تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 19 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام رضا (ع):هر کـس به رزق و روزى کم از خدا راضى باشد، خداوند از عمل کم او راض...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

چراغ خطی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827892918




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

مشکل تدریس وصیت نامه امام در دانشگاه ها


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:


مشکل تدریس وصیت نامه امام در دانشگاه ها وبلاگ > گلزاری، محمود - وصیت نامه بزرگان یکپارچه شدن احساسات، عواطف و دیگر عوامل سازنده شخصیت آنان است.

امام خمینی در وصیت نامه خود خلاصه می‌شود. به قول مرحوم علامه جعفری وصیت نامه امام علی(ع) جدی‌ترین کلمات جدی‌ترین مرد روزگار در جدی‌ترین زمان‌هاست. امام خمینی در زمانه‌ای که به قول نیچه خدا مرده است، یک انقلاب که پدیده بزرگی است را بر اساس دین به پیروزی رساند و پس از انقلاب نیز به مدت 10 سال، کشتی طوفان خورده این کشور را هدایت کرد.
اگر بخواهیم بفهمیم که امام خمینی به عنوان مردی بزرگ چگونه بزرگ شد و این انقلاب چگونه شکل گرفت و ادامه یافت و از نظر وی چگونه ادامه خواهد یافت باید به وصیت نامه امام خمینی مراجعه کنیم. در زمان حیات امام خمینی در برخی مجامع بین المللی متفکران بسیاری از کشورها از ما می‌پرسیدند که آیا به صورت علمی بر روی شخصیت و رفتار ایشان بررسی داشته‌ایم؟ که پاسخ ما منفی بود.
هنوز هم این شخصیت در ابعاد مختلف شناسانده نشده است. امروز در دانشگاه ها وصیت نامه امام برای جوانان نسل جدید با رویکردهای مختلفی روبروست که باید مورد روانشناسی قرار بگیرد. خصوصا باید برای نحوه تدریس وصیت نامه امام خمینی از دانشجویان نظرسنجی می‌کنیم و از دانشجویان بخواهیم که در این زمینه تفسیر خود را داشته باشند و در رابطه با تلاش برای فهم آن مشارکت داشته باشند.
مشکل اساسی در نگاه‌ به تدریس وصیت نامه امام خمینی است. این نگاه به تدریس وصیت نامه نباید نگاه مقدس باشد. امام خمینی را باید در وهله اول اینگونه معرفی کنیم که حداقل ایشان در جامعه فردی موفق و تأثیرگذار بوده است که در سن کهولت، انقلاب بزرگی را به راه انداخته است؛ این در حالی است که برخی از افراد وقتی که به این سنین می‌رسند، با دوبار شکست، کوتاه می‌آیند. واقعیت این است که درباره تدریس وصیت نامه امام خمینی در دانشگاه‌ها باید گفت که برخی از دانشجویان در نگاه اول از این درس خوششان نمی‌آید و بعضی از آنان نیز با برخی موارد آن زاویه دارند، برخی هم می‌گویند که این درس نمره‌آور است و بعضی از استادان هم نگاه‌های مختلفی نسبت به این درس دارند.
ترس این است که هر کدام از استادانی که وصیت نامه امام را تدریس می‌کنند با توجه به علایق و مطالعات خود، با این وصیت نامه به شکل سلیقه‌ای رفتار کنند و جامعیت آن را در نظر نگیرند. در ابتدای انقلاب درسی با عنوان «علم‌النفس» را به برخی از رشته‌های دانشگاهی علوم انسانی افزودند، در صورتی که مؤلفان کتاب آن بدسلیقگی کرده بودند و حتی بعضی از کلمات قدیمی دانشمندان اسلامی را که در مورد نظر اسلام در مورد روانشناسی سخن گفته بودند، عینا در کتاب آورده بودند در حالی که این کتاب می‌توانست با زبان ساده‌تر و امروزی‌تری نوشته شود؛ زیرا این موضوع باعث شده بود بسیاری از دانشجویان از «علم النفس» اسلامی زده شوند. کمتر از 20 سال قبل در سفری با آقای مصباح یزدی مواجه شدم که از ایشان خواستم ترجمه مناسبی از مباحث مربوط به روانشناسی از منظر دانشمندان اسلامی گذشته تدوین شود. بعدها کتابی به زبان انگلیسی در رابطه با روانشناسی شخصیت را دیدم که از نظرات دانشمندان اسلامی استفاده کرده و برای نقل نظرات آنان از لغات امروزی و ساده‌ای استفاده کرده بود.
نکند بلایی که با کتاب علم النفس بر سر این مقوله آمد، بر سر وصیت نامه امام خمینی نیز بیاید این وصیت نامه مجموعه‌ای است که باید بخش‌هایی از آن را مطابق نیاز دانشجویان زمان حال حاضر استفاده کنیم و با زبان ساده و روان آن را آموزش دهیم. اصلا در ابتدای تدریس درس وصیت نامه امام خمینی باید در مورد موضوع «وصیت در اسلام» و چیستی آن در مباحث اسلامی با دانشجویان صحبت کنیم؛ به طور مثال در مورد وصیتی که هر فرد مسلمان وظیفه دارد انجام دهد و در میان بستگانش وصیت کند، باور انسان به مرگ و معاد، حساس بودن به حق الناس، اینکه آیا به فکر وصیت کردن بوده‌اید و یا آوردن نمونه‌ای که به دلیل روشن نبودن وصیت متوفی، بستگانشان دچار مشکل شده‌اند و اینکه این دستور برای زندگی همه ماست.
همچنین می‌توان در مورد مفهوم "طول امل" به معنای اینکه افراد فکر می‌کنند برای ساماندهی زندگی خود زمان زیادی دارند که در روایات ما نیز بسیار به این موضوع پرداخته شده است و اینکه در تنهایی کمی به یاد خدا باشیم، در تدریس درس وصیت امام خمینی توجه شود. می‌توان به معرفی انسان‌های بزرگ تأثیرگذار در جامعه که وصیت نامه هم داشته‌اند و نمونه‌هایی از وصایای آنان نیز در کتب مختلفی گردآوری شده‌اند، پرداخت.
تعابیری که من گفتم حاوی این نکته است که وصیت نامه تبلور شخصیت افراد است. شخصیت افراد به وسیله اندیشه، احساس و عمل آنان ساخته می‌شود و در مورد رابطه عمل، روحیه و احساس، علامه طباطبایی در کتابی که مقالات ایشان گردآوری شده است به صورت فشرده مباحثی را مطرح کرده‌اند. مشکل ما با گشت و ... که در حوزه وضعیت پوشش و حجاب در جامعه حال حاضر فعالیت می‌کنند، این است که آنان همواره فقط سطح عمل را می‌بینند در حالی که اگر بخواهیم تربیت کنیم باید به عاطفه، احساس و شناخت افراد توجه داشته باشیم. متن بالا بخشی از سخنرانی در اجلاسیه مدرسان درس وصیت نامه سیاسی ـ الهی امام خمینی بود.  

کلید واژه ها: امام خمینی(ره) -




جمعه 14 خرداد 1395 - 08:49:16





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 49]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن