این طرح نداشته باشد. وی با تاکید بر اینکه این پروژه در ابتدای کار دولتی بود و توسط وزارت مسکن پیگیری می شد عنوان کرد: در سال ۷۸ وزارت مسکن با تحویل این طرح به شرکت مادر تخصصی عمران و بهسازی شهری ایران مسئولیت اجرای طرح را بر عهده داشت و توانست در آن سالها مجتمع تجاری نارون که پیش از این برای آن کاربری فرهنگی تعریف شده بود با هزینه مستقیم خود آغاز کند. ابراهیمی اضافه کرد: در این میان با توجه به وجود بحثهای تملک قانونی املاک مربوطه، این پروژه به طول کشیده و از سوی دیگر وزارت مسکن نتوانست اعتبارات لازم را تزریق کند و به همین خاطر سازمان ملی زمین و مسکن را وارد این قضیه کرد. ابراهیمی افزود: این سازمان نیز با اعتبارات خود کار را آغاز کرده و تملک املاک را ادامه داد تا جایی که هم اکنون با ۴.۵ هکتار زمین که محدوده پروژه است مواجه بوده و ۲.۵ هکتار آن توسط دولت آزادسازی شده و باقی مانده آن با توجه به اینکه پیش از این توسط شهرداری تملک شده و در نهایت اعتبارات وزارت مسکن کفاف نکرد بنابراین شهرداری اوراق مشارکت خود را در دو نوبت در سالهای ۸۳ تا ۸۸ برای این امر تخصیص داد.
مردم محدوده طرح میدان امام(ره) همچنان بلاتکیلف هستند مدیرعامل شرکت عمران ومسکن سازان آذربایجان غربی در این بین بسیاری از املاک و حقوق تجاری آنجا به استثنای یک قسمت از طرف خیابان بعثت و اطراف مسجد اعظم که املاک و مغازههای آن فعلا خریداری نشده سبب شد که مردم بلاتکلیف بمانند و ندانند با شهرداری یا با دولت طرف هستند. ابراهیمی تاکید کرد: در این راستا مسئولان استانی این طرح را اواخر سال ۹۱ به شهرداری ارومیه محول کردد اما در نهایت شهرداری ارومیه نیز تاکنون به جز پیش قسط اول نتوانسته مبلغ مورد نظر را پرداخت کند در این ارستا مقرر شده شهرداری ارومیه با تهاتر باقی مانده مبلغ را تامین کرده و پروژه را تحویل بگیرد. وی اظهار داشت: هم اکنون مشاوران بومی شهرداری ارومیه در حال طراحی ابنیه مجاور مسجد جامع و خود غرفههای مسجد اعظم بوده و همانطور که پیش از این اشاره شد طرح میدان امام خمینی (ره) هماکنون متوقف شده و نیازمند تصمیم گیری در سطح دولت است. بیش از دو دهه است مسئولان استان درگیر طراحی، تهیه نقشه و مطالعات اجرایی این طرح هستند و هنوز به نتیجه مشخصی نرسیدهاند حال باید منتظر ماند و دید بخش خصوصی جدیدی که پایکار آمده میتواند به این انتظار دو دههای پایان دهد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 39]