تور لحظه آخری
امروز : پنجشنبه ، 10 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):همان گونه كه قوام جسم، تنها به جانِ زنده است، قوام ديندارى هم تنها به نيّت پ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها




آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1825044814




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
archive  refresh

سفير ايران در بغداد: آمريكا درصدد تداوم اشغال عراق از طريق توافقنامه امنيتي است


واضح آرشیو وب فارسی:ايرنا: سفير ايران در بغداد: آمريكا درصدد تداوم اشغال عراق از طريق توافقنامه امنيتي است
حسن كاظمي قمي به مناسبت سفر اخير نوري المالكي نخست وزير عراق به تهران در گفت وگو با خبرنگار سياسي ايرنا به پرسش‌هايي در خصوص توافقنامه امنيتي ميان آمريكا و عراق، نگاه تهران به اين توافقنامه و سطح روابط ايران و عراق در عرصه‌هاي مختلف پاسخ گفت.

كاظمي قمي در پاسخ به اين پرسش كه علت مخالفت‌ها در داخل و خارج از عراق با توافقنامه امنيتي كه رييس جمهوري آمريكايي به دنبال امضاي آن است، چيست؟، گفت : آمريكا اعلام كرده است كه خروج عراق از فصل هفتم منشور سازمان ملل در گرو امضاي اين توافقنامه است و در حقيقت اين نوع نگاه بيانگير تحميلي بودن اين توافقنامه است.

سفير ايران در بغداد با بيان اينكه تحت فصل هفت منشور سازمان ملل قرار دادن عراق به دليل تجاوز صدام به كويت صورت گرفت، افزود : امروز كه عراق از يك نظام مردمي بر اساس روند دموكراسي برخوردار است و شاهدبهبود نسبي امنيت در اين كشور هستيم، شوراي امنيت بايد اين كشور را از فصل هفتم منشور سازمان ملل خارج كند.

مهلت حضور اشغالگرانه نيروهاي آمريكايي در عراق، پايان سالجاري ميلادي، زمان كوتاهي پيش از پايان دوران رياست جمهوري جرج بوش است. برهمين اساس، بوش درصدد است با استفاده از تمامي ابزار و امكانات، زمينه حضور دائمي در عراق را در قالب يك توافقنامه بلند مدت همكاري‌ها محقق سازد.

در مجموع ، ايجاد پايگاه‌هاي دائمي نظامي ، مصونيت نظاميان آمريكايي ، آزادي عمل نيروهاي امنيتي و نظامي آمريكا و رفت وآمدهاي آزادانه ، آزادي عمل در دستگيري‌ها ، حبس و بازجويي از مظنونان بدون اطلاع دولت عراق ، دردست داشتن اختيارات سه وزارتخانه كليدي اطلاعات ، كشور و دفاع به بهانه نوسازي اين نهادها و نيز عدم تعيين سفف زماني ، از مهمترين محورهاي مناقشه انگيز اين توافقنامه محسوب مي‌شوند كه مردم ، اغلب دولتمردان و نمايندگان مجلس
عراق و همچنين كشورهاي منطقه و همسايه عراق مخالفت شديد خود را با امضاي آن مورد تاكيد قرار داده اند.

** امضاي توافقنامه امنيتي آمريكا و عراق بعيد است
سفير ايران در بغداد به اجماع ملي در عراق در مخالفت با توافقنامه امنيتي ميان آمريكا و عراق اشاره و تاكيد كرد: مخالفت مراجع ، شخصيت‌هاي فرهنگي و سياسي ، اعضاي پارلمان عراق و شوراي سياسي امنيت ملي عراق و مخالفت‌هاي شديد مردمي كه در تظاهرات و راهپيمايي‌ها نشان داده اند،همگي گواه اين است كه دراين توافقنامه حاكميت ملي، استقلال، حقوق شهروندي و حاكميت دستگاه قضايي عراق ناديده گرفته شده است
كاظمي قمي معتقد است كه امضاي توافقنامه امنيتي ميان آمريكا و عراق بعيد است، چرا كه واشنگتن خواسته واقعي مردم عراق را همواره ناديده گرفته است و مخالفت‌ها در داخل و خارج از عراق رو به افزايش است.

وي در همين زمينه متذكر شد كه مقامات آمريكايي بدليل مخالفت‌هاي شديد صورت گرفته مرحله به مرحله از متن اوليه اين توافقنامه عقب نشيني و آن را تعديل كرده‌اند و به نظر مي‌رسد كه اين توافقنامه امضا نشود.

سفير ايران در بغداد به واكنش مراجع ديني به اين توافقنامه اشاره كرد و گفت : مراجع ديني عراق چندملاحظه اساسي مانند شفافيت ، نقض نشدن حاكميت ملي عراق ، اجماع ملي و امضاي پارلمان عراق را مورد تاكيد قرار داده اند كه به عنوان موانعي در سر راه امضاي اين توافقنامه قرار گرفته است.

** برخورد آمريكايي‌ها با دولت عراق ابهام برانگيز است
كاظمي قمي ، برخورد آمريكايي‌ها با دولت قانوني و مردمي عراق را ابهام برانگيز خواند و بهترين گواه بر اين سخن خود را ممانعت آمريكايي‌ها در ‪۵‬ سال گذشته از تشكيل ارتش و پليس حرفه‌اي در عراق دانست.

** از سرگيري مذاكرات ايران و آمريكا در خصوص عراق
سفير ايران در بغداد در ادامه گفت وگو با خبرنگار ايرنا با پرسشي درخصوص امكان
از سرگيري مذاكرات سه جانبه ايران، آمريكا و عراق بر سر مسئله امنيت عراق مواجه شد.

وي در پاسخ تاكيد كرد كه چند مرحله گفت وگوهاي سه جانبه بين ايران، آمريكا و عراق صرفا در چارچوب كمك به دولت عراق در حل مشكلات اين كشور به ويژه در مسئله امنيت صورت گرفته است.

كاظمي قمي سپس مكانيزم شروع مذاكرات را تشريح كرد و گفت: آمريكا بايد رسما درخواست كند، دولت عراق بايد زماني را پيشنهاد دهد و چنانچه زمان مورد توافق قرار بگيرد، آن وقت گفت وگوها انجام مي‌شود.

سفير ايران در بغداد تاكيد كرد : از آنجا كه جمهوري اسلامي ايران همواره به دنبال كمك به دولت و ملت عراق بويژه در مسئله تامين امينت بوده و هست، اگر احساس كنيم انجام گفت و گوها داراي چنين دستاوردي مي‌باشد، ادامه مذاكرات قابل بررسي است.

** بازگشايي مرز خسروي
خبرنگار ايرنا از كاظمي قمي سئوال كرد كه چه زماني مرز رسمي وبين‌المللي خسروي بازگشايي خواهد شد؟
وي در پاسخ دولت عراق را در بازگشايي مرز خسروي جدي دانست و گفت: به مقتضاي توسعه همكاري‌هاي تجاري و اقتصادي ايران و عراق و با توجه به اين كه شبكه‌هاي برق ايران به عراق از اين مرز مي‌گذرد، دولت عراق اصرار دارد كه اين مرز هر چه سريعتر بازگشايي شده و فعاليت‌هاي خود را از سر بگيرد.

سفير ايران در بغداد تصريح كرد: در زمان حاضر مشكل فني و يا امنيتي براي بازگشايي اين مرز وجود ندارد تنها در مسير دياله هنوز از نظر دولت عراق امنيت برقرار نشده است.

كاظمي قمي خاطر نشان كرد :در مذاكراتي كه با مقامات دولت عراق داشتيم ، مشخص شد كه عراقي‌ها به دنبال اجراي طرحي براي پاكسازي منطقه از وجود عناصر تروريسم هستند و اگر امنيت اين منطقه توسط عراقي‌ها تامين شود، اين مرز مجددا بازگشايي مي‌شود.

وي خاطرنشان كرد: در شرايط كنوني زايرين ايراني براي رفتن به عتبات عاليات در عراق از اين مرز تردد نمي‌كنند و تنها برخي كاميون‌هاي حمل سوخت تا خانقين عراق تردد دارند كه تا اين نقطه به لحاظ امنيتي مشكلي وجود ندارد.

** اراده بغداد و تهران توسعه همكاري‌هاي همه جانبه است
سفير جمهوري اسلامي ايران در بغداد با اشاره به سفر اخير نوري المالكي و هيات همراه عالي رتبه عراقي به تهران تاكيد كرد : اراده مسولان وملت عراق براي توسعه همكاريهاي همه جانبه با جمهوري اسلامي ايران جدي است و تهران نيز در اين زمينه جدي است.

كاظمي قمي كه به پرسش خبرنگار ايرنا در خصوص دستاوردهاي سومين سفر كاري سفر نخست وزير عراق به ايران پاسخ مي‌داد، گفت: اين سفر و ديدارهاي صورت گرفته بويژه ديدار نوري المالكي با مقام معظم رهبري و رييس جمهوري درچارچوب توسعه همكاريهاي همه جانبه بين دو كشور از اهميت قابل توجهي برخوردار است.

