تور لحظه آخری
امروز : شنبه ، 8 دی 1403    احادیث و روایات:  امام محمد باقر(ع):تقوای خدا پیشه کنید و دینتان را با ورع و تقوا حفظ کنید.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

اجاره سند در شیراز

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

رفع تاری و تشخیص پلاک

پرگابالین

دوره آموزش باریستا

مهاجرت به آلمان

بهترین قالیشویی تهران

بورس کارتریج پرینتر در تهران

تشریفات روناک

نوار اخطار زرد رنگ

ثبت شرکت فوری

تابلو برق

خودارزیابی چیست

فروشگاه مخازن پلی اتیلن

قیمت و خرید تخت برقی پزشکی

کلینیک زخم تهران

خرید بیت کوین

خرید شب یلدا

پرچم تشریفات با کیفیت بالا و قیمت ارزان

کاشت ابرو طبیعی

پرواز از نگاه دکتر ماکان آریا پارسا

پارتیشن شیشه ای

اقامت یونان

خرید غذای گربه

رزرو هتل خارجی

تولید کننده تخت زیبایی

مشاوره تخصصی تولید محتوا

سی پی کالاف

دوره باریستا فنی حرفه ای

چاکرا

استند تسلیت

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1846073374




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

ضرورت اصلاحات ساختاری وزارت خارجه


واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین: ضرورت اصلاحات ساختاری وزارت خارجه وبلاگ > صیافی، مهدی - ثمربخشی مذاکرات سیاسی که بر پایه تشریح اندیشه‌های توسعه‌گرانه و صلح طلبانه ایرانیان صورت گرفت، نیازمند اصلاحات ساختاری در دستگاه دیپلماسی کشور و اولویت دادن به دیپلماسی اقتصادی در نمایندگی‌ها و ستاد وزارت امور خارجه است.

در واقع با هدایت استراتژی کلان کشور به سمت و سوی استراتژی پیشرفت محور و تغییر نگرش در سیاست خارجی، می‌توان جهت‌گیری سیاست خارجی کشور را به سمت اقتصاد محوری سوق داد. با بهره‌گیری از ظرفیت‌های اقتصادی می‌توان جایگاه سیاسی و فرهنگی ایران را در سایر کشورها ارتقا داد. دیپلماسی اقتصادی و اصالت بخشی به برتری جویی اقتصادی در محیط منطقه‌ای و بین‌المللی، بهره‌گیری همزمان از دیپلماسی عمومی و دیپلماسی اقتصادی، موازنه سازی و چند جانبه گرایی فعال در نهادهای بین‌المللی به ساماندهی سیاست خارجی کمک می‌کند.

سیاست خارجی می تواند یکی از ستون‌های کلیدی برای پیشرفت کشور باشد. این نگاه، خود بخشی از راه حل توسعه اقتصادی کشور بوده و مسیر پیشرفت را برای آن هموار می‌سازد. تا با بهره‌گیری از ظرفیت‌های اقتصادی خود، به‌ویژه با استفاده از توانمندی‌های بخش خصوصی به ارتقای جایگاه کشور در بیرون از مرزهای جغرافیایی کمک کنیم.

در دنیای کنونی، کشورهایی که پیشرفت را در صدر دستور کار سیاست خارجی خود قرار می‌دهند، به عنوان کشورهای توسعه‌گرا شناخته می‌شوند و بیش از پیش به سمت توسعه‌گرایی در سیاست خارجی حرکت می‌کنند. حرکت توسعه‌گرایانه در سیاست خارجی باعث می‌شود سیاست خارجی هرچه بیشتر اقتصاد محور گردد. در همین چارچوب، می‌توان ارکان سیاست خارجی اقتصاد محور را به شرح ذیل برشمرد.

1- تبدیل کل کشور به مناطق تجارت آزاد. این سیاست ‌های اقتصادی در اجرای «آزادسازی تجاری، مقررات زدایی و خصوصی سازی»، دولت توسعه‌گرا تلاش دارد در راستای ترویج صادرات و افزایش ثروت ملی به تعمیم مناطق آزاد تجاری به کل سرزمین مبادرت ورزد.

2- انعقاد موافقتنامه‌های تجارت آزاد: بیش از دو دهه است که موافقتنامه‌های تجار آزاد یکی از ابزارهای شایع در پیشبرد دیپلماسی اقتصادی دولت‌ها بوده است که مبتنی بر فرآیندهای آزادسازی تجاری است. به‌طورکلی، این موافقتنامه‌ها در دو گروه عام جای می‌گیرند. نخست، موافقتنامه‌های تجارت آزاد دوجانبه که بین دو دولت انعقاد می‌یابند و دوم، موافقتنامه‌های تجارت آزاد چند جانبه که میان چند دولت یا میان یک دولت و یک اتحادیه اقتصادی منعقد می‌شوند. این موافقتنامه‌ها در راستای چند جانبه‌گرایی تجاری و ترویج تجارت آزاد شکل گرفته است. عموما کشورهایی که از عملکرد سازمان تجارت جهانی در زمینه آزادسازی تجارت رضایت ندارند یا عضو سازمان تجارت جهانی نیستند و البته منافع اقتصادی آنها در زمینه آزادسازی تجاری از طریق این موافقتنامه‌ها تأمین می‌شود رغبت بسیار زیادی در این حوزه از خود نشان می‌دهند.

3- ایران به عنوان بزرگترین اقتصاد خارج از سازمان WTO می‌تواند پیش از آنکه وارد این سازمان جهانی شود، مقدمات آزادسازی تجاری را از طریق توافق نامه‌های این چنینی دنبال کند.

 جذب سرمایه‌گذاری خارجی و سرمایه‌گذاری در سایر کشورهای جهان به‌ویژه کشورهای در حال توسعه . تولید مشترک ابزاری برای پیوند با اقتصاد جهانی، انتقال تکنولوژی و بسط بازارهای تامین مواد اولیه و فروش محصولات نهایی. با این کار، زنجیره ارزش افزوده از مرزهای جغرافیایی فراتر رفته و با تقسیم ریسک‌های سرمایه‌گذاری بین‌طرفین، موازنه مناسبی بین کشورهای سرمایه‌گذار و سرمایه‌پذیر به لحاظ تکنولوژی و سرمایه فراهم می‌شود.



چهارشنبه 5 خرداد 1395 - 18:33:16





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[مشاهده در: www.khabaronline.ir]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 21]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن