تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 دی 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):به زيادى نماز و روزه و حج و احسان و مناجات شبانه مردم نگاه نكنيد، بلكه به راستگويى و...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845363577




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

اولویت‌های فرهنگی مجلس دهم


واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: اولویت‌های فرهنگی مجلس دهم
کاظم جلالی
کد خبر: ۵۹۵۴۷۵
تاریخ انتشار: ۱۸ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۶ - 07 June 2016


حضور پرشور مردم در پای صندوق‌های رای در انتخابات دهمین دوره مجلس شورای اسلامی در 7 اسفند ماه و 10 اردیبهشت، زمینه‌ساز مجلسی شد که 8 خرداد ماه، زنگ آغاز به کار آن نواخته شد. مجلسی که از ابتدای کار هدف خود را بر مبنای تقنین و نظارت در راستای تسریع در رفع مشکلات معیشتی مردم و همچنین تحقق اهداف اقتصادی به ویژه اقتصاد مقاومتی بنا نهاده است. روند انجام برنامه افتتاحیه مجلس دهم، تعیین هیات رییسه موقت، بررسی اعتبارنامه نمایندگان و انتخاب هیات رییسه اجلاسیه اول، بیانگر عزم جدی نمایندگان دوره دهم جهت ورود به فرایند قانونگذاری و وظایف نمایندگی در دوره جدید فعالیت خانه ملت است.

دوره‌ای که تعیین اولویت‌ها و الزاماتی برای آن می‌تواند نقشه راهی پیش روی مجلس دهم ایجاد کند که حرکت در آن به ریل‌گذاری مناسب خانه ملت جهت حرکت بهتر و سریع‌تر دولت کمک خواهد کرد.

پیام ارزشمند و مهم رهبر معظم انقلاب به مجلس شورای اسلامی به خوبی کمک‌کننده تعیین الزامات و تبیین نقشه راه مجلس دهم بود. دو مقوله اقتصاد مقاومتی و فرهنگ اسلامی، موضوعاتی بودند که از سوی رهبر معظم انقلاب به عنوان اولویت کاری مجلس شورای اسلامی در نظر گرفته شدند.

اما تحقق فرهنگ اسلامی به عنوان یک اصل که در کلام و پیام مقام معظم رهبری به مجلس شورای اسلامی بدان اشاره شده بود، مستلزم در نظر گرفتن موارد و مبانی در مجلس جدید است که باید مدنظر نمایندگان مردم در خانه دهم ملت قرار بگیرد.

نخست آنکه تحقق فرهنگ اسلامی نیازمند تشکیل کمیسیون فرهنگی موثر و توانمند در مجلس است چراکه کمیسیون‌ها زیرساخت اصلی انجام امور در مجلس محسوب می‌شوند و براین اساس نمی‌توان از اقدام موثر در حوزه فرهنگی سخن گفت بدون آن که زیرساخت موردنیاز وجود نداشته باشد.

یکی از مشکلاتی که در چند دوره قبلی مجلس شورای اسلامی وجود داشت عدم تمایل نمایندگان به حضور در کمیسیون فرهنگی بود به طوری که در برخی ادوار گذشته کمیسیون فرهنگی از حیث میزان علاقمندی نمایندگان برای حضور در آن در رتبه های آخر قرار داشت تا جایی که در مواردی حتی به زحمت تعداد اعضای این کمیسیون به حد نصاب مورد نیاز می‌رسید.

هرچند در طول سال‌های اخیر برخی چهره‌های مطرح حاضر در کمیسیون فرهنگی با علاقه در این کمیسیون حاضر بوده‌اند و انتخاب اول آنها این کمیسیون بوده است ولی فقدان انگیزه کافی باعث شده است تا کمیسیون فرهنگی نتواند آن طور که باید به اهداف موردنظر در حوزه فرهنگ دست پیدا کند. که البته به نظر می‌رسد انجام برخی اصلاحات در شرایط حضور در کمیسیون‌ها و به طور خاص تدوین شرایط احراز عضویت در کمیسیون‌ها با توجه به مدارک تحصیلی و سابقه فعالیت بتواند تا حدی این مشکل را حل کند.

همچنین حضور داوطلبانه یکی از نواب رییس در کمیسیون فرهنگی می‌تواند وزن این کمیسیون را برای پیشبرد فعالیت‌های قانونگذاری و نظارت به ویژه در حوزه موضوعات فرهنگی ارتقا دهد. در هر حال نخستین اولویت مجلس دهم در حوزه فرهنگ فراهم ساختن زیر ساخت مناسب برای فعالیت از طریق تشکیل کمیسیون فرهنگی قوی است.

