تور لحظه آخری
امروز : دوشنبه ، 28 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):نادان كسى است كه نافرمانى خدا كند، اگر چه زيبا چهره و داراى موقعيتى بزرگ باشد.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

خرید نهال سیب

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830836912




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

80 درصد آزمايش‌هاي بيماران غيرضروري است


واضح آرشیو وب فارسی:جوان آنلاین: 80 درصد آزمايش‌هاي بيماران غيرضروري است
«هنوز وارد مطب نشدي كه با چهره عبوس و گرفته پزشك مواجه مي‌شوي. دفترچه بيمه‌ات را دستش مي‌دهي...
نویسنده : زهرا چيذري 


«هنوز وارد مطب نشدي كه با چهره عبوس و گرفته پزشك مواجه مي‌شوي. دفترچه بيمه‌ات را دستش مي‌دهي و بي‌آنكه نگاهت كند مي‌پرسد: خب چي شده؟ و تو تا مي‌آيي شرحي از بيماري‌ات بدهي، می‌بینی كه خودكار در دست پزشك مي‌لغزد و شروع مي‌كند به نوشتن و لحظه‌اي بعد دفترچه را با خطي ناخوانا به دستت مي‌دهد و مي‌گويد: اين آزمايش‌ها رو انجام بده و اسكني هم كه نوشتم رو بگير، بعد با جوابش بيا. قبل از اينكه از اتاق بيرون بيايي مي‌گويد: كارت آزمايشگاه و مركز ام آر‌اي را از منشي بگير. من فقط كار اين مركز را قبول دارم! جاي ديگر نروي!»

 اين ماجرا حكايت مراجعه اغلب ما به پزشك است؛ ‌مراجعه‌اي كه اغلب با معاينه‌هاي باليني براي تشخيص و حتي گرفتن شرح حال بيماري همراه نيست بلكه مراجعه‌هاي نخستين به پزشكان اغلب با تجويز انواع خدمات پاراكلينيك و پاتولوژيك همراه است. تجويزهاي گرانقيمتي كه بنا به تأكيد رئيس انجمن علمي آسيب‌شناسي ايران اغلب‌شان غير ضروري‌اند.

 وقتي پاي درد دل وزير بهداشت و ساير مسئولان بهداشت و درمان كشور مي‌نشينيد ترجيع‌بند همه حرف‌هاي‌شان كمبود بودجه بهداشت و درمان كشور است؛ واقعيتي كه اگرچه نمي‌توان انكار كرد اما مديريت نادرست اين بودجه‌ها واقعيت غير‌قابل‌انكار ديگري است كه موجب شده بخش مهمي از بودجه سلامت صرف خدمات القائي و بيهوده‌اي نظير آزمايشات و خدمات پاراكلينيكي گران و غيرضروري شود و در نهايت با نتيجه نگرفتن بيمار از درمان و ناگزير شدن از تغيير پزشك بايد اين آزمايش‌ها و عكس و ام‌آر‌اي‌ها را دور بيندازيم و به دنبال تجويزهاي پزشك تازه باشيم؛ تجويزهايي كه بازهم تنها بايد در مراكز خاصي كه پزشك معالج به آنها اعتماد دارد انجام شود و پشت‌پرده‌اش ارتباطات مالي برخي پزشكان با برخي آزمايشگاه‌ها و مراكز پاراكلينيك است.

80 درصد آزمايش‌هاي تشخيصي غيرضروري‌اند
ناصر كماليان، رئيس انجمن علمي آسيب‌شناسي ايران، با انتقاد از روند پذيرش نمونه‌هاي آزمايشگاهي در آزمايشگاه‌هاي تشخيص پزشكي گفت: بررسي‌ها از سطح آزمايشگاه‌هاي بيمارستان‌هاي آموزشي و درماني وابسته به دانشگاه علوم پزشكي تهران نشان مي‌دهد كه ماهانه ۶۰۰ هزار مورد آزمايش انجام مي‌شود كه اكثر اين آزمايش‌ها غير ضروري است.

