واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش خبری مهر از طرح سنجش نونهالان؛
وضعیت نامطلوب بهداشت دندان در کودکان/مشکلات یادگیری دغدغه جدید
شناسهٔ خبر: 3677690 - دوشنبه ۱۷ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۵
استانها > اردبیل
اردبیل –اجرای طرح سنجش سلامت جسمی و روانی نونهالان اردبیلی نشان میدهد عوارض و دغدغههای جدیدی در کمین کودکان است و مراقبت والدین و اولیای مدارس را میطلبد. به گزارش خبرنگار مهر، آموزش و پرورش استان اردبیل به مانند سال های گذشته طرح سنجش سلامت نونهالان که در بدو ورود به مدارس هستند را آغاز کرده است. طرحی که با هدف شناسایی به هنگام بیماری های شاخص جسمی و روانی برای این گروه از کودکان انجام می شود و فرجام آن کودک را به مدرسه عادی و یا استثنایی هدایت می کند. سالن مدرسه استثنایی نوید واقع در شهرک سبلان اردبیل مملو از والدینی است که با برگه های سنجش سلامت از اتاقی به اتاق دیگر می روند. کودکان معصومیت و لبخند همیشگی را در چهره دارند اما چهره والدین نگران است. هر اتاقی می تواند سرنوشت کودک آن ها را تغییر دهد. مدارس ملزم شده اند در ثبت نام کودک نتیجه سنجش سلامت وی را ضمیمه پرونده سازند و در عین حال نتیجه بررسی ها در سامانه سراسری قرار می گیرد که حتی از طریق وزارت علوم نیز قابل رصد است.
در بخش سنجش بهداشت وضعیت عمومی بهداشت کودک مورد سنجش قرار می گیرد. کودکان با به همراه داشتند کارت واکسیناسیون در این بخش حاضر می شوند و به سوالات کارشناس بخش پاسخ می دهند. کارشناس اذعان دارد که وضعیت عمومی بهداشت مطلوب است. در بخش بینایی سنجی نارسایی های بینایی مورد رسیدگی قرار می گیرد. با انجام معاینات مختلف کودکان در صورتی که نارسایی و بیماری خاصی دارند از آن مطلع می شوند. هر چند وضعیت کودکان به اذعان کارشناس در روز اول مراجعه مطلوب بوده اما نباید والدین از خطرات غفلت از سنجش بینایی غافل شوند. چرا که درمان بسیاری از نارسایی ها تنها در زیر ۹ سال امکان پذیر است. در بخش شنوایی سنجی قصه پر غصه کودکانی که به صداهای پیرامون واکنشی ندارند بررسی می شود و کودک با مشکل شنوایی شناسایی می شود. کودکانی که دچار مشکل و مشکوک به بیماری هستند به اذعان کارشناسان به مراکز تخصصی معاینه و درمان ارجاع می شوند.
بخش سنجش تحصیلی اما دغدغه جدی و به روزی را تداعی می کند. در این بخش هر کودک در دو حوزه شناختی و زبانی و با پنج خرده آزمون در هر حوزه مورد سنجش قرار می گیرد. به گفته رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی استان اردبیل کودکان در پنج طیف سنی مورد سنجش قرار می گیرند و آزمون ها حالت پیش رونده دارند. محمد شفایی تصریح کرد: از شش ماهگی تا هفت سال و شش ماه و ۱۵ روز آزمون ها وضعیت ادارکی و یادگیری کودک را سنجش می کنند. وی با تاکید به اینکه کودکان مشکوک به مراکز تخصصی هوش مراجعه می کنند، اضافه کرد: در این مراکز نیز سه آزمون تخصصی هوش برگزار می شود. رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی استان خروجی این طرح را شناسایی کودکان دیر آموز و کم توان ذهنی می داند. به گفته کارشناس این بخش تنها در روز اول مراجعه چهار کودک مشکوک به عوارض ذکر شده شناسایی شده است.
در بخش دندان و دهان درمان پیشگیرانه برای دندان های شیری کودکان انجام می شود. کارشناس بخش تاکید دارد که وضعیت بهداشت دندان و دهان مطلوب نیست و ۷۰ درصد مراجعان در روز اول برخوردار از عوارض مختلف بوده اند. وی معتقد است آموزش بهداشت دندان و دهان ضرورت ویژه دارد و نباید از این مهم غفلت کرد. بعد از سنجش کودکان فرم سنجش سلامت خود را تکمیل شده به مدارس ارجاع می دهند. بر اساس این فرم معلولیت و عوارض احتمالی کودک مشخص شده است. به گفته رئیس اداره آموزش و پرورش استثنایی استان در حال حاضر هزار و ۳۰۰ دانش آموز استثنایی در ۴۵ مدرسه مشغول به تحصیل هستند. شفایی اضافه کرد: طرح سنجش سلامت در ۱۱ پایگاه تا مهر ماه امسال اجرا می شود. مسئولان آموزش و پرورش معتقدند در سال های اخیر این طرح معلولیت های بسیاری را سنجیده است. بطوریکه به عقیده مدیر کل آموزش و پرورش استان این طرح توانسته به ارتقا کیفیت آموزشی کمک کند. احمد ناصری در بازدید خود از طرح سنجش سلامت مدرسه نوید تاکید کرد: شناسایی به هنگام عوارض کودک می تواند سرنوشت وی را تغییر دهد و به عنوان مثال کودکی که مشکل بینایی دارد مشخص می شود که در کدام قسمت کلاس می تواند بنشیند. وی افزود: این طرح موجب می شود عوارض دانش آموزان شناسایی شود و اگر نیاز است برای درمان زودهنگام عوارض مختلف اقدام شود.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 23]