واضح آرشیو وب فارسی:برترین ها:
واتساپ، محبوبترین پیامرسان اندرویدی
اما یار همیشگی ما وقتی که وایبر قطع بود و سرورهای تلگرام هم دچار اختلال میشدند، واتساپ بود؛ واتساپی که قدمتی دیرینهتر از تلگرام دارد و اتفاقاً الگوی طراحان روسی تلگرام هم بوده.
فارنت - روزبه رضوی: بعد از گذر از عصر یاهو مسنجر، ایرانیها رفتهرفته سراغ وایبر آمدند، اپلیکیشنی که در پلتفرمهای مختلف وجود داشت و دارای امکاناتی بود که برایمان تازگی داشتند. اما با فراگیر شدن وایبر، مشکلاتی برای آن ایجاد کردند که باعث شد بهیکباره همگی از بنفش به آبی تغییر رنگ داده و کوچ عظیم و معروف از وایبر به تلگرام را رقم بزنند.
اما یار همیشگی ما وقتی که وایبر قطع بود و سرورهای تلگرام هم دچار اختلال میشدند، واتساپ بود؛ واتساپی که قدمتی دیرینهتر از تلگرام دارد و اتفاقاً الگوی طراحان روسی تلگرام هم بوده؛ به طوری که در اوایل معرفی تلگرام، این اپلیکیشن شباهتی وصف نشدنی به واتساپ داشت. اما توانست با ایدهها و نوآوریهای خلاقانه، مثل داشتن استیکر و همچنین امکان ساختن استیکر به دست خود کاربران، معرفی باتها و سپس کانالها، طی مرور زمان جای پای خود را میان کاربران بسیار محکم کند، طوری که حتی کمتر سازمان و ارگان دولتیست که اقلاً یک کانال تلگرامی نداشته باشد. حتی خیلی از برنامههای صداوسیمای جمهوری اسلامی ایران، دارای کانال تلگرامی هستند.
خصوصاً با تعامل نسبتاً خوبی که بین مسئولین دولتی و گردانندگان تلگرام به وجود آمده، میتوان خوشبین بود که اقلاً فعلاً قرار نیست شاهد کوچ بزرگ دیگری باشیم!
اما جالب است بدانید با تحقیقاتی که SimilarWeb انجام داده، در سایر نقاط جهان (تقریباً ۱۰۹ کشور بین مجموعاً ۱۸۷ کشور مورد بررسی، یعنی ۵۵.۶ درصد)، اقبال عمومی با واتساپ است، برنامهای که توسط فیسبوک خریداری شده و کاملاً پایدار، قابل اطمینان و قویست که برخلاف وایبر بسیار سبکتر هم اجرا میشود. همچنین در جایگاه دوم، سرویس دیگری از فیسبوک، یعنی مسنجر فیسبوک قرار دارد که در ۴۹ کشور غالب است. این یعنی این دو سرویس توانستهاند به خوبی سایر اپلیکیشنها اعم از تلگرام محبوب دل ایرانیها، لاین، وایبر و ویچت و سایرین را کنار بزنند. جالب است بدانید وایبر با غالب بودن در ۱۰ کشور، در جایگاه سوم قرار دارد.
در بعضی از کشورها، مثل کرهجنوبی و اندونزی، اپلیکیشن بومی و ساخته طراحان همان کشور، غالب هستند. اما مثلاً تلگرام که یک اپلیکیشن روسی محسوب میشود در کشور زادگاهش غالب نیست! بلکه فقط در ایران و ازبکستان غالب است و این یعنی در رتبه ششم از نظر تعداد کشورها قرار دارد.
البته باید توجه داشته باشید که در این بررسی تعداد افراد استفادهکننده از این اپلیکیشنها مد نظر نبوده و تنها تعداد کشورهایی که در آنها این اپلیکیشنها بر سایرین غلبه کردهاند ملاک برتری یکی بر دیگری بوده است. همچنین جامعهی آماری مورد بررسی نیز فقط کاربران اندرویدی بودهاند و کاربران سایر اکوسیستمها در این بررسی لحاظ نشدهاند.
همانطور که میدانید تلگرام در ایران که نقش بسزایی در خبررسانی و خبرپراکنی دارد و حتی در انتخابات اخیر نیز بسیار پررنگ ظاهر شد، تا دی ماه پارسال بیش از ۲۲ میلیون عضو داشته است که ۱۵ میلیون نفر از آنها فعال بودهاند
تاریخ انتشار: ۰۶ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۷
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: برترین ها]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 6]