واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
سید حسن خمینی:آزادی، حقوق مردم، زدن بر دهان ظالم و ایستادن بر روی عقاید ارزش های دینی است/جمهوری اسلامی اگر مانند سایر حکومت ها باشد تقدّس ندارد
یادگار گرامی امام با بیان اینکه جمهوری اسلامی اگر ارزش های دینی را پاس دارد تقدس دارد، یادآور شد: ارزش های دینی فقط در ظواهر شرعی نیست، بلکه در کنار آن آزادی، حقوق مردم، مقابله با ظلم، زدن بر دهان ظالم و ایستادن بر روی عقاید هم هست.
روز نو : یادگار گرامی امام با بیان اینکه جمهوری اسلامی اگر ارزش های دینی را پاس دارد تقدس دارد، یادآور شد: ارزش های دینی فقط در ظواهر شرعی نیست، بلکه در کنار آن آزادی، حقوق مردم، مقابله با ظلم، زدن بر دهان ظالم و ایستادن بر روی عقاید هم هست.
به گزارش روزنو، حجت الاسلام و المسلمین سید حسن خمینی در جمع دست اندرکاران ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی در حرم مطهر امام، با اشاره به اینکه مراسم بزرگداشت سالگرد ارتحال امام تجدید بیعت سالانه ای با ارزش ها و یاد امام است، تأکید کرد: این مراسم هرچه باشکوه تر برگزار شود تضمین بیشتری برای ادامه راه امام خواهد بود و موجب امیدواری نسل امروز و فردا و ناامیدی دشمنان خواهد شد.
وی با بیان اینکه امام نماد تمدن فردای ما و نقطه پیوند امروز و فردای جامعه است، افزود: عشق به امام عنصری است که اگر آن را در جامعه نهادینه کنیم که بحمدالله می توانیم بگوییم در بخش های زیادی از جامعه این اتفاق افتاده است، می توانیم بگوییم خون های داده شده در این راه و زحماتی که کشیده شده، ضایع نشده است و ان شاء الله این نهضت به مولایمان بقیه الله(عج) تحویل بدهیم.
یادگار امام در ادامه از زحمات حجت الاسلام و المسلمین محمدعلی انصاری دبیر ستاد مرکزی بزرگداشت امام خمینی که خود را وقف امام کرده است، تشکر کرد و یادآور شد: ایشان طعن ها و زخم زبان های زیادی را شنیده است اما خم به ابرو نیاورده است؛ آقای انصاری هرجا لطمه ای به حیثیت، راه و نام امام بوده ایستاده اند و بعضا از جان و دل مایه گذاشته اند.
وی ادامه داد: من شاهد بوده ام که آقای انصاری چگونه مقابل حقد مخالفان قرار می گیرند اما در مسائل مربوط به شخص خودشان با گذشت عبور می کنند که لازم است از ایشان تشکر کنم.
سید حسن خمینی در ادامه سخنان خود به توصیه های مهم امام برای نسل های جوان امروز و فردا در وصیت نامه سیاسی-الهی ایشان اشاره کرد و یادآور شد: اگر بخواهیم انقلاب توفیق یابد و رنگ و بوی امام داشته باشد باید آن را به دوش جوانان بسپریم و این نکته ای ات که من همواره به همکاران موسسه تنظیم و نشر آثار امام و ستاد بزرگداشت توصیه کرده ام که تجارب خود را به جوانان تازه وارد منتقل کنند تا ماندگار شود.
وی با اشاره به این توصیه امام که «جوانی خودتان را وقف در راه خدا، اسلام و جمهوری اسلامی کنید»، گفت: پاسخ امام به این جمله معروف که «قدر جوانی تان را بدانید»، همین جمله است. البته توصیه «وقف کردن» به این معنا نیست که همه زندگی را تعطیل کنیم بلکه بدین معناست که ببنیم چه چیزی به درد می می خورد تا در راستای رسیدن به آن گام برداریم. اگر روزی تعالی کلمه الله و توسعه اندیشه و ارزش های دینی و اسلامی و حفظ نظام در گرو جنگیدن است نباید در این راه تردید کنیم، اگر روزی این هدف در گرو جهاد علمی است ولو اینکه سخت باشد باید بکوشیم و اگر جهاد اقتصادی مسیر نیل به آن است باید همه چیز را کنار بگذاریم تا به هدف برسیم.
یادگار امام تصریح کرد: وقف کردن یعنی همه نیروی جوانی خود را به کار بگیریم تا این نهال و راهی که امام ترسیم کرده اند را بارور کنیم.
وی با اشاره به موج منفی مهاجرت در اوایل پیروزی انقلاب و بازگشت جمع زیادی از جوانان از جمله شهید چمران که در بهترین دانشگاههای دنیا تحصیل می کردند، یادآور شد: اینگونه افراد برای آنچه بیشتر به درد دین خدا و اعتلای کلمه الله و برافراشته شدن پرچم الهی در دنیاست، قدم برداشتند.
سید حسن خمینی در همین زمینه به بیان نمونه ای پرداخت و گفت: ممکن است روزی وقف در گرو حضور در عرصه درس و بحث باشد و کسی بگوید با درس خواندن ره به جایی نمی برم؛ توصیه امام در مقابل این سخن این است که ببینید در کجا توانمندی دارید و همان را بارور کنید، زیرا همه در یک نیّت مشترک مشترک هستیم؛ در این راه کسی که درس می خواند، فردی که مبارزه می کند یا گروهی که وارد عرصه جهاد اقتصادی، اجتماعی یا تعلیم می شوند نیت خود را وقف خدا، اسلام و جمهوری اسلامی کرده اند.
یادگار امام تأکید کرد: جمهوری اسلامی اگر مانند سایر حکومت ها باشد تقدس ندارد؛ بلکه اگر تعالی کلمه الله کند مقدس است وگرنه مانند سایر حکومت های دنیاست.
وی با بیان اینکه جمهوری اسلامی اگر ارزش های دینی را پاس دارد تقدس دارد، یادآور شد: ارزش های دینی فقط در ظواهر شرعی نیست، بلکه در کنار آن آزادی، حقوق مردم، مقابله با ظلم، زدن بر دهان ظالم و ایستادن بر روی عقاید هم هست.
سید حسن خمینی افزود: دین بیشتر از آنکه وابسته به شریعت رفتاری داشته باشد ریشه در عزم راسخ و اعتقاد دارد؛ کسی که حق مردم را ضایع می کند و در مقابل حق کشی سکوت می کند دین دار نیست؛ ولو آنکه جای صد مُهر روی پیشانی داشته باشد. بنابراین هم باید به ظواهر دین تن داد و نسبت به عفاف و حجاب توجه داشت و هم نسبت به رفتارهای ظالمانه حساسیت و توجه نشان داد.
یادگار امام در ادامه سخنان خود به یکی دیگر از توصیه های مهم امام در وصیت نامه سیاسی- الهی شان اشاره کرد و گفت: امام به جوانان توصیه می کنند که حافظ استقلال، آزادی و ارزش های انسانی باشند؛ انسان قبل از آنکه در رفتار خویش حافظ این ارزش ها باشد باید به آنها باور داشته باشد.
وی افزود: فلاسفه چنین تعبیر می کنند که استقلال، آزادی در بُعد ملی است و آزادی، استقلال در بُعد فردی؛ کشوری که زیر سلطه یک دولت خارجی باشد نه آزادی دارد و نه مستقل است. البته ممکن است کشوری مستقل باشد اما مردم آن آزاد نباشند، مانند شوروی که فروپاشید؛ همچنین ممکن است کشوری در ظاهر آزاد باشد اما تحت سلطه بیگانگان باشد.
سید حسن خمینی تأکید کرد: مردم هم باید در داخل کشور خویش آزاد باشند و هم اینکه کشور از قید موج بیگانه آزاد باشد.
وی با ذکر یک واقعه تاریخی مربوط به دوران جنگ جهانی اول و مواضع مرحوم آیت الله مدرس، یادآور شد: هزینه سعادت مندی ملی را باید پرداخت، اما با عقلانیت باید این کار را انجام داد.
یادگار امام با تأکید بر عبارت «ارزش های انسانی» در توصیه امام، این ارزش ها را مربوط به تمام انسان ها و ادیان برشمرد و گفت: این توصیه را باید در افق روح و جان خود پیاده کنیم و باورمندانه نسبت به آن توجه کنیم.
وی گفت: در جامعه جوانی زندگی می کنیم و باید آن را با آنچه مطلوب امام است آشنا کنیم که وظیفه مراسم بزرگداست امام علاوه بر برگزاری با شکوه مراسم، انتقال همین ارزش ها به نسل های بعدی است.
تاریخ انتشار: ۰۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۸:۵۶
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 143]