واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:
سردار هادیانفر: شناسایی 6 هکر با IP عربستانی/ دولت عربستان پشت حملههای سایبری اخیر نیست
رئیسپلیس فتا ناجا با بیان اینکه از تاریخ 4 تا 8 خردادماه 8 سایت توسط هکرها در ایران مورد حمله سایبری قرار گرفته است که با پیگیریهای انجام شده IP شناخته شده در خصوص 6 هکر متعلق به عربستان است، گفت: در این زمینه هکرهای مجرم شناسایی شده اما این موضوع هیچ ربطی به دولت عربستان ندارد و آنها پشت قضیه هک سایتهای ایرانی نیستند.
روز نو : رئیسپلیس فتا ناجا با بیان اینکه از تاریخ 4 تا 8 خردادماه 8 سایت توسط هکرها در ایران مورد حمله سایبری قرار گرفته است که با پیگیریهای انجام شده IP شناخته شده در خصوص 6 هکر متعلق به عربستان است، گفت: در این زمینه هکرهای مجرم شناسایی شده اما این موضوع هیچ ربطی به دولت عربستان ندارد و آنها پشت قضیه هک سایتهای ایرانی نیستند.
به گزارش روز نو، سردار کمال هادیانفر در حاشیه گردهمایی رؤسای پلیس آگاهی استانهای سراسر کشور درخصوص حملههای اخیر سایبری علیه چند سایت در ایران اظهار کرد: در تاریخ 4 خرداد، در پلیس فتا یک حمله سایبری را رصد کردیم که تمرکز این حملهها از سوی عربستان و IPهای شناسایی شده از سوی این کشور بوده است. در این تاریخ اولین سایتی که مورد هدف قرار گرفت سایت مرکز آمار ایران بود. نوع حمله دیفیس شناسایی شد. این نوع حملهها زیاد صاحب ارزش نیست و از لحاظ فنی هکر قوی نخواهد بود.
وی با بیان اینکه عنوان هکر «داعس» بود اما این موضوع به اشتباه در رسانههای داخل کشور به نام داعش مطرح شد، افزود: هک سایتهای ایرانی ربطی به داعش ندارد و موارد هک در سطح متوسط بوده است.
رئیس پلیس فتا نیروی انتظامی با تاکید بر این موضوع که فرد هککننده دارای سابقه بوده است، عنوان کرد: IPهای فرد هککننده از طریق پلیس فتا شناسایی شده و با محوریت مرکزی ملی و کمیسیون عالی، پلیس فتا مسئول پیگیری این موضوع شد. ما مستندات خود در این زمینه را به پلیس اینترپل و پلیس سایبری عربستان ارسال کردیم و در حال پیگیری این اقدام مجرمانه هستیم.
وی با بیان اینکه دولت عربستان پشت این موضوع نیست و این اقدام مجرمانه از سوی دو تا سه هکر انجام شده است، تصریح کرد: از تاریخ 4 تا 8 خردادماه سایتهای دیگری در ایران مورد حمله قرار گرفت. دو هکر با منشأ داخلی شناسایی شدند و اقدامات لازم برای دستگیری آنها انجام شده است و 6 سایت دیگر نیز توسط IP عربستانی مورد حمله قرار گرفته است.
هادیانفر در توضیح نحوه هک این سایتها گفت: در لوگو و پنجره درگاه اصلی در این سایتها جابهجایی عکس صورت گرفته است اما اطلاعاتی از این سایتها سرقت نشده است. این سامانهها امن هستند و به سایتهای مربوط توصیه شده تا اقدامات لازم برای امنسازی را انجام دهند. در حالحاضر در شرایط عادی به سر میبریم و هک دیگری صورت نگرفته است.
به گفته رئیسپلیس فتای ناجا، سایت ثبت اسناد و املاک و سازمان پست توسط منشأ داخلی هک شده است.
وی در پاسخ به این سوال که گفته میشود ایران نیز اقدامات مقابلهای انجام داده و چند سایت عربستانی را هک کرده است، این موضوع را تایید میکنید؟ اظهار کرد: هیچ کار سازمانیافتهای از سمت کشور اتفاق نیفتاده است و ما در این زمینه گزارشی از عربستان دریافت نکردهایم. امکان دارد برخی از هکرها احساسی عمل کرده باشند و IP داخلی را زامبی کرده و برخی از سایتهای عربستانی را هک کرده باشند، اما این اقدام سازمانیافته نبوده و در عین حال ما معتقدیم این اقدام از سوی دولت عربستان نبوده و هیچ اقدام سازمانیافتهای صورت نگرفته است.
افزایش 47/5درصدی جرایم در فضای مجازی
وی با بیان اینکه فضای مجازی در عین فرصت، تهدیدها و آسیبهایی را به دنبال خود دارد، عنوان کرد: یکی از شبکههای مجازی که استفاده از آن در کشور بالاست، شبکه تلگرام است که متاسفانه ما تاکنون نتوانستهایم سرورهای اصلی تلگرام را به داخل کشور منتقل کنیم. 35درصد از جرایمی که به پلیس فتا اعلام میشود مربوط به تلگرام است و ما در این مدت نسبت به مدت مشابه گذشته، 47/5 درصد افزایش جرایم داشتهایم. همچنین براساس آمار 23 میلیون نفر در شبکه تلگرام در ایران عضویت دارند، اما 15 میلیون نفر در این حوزه حضور فعال دارند.
رئیس پلیس فتای ناجا در خصوص اقدامات پلیس فتا در مورد اجرای فاز 1 و 2 عنکبوت، توضیح داد: به طور طبیعی در رصدهای روزانه براساس تلاشها در مرکز تشخیص پلیس فتا هر موضوعی که با قانون مغایرت داشته باشد، شناسایی و آن را به پلیس مربوطه اعلام می کنیم. همچنین اقدامات مجرمانهای که در این زمینه مشاهده شود به پلیس امنیت اخلاقی ارسال میشود تا آنها برخورد مناسب را انجام دهند.
به گفته هادیانفر، شناسایی این افراد کار دشواری نیست، زیرا بیشتر آنها اطلاعات خود از جمله شماره تماس و شماره حساب را در فضای مجازی قرار دادهاند.
کاهش 62/5 درصدی جرایم مرتبط با فروش موادمخدر در فضای مجازی
وی درخصوص اقدامات پلیس فتا در زمینه شناسایی مجرمان مرتبط با موادمخدر در فضای مجازی اضافه کرد: یکی از اقدامات پلیس فتا برخورد با تولید، مصرف، آموزش و فروش موادمخدر در فضای مجازی است. بسیاری از سایتها که در این زمینه فعالیت میکردند شناسایی شدند و بلافاصله برای دستگیری پروندههای آنها به پلیس مبارزه با موادمخدر ارسال شده است. در این زمینه اقدامات خوبی انجام شده و ما شاهد کاهش 62/5 درصدی جرایم هستیم.
به گفته هادیانفر، روزانه 100هزار سایت و در هفته تنها 80 هزار سایت با نگاه مجرمانه تشکیل میشود و در این فضا شرایط برای مقابله با اقدامات مجرمانه سخت است.
منبع: انا
تاریخ انتشار: ۰۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۳:۴۰
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: روز نو]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]