واضح آرشیو وب فارسی:ایرنا: مطهری: منتقدان را نباید برانداز نظام دانست اصفهان- ایرنا- نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: منتقدان جامعه را نباید براندازان نظام برشمرد و با آنها مبارزه و مقابله کرد.
به گزارش ایرنا، علی مطهری سه شنبه شب در سخنرانی خود با عنوان "آزادی در حکومت اسلامی از منظر آیت الله شهید مطهری" در دانشگاه هنر اصفهان افزود: حکومت امام علی(ع) هیچگاه بر منتقدان خود شلاق نزد و نقد را ممنوع اعلام نکرد تا جایی که منقدان دست بر سلاح بردند و با اقدام عملی خود به مبارزه با حکومت اسلامی برخاستند و این خط قرمز حکومت امام علی(ع) بود.
فرزند شهید مطهری ادامه داد: فساد وقتی به وجود می آید که قدرت در خلوت واقع شود و نتوان آن را نقد کرد.
وی افزود: از منظر خداوند متعال، شک و تردید و تعقل در پدیده ها و حتی شک در هستی خداوند نیز جایز است و نباید آن را گناه شمرد.
مطهری ادامه داد: هنگامی که شک و تردید تا این درجه از خلقت و آفرینش جایز است، بی شک در باره هر پدیده دینی یا اجتماعی نیز می توان شک کرد و آن را از بوته نقد گذراند.
وی گفت: ایمان، اجبار بردار نیست و قرآن نیز بین اسلام و ایمان تفاوت قائل شده است و اینکه بگوییم غیرمسلمانان، کافر هستند، کاملاً نادرست است.
نماینده مردم تهران در مجلس اضافه کرد: برخی نیز معتقدند غیرشیعیان، کافرند که این نیز کاملاً نادرست است.
وی تصریح کرد: اجبار مردم به پذیرش هر چیز باعث کاهش رشد اجتماعی می شود؛ همانگونه که در نظام اسلامی باید راهنمایی وجود داشته باشد، باید به مردم آزادی داد که خود راه و مسیرشان را انتخاب کنند.
وی اضافه کرد: شهید مطهری نیز معتقد بود، هدایت تا حدی لازم است اما در مجموع، مردم باید آزاد باشند؛ حتی اگر در انتخاب مسیر خود یکصد بار اشتباه کنند.
او با بیان اینکه رشد فکری با اجبار به نقطه مطلوب نمی رسد، افزود: ایمان مافوق شک با ارزش تر از ایمان مادون شک است.
فرزند شهید مطهری ادامه داد: شک، منزل بدی است اما معبر خوبی برای پیشرفت و ایمان قوی محسوب می شود.
این نماینده مجلس خاطرنشان کرد: آزادی اجتماعی بدون آزادی معنوی میسر نیست و انبیاء نیز در مسیر هدایت خود ابتدا انسان ها را از بندهای نفسانی می رهاندند تا بشر بتواند به آزادی اجتماعی مطلوب دست یابد.
وی با بیان اینکه برخی خود را ارباب مردم می پندارند، گفت: انسان ها را باید با آزادی های اجتماعی عجین کرد تا افراد بنا بر خصلت خود بتوانند راه درست را انتخاب کنند.
مطهری تصریح کرد: عده ای با قوانین ظالمانه، آزادی را به نفع خود و به ضرر مردم بر می گردانند.
وی افزود: آزادی تفکر یعنی اینکه قوای انسانی آزاد باشد اما قوای حیوانی و جسمانی او در بند آزادی تفکر او قرار گیرد زیرا هر حقی بر انسان ناشی از استعداد درونی اوست و ریشه در خلقت و طبیعت او دارد.
نماینده مردم تهران در مجلس گفت: فکر و بیان باید آزاد باشد و نقد قدرت نیز از همین جا آغاز می شود؛ بنابر این باید بپذیریم که آزادی بی چون و چرای قدرت و عدم نقد آن، فساد و تباهی را به دنبال خواهد داشت.
وی افزود: شهید مطهری پدیده های اجتماعی را قبل از وقوع مورد بررسی قرار می داد تا بتوان در زمان مناسب به شُبهات و سئوالات پاسخ داد.
فرزند شهید مطهری ادامه داد: برای مثال مقوله هایی مانند معنویت، روحانیت، دموکراسی و حقوق شهروندی از جمله موضوع هایی بود که این اندیشمند با بررسی درست آن، جواب های مناسبی برای شبهات آن پیدا کرده بود.
وی اضافه کرد: امر به معروف و نهی از منکر، توأم با آزادی و نه خشونت و زور، باعث زنده ماندن اسلام در دوران و اعصار مختلف شده است و چنانچه زور در جامعه اسلامی حاکم بود، اکنون نیز تداوم اسلام را شاهد نبودیم.
سخنرانی علی مطهری به همت انجمن اسلامی دانشجویان دانشگاه هنر اصفهان با حضور جمع کثیری از دانشجویان و اساتید در آمفی تئاتر توحید خانه این دانشگاه برگزار شد.
قبل از این سخنرانی کلیپی با رویکرد آزادی های اجتماعی پخش شد.
این سخنرانی در آرامش کامل و بدون حاشیه برگزار شد.
شبد**6020**6027**2093**1504
21/02/1395
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایرنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 18]