واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: پارلمان آلمان کشتار ارامنه توسط امپراتوری عثمانی را "نسلکشی" خواند
پارلمان آلمان امروز پنجشنبه قطعنامهای را که بر اساس آن کشتار ارامنه در سال ۱۹۱۵ میلادی توسط امپراتوری عثمانی را نسلکشی میدانسته، تصویب کرد.
به گزارش نامه نیوز، قطعنامهای که کشتار ارامنه در سال ۱۹۱۵ میلادی توسط عثمانی ها را نسل کشی می دانسته، توسط نمایندگان ائتلاف حاکم از احزاب محافظه کار و سوسیالیست به همراه حزب سبز ارائه شده بود و با تصویب پارلمان آلمان موسوم به بوندس تاگ روبرو شده است.
رای گیری در خصوص این قطعنامه پس از مناظره و بحث یک ساعته صورت گرفته است. بن علی ییلدیریم نخست وزیر ترکیه روز چهارشنبه هرگونه رای پارلمان آلمان به این قطعنامه را مضحک و بی فایده ارزیابی کرد.
وی در سخنانی تاکید کرد: این قطعنامه که احتمالا از سوی نمایندگان پارلمان آلمان تصویب خواهد شد و در آن کشتار ارامنه در سال ۱۹۱۵ میلادی را نسل کشی توصیف می کند، مضحک بوده و به روابط دو کشور آسیب می زند.
ترکیه و ارمنستان مدتهاست که بر سر قتل عام دوران جنگ جهانی اول با یکدیگر اختلاف دارند.
ارامنه میگویند، ۱.۵ میلیون از هموطنانشان بین سالهای ۱۹۱۵ و ۱۹۱۷ همزمان با فروپاشی امپراتوری عثمانی به قتل رسیدند و قصد دارند این قتل عام از سوی جامعه بینالملل به عنوان نسل کشی به رسمیت شناخته شود.
ترکیه رقم عنوان شده را نادرست میداند و وجود حرکتی سازمان یافته برای پاکسازی نژادی اقلیت ارمنی را رد میکند. در ادبیات رسمی ترکیه برخوردهای یک قرن پیش با ارمنیها را اخراج و تبعید میخوانند.
ترکیه همچنین به این مساله تاکید میکند که بسیاری از ترکها هم در بحرانهای مقطع فروپاشی امپراطوری عثمانی جان خود را از دست دادند.
اردوغان نیز پیش از این در یک گفتگوی تلفنی با صدر اعظم آلمان درباره بدتر شدن روابط دو کشور در صورت رای گیری در خصوص قطعنامه ای که قتل عام ارامنه توسط نیروهای عثمانی را به عنوان نسل کشی توصیف می کند هشدار داد.
اردوغان روز گذشته در مقابل خبرنگاران در شهر ازمیر ترکیه اظهار داشت که اگر آلمان در این دام بیافتد روابط آِینده ما از جمله روابط دیپلماتیک، اقتصادی، سیاسی، تجاری و نظامی بین دو کشور آسیب خواهد دید. این همه باید در نظر گرفته شود.
رای گیری پارلمان آلمان در این باره یک سال پس از آن صورت میگیرد که یوآخیم گائوک، رئیس جمهوری آلمان به عنوان بالاترین مقام رسمی این کشور این قتل عام را به عنوان یک "نسل کشی" توصیف کرده و واکنش تند ترکیه را برانگیخته است.
در مذاکرات اتحادیه اروپا با ترکیه درباره پناهجویان، آلمان نقشی محوری دارد و ترکیه هشدار داده است که نسلکشی تلقی کردن کشتار ارامنه میتواند به روابط میان آلمان و ترکیه آسیب بزند.
این کشور در واکنش به مصوبه بوندستاگ سفیرش را از آلمان فراخوانده است. در عین حال آنگلا مرکل گفته است آلمان روابطی وسیع و مستحکم با ترکیه دارد.
منبع: الف
۱۳ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۲:۰۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: نامه نیوز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 104]