واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: کلینتون: جنگ هسته ای در صورت رییسجمهور شدن ترامپ
داوطلب پیشتاز برای نامزدی حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا با حمله به تنها داوطلب باقیمانده در اردوگاه جمهوریخواهان، سیاستهای او را "خطرناک و نامربوط" توصیف کرد.
نامزد پیشتاز دموکراتها در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا، چارچوب سیاست خارجه دونالد ترامپ را "به صورت خطرناکی نامنسجم" توصیف کرد و گفت که ممکن است ترامپ در صورت رئیسجمهور شدن جنگ هستهای به راه بیندازد.
به گزارش ایسنا به نقل از خبرگزاری رویترز، هیلاری کلینتون، وزیر امور خارجه پیشین آمریکا و نامزد دموکراتها در انتخابات هشتم نوامبر در نطقی درباره سیاستخارجیاش، به دونالد ترامپ و مواضع او حمله کرد و این میلیاردر نیویورکی را برای فرماندهی کل قوای آمریکا و ایفای نقش بینالمللی ایالات متحده، "نالایق" خواند و گفت که سیاستهای او تنها متفاوت نیستند، بلکه به صورت خطرناکی نامنسجماند.
داوطلب پیشتاز برای نامزدی حزب دموکرات در انتخابات ریاست جمهوری آمریکا با حمله به تنها داوطلب باقیمانده در اردوگاه جمهوریخواهان، سیاستهای او را "خطرناک و نامربوط" توصیف کرد.
هیلاری کلینتون که پیشتر وزیر خارجه آمریکا بوده است، در سخنرانیاش در سن دیهگو، واقع در جنوب کالیفرنیا بارها حرفها و شخصیت دونالد ترامپ را دست انداخت و از جمله او را فردی "دمدمی مزاج" خواند که زود از کوره در میرود و این میتواند در تصمیمگیریهایش "فاجعهبار" باشد.
سهشنبه آینده در چند ایالت آمریکا از جمله کالیفرنیا آخرین دور مهم از رقابتهای درونحزبی برای تعیین نامزد نهایی دو حزب آمریکا برگزار میشود. برنی سندرز، سناتور ایالت ورمونت با وجودی که از نظر تعداد امتیازهای ایالتی که توانسته جلب کند خیلی از هیلاری کلینتون عقبتر است اما همچنان برای نامزدی حزب دموکرات با هیلاری کلینتون رقابت میکند.
کلینتون در نطق خود به جای هدف گرفتن سندرز، به نامزد بلامنازع حزب رقیب تاخت که به احتمال زیاد در انتخابات پاییز امسال با او رقابت خواهد کرد. او بر رویکردش در حمایت از حضور و اعمال قدرت آمریکا در مسائل جهانی تاکید کرد و گفت: "اگر ایالات متحده در جهان رهبری نکند، خلاءهایی درست میشود که کشورهای دیگری جایش را پر میکنند."
ترامپ پیشتر نقش آمریکا به عنوان "ژاندارم جهان" را تقبیح کرده و آن را نقطه ضعفی برای این کشور خوانده بود. او خواستار آن شده بود که مردم آمریکا و منافع این کشور در صدر اولویت سیاست خارجی ایالات متحده قرار گیرد.
دونالد ترامپ در برخی موارد مواضعی گرفته است که به سوی کنار کشیدن آمریکا از درگیریهای جهانی گرایش داشته است. ترامپ از جمله از چند دهه حضور ایالات متحده در ائتلاف نظامی ناتو انتقاد کرده و گفته است که این ائتلاف برای آمریکا کهنه و بیمصرف شده و فقط خرج فراوان روی دست واشنگتن گذاشته است.
هیلاری کلینتون در سخنرانیاش بر اهمیت حضور آمریکا در ائتلاف با همپیمانانش در سراسر جهان تاکید کرد و گفت که روسیه و چین، به این ائتلافهای آمریکا "حسادت" میکنند.
داوطلب نامزدی دموکراتها در انتخابات آمریکا گفت: "این اصلا مساله کوچکی نیست که دونالد ترامپ میگوید از ائتلاف نظامی ناتو کنار میکشیم یا درباره امنیت اسرائیل، بیطرف میمانیم."
کلینتون به تجربههایش در دیپلماسی با چین و روسیه و اعمال تحریمهای شدید علیه ایران اشاره کرد و گفت که با این تجربهها، بیش از دونالد ترامپ میداند چه باید بکند. او به مواضع دونالد ترامپ "علیه مسلمانان" هم اشاره کرد و گفت که چنین حرفهایی به گروههایی مانند داعش کمک میکند تا خودشان را تقویت کنند.
برنی سندرز، دیگر داوطلب نامزدی حزب دموکرات هم در زمینه سیاست خارجی منتقد جدی هیلاری کلینتون است. با اینکه هیلاری کلینتون در نطق خود در سن دیهگو به برنی سندرز نپرداخت، اما این دو داوطلب، در سیاست خارجی هم اختلاف دارند. مواضعی که سندرز درباره نقش آمریکا در جهان مطرح میکند، بسته به اینکه از چه جناحی به آن نگاه شود، مداخلهگریزانه یا انزواطلبانه تلقی میشود.
نظرسنجیها در کالیفرنیا، پرجمعیتترین ایالت آمریکا حاکی از رقابت شانهبهشانه این دو در رقابت درونحزبی است که سهشنبه آینده هفت ژوئن برگزار میشود.
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۷ - ۱۴ خرداد ۱۳۹۵ - 03 June 2016
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: عصر ایران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 41]