واضح آرشیو وب فارسی:مهر: سرپرست آموزش فنی و حرفه ای استان قزوین:
رشته های نوین فنی و حرفه ای در قزوین آموزش داده می شود
شناسهٔ خبر: 3668402 - چهارشنبه ۵ خرداد ۱۳۹۵ - ۲۲:۲۰
استانها > قزوین
قزوین- سرپرست اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان قزوین گفت: شناسایی ۱۵ رشته جدید برای ارائه آموزش های نوین و مطابق با نیاز مخاطبان و تجهیز کارگاههای استان در اولویت برنامه های امسال است. به گزارش خبرنگار مهر، منصور جلیلوند روز چهارشنبه در جمع خبرنگاران رسانه های گروهی استان با تشریح مهمترین اقدامات انجام شده در این اداره گفت: در راستای تحقق اقتصاد مقاومتی باید بتوانیم بهره وری در تولید را محقق کنیم تا درآمدهای ملی و ثروت در کشور بالا برود که این کار نیازمند داشتن مهارت در کار است. وی افزود:اگر کشوری دارای نیروی ماهر و متخصص باشد میتواند اقتصاد خود را شکوفا کرده و به اشتغال و تولید هم کمک کندلذا دراین مسیر مهمترین رسالت این اداره بسترسازی برای آموزش گروههای سنی مختلف باتوجه به نیازهای بازار کار است که تاکنون نیز موفق عمل کرده ایم. جلیلوند بیان کرد: با شناسایی جامعه هدف برای همه کسانی که به نوعی نیازمند مهارت آموزی برای ورود به بازار کار هستند برنامه ریزی کرده ایم و کلاس آموزشی داریم که این مهارت آموزی در واحدهای ثابت و سیار صورت می گیرد.
۱۱ مرکز ثابت برای آموزش گروههای مختلف در ۷۲ رشته فنی سرپرست اداره کل آموزش فنی و حرفه ای استان قزوین اظهارداشت: با در اختیار داشتن ۱۱ مرکز ثابت و تامین واحدهای سیار برای مراکز و مناطق مورد نیاز در سال گذشته یک میلیون و ۲۸۷ هزار نفر ساعت آموزش در ۷۲ رشته فنی برگزار شد. وی اضافه کرد: امسال هم پیش بینی می شود یک میلیون و ۳۰۰ هزارنفرساعت در مراکز ثابت و سیار فنی و حرفه ای استان دوره آموزشی برگزار شود. جلیلوند تصریح کرد: در بخش صنایع و صنوف ۲۱۰ هزار و ۵۰۶ نفرساعت آموزش برگزار شد و امسال نیز دوره های مهارت آموزی تا ۲۲۰ هزارنفر ساعت و دربخش روستایی نیز پارسال ۳۰۷ هزار نفر ساعت آموزش ارائه شد و امسال ۲۸۰ هزار نفر ساعت آموزش پیش بینی شده است. جلیلوند افزود:دربخش مهارت آموزی زندان ها ۹۷ هزار نفر ساعت آموزش درسال گذشته ارائه شد و امسال برای
۱۰۰ هزارنفر ساعت برنامه ریزی کرده ایم و برای جلوگیری ازبازگشت زندانیان به زندان امسال دو کارگاه آموزشی شامل کارگاه های اتومکانیک و تعمیر موبایل را در زندان های استان راه اندازی خواهیم کرد.
سرپرست اداره کل آموزش فنی و حرفه ای قزوین، میزان آموزش های ارائه شده درجوار دانشگاه درسال گذشته را ۱۰۴ هزار و ۸۲۴ نفر ساعت ذکر کرد و یادآورشد: در این بخش امسال ۱۲۰ هزار نفر ساعت آموزش فنی پیش بینی کرده ایم. وی انتخاب برخی رشته ها در گذشته را مطابق با نیازها ندانست و اظهارداشت:درسالهای گذشته آموزش هایی به روستاییان ارائه می شد که مطابق با نیازها نبود و این کار حتی موجب مهاجرت افراد به شهرها برای اشتغال شد که این رویه باید تغییر می کرد. جلیلوند گفت: در رویکرد جدید درصددیم در حوزه آموزش روستایی، رشته هایی که به پایداری جمعیت روستائیان و مهاجرت معکوس کمک می کند، دایر کنیم که در این زمینه ۱۵ رشته جدید شناسایی شده است. تدوین ۱۵۰ استاندارد فنی و حرفه ای جلیلیوند در ادامه از تعریف ۵ هزار استاندارد در حوزه های صنعت، کشاورزی، خدمات و فرهنگ و هنر در کشور یاد کرد و گفت: تدوین ۱۵۰ استاندارد آموزشی توسط نخبگان حوزه مهارت و کارشناسان اداره کل آموزش فنی و حرفه ای قزوین در سال گذشته صورت گرفت که پس از تدوین و تصویب در سازمان مرکزی، اجرایی می شود. وی یادآورشد: امسال پیش بینی می کنیم ۲۵۰ استاندارد اموزشی در رشته های مختلف فنی و حرفه ای در استان تدوین شود.
تامین منابع مالی با عقد قرارداد جلیلوند تامین منابع اعتباری برای تداوم آموزش ها را از کارهای مهم دانست و گفت: تامین تجهیزات به روز و ارائه خدمات آموزشی هزینه های سنگینی دارد که چون بسیاری از آموزش ها رایگان است بایدبرای تامین درآمد اقدام کنیم که برای تامین بخشی از نیازهای مالی نسبت به عقد قرارداد با ادارات، شرکتها اقدام شده است. وی در ادامه اظهارداشت: ساخت مرکز سنجش فنی و حرفه ای در حال حاضر ۴۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد که برای تکمیل آن به ۱۵ میلیارد ریال اعتبار نیازمندیم. جلیلوند گفت: امسال برای ساخت مرکز آموزشی ویژه بانوان، مرکز آموزشی در آوج با کمک خیرین اقدام خواهیم کرد. وی در خصوص تدوین سند چشم انداز هم گفت: تهیه اطلس مهارتی و سند چشم انداز ۵ و ۱۰ ساله فنی و حرفه ای در استان قزوین در حال تدوین است که با تکمیل آن نقشه راه استان در بخش مهارت آموزی مشخص خواهد شد. جلیلوند از فعالیت ۱۸۹ آموزشگاه آزاد فنی و حرفه ای در استان هم خبرداد و افزود: ۱۶۸ آموزشگاه ویژه بانوان است.
آموزش های نوین در اولویت است سرپرست آموزش فنی و حرفه ای استان قزوین به اولویت های این اداره نیز اشاره کرد و یادآورشد:آموزش مهارت های نوین و فنآورانه مانند رشته های نانو در اولویت برنامه های امسال است و در صورت تامین منابع مالی مقدمات این کار با تجهیز کارگاهها فراهم می شود. وی تصریح کرد: به روز کردن تجهیزات کارگاهها برای ارتقاء بهره وری و ایجاد رشته های جدید از دیگر کارهای مهم امسال است که برای عملیاتی شدن این طرح یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان اعتبار نیاز است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 36]