به گفته رئيس انجمن علمي آسيب‌شناسي ايران در كشورهاي پيشرفته به ازاي تشخيص هر بيماري حدود دو آزمايش تجويز مي‌شود اما در ايران اين تعداد سه برابر اين آمار است و تجويز تعداد زياد آزمايش‌هاي تشخيصي سبب تحميل هزينه‌هاي سنگين به بيماران، سازمان‌هاي بيمه‌گر و هدررفت لوازم و استهلاك تجهيزات آزمایشگاهی مي‌شود. بنا به تأكيد وي در كشورهاي پيشرفته پاتولوژيست‌ها در آزمايشگاه‌ها مي‌توانند در مورد آزمايش‌هاي درخواستي از سوي پزشكان نظر دهند و در صورت تشخيص بي‌مورد بودن آن، آن را به پزشكان ارجاع دهند اين در حالي است كه در كشور ما اين حق براي پاتولوژيست‌ها ديده نشده است و به همين دليل تخمين زده مي‌شود حدود 80 درصد آزمايش‌هاي تشخيصي در كشور ما غيرضروري باشد، آن هم در شرايطي كه برخي آزمايشگاه‌ها افراد دوره نديده را به عنوان مسئول فني خود انتخاب مي‌كنند. كماليان با انتقاد از اينكه انجام تست‌هاي آزمايشگاهي هدفمند نيست، مي‌افزايد: در جلسه‌اي به وزير بهداشت گفتم در آزمايشگاه‌هاي تشخيص پزشكي، دانش پزشكي و مهارت‌هاي تخصصي تشخيصي كاربرد ندارد و تبعات آن را مي‌بينيم.

تجويزهاي نادرست و القائي پزشكان به آزمايش و خدمات پاراكلينيك محدود نمي‌شود و در نسخه‌هايي كه از سوي برخي پزشكان پيچيده مي‌شود هم نمونه‌هاي آشكار آن را مي‌توان ديد. اين موضوعي است كه رسول ديناروند، رئيس سازمان غذا و دارو از آن تحت عنوان ارتباط پزشكان با شبكه‌هاي قاچاق دارو ياد مي‌كند و مي‌گويد: گاهي پزشكي بي‌انصافي مي‌كند و دارويي را كه در فهرست نيست و تأييد نشده براي بيمار تجويز مي‌كند. بنابراين برخي پزشكان مي‌توانند با شبكه قاچاق رابطه داشته باشند، چراكه تا اين نسخه را ننويسند شبكه قاچاق شكل نمي‌گيرد.

80 درصد خدمات سلامت هند با طب سنتي
در برابر وابستگي بيش از حد پزشكان ايراني به داروهاي شيميايي و جايگزيني معاينات باليني با روش‌هاي پاراكلينيك و پاتولوژيك كه يك جورهايي حكايت از ناتواني و بيسوادي آنها در تشخيص بيماري دارد، در اغلب كشورهاي دنيا طب نوين در برابر طب سنتي و داروهاي گياهي سر تعظيم فرود آورده است. به گفته محسن ناصري، رئيس مركز تحقيقات باليني دانشگاه علوم پزشكي شاهد در هند ۸۰درصد كل خدمات به‌عهده نظام‌هاي سنتي و مكمل است كه حدود شش مكتب را هندي‌ها كار كردند كه يكي از شاخه‌هايش همين طب سنتي ايران است يا در كشور چين 40 درصد كل خدمات ملي سلامت توسط طب سنتي اتفاق مي‌افتد. آلمان كه بزرگ‌ترين فروشنده داروهاي شيميايي به ايران و تمام دنيا است، 30 درصد داروهاي مصرفي خودشان گياهي است. اين در حالي است كه در ايران پزشكاني كه در مكتب طب نوين پرورش يافته‌اند، انگار به طب سنتي و روش‌هاي پيشگيري و درمان در اين طب علاقه‌اي ندارند شايد چون اين طب نمي‌تواند مانند طب نوين براي‌شان درآمدزا باشد.


منبع : روزنامه جوان



تاریخ انتشار: ۰۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۰:۲۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: جوان آنلاین]
[مشاهده در: www.javanonline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 28]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


اجتماع و خانواده

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن