تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 7 دی 1403    احادیث و روایات:  امام موسی کاظم (ع):دعاى شخص روزه‏دار هنگام افطار مستجاب مى‏شود.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1845650241




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

از تشبیه ظریف به حضرت نوح (ع) تا تداعی یاد شهدای گمنام در ورشو


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: گزارش مهر از سفر وزیرخارجه به لهستان؛
از تشبیه ظریف به حضرت نوح (ع) تا تداعی یاد شهدای گمنام در ورشو

سفر ظریف به لهستان


شناسهٔ خبر: 3676323 - یکشنبه ۱۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۲۱
سیاست > سیاست خارجی

اولین دور از سفرهای اروپایی سفر محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان با محوریت اقتصادی و تجاری با سفر به لهستان و سپس سه کشور اروپایی دیگر آغاز شد و با حاشیه‌هایی نیز همراه بود. خبرگزاری مهر-گروه سیاست، سینا سنجری: اولین مرحله از سفرهای دوره ای اروپایی محمدجواد ظریف در دوران پسابرجام با محوریت اقتصاد و رفع موانع بانکی با سفر به ورشو پایتخت لهستان آغاز شد. وزیر خارجه قرار بود پس از لهستان به فنلاند، سوئد و لتونی سفر کند. در این سفر یک هیات اقتصادی به دعوت اتاق بازرگانی ایران و همچنان معاون بین الملل بانک مرکزی و معاونین بین‌الملل بانک‌های ملت، تجارت و سامان نیز حضور داشتند. در میان بازرگانان و تجار ایرانی که حدود ۶۰ نفر بودند، محسن جلال پور رئیس اتاق بازرگانی ایران نیز جضور داشت. قرار بود در اولین دور از سفرهای اروپایی ظریف، تجار ایرانی از فرصت بدست آمده از شرایط پسابرجام استفاده کرده و ارتباطات خود را با بزرگانان و بخش های خصوصی چهار کشور اروپایی تقویت کنند. اما در این میان همه نگاه‌ها به رایزنان بانک های ایرانی بود تا بتوانند همتایان اروپایی خود را برای رفع موانع موجود بر سر راه تبادلات بانکی بین ایران و اروپا متقاعد و مصمم کنند. به گفته برخی اعضای اتاق بازرگانی، بانک های اروپایی در دوران تحریم به دلیل تعامل با ایران حدود ۱۷ میلیون یورو از سوی آمریکا جریمه شده بودند و امروز حتی با وجود امضای برجام، رفع تحریم ها و باز شدن سوئیفت نگرانی های آنها رفع نشده است چراکه به گفته محمدجواد ظریف، «آمریکا در اجرای برجام جدی نیست». هواپیمای هیات ایرانی که به ظاهر همان هواپیمای اختصاصی رئیس‌جمهور در سفرهای خارجی است، ساعت ۱۵:۳۰ نهم خرداد، تهران را به مقصد ورشو پایتخت لهستان ترک کرد. هواپیمای ایرباس متعلق به آشیانه جمهوری اسلامی با هدایت «خلبان جلیلی» قرار بود به مدت ۶ روز هیات سیاسی-اقتصادی ایرانی را به ۴ کشور اروپایی ببرد. سرمهماندار هواپیما نیز ضمن خوشامدگویی، از میهمانان خواست که همه «برای سلامتی محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه صلوات بفرستند». البته در سفرهای بعدی از لهستان به دیگر کشورها این قسمت از جمله سرمهماندار حذف شد. در طول پرواز محمدجواد ظریف به جمع بازرگانان ایرانی آمد و نظرات آنها و مشکلات موجود برسر راه تجارت ایران و اروپا را از زبان آنها شنید.

لهستان کشوری بود که سابقه عقد موافقتنامه های بازرگانی با ایران را از سال ۱۳۳۱ شمسی با ایران داشته است. آخرین موافقتنامه همکاری های اقتصادی که بین تهران و ورشو بسته شده بود، مربوط به مهرماه سال ۹۴ و در حاشیه سفر معاون نخست وزیر و وزیر اقتصاد لهستان به تهران می‌شد. لهستان از نظر سه ویژگی جمعیت، وسعت و قدرت اقتصادی در رتبه ششم اروپا قراردارد. نرخ تورم این کشور ۱ درصد، نرخ رشد اقتصادی ۳.۳ درصد و نرخ بیکاری آن حدود ۱۰ درصد است. هیات سیاسی و اقتصادی ایرانی پس از عبور از آسمان ترکیه، اوکراین و رومانی ساعت ۸ به وقت تهران و ساعت ۱۷:۳۰ به وقت لهستان، وارد ورشو شد. «رامین مهمانپرست» سخنگوی سابق وزارت خارجه و سفیر ایران در لهستان و دیپلمات‌های کشورمان در نمایندگی ایران در ورشو به استقبال ظریف و هیات اقتصادی ایران آمده بودند.

