تور لحظه آخری
امروز : چهارشنبه ، 6 فروردین 1404    احادیث و روایات:  امام حسین (ع):هیچ کس روز قیامت در امان نیست، مگر آن که در دنیا خدا ترس باشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

خرید پرینتر سه بعدی

سایبان ماشین

Future Innovate Tech

آموزشگاه آرایشگری مردانه شفیع رسالت

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

بانک کتاب

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

تعمیرات مک بوک

قیمت فرش

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

خرید از چین

خرید از چین

خرید محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

خودارزیابی چیست

رزرو هتل خارجی

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

کلینیک دندانپزشکی سعادت آباد

پی ال سی زیمنس

دکتر علی پرند فوق تخصص جراحی پلاستیک

تعمیر سرووموتور

تحصیل پزشکی در چین

مجله سلامت و پزشکی

تریلی چادری

خرید یوسی

مهاجرت به استرالیا

ایونا

تعمیرگاه هیوندای

کاشت ابرو با خواب طبیعی

هدایای تبلیغاتی

خرید عسل

صندوق سهامی

تزریق ژل

خرید زعفران مرغوب

تحصیل آنلاین آمریکا

سوالات آیین نامه

سمپاشی سوسک فاضلاب

بهترین دکتر پروتز سینه در تهران

صندلی گیمینگ

سررسید 1404

قفسه فروشگاهی

چراغ خطی

ابزارهای هوش مصنوعی

آموزش مکالمه عربی

اینتیتر

استابلایزر

خرید لباس

7 little words daily answers

7 little words daily answers

7 little words daily answers

گوشی موبایل اقساطی

ماساژور تفنگی

قیمت ساندویچ پانل

مجوز آژانس مسافرتی

پنجره دوجداره

خرید رنگ نمای ساختمان

ناب مووی

خرید عطر

قرص اسلیم پلاس

nyt mini crossword answers

مشاوره تبلیغاتی رایگان

دانلود فیلم

قیمت ایکس باکس

نمایندگی دوو تهران

مهد کودک

پخش زنده شبکه ورزش

دستگاه آب یونیزه قلیایی کره‌ای

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1870863747




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

تهران، ریاض و سرنوشت مبهم حج 95/ عربستان تن به پذیرش حجاج ایرانی می‌دهد؟


واضح آرشیو وب فارسی:نامه نیوز: تهران، ریاض و سرنوشت مبهم حج 95/ عربستان تن به پذیرش حجاج ایرانی می‌دهد؟
حج امسال با اما و اگرهای بسیاری همراه است؛ تهران و ریاض هنوز به توافقی در این زمینه نرسیده اند.
به گزارش نامه نیوز، امروز بیانیه حج 95 سازمان حج و زیارت به صادر خواهد شد، بیانیه ای که به احتمال زیاد، همراه با لغو مراسم حج امسال برای زائران ایرانی همراه خواهد بود.

سعید اوحدی، رئیس سازمان حج و زیارت شب گذشته با تاکید بر اینکه هیچ تفاهم نامه ای با وزارت حج عربستان امضا نشده است، گفت: در صورت نپذیرفتن خواسته‌های ایران از سوی عربستان، روز یکشنبه بیانیه حج 95 اعلام خواهد شد.

از چند هفته پیش مذاکرات هیئت حج ایرانی با وزارت حج عربستان برای برگزاری مراسم حج امسال آغاز شد، گفت وگوهایی که هرچقدر بیشتر پیش می رفت کمتر به نتیجه امیدوار کنند نزدیک می شد، وزارت حج عربستان تهران را مسئول این ناکامی احتمالی می داند و سازمان حج و زیارت ریاض را مسئول عدم امضای توافق نامه معرفی می کند.

تهران که برای اعزام حجاجش به مراسم حج تمتع امسال شرایطی را در نظر گرفته بود هیئتی را برای انجام مذاکرات به عربستان فرستاد، تا در مقابل ریاض نیز شرایط سفت و سختی را برای ورود زائران ایرانی به خاک عربستان تعبیه کند، مذاکراتی که در نهایت روز جمعه با بازگشت هیئت ایرانی از عربستان بدون نتیجه به پایان رسید.

در همین رابطه، "عبدالمحسن الیاس"، سخنگوی نمایندگی عربستان در سازمان ملل در گفت‌و‌گو با رویترز اعلام کرد: ما در برخورد با هیئت ایرانی شاهد عدم جدیت از سوی آنان بودیم. این تلاش دیگری برای سیاسی کردن مناسک حج است.

رویترز در این باره می نویسد: جمهوری اسلامی ایران همواره عربستان را برای به تاخیر افتادن مذاکرات متهم کرده است. ایران می گوید "نگرانی جدی" در مورد سلامت حجاج خود دارد. رویترز در پایان نوشت: با گذشت حدود 8 ماه از سانحه دردناک منا، عربستان تاکنون در ارائه گزارش جامع در این باره ناموفق بوده است.

عربستان در متن تفاهم نامه اعزام زائران ایرانی به عربستان تغییراتی ایجاد کرده بود که همین موضوع محل اختلاف جدی میان دو هیئت مذاکره کننده بود.

در مقابل علی جنتی وزیر فرهنگ و ارشاد در تازه ترین اظهار نظر خود درباره کارشکنی عربستان و آینده برگزاری حج 95 گفته بود: اگر عربستان نتواند خواسته های ایران را تأمین کند امسال حجی انجام نخواهد شد.

وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در پاسخ به اینکه خواسته‌های ایران چه بوده است؟ گفت: بحث اصلی ما تأمین امنیت است، ما در حال حاضر با عربستان رابطه سیاسی نداریم، آنجا هیچ کنسولگری وجود ندارد و از شهروندان ایرانی حمایت کنسولی نمی‌شود، بخصوص با این بی‌کفایتی که ما سال گذشته از دولت عربستان دیدیم که منجر به کشته شدن بیش از 460 نفر از حجاج ما شد، تأمین امنیت حجاج برای ما مسئله بسیار مهمی است.

سال گذشته 64 هزار زائر ایرانی برای انجام مناسک حج راهی عربستان سعودی شدند که از این تعداد 461 تن در فاجعه غم انگیز منا در دوم مهرماه و روز عید قربان جان خود را از دست دادند.
پس از آن، ریاض یک روحانی شیعه را اعدام کرد که با واکنش عده ای در ایران و حمله به سفارت خانه و کنسولگری عربستان در تهران و مشهد همراه شد، اتفاقی که در نهایت به قطع روابط دیپلماتیک میان ایران و عربستان منجر شد.

اخیرا، مولوی عبدالحمید، امام جمعه اهل‌سنت زاهدان نیز طی نامه‌ای به پادشاه عربستان سعودی، از وی خواست زمینه ی تشرّف حجاج ایرانی را به فریضۀ حج در سال جاری فراهم کند.
در بخشی از این نامه آمده است: از آنجایی‌که مردم ایران‌زمین دارای تمدن دیرینه هستند، هرگز در تردد حجاج بیت‌الله الحرام مزاحمت ایجاد نخواهند کرد و در اجرای مقررات برگزاری حج، همکاری لازم را به عمل خواهند آورد.

مولوی عبدالحمید ضمن اشاره به آنچه اوضاع نامساعد جهان اسلام خوانده، در این نامه نوشته است: در شرایط فعلی که تفرقه، چنددستگی و بدبینی در جهان اسلام موج می‌زند و دشمنان در صدد تشدید اختلافات هستند، خالی شدن جای حجاج ایرانی در مراسم حج هرگز به صلاح امت اسلامی نیست.

اینکه عربستان مسئولیت بی کفایتی های خود را نمی پذیرد و همچنان بر سیاسی کاری و انداختن توپ اختلافات در زمین ایران تاکید می کند، امری روشن است، اما باید دید، انجام فریضه واجب حج در سال 95 با چه سرنوشتی رو به رو خواهد شد، عربستان تن به پذیرش حجاج ایرانی خواهد داد و شرایط را برای حضور آنها فراهم خواهد کرد یا نه.






۰۹ خرداد ۱۳۹۵ - ۰۷:۱۸





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: نامه نیوز]
[مشاهده در: www.namehnews.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 44]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن