محبوبترینها
چگونه با ثبت آگهی رایگان در سایت های نیازمندیها، کسب و کارتان را به دیگران معرفی کنید؟
بهترین لوله برای لوله کشی آب ساختمان
دانلود آهنگ های برتر ایرانی و خارجی 2024
ماندگاری بیشتر محصولات باغ شما با این روش ساده!
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
بارشهای سیلآسا در راه است! آیا خانه شما آماده است؟
قیمت انواع دستگاه تصفیه آب خانگی در ایران
نمایش جنگ دینامیت شو در تهران [از بیوگرافی میلاد صالح پور تا خرید بلیط]
9 روش جرم گیری ماشین لباسشویی سامسونگ برای از بین بردن بوی بد
ساندویچ پانل: بهترین گزینه برای ساخت و ساز سریع
خرید بیمه، استعلام و مقایسه انواع بیمه درمان ✅?
صفحه اول
آرشیو مطالب
ورود/عضویت
هواشناسی
قیمت طلا سکه و ارز
قیمت خودرو
مطالب در سایت شما
تبادل لینک
ارتباط با ما
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
مطالب سایت سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون
آمار وبسایت
تعداد کل بازدیدها :
1846004369
ایران و عربستان باید یاد بگیرند کنار هم زندگی کنند/در چهره نیویورکیها ترس را دیدم
واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: ایران و عربستان باید یاد بگیرند کنار هم زندگی کنند/در چهره نیویورکیها ترس را دیدم
وزیر امور خارجه گفت: وقتی که ایران و آمریکا که یکی دیگری را «محور شرارت» و آن دیگری، طرف مقابل را «شیطان بزرگ» میداند بتوانند در مساله هستهای به توافق برسند، چگونه است که دو کشور که به خاطر جغرافیا قابل جدا شدن از هم نیستند و همدیگر را برادر میخوانند، نتوانند مسائل خود را حل کنند.
آفتاب : محمد جواد ظریف در سخنرانی خود در موسسه سیپری سوئد با موضوع «ضرورت تغییر الگو در خلیج فارس: درسهایی از توافقنامه هستهای ایران» گفت: «بدترین دشمن حقوق بشر، استفاده سیاسی از این موضوع برای رسیدن اهداف سیاسی است.»
وی گفت: «این شیوهای است که ما آن را چشمانداز برآیند صفر تعریف میکنیم. ما دو روایت از حماقت موجود در چشمانداز برآیند صفر داریم. از کسی پرسیده شد هر چیزی که به شما بدهم، دو برابر آن را به رقیبت میدهم، با نگاه به چشمانداز برآیند صفر، پاسخ داد یکی از چشمان مرا کور کن زیرا وی (رقیب) هر دو چشمش را از دست میدهد. این روایت ممکن است برای شما نیز حماقتبار به نظر برسد ولی این چیزی است که ما به صورت روزانه با آن درگیر هستیم. جنگ، طرف پیروز ندارد و فقط موضوع از دست دادن یک چشم یا دو چشم مطرح است. برخی خسارت مشخصی میبینند و طرف دیگر دو برابر آن را متحمل میشوند.»
وزیر امور خارجه ایران افزود: «میتوان روایت را تغییر داد. فردی به خانه رفت و دید خواهرش شیرینی درست می کند. وی تشنه نیز بود و پرتقالی روی میز بود، خواهرش همه آبها را برای پخت کیک استفاده کرده بود، از این رو وی پرتقال را برای رفع عطش خود برداشت. خواهرش گفت به این پرتقال نیاز دارد ولی چون مرد قویتر بود و شروع به گریه کرد، مادر خانواده وارد شد و گفت خواهرت به این پرتقال نیاز دارد، وی گفت مشکلی نیست، آن را به دو قسمت می بریم ولی مادر خانواده گفت نه باید با خواهرت صحبت کنی؛ خواهرش گفت من به پرتقال نیاز ندارم و فقط پوست آن را میخواهم. از این رو، فرد به جای صد درصد، صد و پنج درصد به دست میآورد زیرا کسی پرتقال را برای او پوست میگیرد. میبینید که دیدگاه ما در تعریف مشکل از اینکه ما یک چشممان را از دست بدهیم و طرف مقابل هر دو چشمش را، یا اینکه نصف پرتقال را به دست آوریم یا تمام آن را، بر ما تاثیر میگذارد.»
ظریف افزود: «مشکل هستهای ایران را از اینکه ایران حتی یک سانتریفوژ نیز نداشته باشد، میتوان به شکلی باز تعریف کرد که ایران برنامه اتمی خود را داشته باشد. علت این بود که ایران فناوری لازم را داشت و آمریکا باید این را درک میکرد که غیر ممکن است ایران را از این فناوری محروم ساخت.»
او ادامه داد: «بر همه ما روشن بود که این موضوع را بار دیگر تعریف کنیم به شکلی که ایران به برنامه اتمی خود ادامه بدهد و همواره صلحآمیز بماند. این شیوهای است که میتوان مشکل را به شکلی ارائه کرد که بتوان آن را حل نمود نه اینکه مشکل را به شکلی ارائه کنیم که به بنبست رسید. سوال اینجاست که آیا در خودمان میبینیم که مشکلات منطقهای را نیز به شکلی غیر از چشمانداز برآیند صفر بررسی کنیم تا بتوان حل و فصل آن را شروع کرد.»
ظریف گفت: «ما هم اکنون در فضایی جهانی شده زندگی میکنیم. ما میگوییم بدون فکر کردن به آثار فضا و محیطی جهانی شده نمی توان کاری انجام داد. ما همگی قبول داریم که نمیتوانیم کاری انجام دهیم بدون اینکه تحت تاثیر مسائلی مثل گرم شدن جهان، افزایش گازهای گلخانه ای و مسائلی از این قبیل نباشیم. علت این است که ما کارهایمان را به عنوان کاری جمعی در نظر میگیریم و انجام میدهیم و به آن جنبه جهانی میدهیم.»
محمدجواد ظریف افزود: « شما نمی توانید دور خودتان و جامعه خودتان دیوار بکشید و امیدوار باشید که از آثار گرم شدن جهان در امان باشید. واقعیت این است که امسال از سال گذشته گرمتر بوده است و این دهه گرمتر از دهه قبل بوده است. این گرم شدن بر همه ما تاثیر داشته است، جدای از اینکه هر کدام از ما چه میزان آلاینده تولید کرده باشد. بنابراین احمقانه به نظر میرسد اگر کسی بگوید من میتوانم محیط زیستم را خودم حفظ کنم و مهم نیست دیگران محیط زیست خود را تخریب میکنند. همچنین برای بسیاری قابل درک است که بازارهای جهانی به مصرفکننده نیاز دارند تا تولیدات دیگران را مصرف کنند. بنابراین برای اینکه جامعه ای رشد و شکوفایی داشته باشد، نیاز به رونق جهانی است. مردم سوئد این مسئله را باید خوب درک کنند زیرا آنها بیشتر سرمایه و ثروت خود را از طریق تجارت کسب کرده اند. بنابراین مردم سوئد به مشتری نیاز دارند. بنابراین کم کم جامعه بینالمللی متوجه می شود که ما به فضای جهانی رونق و شکوفایی نیاز داریم تا هر کشوری بتواند شکوفا و سعادتمند شود.»
رئیس دستگاه دیپلماسی ادامه داد: «چیزی که متوجه نشدهایم این است، همانطور که محیط زیست و اکوسیستم و اقتصاد ما غیرقابل تقسیم است و به یکدیگر گره خورده، امنیت ما نیز به یکدیگر وابسته است و جدا شدنی نیست. یعنی اینکه ما نمیتوانیم ادعا کنیم میتوانیم امنیت داشته باشیم در حالیکه دیگران امنیت ندارند. ما نمیتوانیم به بهای ناامنی دیگران امنیت به دست آوریم. به نظر من اگر کسی در این خصوص تردید دارد، خیلی راحت میتوانیم حوادث یازدهم سپتامبر سال 2001 ( 1380) را در نظر بگیریم.»
وی با اشاره به اینکه قویترین کشور جهان روی زمین به لحاظ بودجه و قدرت نظامی، یعنی آمریکا و با بیان اینکه البته نیاز به گفتن اعداد و ارقام در موسسه سیپری نیست چون شما همه را می دانید، اظهار داشت: « اما بودجه نظامی آمریکا به تنهایی بیشتر از مجموع بودجه نظامی ده کشور بعد از خود است. شاید از نظر قدرت نظامی نیز آمریکا از مجموع ده کشور بعد از خود قویتر باشد. اما همین کشور نتوانست اساسیترین کار یک کشور مستقل را که تامین امنیت برای مردم خود است انجام دهد، نمیدانم چند نفر از شما پس از حوادث یازدهم سپتامبر به نیویورک رفتند. من این کار را انجام دادم. من در چهره تک تک نیویورکیهایی که سالهای سال با آنها زندگی کرده بودم، ترس از آینده را دیدم.»
وی ادامه داد: «بنابراین قویترین کشور روی زمین نتوانست امنیت خود را تامین کند و کشوری مثل افغانستان که حتی بازیگری در سطح جهانی هم محسوب نمیشد، ناامن ای را ایجاد کرد که آمریکا را تهدید کرد. اما آن اتفاق نتوانست به عنوان زنگ خطری ما را از خواب غفلت بیدار کند. ما همچنان همان رویکرد با مجموع صفر را درباره امنیت بینالمللی دنبال میکنیم، ما همچنان سعی میکنیم امنیت خود را به بهای ناامنی دیگران تامین میکنیم. اما این کار بیهوده ای است. به نظر من به محض اینکه این مسئله را درک کنیم و بپذیریم، بزرگترین گام را به سمت حل دشوارترین مشکلاتمان برداشته ایم.»
ظریف تصریح کرد: «به نظر من مسئله هستهای ایران یکی از این قبیل مشکلات بود. ما اعتقاد داشتیم به این علت که ایران تسلیحات هستهای را برای امنیت خود زیانبار میدانست، نمیبایست به نگرانیهای دیگران اهمیت بدهیم و فقط باید بگوییم و این چیزی بود که مدتهای مدیدی میگفتیم، ما میگفتیم ما به انپیتی و پادمان آژانس پایبند هستیم ، بنابراین میتوانیم برنامه خود را داشته باشیم و ربطی به کسی ندارد. در همان حال آمریکا نیز عادت داشت بگوید حتی یک سانتریفوژ برای ایران گامی به سمت سلاح اتمی است. بنابراین معتقد بودیم هر پیروزی و امتیازی برای آمریکا، باختی برای ماست و البته هر پیروزی و دستاوردی برای ما نیز شکستی برای آمریکاست.»
وزیر امور خارجه تصریح کرد: «بنابراین ما باور داشتیم هر چیزی از حق ما کم میکند و و آنها نیز فکر میکردند هر چیزی ایران را قادر میسازد به سمت تسلیحات هستهای حرکت کند. در واقع ما مشکل را از دیدگاه با مجموع صفر تعریف کرده بودیم، باوری که متاسفانه بیشتر ما درگیر آن بودیم. حتی درباره مسئله بازدارندگی هستهای نیز چنین دیدگاهی وجود دارد. در واقع تسلیحات اتمی به معنای تلاش برای تامین امنیت از طریق نابودی تضمین شده متقابل است که در واقع دیوانگی محض است که اختصارا به آن ام ای دی MAD گفته میشود. این روش نمیتواند برای شما امنیت فراهم کند یعنی امن باشید تنها با این باور که می توانید طرف دیگر و بسیاری دیگر را بارها و بارها نابود کنید. این حس و دیدگاه احمقانهای از امنیت است که داریم.»
وزیر امور خارجه ایران گفت:« آیا لازم است هر موضوعی در منطقه به شکلی بررسی شود که گویی دستاورد من به معنی خسران عربستان سعودی باشد؛ آیا ضرورتی وجود دارد که مسائل را به این شکل بررسی کرد؟ آیا امکان دارد که بازتعریف مشکلات را شروع کنیم؟ مشکلات منطقهای ما بسیار جدی هستند، مشکلات منطقهای بر همه ما تاثیر میگذارد. موضوع، ناتوانی منطقه ما برای پاسخ دادن به خواستهای مردمش است و واکنش انحرافی به این ناتوانی، افراط گرایی و تروریسم است که با تبلیغات همراه با نفرت و ادبیات نفرت آمیز تغذیه می شود. آیا این مساله ضرورتی دارد؟»
وی افزود: «آیا صرف خارج کردن طرف دیگر از معادله، ضرورتی برای طولانی شدن درگیریها در سوریه، یمن، عراق، لبنان، بحرین، افغانستان و مناطق دیگر در منطقه ما ایجاد می کند؟ آیا می توانیم مشکل را به شکلی که قابل حل و فصل باشد، ارائه کنیم؟ آیا می توانیم به دستاوردها، تهدیدها و چالشهای مشترک نگاه کنیم؟ علت این است که ما همواره اختلاف داریم و این نیز طبیعی است ولی آیا این مسائل می تواند بهانه ای شود که خونریزیها در سوریه پنج سال به طول انجامد؟ همواره بهانههایی برای توافق نکردن وجود دارد و همواره بخش عمده ای از جامعه هستند که عاشق ادبیات تند و قلدرمأبانه هستند. شوربختانه این کار جذابیت دارد و مصالحه در مقایسه با مواضع زیاده خواهانه چندان جذابیتی ندارد.»
ظریف گفت: « آیا میتوانیم مشکلات را در منطقه خود بازتعریف کنیم؟ آیا میتوانیم زمینهای مشترک بیابیم؟ آیا میتوانیم از موضع برآیند مثبت مسائل را مطرح کنیم؟ علت این است که ما دیگر در دنیای امروزی بازی برآیند صفر نداریم، در دنیای جهانی شده برای حل مشکلات، بازی برآیند صفر نتایجی منفی در پی خواهد داشت و همه بازنده خواهند بود، برخی کمتر و برخی بیشتر؛ آیا افتخاری دارد که یک کشور به مردم خود ده هزار نفر تلفات وارد کند و افتخار کنیم که طرف مقابل صد هزار نفر تلفات داده است؟ آیا چنین کاری برای کسی افتخار دارد؟ کسی در مناقشات پیروز نمی شود، ما این کار را در موضوع هستهای انجام ندادیم و این کار شجاعت زیادی می خواست تا تلاش شود به مشکل از بازی برآیند صفر به صورت برآیند مثبت نگاه کنیم.»
او خاطرنشان کرد: «ما زمینههای مشترک زیادی در منطقه داریم، میتوانیم از خلیج فارس شروع کنیم زیرا همه ما به خلیج فارس وابسته هستیم، خلیج فارسی باثبات می خواهیم. راکتورهای هستهای زیادی در اطراف خلیج فارس ساخته میشود و از این رو، به امنیت و ایمنی هستهای در اطراف آن نیاز داریم.»
ظریف گفت: « بعد از آن میتوانیم گام فراتر بگذاریم، مشترکات زیاد دیگری وجود دارد. حال شاهد نبرد بر سر بهای نفت هستیم، برنده چه کسی است؟ همه میدانیم چطور شروع شد، بخشی اقتصادی بود ولی عمده علت آن سیاسی بود، حال چه کسی آسیب می بیند؟ پیامدهای ناخواستهای در این میان مطرح هستند. ثبات در بازار نفت میتواند هدفی مشترک باشد که نه فقط شامل ایران، عربستان و دیگر کشورهای منطقه می شود بلکه همه بازار جهانی میتواند در آن حضور داشته باشد. حتی مصرفکنندگان نیز میتوانند در این میان حضور داشته باشند.»
افراطگرایی را نمی تواند در یک محل یا منطقه از بین برد
وزیر خارجه ایران گفت: «بعد، مهمترین موضوع برای همه یعنی مقابله با افراط گرایی مطرح میشود. افراطگرایی تهدیدی نیست که بتوان آن را در یک کشور یا یک محل مهار کرد. مانند همه بیماریهای مسرِی، است. در دنیای جهانی شده، میتوان بعد از مشاهده یک بیماری در فیلیپین، ممکن است دو روز بعد آن بیماری را در کانادا دید. بیماری در برزیل وجود دارد و ممکن است فردا این بیماری در اروپا یا آسیا دیده شود. تروریسم و افراط گرایی نیز ویروس و نوعی بیماری در دنیای جهانی شده هستند. نمیتوان آنها را در یک منطقه و یک محل مهار کرد. دیدگاه یا سوء برداشتی که برخی از دوستان ما در منطقه دارند این است که میشود شاهد باشیم که سوریها و افراطگرایان در خیابانهای سوریه همدیگر را بکشند ولی این دیدگاه اشتباه است زیرا نمی توان افراط گرایان را با این شیوه از میان برد.»
وی گفت: «چگونه میشود که افراط گرایان تصاویر سوزاندن یک سربازی را پخش میکنند و بعد شاهد افزایش پیوستن افراد به گروه آنان هستیم. این نشان میدهد رویکردی که برخی برای مقابله با این مشکل داشتند، اشتباه است. نشان میدهد نمیتوانید نفرت را ترویج و در عین حال با افراط گرایی مقابله کنید. همه باید این را درک کنیم که همگی در کنار هم از افراط گرایی آسیب میبینیم. نمیتوان حتی در کوتاه مدت نیز از افراطگرایی به عنوان یک اهرم و ابزار علیه دیگران استفاده کرد. بعد باید مشکل را برای حل و فصل بازتعریف کرد. آیا برای حل و فصل اوضاع جاری در سوریه، باید روی یک شخص متمرکز شویم؟ آیا چنین کاری نتیجهای هم در برداشته است؟ متمرکز شدن روی یک نفر بازی برآیند صفر است. یا وی سر جای خود باقی میماند یعنی صد درصد برای او یا اینکه برکنار میشود یعنی صد درصد برای طرف مقابل، چیز مابینی وجود ندارد.»
کم و بیش همه در سوریه قبول دارند که فرایند انتقال وجود دارد ولی اینکه وی بعد از انتقال، در انتخابات حضور دارد یا نه، (موضوع جدل است). با این حال ما فقط یک نتیجه احتمالی را فرض کنیم، فرض کنیم که به جای نظام ریاستی، سوریها تصمیم به داشتن نظامی پارلمانی بگیرند. از این رو آیا ارزش این را دارد که جنگ و خرابی را بر سر موضوعی که شاید دو سال دیگر اصلا مطرح نباشد، ادامه داد؟
وی ادامه داد: «آیا صرف خارج کردن طرف دیگر از معادله، ضرورتی برای طولانی شدن درگیریها در سوریه، یمن، عراق، لبنان، بحرین، افغانستان و مناطق دیگر در منطقه ما ایجاد می کند؟ آیا میتوانیم مشکل را به شکلی که قابل حل و فصل باشد، ارائه کنیم؟ آیا می توانیم به دستاوردها، تهدیدها و چالشهای مشترک نگاه کنیم؟ علت این است که ما همواره اختلاف داریم.»
ظریف گفت: «بعد نیز نوعی آرامش اخلاقی برای خود قائل میشویم که دست کس دیگری به خون آغشته است. ولی آرامش اخلاقی در کار نیست چرا که در چهار سال گذشته، صدها هزار نفر خانههای خود را از دست دادند. ولی میتوانیم مشکل را بازتعریف کنیم؛ اینکه آیا باید روی فرد متمرکز شویم یا اینکه روی نهادها و رویهها متمرکز شویم.»
وی افزود: «سناریویی احتمالی را مطرح میکنم؛ از زمان تشکیل گروه بینالمللی حامیان سوریه از شش هفت ماه گذشته، جنگ بر سر این است که نقش یک فرد مشخص در فرایند انتقال چه خواهد بود. کم و بیش همه قبول دارند که فرایند انتقال وجود دارد ولی اینکه وی بعد از انتقال، در انتخابات حضور دارد یا نه، (موضوع جدل است). با این حال ما فقط یک نتیجه احتمالی را فرض کنیم، فرض کنیم که به جای نظام ریاستی، سوریها تصمیم به داشتن نظامی پارلمانی بگیرند. از این رو آیا ارزش این را دارد که جنگ و خرابی را بر سر موضوعی که شاید دو سال دیگر اصلا مطرح نباشد، ادامه داد؟ البته این تصمیمی نیست که ما بخواهیم بگیریم، این تصمیمی است که سوریها باید بگیرند و این فقط یک فرض بود.»
وی ادامه داد: «با این حال شاهدیم که جنگ و بحران بر سر این موضوع طولانی میشود که ما چگونه موضوع را تعریف کنیم. البته قبول دارم که کار دشوار است و حتی در مقایسه با زمانی که ما گفتوگوهای هستهای را شروع کردیم، خطرناکتر است، هر چند که هنوز برخی از ما در ایران و برخی دیگر در آمریکا تاوان آن را میدهیم. با این حال این میسر است که بخواهیم راههای مختلفی از تعریف مشکل را داشته باشیم و بعد به جلو برویم و این حقیقت را باور کنیم که همه ما سوار بر یک کشتی هستیم.»