در بدو ورود به فرودگاه ورشو، پس از انگشت‌نگاری از خبرنگاران و هیات اقتصادی ایرانی، خبرنگاران بلافاصله به وزارت خارجه لهستان رفتند و نشست خبری محمدجواد ظریف و «ویتولد واشچیکوفسکی» را پوشش خبری دادند. در این نشست وزیر خارجه لهستان که زمانی سفیر کشورش در تهران بود، در ابتدا به فارسی خوشامد گفت و سپس دو طرف به سابقه روابط سیاسی دو کشور اشاره کردند. واشچیکوفسکی در این نشست بارها به حمایت تاریخی مردم ایران از آورگان و پناهجویان لهستانی در دوران جنگ جهانی دوم اشاره کرد و گفت لهستانی ها به پاس تقدیر از ملت ایران سنگ بنای بادبودی در ورشو ایجاد کرده اند.

پس از ملاقات وزرای خارجه دو کشور و امضای یادداشت تفاهم همکاری های سیاسی، وزیر خارجه کشورمان به ضیافت شام واشچیکوفسکی رفت. محل اقامت ظریف و هیات سیاسی هتل اینترکنتیننتال و هتل سوفیتل ورشو نیز میزبان هیات اقتصادی ایران بود.

روبروی هتل کنتیننتال ساختمانی بلندی با نام «پلاس کالتوره» یا «برج فرهنگ» دیده می‌شد که استالین در دوران سلطه شوروی بر لهستان آن را در ورشو ساخته بود. مردم ورشو این ساختمان را نمادی از کمونیسم در کشورشان می‌دانند و دولت راست‌گرای لهستان نیز با ساخت ساختمان های مرتفع تر از پلاس کالتوره، قصد دارد این برج را از اعتبار بیاندازد. امروز برج پلاس کالتوره که طراحی آن شبیه به بناهای موجود در مسکو است تبدیل به یک مرکز فرهنگی، سینما و رستوران شده و شب‌ها با نورپردازی ویژه ای که دارد یکی از زیباترین ساختمان های ورشو به حساب می‌آید. صبح دوشنبه دومین روز از سفر ظریف به لهستان با صبحانه کاری وی با جمعی از نخبگان ایرانی در محل هتل اینترکنتیننتال آغاز شد. در این جلسه طبق برنامه ریزی سفارت، قرار بود صبحانه بعد از سخنرانی وزیر خارجه صرف شود ولی ظریف به میهمانان گفت ابتدا همه با هم صبحانه را بخوریم و سپس جلسه را شروع کنیم.

در این نشست رامین مهمانپرست سفیر ایران گزارشی از وضعیت ایرانیان مقیم لهستان ارائه داد و سپس ظریف شروع به سخنرانی کرد. نخبگان ایرانی که متشکل از فعالان اقتصادی، دانشجویان و اساتید مقیم در لهستان بودند سوالات و نظرات خود را مطرح کردند. به گفته برخی مسئولین سفارت ایران در ورشو، تعداد ایرانیان مقیم در لهستان به کمتر از هزار نفر می‌رسد که این تعداد را هم دانشجویان و اساتید ایرانی تشکیل می‌دهند. برخی فعالان اقتصادی ایرانی در این جلسه از وجود موانع و مشکلات بانکی بر سر راه تجارت ایران و لهستان گفتند و وزیر خارجه هم تاکید کرد: «موانع موجود امروز، موانع روانی پساتحریم است چرا که آمریکایی‌ها هنوز در اجرای برجام خیلی جدی نیستند و باید نگرانی بانک‌های اروپایی را برای تعامل با ایران برطرف کنند» در ادامه یکی از حاضرین در جلسه خطاب ظریف گفت: «ما فکر می‌کنیم دیدگاه شما با بینش باز و مثبت‌گرایی که دارید، شبیه به حضرت نوح(ع) است زیرا در زمان آن حضرت کسی باور نمی‌کرد کشتی که آن پیامبر در خشکی ساخته بود، زمانی به کار بیاید. بنابراین ما معتقدیم شما شبیه حضرت نوح هستید». این جملات با واکنش مثبت و همراه با تقدیری از سوی ظریف همراه نشد و گویا خوشایند وی قرار نگرفت. پس از صبحانه کاری با ایرانیان، وزیر توسعه لهستان به دیدار ظریف آمد و سپس همراه یکدیگر به هتل سوفیتل ورشو رفتند و در اجلاس اقتصادی و تجاری ایران و لهستان شرکت کردند. بعد از این همایش ظریف به وزارت فرهنگ لهستان رفت و با معاون اول نخست وزیر ملاقات کرد. دیدار بعدی وزیر خارجه در کاخ ریاست جمهوری برگزار شد، اما نه با رئیس‌جمهور لهستان چرا که «آندژی دودا» در سفر بود. ظریف در کاخ ریاست جمهوری با رئیس دفتر امنیت ملی لهستان دیدار و گفتگو کرد. دولت راست‌گرای لهستان در حال حاضر در دست حزب قانون و عدالت(PIC) به رهبری «کاچینسکی» قرار دارد، یعنی هم رئیس‌جمهور و هم نخست وزیر عضو این حزب هستند. خانم «بئاتا شیدوو» نخست وزیر لهستان که از نوامبر ۲۰۱۵ به روی کار امده است نیز عصر روز دوشنبه(۱۰ خرداد) میزبان ظریف بود.

