واضح آرشیو وب فارسی:مهر: در جلسه شورای اسلامی شهر قم مطرح شد:
نفرین آیندگان با ساخت «پروژه شهید کاظمی» در قم/ حذف کارشناسان
شناسهٔ خبر: 3671858 - دوشنبه ۱۰ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۱۳
استانها > قم
قم - اعضای شورای شهر قم در جلسه این شورا نسبت به سرنوشت پروژه شهید کاظمی که قرار بود پارکینگ بزرگ هسته مرکزی و خیابان صفائیه شود، ابراز نگرانی کردند. به گزارش خبرنگار مهر، پروژه شهید کاظمی که پروژهای برای تأمین پارکینگ مورد نیاز هسته مرکزی در خیابان صفائیه بود اما در تصمیمات بعدی به یک مجتمع تجاری ۹ طبقه تبدیل شد، یکی از موضوعاتی بود که شامگاه یکشنبه در جلسه یکصد و هشتاد و دوم شورای اسلامی شهر قم مورد بحث قرار گرفت. پروژه شهید کاظمی از سال ۸۲ در دستور کار شهرداری بود و هدف این طرح این بود که بر اساس طرح تفصیلی از مقابل پل شهید مصطفی خمینی یک خیابان تا خیابان سمیه بازگشایی شود. این معبر، خیابان صفاییه و فاز پنج عمار یاسر را که هنوز احداث نشده قطع میکند و به خیابان سمیه میرسد. این ایده در طرح تفصیلی مطرح شده بود و شهرداری در مقطی تصمیم گرفت این طرح به شکل یک پارکینگ عمومی برای خیابان صفائیه و هسته مرکزی شهر دربیاید. شهرداری تملک را شروع میکند و در مدت ۱۰ سال یعنی از سال ۸۲ تا ۹۲، ۳۴ قطعه معادل ۶ هزار متر مربع تملک میکند در حالی که کل این طرح ۳۱ هزار متر مربع مساحت داشت. همین کندی روند تملک موجب میشود که شهرداری در حاشیه این شهر کاربریهای تجاری تعریف کرده و بخش خصوصی را وارد میدان کند که شرکت باریابان مطمئن وارد این عرصه میشود و قراردادی تنظیم میشود که شهرداری در آن ۳۰ درصد سهم و سرمایهگذار ۷۰ درصد از کاربریها دارد. از آنجا که شهرداری اصرار داشته تا خود در تجاریهای این پروژه سهم قابل توجهی داشته باشد، طرح این پروژه ناچار به سوی یک مجتع تجاری بلند مرتبه رفت. بر اساس قراردادی که همان زمان با سرمایهگذار نوشته شد، مجوز تا ۱۴ طبقه ارتفاع روی ۵ طبقه زیرزمین با ۲۵۰ هزار متر مربع زیربنا به سرمایهگذار میرود. پایان سال گذشته طرح این پروژه در کمیسیون ماده پنج استانداری با ۹ طبقه ارتفاع و هزار درصد تراکم به تصویب میرسد. پیگیری رسانهها درباره ساخت یک مجتمع تجاری ۹ طبقه در خیابان صفائیه و مشکلات شهرسازی، ترافیکی و سیما و منظری که این پروژه میتواند برای خیابان صفائیه به وجود بیاورد، موجب شد تا در جلسه شورای شهر، رئیس کمیسیون حقوقی و نظارت درباره این پروژه از شهرداری توضیح بخواهد. مصطفی سعادت طلب، رئیس کمیسیون امور زیربنایی شورا که عضو کمیته فنی کمیسیون ماده پنج هم هست، در توضیح این موضوع با اشاره به اینکه این پروژه از بزرگترین پروژههای شهر با ۲۵۲ هزار متر زیربنا است، اظهار داشت: این پروژه مباحث شهرسازی و طرح تفصیلی جدی داشت و بحثهای بسیاری در مورد آن صورت گرفت و حتی در مقطعی دکترحناچی که معاون وزیر راه و شهرسازی هستند بحثهایی درباره آن داشتند داشتند که با پشتوانه کمیسیون ماده پنج استانداری طرح آن تصویب شد. وی با اشاره به حساسیتهای این پروژه افزود: از آنجا که طرحی که برای این پروژه انتخاب میشود بسیار مهم است، یک کمیته فنی تشکیل شده تا از کسانی که صاحب نظر هستند استفاده کند برای انتخاب طرح ساختمان. رئیس کمیسیون امور زیربنایی شورای شهر قم گفت: قرار شد این طرح به صورت ملی در کل کشور به مسابقه گذشته شده و داوران هم سطح ملی انتخاب خواهند شد.