ظریف ادامه داد: «منطقه ما وارد آشوب شده است، هیچ کس از تهدید افراط گرایی در امان نخواهد بود. امروز، تنها کسانی که از اوضاع جاری در یمن، افغانستان، آسیای مرکزی و سوریه سود می برند، افراط گرایان هستند. اینها تنها برندههای ماجرا هستند و ما باید این حقیقت را درک کنیم که نمیتوانیم به بهای ناامن کردن دیگران، خود به امنیت برسیم یا با پایین کشیدن دیگران، به غرور و افتخار دست یابیم. چنین چیزی باعث میشود همه ما بازنده و شکست خورده باشیم. من نمیگویم که پاسخ به این سوال خاص، نظام پارلمانی است ولی چیزی که می گویم این است که راههای تعریف مشکل که میتواند ما را به پاسخ برساند و راههای رسیدن به پاسخ به جای رقابت، مستلزم همکاری است. راه های ارائه مشکل که ما را به همدیگر نزدیک کند میتواند این درک را ایجاد و شجاعت درک این موضوع را حاصل کند که در دنیای فعلی، نمی توان شاهد داشتن برنده و بازنده بود.»
امیدواریم شجاعت آغاز روند پیروزی در کنار یکدیگر را داشته باشیم
او ادامه داد: «همه ما یا باهم پیروز میشویم یا اینکه خدای ناکرده، در کنار هم بازنده خواهیم بود و من امیدوارم این شجاعت را داشته باشیم که روند پیروزی در کنار همدیگر را شروع کنیم.»
مجری برنامه بعد از سخنان دکتر ظریف، در سخنانی کوتاه در شروع بخش سوال و جواب گفت همه ما اروپاییها مدتهای طولانی برای دنیا راه حل ارائه میدادیم ولی اکنون خود دچار مشکلاتی مانند تمامیت خواهی، بحران مهاجران، بحران در حوزه اتحادیه اروپا و بحران یورو هستیم، راه حل شما برای این مساله چیست و چه راهی را برای برون رفت از آنها توصیه می کنید. دیگر اینکه در اینجا ما نگران نقض حقوق بشر در منطقه شما و به صورت خاص در کشور شما هستیم، بخصوص موضوع اعدام ها، چه توضیحی در این خصوص می توانید ارائه کنید.
محمد جواد ظریف گفت: «البته در خصوص سوال اول من نمیتوانم توصیهای به شما بدهم. به نظر من همه ما باید این حقیقت را بپذیریم که کارهای اشتباه زیادی صورت گرفته است. همواره این موضوع گفته شده است دیکتاتوری عامل جنگ است و مردمسالاری صلح ایجاد میکند. به صورت عمومی من با این مساله موافق هستم ولی گاه این سوال مطرح میشود که چرا برخی از این جانیان که افراد بیگناه را در سوریه و عراق سر میبرند، با لهجه بومی انگلیسی و فرانسه صحبت میکنند. آیا آنان نیز محصول دیکتاتوری در منطقه ما هستند؟ یا اینکه محصول به اصطلاح لیبرال دمکراسی هستند؟ چه اشتباهی صورت گرفته است؟ آیا نمیتوانیم وارد بحثی جدی در خصوص حقوق بشر شویم؟ حقوق بشری که تولید کننده افراط گرایی در منطقه ما یا منطقه شماست. آیا میتوانیم وارد بحثی جدی شویم؟»
هر کسی که چیزی علیه مردم یهودی بگوید، یک یهود ستیز است، هر کسی که چیزی درباره آفریقا بگوید، نژاد پرست است ولی هر کسی که علیه اسلام صحبت کند، از حق خود برای آزادی بیان استفاده میکند. چگونه میتوانید به یک مسلمان که در منطقه ما یا اروپا زندگی میکند توضیح دهید که شما منصفانه عمل میکنید؟
وی ادامه داد: «به عنوان مدرس حقوق بشر که از 1988(1367) حقوق بشر تدریس میکند و با ارزشهای بینالمللی موافق است که در حقوق بشر نیز بازتاب داشته و باور ما این است که برآمده از فرهنگ اسلامی ما نیز هست، که هزار و چهارصد سال پیش خواستار برابری و عدم پذیرش سلطه دیگران شده بود؛ لاتکن عبد غیر فقط جعلک الله حرا؛ این فرهنگی است که از منطقه ما برمیآید، آیا میتوانیم وارد بحثهایی جدی درباره نحوه مدیریت جوامع خود باشیم تا کمتر شاهد این مشکلات باشیم. همه میتوانند در بهبود وضعیت حقوق بشر نقش داشته باشند. با این حال باید به صورت کلی موضوع حقوق بشر را بررسی کنیم. به نظر من بدترین دشمن حقوق بشر و مدافعان حقوق بشر، سوء استفاده سیاسی از این موضوع برای اهداف سیاسی است.»
ظریف گفت: «یک مثال کاملا روشن بیان میکنم؛ به مدت هشت سال، صدام حسین، رئیس جمهوری عراق به هیأت نمایندگی خود در سازمان ملل متحد دستور داده بود تا به قطعنامه محکومیت ایران رأی مثبت بدهد. چیزی علیه وی نبود زیرا نقش دلبر (را برای غربیها) داشت، او از تسلیحات شیمیایی علیه ما استفاده میکرد و کسی اهمیت نمیداد. من در سازمان ملل متحد بودم، بروید و به اسناد و قطعنامههای سازمان ملل متحد نگاه کنید، تا اوت 1990( مهر 1360)، حتی یک مورد هم درباره نقض حقوق بشر در عراق وجود ندارد ولی 1990(1360)، وقتی نماینده هلند خواستار تحقیق از وضعیت حقوق بشر در عراق میشود، سال بعد گزارشی ارائه میکند که مشخص میشود صدام حسین بدترین ناقض حقوق بشر است.»
وی ادامه داد: «به یکباره چه روی داد؟ یک نفر که هرگز صحبتی از نقض حقوق بشر در کشور وی نمی شد به یکباره به بدترین ناقض حقوق بشر تبدیل شد؟ شکی نیست که حمله به کویت و نقض حاکمیت و تمامیت ارضی این کشور یک جنایت بود، ولی این دلیل نقض حقوق مردم عراق نبود بلکه نقض حقوق مردم عراق بود که باعث شد حقوق کویت را نقض کند.»
وی تصریح کرد: «از این رو، بدترین دشمن حقوق بشر استفاده از این حقوق به عنوان ابزاری برای اهداف سیاسی است. من نمیخواهم نامی مطرح کنم ولی لطفا بروید و ببینید چه کسانی در منطقه ما به قطعنامه سوئد علیه ایران در شورای حقوق بشر رأی مثبت دادهاند. (با دیدن این مساله) شما شرمسار خواهید شد زیرا هیچ قطعنامه ای را علیه آنان مطرح نکرده اید. از این رو باید مساله را به عنوان رسیدگی واقعی به کرامت و حرمت انسانی بررسی کنیم و بعد از آن خواهیم دید که همه چیز تغییر می کند و بهبود مییابد.»
وزیر امور خارجه ایران گفت: «ما در ایران کاستیهای زیادی داریم. در واقع، این خوب است که مردم ایران میتوانند این کاستیها را به بحث بگذارند و بعد به صندوقها مراجعه کنند و برخلاف آنچه که عدهای میگویند، نتایجی انتخاباتی را رقم بزنند که مغایر با همه پیشبینی ها باشد. بارها نشان دادهایم که پیشبینیهای برخی بارها درباره ایران اشتباه است و آنان همچنان همین پیشبینیها را انجام میدهند؛ اینکه چون فلان فرد متمایل به فلان گروه است، رئیسجمهوری آتی یا نماینده مجلس آینده خواهد بود و هر بار دیده شده است که این مساله اشتباه است. به نظر من ما باید وارد بحث درباره این شویم که اشتباه کار کجا بود. کاری که باید در این میان در منطقه ما و اروپا انجام دهیم این است که بیگانهسازی (بخشی از جامعه) چه تاثیری میتواند داشته باشد.»
ظریف گفت: «من این سوال را مطرح میکنم ولی نمیخواهم وانمود کنم که پاسخ آن را نیز دارم. من یهودستیزی را مردود میدانم، یهودیهایی که جز اقلیت محترم ما هستند و نمایندگانی نیز دارند، هر کسی که چیزی علیه مردم یهودی بگوید،یک یهود ستیز است، هر کسی که چیزی درباره آفریقا بگوید، نژاد پرست است ولی هر کسی که علیه اسلام صحبت کند، از حق خود برای آزادی بیان استفاده میکند. چگونه میتوانید به یک مسلمان که در منطقه ما یا اروپا زندگی میکند توضیح دهید که شما منصفانه عمل میکنید؟ اینکه میتوان به ارزشهای شما اهانت کرد و برخی نیرنگ بازان نیز به آنان عقایدی انحرافی بدهند که تامین مالی آن را نیز برخی متحدان شما در دست دارند، و انتظار داشته باشید که به این باورها علاقهمند نشود.»
آماده ورود به گفتوگو با اروپا در مسائل حقوق بشری هستم
وی گفت: «به نظر من باید پاسخ به این سوال را در گفتوگو جست؛ من آماده ورود به گفتوگو با اروپا در مسائل حقوق بشری هستم ،ولی به موگرینی نیز گفتم که این گفتوگوها دو طرفه خواهد بود. شکی نیست که هر دو طرف چیزهایی را میشنویم که خوشمان نمیآید ولی باید جدی باشیم و در این گفتوگوها ورود کنیم. این گفتوگو نه یک جانبه بلکه دو جانبه خواهد بود.»
وی درباره اظهارات مجری درباره اینکه جای تاسف است که توصیهای به اروپا نمیکند گفت: « من فقط درباره مسائلی که از آنها اطلاع داشته باشم صحبت میکنم. این یکی از دلایلی است که یک فرد دکترا میگیرد، یکی از دلایلی که یک نفر دکترا میگیرد برای این است که بداند اطلاعات اندکی دارد.»
هانس بلیکس، از مهمانانان حاضر با اشاره به دستاوردی که در توافق هستهای با ایران به دست آمد گفت آیا میتوان از این درس، برای کره شمالی نیز استفاده شود؟ کره شمالی پروندههای کاملا متفاوت با ایران دارد ولی با توجه به درسهایی که از این گفتوگوها گرفته شد، آیا گمان میکنید میتوانید از این تجربهها برای کره شمالی نیز استفاده کنید. سوال دوم این است که شما دو راکتور در بوشهر احداث میکنید. سال آینده یک راکتور در ابوظبی عملیاتی میشود و سوال من این است که آیا ایران نمیتواند گامی برای توافق در امنیت هستهای در خلیج فارس بردارد. ما تجربه چنین کارهایی را بین سوئد و دانمارک داشتهایم. فرانسه و آلمان نیز چنین کارهایی کردهاند که گام هایی کوچک ولی سازنده به شمار می آیند.
سفیر لبنان در سوئد نیز پرسید: « چند سال پیش در لبنان، برای حل و فصل هر مشکلی گفته می شد باید به سوریه و عربستان سعودی رجوع شود. حال این معادله تغییر کرده است؛ با همه اتفاقاتی که در منطقه و سوریه روی داده است، دو سال است که ما رئیسجمهوری نداریم و همه میگویند باید به معادله ایران و عربستان سعودی رجوع شود. سوال من این است که چقدر احتمال وجود دارد که این معادله شکل واقعی به خود بگیرد. چرا این معادله در روزهای اخیر قابل دسترس نیست.»
معاون سفیر سوریه در سوئد نیز ضمن تقدیر از اظهارات وزیر امور خارجه ایران گفت: «این را نیز به صحبتهای شما بیفزایم که تصمیمگیری درباره آینده سوریه باید به عهده مردم این کشور باشد بخصوص اینکه در پنج سال گذشته ثابت کردهایم که ما کشوری نهادمند هستیم، همه وزارتخانهها همچنان فعال هستند، دولت همچنان حقوق کارکنان خود را پرداخت میکند ولی کشورهای خاص که هنوز از جنگ در سوریه سود میبرند، چه دیدگاهی دارید.»
ظریف گفت: «بار دیگر باید بگویم که من اطلاع چندانی درباره کره شمالی ندارم ولی باور دارم که اگر به مشکل واقعی نگاه و تلاش کنیم مشکل واقعی را در امنیت رژیم در کره شمالی که منشاء اصلی مشکل است به جای مقابله با پیامدهای مساله، حل و فصل کنیم، احتمالا بتوانیم راهحلی نیز پیدا کنیم زیرا باور داریم که تسلیحات هستهای برای کسی امنیت نمیآورد که اگر چنین بود، شوروی از هم نمیپاشید. پاسخ کوتاه من برای این مساله این است و باور دارم اگر راهحلی برای این مساله بیابیم، راحتتر است تا اینکه بخواهیم با پیامدهای آن مقابله کنیم. با این حال بار دیگر تاکید می کنم که متخصصان این امر تا کنون نتوانستهاند آن را حل و فصل کنند.»
حاضریم نمایندگان خود را برای ایمنی هستهای خلیج فارس اعزام کنیم
ظریف گفت: «درباره امنیت هستهای در خلیج فارس باید بگویم که من آن را در مقاله خود در نیویورک تایمز نگاشتهام. همچنین من درباره ایجاد گفتمان در منطقه خلیج فارس نگاشتهام و باور دارم که یکی از موضوعات اولیهای که میتوان با جنجال کمتری بررسی کنیم، نحوه تامین ایمنی هستهای در منطقه است زیرا با توجه به اینکه همه اکنون تلاش میکنند در خلیج فارس هستهای شوند، دیگر کسی نمیتواند تعطیل شدن نیروگاه دیگری را خواستار شود و از این رو میتوانیم آبراهی که همه در آن شریک هستیم، همچنان امن باقی بماند. ما آمادگی این کار را داریم و اگر کسانی حاضر به شروع این کار شوند، حاضریم نمایندگان خود را اعزام کنیم.»
ظریف گفت: « ایران و عربستان سعودی باید یاد بگیرند که در کنار هم زندگی کنند و هیچکدام نمیتوانند دیگری را حذف کنند. همچنین هیچکدام نمیتوانند به بهای حذف دیگری، سود ببرند. این موضوع در لبنان نیز صدق میکند. البته شکی نیست که تصمیم گیری به عهده مردم لبنان است و ما هرگز تصمیمهای مردم لبنان را وتو نکردهایم ولی متاسفانه نمیتوانیم چنین چیزی را درباره دیگران در منطقه بگوییم. به نظر من پیش شرط واقعی حل و فصل مساله این است که به این درک برسیم که تروریسم در کوتاه مدت به سود هیچکس نیست و نمیتوانیم با مسائل داخلی کشورهای دیگر بازی کنیم. باید با همدیگر همکاری کنیم و یقین دارم وقتی که ایران و آمریکا، وقتی یکی دیگری را محور شرارت می خواند و آن دیگری، طرف مقابل را شیطان بزرگ می داند، اگر این دو بتوانند در مساله هسته ای به توافق برسند، چگونه است که دو کشور که به خاطر جغرافیا قابل جدا شدن از هم نیستند و همدیگر را برادر می خوانند، نتوانند مسائل خود را حل کنند.»
خویشتنداری عمدهای از خود در برابر اقدامات تحریککننده جدی نشان دادهایم
وی گفت: «به نظر من باید در الگوی خود تغییر ایجاد کنیم. به نظر من ما در ایران آماده هستیم و برای همین هم خویشتنداری عمدهای از خود در برابر اقدامات تحریککننده جدی نشان دادهایم و من امیدوارم که همسایگان ما نیز به این درک برسند.»
به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، وی گفت: «در خصوص سوریه، باور دارم که در نهایت، تنها راه حل پایدار برای سوریه، راه حلی سوری و با رهبری سوری هاست. افراد خارج از سوریه میتوانند این راه حل را تسهیل کنند نه اینکه بخواهند چنین راه حلی را دیکته کنند. قطعا ما حتی پیش شرطی را نیز برای راه حل مطرح نمیکنیم ولی چیزی که مانع از این میشود که موضوع حل و فصلشود یا کمک کند که موضوع حل و فصل شود پیش شرط هایی است که برخی دارند و مانع از این می شود که حتی سوریها برای حل و فصل مسائل خود وارد گفتوگو شوند.»
تاریخ انتشار: ۱۳ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۶:۰۳
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[مشاهده در: www.aftabnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]
صفحات پیشنهادی
ناگفتههایی از زندگی «منوچهر ستوده» در گفتوگو با برادرش: مورخی که عاشق کشاورزی بود/ برای نوشتن کتاب
ناگفتههایی از زندگی منوچهر ستوده در گفتوگو با برادرش مورخی که عاشق کشاورزی بود برای نوشتن کتاب وجب به وجب ایران را پیاده گشتیم هوشنگ ستوده برادر زندهیاد منوچهر ستوده میگوید از دوازده سالگی خاطرم میآید که با برادرم همراه بودم به شهرهای مختلف میرفتیم و تجربیات زیادی کسبچرا عربستان برای زائران ایرانی امن نیست/ بسترسازی آلسعود برای جنایت دیگر علیه ایران
چرا عربستان برای زائران ایرانی امن نیست بسترسازی آلسعود برای جنایت دیگر علیه ایرانتاریخ انتشار دوشنبه ۳ خرداد ۱۳۹۵ ساعت ۱۳ ۳۹ بعد از اینکه ایران سوییس را به عنوان حافظ منافع خود و حجاج ایرانی در مراسم حج معرفی کرد عربستان این موضوع را رد کرد و مدعی شد که تنها حافظ ایرانی&zwnارتش در کنار سپاه؛ تغییری بنیادین در قدرت سخت ایران - پایگاه خبری تحلیلی استان اصفهان
این اندیشکده آمریکایی می نویسد حمایت ارتش از سپاه برای دفاع و گسترش انقلاب اسلامی در خارج پیامدهای چشمگیری برای میزان و قابلیت قدرت سخت ایران در غرب آسیا به همراه خواهد داشت به گزارش صاحب نیوز اندیشکده آمریکایی آمریکن انترپرایز در مطلبی تحت عنوان ارتش در سوریه تغییری بنیادینبهانه عربستان برای ممانعت از حضور ایرانیان در مراسم حج
روزنامه سعودی عکاظ مدعی شده پافشاری ایران برای برگزاری مراسم برائت از مشرکین و دعای کمیل از عوامل اصلی عدم توافق ایران و عربستان در مسأله حج است به گزارش جام جم آنلاین به نقل از فارس بعد از اینکه ایران اعلام کرد عربستان در جریان گفتوگوهای سازمان حج و زیارت با مسئولان اینیادداشت تفاهم همکاری مشترک ایران و چین در حوزه گردشگری امضا شد - خبرگزاری اجتماعی فرهنگی میراث آریا
ایران و چین روز پنجشنبه به منظور گسترش همکاریهای دوجانبه در حوزه گردشگری و ایجاد بستر مناسب برای توسعه مناسبات در این بخش تفاهم نامه همکاری مشترک امضا کردند این یادداشت تفاهم را مسعود سلطانی فر معاون رئیس جمهوری و رئیس سازمان میراث فرهنگی صنایع دستی و گردشگری و لی جیانجو وزیرسرمربی ژاپن: بین ما و ایران فاصله زیادی نبود
سرمربی ژاپن بین ما و ایران فاصله زیادی نبود سرمربی تیم ملی والیبال ژاپن معتقد است بین تیمش و ایران فاصله زیادی وجود نداشته است به گزارش ورزش سه از ایسنا سرمربی تیم ملی والیبال ژاپن بعد از شکست برابر ایران گفت این بازی بود که نباید شکست میخوردیم سرنوشت ما به این دیدار وابسآیت الله مکارم شیرازی: دولت برای بهبود اوضاع جامعه تلاش زیادی انجام داده - صدای ایران
رییس جمهور در دیدار با حضرت آیت الله العظمی مکارم شیرازی حوزه های علمیه بویژه حوزه علمیه قم و مراجع عظام تقلید را یکی از بزرگترین پشتوانه ها و سرمایه های معنوی و فرهنگی ملت و دولت دانست صدای ایران - حجت الاسلام والمسلمین دکتر حسن روحانی روز جمعه با حضور در بیت حضرت آیت الله العساخت سریال درباره زندگی پدر موشکی ایران - پایگاه خبری تحلیلی تیک
با پایان مراحل پژوهش سریال دوربرد به سفارش مرکز گسترش فیلمنامه نویسی مراحل نگارش این سریال به زودی آغاز می شود به گزارش تیک مراحل پژوهش و تحقیق سریال دوربرد به سرپرستی مهدی فیوضی به پایان رسید فیوضی که سرپرستی گروه نویسندگان این سریال شخصیت محور را برعهده دارد با اعلام این خگروکشی سناتورهای آمریکایی در مخالفت با دسترسی ایران به دلار
در ادامه فشار کنگره آمریکا درباره دسترسی ایران به دلار سناتورها به وزیر خزانهداری هشدار دادند تا زمانی که ضمانتهای صریح در این باره دریافت نکنند صلاحیت افراد مورد نظر وزارتخانه برای پستهای مختلف را تایید نمیکنند به گزارش جام جم آنلاین در راستای فشار کنگره آمریکا به دولتجزئیاتی از زندگی فوتبالی و شخصی دورگه ایرانی- فیلیپینی/ماجرای میثاق و دختر شایسته دنیا!
جزئیاتی از زندگی فوتبالی و شخصی دورگه ایرانی- فیلیپینی ماجرای میثاق و دختر شایسته دنیا روز نو میثاق بهادران دورگه ایرانی فیلیپینی از سال موفقش در فوتبال فیلیپین گفت میثاق بهادران سالی رویایی را در فوتبال فیلیپین گذراند و برای این تیم سهمیه حضور در جام ملتهای آسیا را بدست آورد-
گوناگون
پربازدیدترینها