واضح آرشیو وب فارسی:تابناک: چه کسانی امروز به لاریجانی رای ندادند؟
اگرچه علی لاریجانی با رای قابل توجهی ریاست مجلس را از آن خود کرد اما تحلیل این ماجرا که 39 رایی که امروز به نام کسی غیر از لاریجانی نوشته شد شاید بتواند نگاهی کلی از تحولات پیشروی مجلس در چهار سال آینده را نمایان کند.
کد خبر: ۵۹۳۹۴۴
تاریخ انتشار: ۱۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۸:۴۶ - 31 May 2016
سرانجام انتخابات رسمی هیات رئیسه مجلس امروز و در جریان دومین جلسه رسمی مجلس دهم برگزار شد و علی لاریجانی با کسب 237 رای بار دیگر بر صندلی سبز ریاست بهارستان نشست تا حداقل ریاستش در مجلس ایران یک دهه شود.
به گزارش تابناک، علی لاریجانی که در انتخابات هیات رئیسه موقت موفق شده بود با کسب 173 رای ریاست خود را بر مجلس قطعی کند و رقیبش، محمدرضا عارف را مجبور به کنارهگیری از انتخابات رسمی کند امروز به کسب 64 رای بیشتر توانست با اقتدار رئیس مجلس دهم شود. انتخابات هیات رئیسه میرفت یک انتخابات بیرقابت و یکسویه باشد اگر مصطفی کواکبیان آن اقدام عجیب را نمیکرد و برای پست ریاست کاندیدا نمیشد. با این حال انصراف دقایق پایانی او هم مانع نشد تا تنها 11 رای به سبد او ریخته شود و 28 رای سفید هم در گلدان رای گیری شمارش شود.
اگرچه علی لاریجانی با رای قابل توجهی ریاست مجلس را از آن خود کرد اما تحلیل این ماجرا که 39 رایی که امروز به نام کسی غیر از لاریجانی نوشته شد شاید بتواند نگاهی کلی از تحولات پیشروی مجلس در چهار سال آینده را نمایان کند. مجلسی که شاید دیگر کسی در آن دست نوشتهای رو به عکاسان نگیرد که «دوپینگ لاریجانی جواب نداد» اما چندان هم ادارهاش برای آقای رئیس راحت نیست که بتواند به شعرخوانی نماینده جوانی در روز نخست بخندد.
آنچه مسلم است بخشی از این جریان ناراضی از ریاست علی لاریجانی به بدنه اصلی اصلاحطلبی باز میگردد. جریانی که با پیروزی قاطع در تهران و پیروزیهایی در شهرستانها علاقه داشت تا بر کرسی ریاست مجلس بنشیند و بعد از مجلس ششم بار دیگر رنگ هیات رئیسه را اصلاحاتی کند. اما کمی یاران این گروه و لابیهای صورت گرفته آنها را ریاست بازداشت. برخی از چهرههای این جریان چنان از این موضوع ناراحت بودند که عصبانیت خود را در مصاحبههای بعد از انتخابات نشان دادند و معروفترینش مصطفی کواکبیان بود که امروز و بعد از اینکه سخنگوی فراکسیون امید قطعا از کنارکشیدن عارف از انتخابات رسمی سخن گفته بود بدون هماهنگی حزبی و جناحی کاندیدا شد و علیرغم اینکه در لحظات پایانی انصراف داد اما آرایی کمتر از رایهای سفید کسب کرد. بیشک این بخش از جریان اصلاحطلبی در روزهای پیشروی مجلس دهم قصد کنار آمدن با لاریجانی و جریان اصولگرایی منتسب به او را ندارند. این مسئله یک تبصره دیگر هم دارد و آن اینکه این عده از دست رفتن ریاست عارف را از سویی به لابیهای دولت برای ریاست لاریجانی نسبت میدهند و بیشک سعی میکنند در وقت مقتضی ضربه کاری خود را به این اتحاد بزنند تا چندان هم مجلس دهم به ماهعسل دولت تبدیل نشود.
علاوه بر اصلاحطلبان که مخالفتشان با ریاست لاریجانی واضح است بخش دیگری از آرایی که امروز نصیب لاریجانی نشد را باید به جبهه پایداری نسبت داد. عبدالله رمضانزاده چند روز پیش به کنایه گفته بود که «خوشحالیم اصولگرایان به کسی رای دادند که به او توهین میکردند و جلسه او را به هم میزدند» و حالا اگرچه کریمی قدوسی میگوید لاریجانی خطوط قرمز ما را پذیرفته اما نمیتوان پذیرفت که همه شخصیتها و چهرهای این جریان تندرو با اصولگرای متعادلی چون لاریجانی کنار بیایند. حتی خود کریمی قدوسی در لابلای صحبتهای حمایتگونهاش از لاریجانی از تهدید او نمیترسد و به خبرنگار ایلنا میگوید: «ما به برخی مواضع ایشان در حوادث پس از انتخابات سال ۸۸ و همچنین برخی مسائل در مجلس هشتم، ایراد داشته و دارم و امروز هم اگر چنین مسائلی پیش بیاید و ایشان برخلاف مواضع ما عمل کنند، ما همچنان همان رفتار گذشته را با او خواهیم داشت.»
بنابراین اگرچه مجلس جدید برای ریاست لاریجانی چهرههای چون رسایی و کوچکزاده را ندارد اما بیشک چالشهای بزرگ دیگری را در پیشرو دارد. چه اینکه خیلی از جریانهای سیاسی میخواهند این اتحاد حاصل شده میان دولت و رئیس مجلس را برهم زنند تا بتوانند در تحولات سیاسی پیشرو که مهمترینش انتخابات سال 96 است تاثیرگذار باشند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تابناک]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 34]