واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: جلالی: آسیبهای اجتماعی متولی مشخصی ندارد
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس با انتقاد از نبود بانک اطلاعاتی و آمار درست در حوزه آسیبدیدگان و آسیبهای اجتماعی گفت: متولی مشخصی در حوزه آسیبهای اجتماعی نداریم.
کد خبر: ۵۹۵۱۹۲
تاریخ انتشار: ۱۷ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۰۲ - 06 June 2016
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس با انتقاد از نبود بانک اطلاعاتی و آمار درست در حوزه آسیبدیدگان و آسیبهای اجتماعی گفت: متولی مشخصی در حوزه آسیبهای اجتماعی نداریم.
به گزارش فارس، کاظم جلالی نماینده مردم تهران و رئیس مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (دوشنبه) پارلمان طی سخنانی به بیان توضیحاتی درباره آسیبهای اجتماعی پرداخت و اظهار داشت: امروز که آقای وزیر کشور گزارشی درباره آسیبهای اجتماعی به مجلس ارائه داد، اولین باری بود که در این زمینه مطالبی را مطرح میکند.
وی افزود: در مقوله آمار و اطلاعات مربوط به آسیبهای اجتماعی دچار مشکل هستیم، یکی از اقدامات خوب فعلی دولت این است که مقوله آسیبهای اجتماعی را از پستوخانهها بیرون آورده تا آشکارتر شوند و شاید مقداری بهتر است روی این مقوله نورافکن بیندازیم تا بتوانیم این مشکل را حل کنیم، آمار و ارقام مربوط به آسیبهای اجتماعی اگرچه به شکل غیرواقعی مطرح میشوند اما باید دید چه پیشنهادات و نظراتی در این زمینه وجود دارد.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس با بیان اینکه نهادهای متولی آسیبهای اجتماعی در کشور ما بسیار زیاد و متنوع هستند، تصریح کرد: وزارت کشور، وزارت کار، وزارتخانههای ورزش، آموزش و پرورش، علوم، ارشاد، مسکن و دادگستری، سازمان جوانان هلالاحمر، سازمان زندانها، صدا و سیما، سازمان تبلیغات اسلامی و ...، همگی نهادهای متولی مربوط به آسیبهای اجتماعی هستند، به نظر میرسد باید این مشکل در جایی حل شود، رهبر معظم انقلاب هم بیش از این خواستار تشکیل یک نهاد متولی برای آسیبهای اجتماعی شدند.
جلالی ادامه داد: اساسا در داخل کشور ما 122 شورای عالی وجود دارد که بالای 50 شورای عالی، کارشان سیاستگذاری در حوزه آسیبهای اجتماعی است که این عدد قابل توجهی است و حتما باید رسیدگی شود.
وی با بیان اینکه گاهی آسیبهای اجتماعی زنجیرهای هستند، گفت: خیلی از آسیبهای اجتماعی معلول هستند، اساسا دغدغه سیاستگذاری در مسائل اجتماعی را نداریم، سهم ما در مسائل اجتماعی بسیار متنوع است، وقتی سیاست درستی نداریم، کارهایی انجام میدهیم که بعدا میفهمیم اشتباه بوده است. به عنوان مثال زمانی که گشت ارشاد را راه میاندازیم، عدهای مخالفت میکنند اما عدهای موافق هستند و میگویند پلیس باید در همه جا حضور داشته باشد.
نماینده تهران در مجلس خاطرنشان کرد: ما باید در حوزه آسیبهای اجتماعی از جزیرهای برخورد کردن پرهیز کنیم، متاسفانه در مسائل اجتماعی نگاه دقیقی نداریم، ما فکر میکنیم یکسری پیشنهادات در این زمینه وجود دارد که باید بررسی شوند، اولین چالش ما در این حوزه نداشتن سیاست مشخص درباره آسیبهای اجتماعی است، توجه به آسیبدیدگان اجتماعی به جای توجه به آسیبهای اجتماعی، متاسفانه در بحث طلاق، ما کسی را که طلاق گرفته را مورد توجه قرار میدهیم به جای اینکه موضوع طلاق را در نظر بگیریم.
وی در بخش دیگری از سخنانش نداشتن بانک اطلاعاتی مناسب در حوزه آسیبدیدگان اجتماعی و آسیبهای اجتماعی را از دیگر چالشهای موجود در این زمینه دانست و تاکید کرد: برای اینکه مورد هجمه قرار نگیریم تلاش میکنیم آمارها در حوزه آسیبهای اجتماعی را در سطح پایینتر مطرح کنیم، باید بدانیم شرایط نامطلوب اقتصادی، کاهش نرخ رشد اقتصادی کشور و همچنین افزایش فقر، تورم و بیکاری، از دیگر چالشهای موجود در این زمینه است، باید به ضعف بسترسازی برای جلب مشارکت مردم هم بیشتر توجه کنیم.
رئیس مرکز پژوهشهای مجلس نداشتن متولی مشخص در حوزه آسیبهای اجتماعی، انجام اقدامات مقطعی و سلیقهای دستگاهها، کاهش شاخصهای سرمایه اجتماعی و همچنین جدی گرفته نشدن امور اجتماعی را از جمله چالشهای موجود در حوزه آسیبهای اجتماعی مطرح کرد.
وی با تاکید بر لزوم تدوین سیاستهای اجتماعی دقیق و درست، گفت: باید در مسائل اجتماعی قضازدایی کنیم، فراگیر کردن آموزش مهارتهای زندگی و مقابله با مشکلات با رویکرد دینی در جامعه از دیگر راهکارهای موجود در این زمینه است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 10]