واضح آرشیو وب فارسی:ایلنا: سرپرست اداره پیشگیری و درمان سوء مصرف مواد، وزارت بهداشت: ساماندهی مراکز ترک اعتیاد کشور در دستور کار قرار گرفت ایلنا: سرپرست اداره پیشگیری و درمان سوء مصرف مواد، وزارت بهداشت ،با اعلام این مطلب که صدور و راه اندازی مراکز درمان را در برخی شهر ها متوقف کردیم ، گفت: در صورت عدم وجود مرکز درمان در یک منطقه، مجوز صادر می شود.
به گزارش خبرنگار ایلنا از ساری؛ علیرضا نوروزی در حاشیه سمینار 3 روزه مداخلات روانشناختی در وابستگی به مواد محرک در جمع خبرنگاران، درباره درمان اعتیاد از طریق مصرف دارو ، اظهارداشت : اعتیاد یکی از پیچیده ترین بیماریها محسوب می شود که درمان آن متفاوت از بسیاری از بیماریهای کلاسیک چون عفونت و .. است. وی افزود: اگر بیمار مبتلا به اعتیاد مایل به درمان نباشد و حتی به ادامه روند اعتیاد تمایل بیشتری داشته باشد هرگونه اقدام درمانی برای او ناموفق خواهد بود.
سرپرست اداره پیشگیری و درمان سوء مصرف مواد وزارت بهداشت، گفت:درمان اعتیاد یکی از دشوارترین و پیچیده ترین موارد درمانی در علم پزشکی است و موفقیت درمان تنها با تلفیق علم، تجربه، هنر، عشق، صبر و تعهد کادر درمانی در قالب یک کار گروهی منسجم حاصل می شود.
دکتر نوروزی ، آمار معتادین کشور را بر اساس شیوع شناسی که در سال 1390 یک میلیون و 350 هزار نفر عنوان کرد و افزود: 26درصد از این افرادمصرف مواد محرک داشتند.
وی، بیان کرد: از بین متقاضیان به درمان اعتیاد بعد از اعتیاد به مواد افیونی، دومین ماده مصرفی معتادین ، مواد محرک است.
نوروزی، درباره سیاست های وزارتخانه در حوزه مقابله با مواد محرک ، ادامه داد: کنترل پیش سازها مجموعه فعالیتی است که از سوی ستاد مبارزه با مواد مخدر و معاونت دارو و غذا وزارت بهداشت صورت میگیرد .
نوروزی با اشاره به این مطلب که عموما مواد محرک در کشور ساخته می شوند ، عنوان کرد: متولیان در جهت شناسایی و انهدام کارگاه های تولید مواد محرک زا تلاش می کنند و این در حالی است که برخی پیش ساز ها وارد کشور می شود و برخی هم در آزمایشگاه های داخلی ساخته می شود.
وی،با بیان اینکه معاونت غذا و داروی وزارت بهداشت پیگیر هولوگرام دار کردن متادون است ، افزود: برای ردیابی و کنترل اصالت دارو این موضوع در دستور کار این معاونت است و امیدواریم به نتیجه مطلوب برسد.
سرپرست اداره پیشگیری و درمان سوء مصرف مواد ، وزارت بهداشت، از وجود 6هزار و 500 مرکز درمان آسیب های وابسته به داروی های آگونیست (ام ام تی) در کشور خبر داد و گفت: این مراکز توسعه کمی گسترده ای در کشور داشت به طوریکه برای برخی مناطق کشور به حد اشباع رسیده بود لذا ، از سوی وزارت بهداشت ، صدور مجوز راه اندازی این مراکز درمانی، مشروط به سقف جمعیتی منطقه و نظارت بر جدی بر مراکز معطوف شد.
وی با اشاره به اجرای این طرح از سال گذشته در کشور ، اظهار داشت: تاکید بر افزایش کیفی مداخلات غیر دارویی شروع شد و پروتکل درمان در مناطقی که مراکز ام ام تی ، وجود داشت مورد بازبینی قرار گرفت.
نوروزی با اعلام این مطلب که صدور و راه اندازی مراکز درمان را در برخی شهر ها متوقف کردیم ، گفت که در صورت عدم وجود مرکز درمان در یک منطقه، مجوز صادر می شود.
سرپرست اداره پیشگیری و درمان سوء مصرف مواد ، وزارت بهداشت، از راه اندازی سامانه الکترونیکی در وزارت بهداشت خبر داد و افزود: تمام زیرساخت های راه اندازی این سامانه فراهم شده است و از طریق این سامانه توزیع دارو ی درمان اعتیاد تنها از مراکز درمانی دارای مجوز صورت می گیرد.
نوروزی، درمان اعتیاد با متادون را فرصتی برای بیمار مبتلا به اعتیاد ، دانست و اظهار کرد: مجموعه ای از فعالیت های روانشناختی ، کمک های اجتماعی، حمایت ها و فعالیت های اجتماعی در زمان مصرف متادون باید ارائه شود .
وی ادامه داد: درمان های دارویی اعتیاد سبب کاهش عوارض و آسیب های ناشی از مصرف انواع مواد مخدر، خواهد شد و حتی ارتباط مصرف کننده را با شبکه های غیرقانونی و قاچاق قطع خواهد کرد.
نوروزی، گفت: از مرکز درمانی انتظار می رود ، در درمان معتادین تنها به توزیع دارو بسنده نکنند و از فرصت دارو، فعالانه برای تشویق بیمار، آموزش های سنگین خانواده ها، آموزش تکنیک های زندگی غیرمرتبط به مواد ، استفاده کنند.
نوروزی، ضمن تاکید بر درمان های روانشناختی و مشاور ه ها ، افزود:آموزش ، تشویق و نظارت، گامی مهم برای درمان و بازتوانی معتادین است.
وی با اعلام اینکه 50 درصد از بیماران بهبود یافته اعتیاد، بهبودی نسبی خواهند یافت، که نقش خانوادهها در زمینه ماندگاری در این شرایط موثر و اساسی است، افزود:بر اساس یافته ها در درمان برخی از بیماری ها چون فشار خون، دیابت و..، حرف شنوی و پایبندی به درمان توسط بیماران، بسیار کمتر از درمان اعتیاد است.
سرپرست اداره پیشگیری و درمان سوء مصرف مواد وزارت بهداشت، با بیان اینکه همه تلاش بر این است که کلیه معتادین درمان شده از اعتیاد دیگر به مصرف مواد برنگردند، گفت: 40 تا 50 درصد از بهبودیافتگان از اعتیاد ، عدم بازگشت به مصرف دارند.
۱۳۹۵/۰۳/۱۲ ۲۰:۱۶:۱۵
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایلنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 135]