نکته دومی که باید به آن اشاره شود اولویت بندی در پیگیری عملی مطالبات فرهنگی است. در سال های اخیر هم از سوی مقام معظم رهبری و هم از سوی اسناد و سیاست های بالادستی، مطالباتی در حوزه‌هایی همچون فرهنگ عمومی، سبک زندگی، زبان فارسی، کودک و نوجوان، مد و لباس و مواردی از این دست بیان شده است که در بسیاری از آنها اقدام خاص و عملگرایی صورت نگرفته و عملا این مطالبات روی زمین مانده است.

برای مثال در سال 1373 یعنی بیش از 20 سال پیش مقام معظم رهبری در خصوص ضرورت صیانت از زبان فارسی مطالبه صریحی داشته‌اند و دو سال بعد یعنی در سال 1375، مجلس وقت قانون ممنوعیت بکارگیری اسامی، عناوین و اصطلاحات بیگانه را تصویب کرد. با این حال عدم نظارت بر اجرای قانون باعث شد تا رهبر معظم انقلاب در سال 1393 در دیدار با اعضای شورای عالی انقلاب فرهنگی در خصوص همین موضوع بار دیگر این مطالبه را مطرح نمایند. این روند نشان می‌دهد که در حوزه فرهنگ از یک‌سو اقدام برای عمل مشخص است و از سوی دیگر هم زیر ساخت قانونی وجود دارد و با ایجاد یک عزم راسخ برای پیگیری این موارد می‌توان اقدامات موثری در این حوزه انجام داد.

با این حال تنوع و تعدد موضوعات، اولویت‌بندی را در این حوزه ضروری می‌کند و از همین‌رو مجلس دهم باید اولویت‌های فرهنگی خود را به روشنی اعلام کند.

در این میان توجه به مطالبات اصناف فرهنگی به خصوص مطالبات قانونی هنرمندان و اهالی فرهنگ باید مورد توجه قرار گیرد.

همچنین ایجاد بسترهای قانونی برای حمایت از آثار فرهنگی به خصوص موضوع مالکیت معنوی و تلاش برای تامین حداقل نیازهای معیشتی هنرمندان از طریق تقویت صندوق حمایت از هنرمندان از جمله مواردی است که مجلس دهم باید در حوزه فرهنگی در اولویت فعالیت خود قرار دهد.

و اما نکته مهمی که باید از سوی مجلس دهم در حوزه فرهنگ مورد توجه قرار گیرد پرهیز از مناقشه در موضوعات فرهنگی است. موضوعات فرهنگی یکی از مهم‌ترین موارد اختلاف‌نظر در میان جریان‌های سیاسی است و استعداد لازم برای تشدید این منازعات میان جریانی در سطح جامعه وجود دارد.

با توجه به فضای کلی کشور مبنی‌بر ضرورت حفظ آرامش کشور و اتخاذ تدابیر عقلانی برای حل مشکلات کشور، باید از هرگونه ورود به مناقشه در حوزه فرهنگ به خصوص در سطح رسانه‌ای و عمومی پرهیز شود. قانون اساسی، سند سیاست فرهنگی کشور و سیاست‌های کلی ابلاغ شده، چهارچوب های لازم برای فعالیت را حوزه فرهنگی را مشخص کرده است که فعالیت در چارچوب این سیاست های می تواند از بسیاری از مناقشات بی‌حاصل جلوگیری کند.

هرچند در این نگاره مطالب و نیازهایی در حوزه تقنینی مربوط به موضوعات فرهنگی به ویژه فرهنگ اسلامی بیان شد اما گستره و وسعت بسیار موضوع فرهنگی با توجه به رویکرد اسلامی آن مجال بررسی، فعالیت و ارائه راهکار بسیاری را به همراه دارد که هرکدام براساس و مبنای بیانات رهبر معظم انقلاب به ویژه پیام ایشان به مناسبت افتتاحیه مجلس دهم و همچنین اسناد بالادستی می‌توانند به عنوان یک شاخصه و اولویت کاری مجلس دهم در حوزه فرهنگی مورد توجه قرار بگیرند.
























این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: تابناک]
[مشاهده در: www.tabnak.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 113]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن