واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: سیدعلی خمینی: نباید بهخاطر یک اشتباه درگذشته یک فرد را از جامعه حذف کرد/ روحانیت باید همراه با مردم باشد
نوه گرامی امام خمینی(ره) گفت: روحانیت باید همراه با مردم باشد و اگر مشکلی دید بگوید زیرا اگر نیت خالص باشد اثر خواهد گذاشت. اگر روحانیت فقط از نظام تعریف کند مردم زده میشود زیرا مردم در زندگی خود مشکلات زیادی دارند.
آفتاب : حجتالاسلام والمسلمین سید علی خمینی در همایش مبلغین ماه مبارک رمضان که در حوزه علمیه امام خمینی استان گلستان برگزار شد،
اظهار کرد: تعامل یکی از نکاتی است که باید علما رعایت کنند و نقش اساسی در تبلیغ دارد و اساسا بخش تبلیغ وابسته به تعامل است.
وی کار طلبهها را علماندوزی و تبلیغ عنوان کرد و ادامه داد: تعامل را در سه جنبه میتوان بررسی کرد. یکی جنبه تعامل فردی است. مانند خانواده یا افرادی که در زندگی شخصی با آنها ارتباط داریم.
این مدرس حوزه گفت: در روایات داریم پیامبر (ص) فرمودهاند کسی که با شما قطع ارتباط کردهاند با او ارتباط برقرار کنید.
سید علی خمینی با بیان اینکه در بسیاری از خانوادهها اختلاف وجود دارد، یادآور شد: اگر کسی قطع ارتباط کرده است ما با او قطع ارتباط نکنیم. در اسلام روی صله رحم بسیار تاکید شده و حتی در جایی آن را باعث کثرت رزق عنوان میکنند.
نوه امام یکی از وظایف طلبهها را تعامل با مردم دانست و گفت: باید در سخترانیهای خود برای مردم نسبت به رعایت روابط سخنرانی کنیم. لازمه این کار هم این است که خودمان این کار را بلد باشیم و با روابط خانوادگی آشنا باشیم.
سید علی خمینی تصریح کرد: جامعه ما با معضلاتی مانند طلاق و اختلافات خانوادگی روبهرو است و و ظیفه ماست در این زمینه حرف بزنیم؛ اما قبل از آن باید کتب قدیم و علم روز را مطالعه کنیم.
وی بیان کرد: امروز جامعه ما از طلاقها و قطع ارتباطها رنج میبرد و آمار جدایی در کشور بالا است. لذا مساله ارتباطات فردی بسیار مهم است.
این مدرس حوزه اضافه کرد: هم خودمان باید با مردم ارتباط بگیریم و هم به مردم توصیه کنیم. یکی از مراجع میگویند مردم دینشان را از کتابها نمیگیرند بلکه از روحانیت و رفتار آنها میگیرند. اینطور نیست که مردم مطالعه کنند و این رشته تخصصی آنها نیست.
وی ادامه داد: هرچقدر خوش اخلاقی را بنویسید ولی رفتار نکنید فایدهای ندارد. در روایات ما نسبت به جایگاه عالم تاکید شده و عالیترین جایگاههای بهشت هم برای علما است.
نوه گرامی امام با بیان اینکه مردم دین خدا را از ما میگیرند، بیان کرد: رابطه روحانیت با مردم بر اساس رفتار و تعامل فردی است. این یک ضروریت جامعه بشری است و باید مورد نظر همه علما باشد.
سید علی خمینی دومین نکته حوزه تعامل را تعامل اجتماعی در حوزه داخل کشور دانست و بیان کرد: وقتی در کشور زیر نظر نظام جمهوری اسلامی ایران زندگی میکنیم باید به تعاملات اجتماعی توجه کنیم.
وی ادامه داد: همه ما مخلوق خدا و یک از نوع هستیم لذا باید مرزبندیها را بشکنیم. این چپ و راستها مردم و حکومت را از هم جدا کرده است. این مساله شاید از نظر سیاسی درست باشد ولی از نظر تعامل اشتباه است و نباید این خطکشیها و دیوارها آنقدر بلند شود که ارتباط را در جامعه کمرنگ کند؛ بلکه بگذارید گروههای سیاسی با هم جلسه بگذارند و صحبت کنند.
نوه گرامی امام خمینی اظهار کرد: بگذارید گروههای سیاسی با هم جلسه بگذارند و صحبت کنند. در سالهای اخیر این مساله کمرنگ شده بود. در زمان کودکی یادم هست دو رقیب انتخاباتی که باهم تند بودند اما در حرم امام با هم میگفتند و میخندیدند؛ گروههای سیاسی لازم است ارتباطها را حفظ کنند.
وی بیان کرد: اختلافها هرچقدر پایینتر بیاید و به سطح خیابان برسد دوریها و جداییها هم بیشتر میشود. باید با برگزاری جلسات مشکلات را حل کرد.
وی با تاکید بر اینکه روحانیت نباید از جامعه جدا شود، گفت: روحانیت نباید محدود به مسجد شود. باید از تفرقه دوری کرد و بر اتحاد تشویق کرد. برخی بلندگوها بر طبل تفرقه و دشمنی میکوبند و باید مراقب آنها بود. شیعیان دنیا چشمشان به جمهوری اسلامی است و سیاست و ریزهکاریهای ما را رصد میکنند.
سید علی خمینی با طرح این سوال که مگر چقدر شیعه در دنیا وجود دارد که با هم اختلافافکنی هم داریم؟ بیان کرد: امروز جهان اسلام مشکلات زیادی دارند. شیعیان دنیا چشمشان به جمهوری اسلامی است و سیاست و ریزکاریهای ما را رصد میکنند.
این استاد حوزه اظهار کرد: یک نظام جمهوری اسلامی در کل دنیا به برکت حرکت امام و حمایت مردم شکل گرفت. مشکلات دنیا زیاد است و اگر ما همه توان خود را روی هم بگذاریم نمیتوانیم مشکلات را حل کنیم. در این شرایط هم نیروها و تلاشهای خود را خنثی میکنیم.
وی با بیان اینکه آنقدر وظیفه بر دوش ما است که فرصت اختلاف نداریم، گفت: امام (ره) بسیار بر وحدت کلمه تاکید داشتند و رمز پیروزی را همراهی یکدیگر میدانستند؛ لذا بهجای زیاد کردن اختلافات باید در راستای اتحاد گام برداشت.
نوه گرامی امام، روحانیت را مرجع جامعه دانست و افزود: امام صادق (ع) میفرمانید اگر کسی خانه نیاز دارد باید کمک کرد. باید تلاش کرد تا زندگیهای مادی مردم برطرف شود اما کمکها به مردم فقط مادی نیست بلکه آموزش مردم هم کمک هم هست.
وی نقد را کمک معنوی دانست و اظهار کرد: منتقد منصف مورد تایید جامعه است؛ روحانیت باید همراه با مردم باشد و اگر مشکلی دید بگوید زیرا اگر نیت خالص باشد اثر خواهد گذاشت. اگر روحانیت فقط از نظام تعریف کند مردم زده میشود زیرا مردم در زندگی خود مشکلات زیادی دارند.
به گزارش جماران، نوه گرامی امام با تاکید بر اینکه روحانیت باید از رهبری، ولایت، جمهوریت و آرمانهای نظام دفاع کند، گفت: در عین حال نباید چشم را بر اشتباهات و مشکلات بست. مردم باید درک کنند که روحانیت درد مردم را میفهمند.
سید علی خمینی ادامه داد: یکی از مباحث تعامل داخلی حق بخشیده شدن است؛ نباید به خاطر یک اشتباه در گذشته یک فرد را از جامعه حذف کند. باید لغزشهای برادر مومن خود را بخشید. نباید اینطور باشد که همه چشمهای خود را باز کنیم تا کسی اشتباه کند و او را از جامعه حذف کنیم.
وی تصریح کرد: شرایط جامعه طوری نیست که اعتقادات دینی ضعیف شده باشد. ملت ما پیشرفته و متدینتر شده است و حتی ظواهر دینی تقویب شده است. کار بزرگ امام این بود که در حیطه تعامل به بهترین نحو عملکرده است. باید با مردم تعامل داشت و با آنها حرف زد.
تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۶:۳۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 53]