نکته قابل توجه اینکه در مقابل دفتر نخست وزیری لهستان چادرهای مخالفین دولت برپا بود و آنها متحصن شده بودند. برخی مخالفین دولت از حزب «پلتفرم شهروندی» (PO)  و برخی دیگر از فعالان چپ کارگری بودند که با سیاست های اتحادیه اروپا و دولت راست‌گرای لهستان مخالفت داشتند. حدود ۱۰ چادر از مخالفین دولت خانم شیدوو در کنار یک پارک در مقابل دفتر نخست وزیری برپا شده بود. امروزه در لهستان آمار بیکاری بالاست ولی در عین حال لهستان جزو کشورهای اروپایی است که دارای نیروی کار ارزان است به همین دلیل برخی شرکت های بزرگ دنیا مانند Microsoft  و Ebay نمایندگی‌های اصلی خود را در ورشو تاسیس کرده‌اند. ظریف در ادامه برنامه های خود در ورشو، به پارک خیابان اندرسای ورشو رفت و با حضور در محل سنگ یادبود تقدیر از ملت ایران، با اهدای گل ادای احترام کرد. این سنگ یادبود به پاس تقدیر از ملت ایران در میزبانی از ۱۰۰ هزار آواره لهستانی در جریان جنگ جهانی دوم ساخته شده است.

در دوران جنگ جهانی دوم و در ماه‌های مارس و اگوست سال ۱۹۴۲ حدود ۱۲۱ هزار نفر مهاجر لهستانی از مسیر شوروی سابق وارد ایران شدند که از این تعداد ۷۷ هزار نفر غیرنظامی و البته ۱۸ هزار نفر از آنان را نیز کودکان تشکیل می‌دادند. وزیر امور خارجه کشورمان در برنامه های خود بازدید و ادای احترام به مقبره سربازان گمنام لهستانی در جنگ جهانی دوم را نیز داشت. این مقبره در میدان «پلاس پیوسوتسیگو» ورشو و «پارک ساکسون» قرار داشت. این مقبره متعلق به سربازان گمنام لهستانی است و به شدت از سوی مردم این کشور مورد احترام قرار می‌گیرد. احساسی که اغلب ایرانیان مقیم لهستان و همچنین هیات سیاسی و اقتصادی ایران نسبت به این مقبره پیدا کردند، بی شباهت به احساسی که همه مردم ایران هنگام زیارت مزار شهدای گمنام ۸ سال دفاع مقدس دارند، نبود.

مقبره سربازان گمنام که به یاد سربازان کشته شده در جنگ جهانی دوم بنا شده در وسط  پارک ساكسون است و دو سرباز همیشه به عنوان محافظ کنار این مقبره ایستاده اند. در اين مقبره راس هر ساعت طی مراسم ویژه‌ای تعویض گارد صورت می‌گیرد و محافظان جای خود را با سربازان جدید عوض می‌کنند. همچنین شعله ای در کنار این مقبره قرار دارد که به یادبود این سربازان روشن شده است و هیچوقت خاموش نمی‌شود. آخرین برنامه ظریف در لهستان، سخنرانی در دانشگاه ورشو بود. وزیر خارجه در این جلسه درخصوص امنیت منطقه و مساله جهانی شدن سخنرانی کرد و از تجربه مذاکرات هسته ای برای حل مشکلات سوریه و منطقه سخن گفت. در این جلسه علاوه بر دانشجویان لهستانی، دانشجویان ایرانی هم حضور داشتند و می‌خواستند سوالات زیادی از ظریف بپرسند اما به دلیل ضیق وقت فرصت پرسش و پاسخ بدست نیامد.

همزمان با حضور ظریف در بیرون از ساختمان دانشگاه ورشو، جمعی از عناصر ضد انقلاب که عمدتا از مرتبطین با اکراد و پژاک بودند بنری در دست داشتند و خواستار آزادی زندانیان ادعایی سیاسی در ایران که عمدتا از تروریست‌های مرتبط با پژاک محسوب می‌شوند، بودند. این افراد که تقریبا هیچکدام از آنها ایرانی نبودند برگه‌هایی را به دانشجویان لهستانی می‌دادند که ادعا می‌کرد ایران ناقض حقوق بشر است. همچنین عناصر مرتبط با اکراد ضدانقلاب در طول سفر ظریف به ورشو مقابل سفارت ایران تجمع کردند که به گفته کارمندان سفارت جمهوری اسلامی، جضور و تجمع آنها مسبوق به سابقه بوده است. سفر محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان به لهستان اگرچه در غروب دوشنبه به اتمام رسید؛ اما طبق یادداشت تفاهمی که میان دو وزیر خارجه به امضا رسید، این ملاقات‌ها و سفرها باید بر اساس یک برنامه ریزی دقیق ادامه پیدا کند.









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 31]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن