واضح آرشیو وب فارسی:خبرگزاري قرآني ايران: بررسي آسيبشناختي منازعات زن مسلمان در دنياي مدرن / 21يك دكتراي فلسفه و كلام:مدرنيسم بيش از زن مسلمان، زن غربي را دچار چالش كرده است
گروه اجتماعي: چالشهاي زنان غربي با مدرنيسم بيش از زنان مسلمان است چراكه بهعنوان مثال بر خلاف كشورهاي غربي، در كشور ما حفظ كرامت زن و نگرش صحيح به حضور اجتماعي وي يكي از اركان مهم در فعاليت زنان است.
سيد «محسن موسوي» دكتراي فلسفه و كلام در گفتوگو با خبرگزاري قرآني ايران(ايكنا)، درباره منازعات زن مسلمان با دنياي مدرن گفت: مدرنيسم نيز همچون ساير پديدههاي اجتماعي ابعاد مثبت و منفي متعددي دارد كه كشف چالشهاي زن مسلمان با مدرنيسم نيازمند شناخت حداقلي نسبت به اين وجوه است.
وي افزود: فرهنگ حاكم بر مدرنيسم زمينه چالشهاي زيادي را براي افراد اعم از زن و مرد فراهم كرده است اما با اندكي تأمل در مباني مدرنيسم ميتوان به اين نتيجه رسيد كه احقاق حقوق زنان و ارائه خدمات به آنان يكي از داعيههاي مدرنيسم بود اما بيان اين مطلب كه در حال حاضر زنان بيش از ساير اقشار جامعه مورد تهديد مدرنيسم قرار گرفتهاند، گزافه نيست.
معاون طرح و برنامه مركز خدمات حوزه علميه قم در ادامه به مقايسه اجمالي موقعيت زن مسلمان و زن غربي پرداخت و تصريح كرد: حضور اجتماعي بانشاط و موفق زن در جامعه اسلامي بيش از يك زن غربي است زيرا تحميل انواع خشونتها و بهرهمندي از زنان براي رسيدن به اهداف سرمايهگذاري سهم اين قشر از اجتماع در كشورهاي اروپايي و آمريكايي و يا مدعيان مدرنيسم است.
به اعتقاد موسوي از همينرو چالشهاي زنان غربي با مدرنيسم بيش از زنان ساير ملل و مسلمان است چراكه بهعنوان مثال در كشور ما حفظ كرامت زن و نگرش صحيح به حضور اجتماعي وي يكي از اركان مهم در فعاليت زنان است.
وي افزود: البته بخش عمدهاي از اين چالشها گريبان زنان مسلمان اروپايي را نيز گرفته است كه نمونه اخير آن را در تركيه و فرانسه شاهديم كه به بهانه باحجابي از فعاليت اجتماعي و حضور در دانشگاه و مراكز علمي محرومند.
به گفته اين دكتراي فلسفه و كلام البته نبايد منكر اين مطلب هم شد كه برخي از زنان مسلمان در مواجهه با مدرنيسم درگير «هياهو براي هيچ» شدهاند به نحوي كه شعارهاي تبليغي غرب مبني بر افزايش آزادي، برابري زن و مرد و ... را جدي تلقي كردهاند و درصدد تحقق اين مسائل هستند.
اين مدرس حوزه علميه قم در نقد اين مسأله تصريح كرد: در جاهليت مدرن شخصيت ارائه شده از زن شخصيت كاريكاتوري است به طوريكه تمركز بر روي بعضي از ابعاد شخصيت زن زمينه بروز چالشهاي جديد را فراهم كرده لذا زنان فكر ميكنند توفيق آنان در گرو برخوردهاي مردانه است.
وي اظهار كرد: متأسفانه اين امر از سوي رسانهها هم تبليغ ميشود؛ يعني زناني شايسته معرفي و تجليل هستند كه قابليت حضور در محيطهاي مردانه و يا مشاغل مردانه همچون رانندگي را دارند كه همين بيدقتيها بر چالش زن مسلمان كه از تبعات مدرنيسم است، ميافزايد.
موسوي گفت: چارچوبها و الگوهاي ارائه شده توسط اسلام حد و حدودي را براي زنان و مردان لحاظ كرده است كه بيتوجهي مدرنيسم به آنها نوعي ديگري از استثمار است و تعبير آن به محدوديت و محروميت نيز شعاري براي استقبال زنان از اين تفكرات است.
معاون طرح و برنامه مركز خدمات حوزه علميه تصريح كرد: ظرفيت اسلام و انعطاف احكام آن اين اجازه را به زن مسلمان ميدهد كه از مواهب مدرنيسم استفاده كند حتي با نگاهي به برخي از آيات و روايات ميتوان ادعا كرد كه اسلام زن را به حضور مؤثر در اجتماع ترغيب ميكند.
وي در پايان اين گفتوگو افزود: تنها بخشي از مدرنيسم كه به تبليغ بيبندوباري و بيتوجهي به حساسيتهاي روحي زنان ميپردازد با اسلام در تضاد است و اين چالش با اتخاذ هيچ تدبيري رفع نميشود.
دوشنبه 27 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبرگزاري قرآني ايران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 652]