فشار برای تصویب طرح در کمیسیون ماده پنج وی با اشاره به اینکه تراکم هزار درصدی این پروژه بسیار بالا است و ساختمان را تا ۱۰ طبقه در بافت سه طبقه بالا میرود اظهار داشت: نظرات ما در کمیسیون ماده پنج استانداری چندان مد نظر قرار نگرفت و به همین دلیل مجبوریم دغدغههای خودمان در مورد این پروژه را در طراحی آن وارد کنیم تا صدمات آن را کاهش دهیم. سعادت طلب با اشاره به اینکه به هیچ وجه پروژه کنونی شهید کاظمی را تائید نمیکند، ابراز کرد: تصمیماتی گرفته شده و در عمل انجام شده قرار گرفتهایم. من حتی در مقطعی به این فکر کردم که خودم را کنار بکشم تا نفرین آیندگان درباره این پروژه شامل حال من نشود اما تصمیم گرفتیم وارد عرصه شویم تا بتوانیم از عوارض این پروژه کم کنیم و در واقع من از آبرویم برای پروژه شهید کاظمی گذشتم. وی با اشاره به بیتوجهی به نظرات کارشناسی در کمیسیون ماده پنج استانداری ابراز داشت: هر چه بحث کردیم که مسائل ترافیکی این پروژه را در کمیسیون ماده پنج حل کنیم به دلیل فشارهایی که بود نتوانستیم و چارهای نمیداریم جز اینکه در طراحی این مشکلات را حل کنیم. رئیس کمیسیون امور زیربنایی شورا با اشاره به اینکه شورا و شهرداری نمیتواند طرح کمیسیون ماده پنج را تغییر دهد، افزود: راهی که داریم این است که از طریق تهران وارد عرصه شویم تا مصوبه لغو شود. شهرداری از سهم خودش در شهید کاظمی بگذرد وی گفت: یک راه دیگر هم این است که شهرداری از سهم خودش در این پروژه بگذرد تا سه طبقه ارتفاع کاهش یابد یا اینکه زمین و پروانه ساخت در پروژه پیامبر اعظم(ص) به سرمایهگذار بدهیم تا از این پروژه بیرون برود. وحید شایسته نیک، عضو کمیسیون امور زیربنایی که تخصصی در مسائل ترافیکی دارد درباره این پروژه گفت: شاید پروژه شهید کاظمی از نظر ساختمان سازی خوب مدیریت شود ولی پیش بینی که میکنیم این است که به خاطر تراکم هزار درصد مشکلات شدید ترافیکی در آن محدوده به وجود بیاورد. وی با اشاره به اینکه شهرداری تراکم این پروژه را خوب مدیریت نکرده تصریح کرد: اینکه شهرداری از فسخ قرارداد چقدر ضرر میکند تا اینکه ساخت این پروژه چقدر برای شهر ضرر دارد دو موضوع قابل توجه است. اگر ضرر شهر بیشتر باشد باید ضرر شهرداری را به جان بخریم. حفظ متخصصان از جلسات کمیسیون ماده پنج این عضو شورای شهر قم با اشاره به اینکه متولیان تصویب این طرح در کمیسیون ماده پنج، متخصصان ترافیک را در جلسات کمیته فنی ماده پنج حذف کردند، ابراز داشت: میشد بسیار بهتر از این عوارض ساخت این مجموعه را کاهش داد. وی با اشاره به اینکه عبور ترافیک و تقاطعهای اطراف خوب دیده نشده است گفت: حتی اگر این هزار درصد ساخته نشود، اتصال پروژه شهید کاظمی به نیروگاه ترافیک جدی به وجود خواهد آورد و شهرداری در مدلهای ترافیکی میتواند این واقعیت را به دست بیاورد.
شایسته نیک با اشاره به اینکه ساخت این پروژه خیابانهای اطراف را از نظر ترافیکی قفل خواهد کرد، افزود: باید ببینیم که اگر قرارداد با سرمایهگذار لغو شود چقدر خسارت داریم و اگر ساخته شود چقدر خسارت خواهد داشت. وی افزود: باید ظرفیت معابر و تقاطعات برای پذیرش این تراکم آماده کنیم تا در آینده دچار نفرین و ناله مردم نشویم. نعمتالله عواطف رستمی، سخنگوی شورای شهر قم هم با طرح این سئوال که اگر با اجرای این طرح در آینده مشکل بزرگی برای مردم ایجاد شود چه کسی پاسخگو خواهد بود؟ گفت: هنوز کاری انجام نشده است و نهایت کاری که میتوانیم انجام دهیم این است که معامله را فسخ کنیم. شهرداری در عمل انجام شده قرار گرفت شهردار قم هم درباره این موضوع اظهار داشت: این قضیه از سال ۸۴ شروع میشود و یک سری مسائل حقوقی روی دست شهرداری و شورای شهر گذاشته است. ندیدن این مسئله و پرداختن به آن ندیدن سوابق تاریخی است و قضاوت درستی نیست. سید مرتضی سقائیاننژاد افزود: یک وقت کاری را الان میخواهیم شروع کنیم که باید تمام این ملاحظات را در نظر بگیریم اما وقتی این لاشه روی دست مردم افتاده باید زودتر برای آن فکری کرد. وی ادامه داد: کمیسیون ماده پنج به این طرح به طور کامل پرداخت و حتی در سمتی از ساختمان که مشرفیت به دفتر رهبری داشت، مجوز را از دفتر حفاظت گرفت و اکنون برای اینکه این پروژه رها نشود یک کمیته راهبری شکل گرفته است. شهردار قم با اشاره به اینکه محیط خاکی خیابان صفائیه مردم را اذیت میکند خاطرنشان کرد: علما هم در دیدار ما نسبت به این موضوع ابراز نارضایتی میکنند. وی افزود: تمام این دغدغههایی که در سه یا چهار کلمه خلاصه میکنیم در جلسات پی در پی مطرح شده و امروز به جمع بندی رسیده که کمیسیون ماده پنج روی آن نظر دارد و مشاور تأیید کرده است. سقائیاننژاد با اشاره به اینکه سرمایهگذاری که میلیاردها تومان در این پروژه پول خرج کرده به راحتی پولش را نمیگیرد و از این طرح خارج شود، ابراز داشت: به هر صورت مسئله را باید حل کرد در غیر این صورت لاشه این طرح سالیان دراز روی دست قم خواهد ماند.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 8]