وي با تقبيح برخي جوسازي‌هاي تبليغاتي توسط برخي از جريانات و رسانه‌هاي خارجي قبل از سفر المالكي به تهران خاطر نشان كرد : آنها تلاش كردند برخي مسايل را بزرگنمايي كنند و با توجه به مخالفت ايران نسبت به تواقفنامه امنيتي بين عراق و آمريكا، اين گونه وانمود كنند كه آقاي المالكي به ايران آمده تا به مسولان كشورمان تضمين بدهد.

سفير ايران در بغداد تاكيد كرد: در حقيقت دشمنان توسعه روابط ايران و عراق در نظر داشتند كه با عمليات رواني اهميت سفر آقاي المالكي به ايران را كم رنگ كنند.

كاظمي قمي با بيان اينكه در پنج سال اخير ‪ ۱۰۰‬سند همكاري بين دو كشور در زمينه‌هاي اقتصادي، تجاري، فرهنگي ، سياسي و دفاعي به امضا رسيده است،گفت : برخي از اين اسناد اجرايي شده و برخي ديگر از آنها در دست اجرا است.

** درخواست المالكي، افزايش همكاري‌هاي اقتصادي و تجاري تهران - بغداد تا ‪۶‬ميليارد دلار
وي يكي از دستاوردهاي سفر المالكي به تهران را مشاركت بيشتر ايران در بازسازي عراق و فراهم شدن امكان توسعه همكاري‌ها و مناسبات اقتصادي و تجاري بين تهران و بغداد دانست و افزود: نخست وزير عراق در مذاكرات تاكيد داشت كه سطح همكاري‌هاي اقتصادي و تجاري بين دو كشور بايد به بيش از شش ميليارد دلار برسد.

سفير ايران در بغداد تصريح كرد:ايران در مقايسه با ديگر كشورهاي همسايه امكان بيشتري براي همكاري با دولت و ملت عراق در زمينه‌هاي مختلف از جمله اقتصادي و تجاري ، بازسازي اين كشور و ارائه خدمات فني و مهندسي براي بازسازي كارخانه‌هاي عراق كه در طي ‪ ۳۰‬سال گذشته به دليل سياست‌هاي غلط رژيم گذشته عراق نابود شده اند، دارد.

كاظمي قمي يكي ديگر از دستاوردهاي سفر المالكي به تهران را توافق دو كشور براي تشكيل
كميته‌هاي فني به منظور بررسي مشكلات، موانع و ارايه راه حل‌ها در جهت اجراي هر چه سريعتر توافقات بين تهران و بغداد دانست و اظهار داشت كه در زمينه موضوعات دو جانبه سياسي، امنيتي، مسايل منطقه‌اي تبادل نظر شد و خوشبختانه دو كشور به دليل منافع مشترك ديدگاه‌هاي مشتركي داشتند.

** ارزيابي مثبت شوراي اجرايي عراق از سفر المالكي به تهران
سفير ايران در عراق خاطرنشان كرد: در نشست روز چهارشنبه گذشته شوراي تنفيذي (اجرايي ) عراق كه با حضور رياست جمهوري و نخست وزير عراق و برخي ديگر از مقامات بلند پايه عراقي تشكيل مي‌شود، سفر المالكي به تهران بررسي شد و در بيانيه پاياني اين نشست
سفر آقاي المالكي به تهران سفري بسيار مثبت و موثر در عرصه‌هاي مختلف از جمله امنيتي ارزيابي شد.

** ياداشت تفاهم همكاري‌هاي دفاعي ايران و عراق
كاظمي قمي با بيان اينكه يادداشت همكاري‌هاي دفاعي ميان ايران و عراق در آخرين ساعت حضور هيات عراقي در تهران به امضاي وزراي دفاع دو كشور رسيد، تاكيد كرد: ايران با امضاي اين يادداشت تفاهم نشان داد كه همواره آماده كمك به دولت عراق در تامين امنيت و كنترل مرزها و تشكيل يك ساختار دفاعي و امنيتي حرفه‌اي براي مقابله با تهديدات تروريسم و تهديدات خارجي است.

وي با اشاره به آمار منشره شد از سوي سازمان ملل مبني بر وجود نزديك به ‪۲۵‬ميليون مين خنثي نشده در عراق يعني به ازاي هر عراقي يك مين، تصريح كرد : ايران آمادگي خود را براي همكاري در امر مين زدايي در عراق اعلام كرده است.

سيام * ‪۱۳۲۴ **۱۹۰۸‬

---> ايرنا.
 دوشنبه 27 خرداد 1387     





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: ايرنا]
[مشاهده در: www.irna.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 78]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب




-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن