واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: انتقادها و توصیههای ایران به آمریکا درباره تروریسم
ایران در واکنش به ادعای واهی امریکا مبنی بر «حامی تروریست» خواندن ایران اعلام کرد در حالی که امریکا و متحدانش از داعش و دیگر گروههای تروریستی در منطقه حمایت می کنند، ایران جدیترین و موثرترین نیروی مقابله با تروریسم است.
آفتاب :
حسین جابری انصاری، سخنگوی وزارت خارجه ایران شامگاه شنبه در بیانیهای این گزارش را رد و اعلام کرد امریکا با حمایت از اسرائیل، خود بزرگترین حامی تروریسم است.
به گزارش آفتاب، متن بیانیه وزارت خارجه ایران به شرح زیر است:۱. در شرایطی که بسیاری از جهانیان و برخی از سیاستمداران آمریکا و غرب، بزرگترین حامیان تروریسم را اگر نه دولت آمریکا، لااقل متحدان نزدیک آن کشور میدانند، گزارش جدید سالیانه وزارت امور خارجه آمریکا درباره تروریسم، با توجیه دوباره اتهام دروغین حمایت از تروریسم به جمهوری اسلامی ایران، حقیقت و واقعیتهای آشکار را به تمسخر گرفته و به بهترین سند برای بی اعتباری گزارش های وزارت امور خارجه آمریکا تبدیل شده است.
۲. مبارزات مشروع و قانونی ملل تحت اشغال جهت نیل به استقلال و آزادی و رهایی از اشغال، از مصادیق تروریسم نیست و بخشی از اتهامات این گزارش علیه ایران که بر این مبنا استوار شده، مردود بوده و منعکس کننده خواست رژیم صهیونیستی به عنوان بزرگترین نماد اشغالگری، تروریسم دولتی، نقض حقوق بشردوستانه و حقوق بشر و اعمال سیاست های مبتنی بر کشتار و سرکوب و نفی موجودیت ملت فلسطین است.
۳. آمریکا به عنوان بزرگترین حامی تروریسم دولتی، با حمایت بی قید و شرط از رژیم صهیونیستی دهه ها محرومیت از حقوق اساسی و زندگی در وحشت دائمی را به مردم غیر نظامی و تحت اشغال فلسطین تحمیل کرده است و اینک با حمایت عملی از رشد افراطگرایی و تروریسم و چشم بستن بر حمایتهای مالی و سیاسی گسترده عربستان سعودی و دیگر متحدانش از گسترش این پدیده شوم در سراسر جهان، میلیون ها نفر از ملت های مسلمان از یمن تا لیبی را در رنج، وحشت و بیخانمانی و تجربه زندگی فلاکت بار فرو برده و موجب آن شده است که در پیامد آثار مخرب چنین سیاستی، تعداد قابل توجهی از شهروندان دیگر کشورهای جهان نیز جان خود را در اثر عملیاتهای تروریستی از دست دهند.
۴. برخورد دوگانه، ریاکارانه و تبلیغاتی ایالات متحده آمریکا با تروریسم یکی از عوامل اصلی رشد تروریسم در منطقه و جهان بوده است. استفاده ابزاری ایالات متحده از تروریسم و چشم پوشی شرم آور نسبت به جنایاتی که گروه های تروریستی علیه مردم غیرنظامی مرتکب می شوند موجب ریشه دار شدن تروریسم و دشواری رویارویی با آن در سراسر جهان شده است.
۵. بدون دخالت های نظامی و حمایت های ویرانگر ایالات متحده از گروه های تروریستی در عراق، افغانستان، سوریه، لیبی و یمن، جامعه بین المللی امروز متحمل هزینه های سنگین رویارویی با تهدیدات جهانی این گروه های تروریستی نمیبود. در چنین شرائطی ایالات متحده نمی تواند با شانه خالی کردن از بار مسئولیت خود، سایر ملت ها و دولتها را به حمایت از تروریسم متهم کند.
۶. سیاست جمهوری اسلامی ایران در نفی تروریسم و افراط گرایی و رویارویی همه جانبه با آن شفاف و آشکار است. ایران خود یکی از بزرگترین قربانیان اقدامات تروریستی بوده و در نتیجه آن هفده هزار نفر از اتباع خود را از دست داده است. اماکن دیپلماتیک و فرهنگی ایران در خارج از کشور و دیپلمات های ایران نیز بارها توسط گروههای تروریستی وابسته به کشورهای مورد حمایت آمریکا هدف قرار گرفته شده اند.
۷. آمریکا برای اثبات مصداقیت خود در رویارویی با تروریسم به جای صدور گزارش های خیالی از این دست که تنها متضمن خاک پاشیدن به صورت حقیقت و تحریف واقعیت های آشکار است باید با پایان دادن به سیاسی کردن موضوع تروریسم به مقابله جدی با مصادیق واقعی حمایت و گسترش تروریسم در منطقه و جهان روی آورد.
۸. جمهوری اسلامی ایران در عمل ثابت کرده است که جدی ترین و موثرترین نیروی مقابله با تروریسم است و در حالی که متحدان ایالات متحده آمریکا در منطقه با روش های مختلف از داعش و دیگر گروه های تروریستی حمایت می کنند، این جمهوری اسلامی ایران است که در صف مقدم مبارزه با تروریسم در عراق و سوریه حضور دارد. بر همین اساس جمهوری اسلامی ایران در چارچوب سیاست اصولی خود همچون گذشته بر آمادگی برای همراهی و همکاری با دیگر دولتها و ملت ها و سازمان های بین المللی در مسیر رویارویی واقعی و همه جانبه با تروریسم تاکید می کند.
واکنش شمخانی
دبیر شورای عالی امنیت ملی کشورمان نیز در واکنش به بیانیه اخیر وزارت امور خارجه آمریکا گفت: این بیانیه هیچ تأثیری در سیاست جمهوری اسلامی ایران در دفاع از ملتهای منطقه ندارد.
دریابان علی شمخانی صبح روز یکشنبه در حاشیه همایش ملی روشهای تحلیل اطلاعاتی در جمع خبرنگاران قرار دادن نام ایران در لیست تروریستی وزارت امور خارجه آمریکا را نشاندهنده سیاست یک بام و دو هوای غرب در مقابل تروریست دانست.
وی افزود: آمریکا امروز از داعش به عنوان ابزار استفاده کرده و از رژیم صهیونیستی دفاع میکند و راهبرد اصلی آنها که سلطهگری و مقابله با جمهوری اسلامی ایران است. بنابراین، طبیعی است که ایران در لیست تروریستی وزارت امور خارجه آمریکا قرار بگیرد. آمریکا ساماندهنده بعثیها در زمان جنگ بود و صدام از گزارشهای اطلاعاتی آواکسهای آمریکایی استفاده میکرد و از سعودیها پول میگرفت و از بندر برخی کشورهای منطقه برای انتقال تجهیزات خود استفاده میکرد. منافقین همچنین به عنوان ستون پنجم کار بعثیهای بدون یونیفرم (لباس نظامی) را انجام میدادند اما آمریکا هرگز منافقین را در لیست گروههای تروریستی قرار نداد.
وزارت خارجه آمریکا در گزارشی که روز پنجشنبه هفته گذشته منتشر کرد با تکرار ادعاهای اثبات نشده ایران را به حمایت از تروریسم متهم کرد.در بخشی از این گزارش آمده است که ایران "در سال 2015 هم اصلیترین حامی دولتی تروریسم در جهان باقیمانده و مجموعهای از حمایتها از جمله حمایتهای مالی، آموزش و تجهیزات را به گروههایی در سرتاسر جهان ارائه میکند."
حمایت از حزبالله لبنان، گروههای مقاومت فلسطینی و گروههای عراقی از جمله مواردی است که در این گزارش از آنها تحت عنوان حمایت از تروریسم یاد شده است.
تاریخ انتشار: ۱۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۱۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 122]