تور لحظه آخری
امروز : سه شنبه ، 15 آبان 1403    احادیث و روایات:  پیامبر اکرم (ص):كسى از شما موهاى سبيل و موهاى زير بغل و موى زير شكم خود را بلند نكند؛ چرا كه شيطان...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1825964865




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

پزشکیان: ائتلاف لاریجانی و عارف بعید است/از نتایج انتخابات تهران درس بگیریم


واضح آرشیو وب فارسی:عصر ایران: پزشکیان: ائتلاف لاریجانی و عارف بعید است/از نتایج انتخابات تهران درس بگیریم
جامعه نسبت به حرف‌هایی که ما می‌زنیم موضع دارد یعنی در این مجلس آقایان پشت تریبون‌ها حرف‌هایی از زبان مردم می‌زدند که مردم در رای‌شان اعلام کردند که حرف آنها حرف این آقایان نیست.

مسعود پزشکیان با بعید دانستن ائتلاف میان عارف و لاریجانی برای ریاست مجلس دهم در عین حال ائتلاف میان آن‌ها را خوب دانست و گفت که اگر آن‌ها با یکدیگر صحبت و تفاهم کنند تا آخر کار با وحدت و همدلی جلو می‌رود.

به گزارش ایسنا، این نماینده اصلاح طلب مجلس همچنین گفت که مردم با رای‌شان در انتخابات مجلس به خصوص در تهران این پیام را اعلام کردند که تمام حرف‌هایی که آقایان از پشت تریبون به نام مردم می‌زنند حرف مردم نبوده است و جامعه نسبت به حرف‌هایی که ما می‌زنیم موضع دارد .

این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس و وزیر بهداشت دولت اصلاحات همچنین با انتقادات صریح از طرح تحول سلامت، ادامه اجرای طرح تحول را به دلیل نبود اعتبار کافی غیرممکن دانست و گفت که دلیلی ندارد معلم و بازنشسته ارتش ماهیانه حدود یک و نیم میلیون تومان حقوق بگیرد و پزشکی حدود 60 میلیون تومان!

پزشکیان در گفت‌وگوی تفصیلی با ایسنا، در خصوص مواردی همچون ائتلاف لاریجانی و عارف، گزینه‌های مطرح برای هیات رئیسه مجلس دهم، دلایل اقبال مردم به اصلاح طلبان در برخی از حوزه‌های انتخابیه بخصوص تهران و همچنین موضوعات مربوط به بهداشت و درمان از جمله پدیده ورود پزشکان به بازار خرید و فروش دارو و تجهیزات پزشکی و واکاوی از مشکل بیمه و وزارت بهداشت و درمان به ارائه توضیحاتی پرداخت.

خیلی‌ها برای هیات رئیسه کاندیدا شده‌اند
این نماینده اصلاح طلب مجلس در مورد گزینه‌های مطرح برای هیات رئیسه مجلس دهم گفت: با توجه به اینکه هنوز اطلاعاتی در مورد گرایشات سیاسی منتخبات مجلس دهم ندارم، پیش بینی در مورد ترکیب هیات رئیسه برای بنده زود و غیر کارشناسی است چون این کار منوط به شناخت از این افراد و آگاهی از دیدگاه‌های آنها است.

پزشکیان با بیان اینکه طبق اطلاعم خیلی‌ها برای هیات رئیسه کاندیدا شده‌اند، گفت: تعداد این افراد کم نیست اما من نمی‌دانم که چقدر آنها جدی هستند.

وی با اشاره به کاندیداتوری‌اش برای نایب رئیسی مجلس دهم گفت: بنده هیچ گاه به دنبال این بحث‌ها نبودم و تنها دو بار برای عضویت در هیات رئیسه آن هم به خواست و انتظار دوستان و علی رغم میل باطنی کاندیدا شدم، هیچ گاه هم لابی نکردم چون آزاد و مستقل بودن از همه چیز مهم‌تر است. اینکه همواره از حق دفاع شود، حقی که ممکن است مربوط به دولت ، مردم و یا مقابل هر کدام از آنها باشد.

پزشکیان با تاکید بر اینکه گفتن حق به معنای عدم وابستگی است، توضیح داد: وقتی فرد وابسته به جایی باشد ممکن است به دلیل آن وابستگی عیب‌ها و مشکلات را نبیند و مجبور به تعریف صرف شود. حا اینکه وقتی فرد آزادانه نگاه ‌کند، نظراتش نیز براساس حق و بدون واهمه و ملاحظه‌ای مطرح می‌شود. موضوعی که برای من مهم تر از داشتن پستی است.

وی با بیان اینکه همواره رویکردش انصاف و عدالت و دفاع از حق بوده است، گفت: از همان زمان که وزیر بهداشت در دولت اصلاحات بودم بدون در نظر گرفتن نظرات جناحی و دسته‌ای، مضوعات را براساس حق مطرح می‌کردم و این روند تاکنون نیز ادامه دارد؛ بر این اساس اگر روزی برای نایب رئیسی انتخاب شوم تمام تلاشم را به کار می گیرم تا حق را پیگیری کنم نه آنکه مطالبه جریان و یا گروهی را مدنظر داشته باشم.

پیام رای مردم در انتخابات را بشنوید
این نماینده اصلاح طلب مجلس در پیش‌بینی‌ از ریاست مجلس دهم با توجه به فضای سیاسی حاکم و نتایج انتخابات گفت: مردم با آرای‌شان در انتخابات بخصوص در تهران این موضوع اعلام کردند این حرف آقایان از پشت تریبون که به نام مردم حرف می‌زنند، درست نیست.کما اینکه در تهران تنها 50 درصد در انتخابات حضور پیدا کردند و اگر 50 درصد دیگر در انتخابات حضور پیدا می‌کردند طبیعتاً به این آقایان رای نمی‌دادند. این خود نشان می‌دهد که باید بازنگری در نگاه، رفتار و گفت‌وگوهایمان انجام شود. بنابراین اگر بخواهیم براساس وحدت و همدلی امور کشور را پیش ببریم باید پیام مردم در انتخابات را شنیده و در تمام سطوح عکس العمل مناسب داشته باشیم.

وی در عین حال گفت: علی رغم چنین فضایی نهایتاً انتخاب رئیس در مجلس براساس رای گیری و با لابی انجام می‌شود نه آن چیزی که پیام مردم است. پس باید منتظر ماند تا مشخص شود قرار است چه اتفاقی بیفتد.

عارف و لاریجانی هردو شانس ریاست را دارند
این نماینده اصلاح طلب مجلس در ادامه در مورد احتمال ائتلاف لاریجانی و عارف برای ریاست مجلس دهم گفت: این افراد هر دو با داشتن توانمندی های خاص خود شانس ریاست دارند. آقای دکتر عارف تجربه مدیریت طولانی، دانشگاه و کار در بالاترین رده دولت دارد، دولتی که در آن زمان طبق آمار و ارقام موفقیت‌هایی داشت و توانست ضمن آرام نگه داشتن بازار، اشتغال و وضعیت رشد اقتصادی و رکود را در وضعیت مناسبی قرار دهد.

پزشکیان افزود: دکتر لاریجانی نیز در دو دوره که ریاست مجلس را بر عهده داشت، عملکرد بازتری نسبت به دوره‌های قبلی داشته است. طوری که به اذعان نمایندگان ادوار فضای مجلس در قبل از ریاست آقای لاریجانی بسته بود و نمایندگان قدرت اظهارنظر نداشتند و نمی‌توانستند کاری کنند. آقای دکتر لاریجانی مجلس را از آن شکل بسته و خلع ید شده خارج کرد و نمایندگان توانستند حرف‌هایشان را بزنند. همچنین آقای لاریجانی در مقابل برخی حرف‌ها و فشارها می‌ایستاد که از نکات مثبت عملکرد ایشان است.

لاریجانی در تصویب برجام نقش بسیار کلیدی بازی کرد
به گفته وی، لاریجانی در تصویب برجام نیز نقش بسیار کلیدی را بازی کرد، البته هنوز هم خیلی از منتقدان از برجام با تعابیری همچون قرارداد ترکمنچای نام می‌برند، حرفی که با ولایتمداری تناقض دارد چون برجام را نهایتاً مقام معظم رهبری تایید کردند. درست است که مجلس برجام را تصویب کرد اما تصمیم گیری و تایید نهایی توسط رهبر انقلاب انجام شد. با این تفاسیر این گونه حرف زدن در مورد برجام متناقض با حرف‌هایی است که این افراد در مورد ولایتمداری و رهبری می‌گویند.

پزشکیان با تاکید بر اینکه دغدغه‌های مقام معظم رهبری در مورد برجام باید پیگیری شود، گفت: وقتی برخی برجام را آمریکایی تفسیر می‌کنند یعنی کل نظام را زیر سوال می‌برند که این غیر قابل قبول و متناقض با ادعاهای آن‌هاست.

عارف و لاریجانی با هم رقابت می‌کنند
پزشکیان در مورد اینکه لاریجانی و عارف وارد عرصه رقابت و یا ائتلاف می‌شوند، گفت: فکر می‌کنم آن‌ها با یکدیگر رقابت خواهند کرد و نمی‌دانم که ائتلاف صورت می‌گیرد یا خیر. البته اگر آن‌ها با یکدیگر صحبت و تفاهم کنند تا وحدت ایجاد شود خیلی خوب است و می‌توان تا آخر کار با وحدت و همدلی جلو برویم، این موضوع ایده آل است اما سوال اساسی این است که اگر هر کدام از این گروه‌ها قدرت پیدا کنند، چه اتفاقی می‌افتد؟

وی در ادامه با بیان اینکه جناح‌های سیاسی باید در این راه برنامه‌شان را برای رفع مشکلات کشور در طول دوره چهار سال نمایندگی اعلام کند، گفت: طبیعتاً طبق این برنامه باید بررسی کرد که منتخبان از چه مسیری می‌توانند برای رسیدن به اهداف حرکت کنند. با این نگاه رئیس مجلس شدن، حضور در هیات رئیسه مجلس و یا داشتن پستی در کمیسیون‌ها همه ساختاری برای رسیدن به آن هدف است نه اینکه بعد از رئیس شدن فکر کنیم تازه می‌خواهیم چکار کنیم. حال اینکه باید از قبل برنامه‌ای برای کارها وجود داشته باشد تا افراد در سمت‌های مختلف برای اجرا و پیگیری، جمع آوری اطلاعات و حل مشکلات کار کنند.

منتخب مردم تبریز در مجلس دهم در مورد میزان تاثیر انتخاب رئیس مجلس در تعیین روسای کمیسیون‌ها گفت: چون هیچ گاه دنبال این حرف‌ها نبودم اطلاعی هم از آن ندارم اما واقعیت این است که هیچ گاه ساختار مدیریتی ما براساس شایسته سالاری نبوده و براساس کار جناحی و لابی‌ها انجام شده است. تصور می‌کنم که اگر قرار باشد همان راه را طی کنیم، در این دوره نیز شرایط فرق نمی‌کند.

وی افزود: زمانی می‌توانیم این روند را اصلاح کنیم که قبل از آنکه دنبال پست و موقعیت باشیم گروه‌ها و دسته‌های همفکر و دلسوز کشور فکر کنند می‌خواهند برای حل مشکلات چه کاری انجام دهند. به معنای دیگر آن‌ها قبل از تعیین مسوول مشخص کنند که می‌خواهند چه کاری انجام دهند تا براساس آن افراد را معرفی کنند. در این شرایط انتخاب راحت‌تر خواهد بود.

پزشکیان ادامه داد: در حال حاضر چنین اتفاقی نمی افتد. نمی‌توان در کسی که رئیس، نایب رئیس و یا رئیس کمیسیون می‌شود، هدف خاصی را پیدا کرد و به همین دلیل کارها براساس روزمرگی همچون اداره جلسات و پاسخگویی به ارجاعات انجام می‌شود. حتی برای پاسخ به همین ارجاعات هم روش علمی در ساختار مجلس دیده نمی‌شود. از این رو باید نگاه علمی در این رابطه وجود داشته باشد همانطور که حضرت علی(ع) می فرماید کسی که بدون علم عمل می‌کند مانند آدمی است که در مسیر انحرافی راه می‌رود.

ترکیب هیات ریسه به صورت مساوی در دست اصلاح‌طلبان‌ و اصولگرایان است
وی در جمع بندی درخصوص ائتلاف بین لاریجانی و عارف گفت: براساس تجربه‌ای که از گذشته دارم، تقریباً ائتلاف بعید است. در مورد ترکیب هیات رئیسه نیز قضاوت خاصی ندارم و احتمالا از هر دو جناح به صورت مساوی در هیات رئیسه حضور خواهند داشت. البته در مورد اعضای هیات رئیسه متغیرهای دیگری همچون زبان، گرایش، قومیت و استان می تواند تاثیرگذار باشد.

با مشخص شدن روش حل مشکلات کشور دلیلی برای اختلاف دولت و مجلس وجود ندارد
این نماینده اصلاح طلب مجلس در ادامه درخصوص لزوم تعامل مجلس دهم با دولت یازدهم گفت: اگر مجلس و دولت ضمن مشخص کردن مشکلات کشور، جهت‌گیری و روش حل مشکلات را تعیین کنند دیگر اختلاف بی‌معنی است چون در این شرایط افراد با هر گرایشی باید براساس روش مشخص شده برای حل مشکلات گام بردارند و دیگر دلیلی برای اختلاف در طی کردن این راه علمی وجود ندارد.

پزشکیان با بیان اینکه مشکل کار ما عملکردی غیرروشمند است، گفت: عملکرد توأم با یک روش خاص آن است که در گام اول اولویت‌ها مشخص شود سپس در گام‌های بعدی روش و نقشه راه برای به نتیجه رساندن این اولویت‌ها را مشخص کنیم. در این شرایط اینکه قرار است چه کسی با چه نگاه و دیدگاهی کار را پیش ببرد مهم نیست و دیگر دعوای بین دولت و مجلس از بین می‌رود.

دعواهای بین دولت و مجلس ناشی از اختلاف سلیقه و نا آگاهی است
وی با بیان اینکه دعواهای بین دولت و مجلس ناشی از اختلاف سلیقه و ناآگاهی است، افزود: این دعواها به خاطر این نیست که کدامیک از جناح‌ها حرف بهتر می‌زنند چون اگر راه را بلد باشیم و هدف را بدانیم مهم نیست چه کسی می‌خواهد کار را اجرایی کند و مهم در درست بودن راه، اولویت ها، نظارت و عمل به آن است. مشکل کار ما این است که این برنامه در مجلس و کمیسیون‌ها وجود ندارد و تنها روزمرگی ها را مدیریت می‌کنیم. مدیریت روزمرگی که برای ما مشکل ایجاد کرده و به خاطر آن دعوای گروهی و جناحی و نه دعوای حل مشکل و اولویت کشور می‌کنیم.

اگر قرار باشد مجلس دهم راه مجالس گذشته را ادامه دهد مشکلی حل نخواهد شد
پزشکان در مورد رویکرد مجلس دهم برای تعامل با دولت گفت: اگر قرار باشد مجلس دهم راه مجالس گذشته را ادامه دهد طبیعتا مشکلی حل نخواهد شد. البته ممکن است به دلیل افزایش تعداد نمایندگانی که با دولت تعامل می‌کنند، تعداد گیردادن‌ها نیز کاهش پیدا کند. با این وجود که مشکلات کشور ما با این روند حل نخواهد شد چون وقتی هدف مشخص نمی‌شود راه هم درست طی نمی‌شود و نتیجه نمی‌گیریم.

وی افزود: به نظر بنده امکان ندارد 300 نفر آدم یک جا باشند و برای صنعت مملکت فکر کنند اما به یک راه حل درست نرسند که این موضوع در بقیه حوزه‌ها هم صدق می‌کنند. اینها همه نشان می‌دهد که هدف و روش رسیدن به آن، انتخاب مسوول و یا نظارت بر عملکرد مسوول به درستی انجام نشده است و نیاز به بازنگری در این چرخه و اصلاح در رفتار داریم تا بتوانیم درست عمل کنیم.

پزشکان ادامه داد: آنچه ما از اصلاحات می گوییم حرف عجیب و غریبی نیست. برای رسیدن به هدف باید اصلاح صورت گیرد و راه بدون نقص طی شود چون اگر نقص ها برطرف ‌شود اصلاحات صورت گرفته است.در این دنیا برای هر کاری یک روش علمی وجود دارد وگرنه اینکه قرار باشد به دلیل تعامل با دولت راه غلط دولت را فریاد نزنیم درست نیست. موضوعی که نمونه آن را می‌توان در رویکرد دولت در بهداشت و درمان مشاهده کرد.

از نتایج انتخابات تهران درس بگیریم
این نماینده اصلاح‌طلب مجلس در ادامه در تحلیلی از نتایج انتخابات مجلس بخصوص در حوزه تهران و اقبال نکردن مردم به اصولگرایان، گفت: نتایج انتخابات تهران را می‌توان ناشی از رفتارهای اجتماعی دانست که باید از آن درس و عبرت بگیریم.

وی افزود: واقعیت این است که دعواهای ما به خاطر جهل‌ها و عدم تفسیرهای درستی است که داریم. جامعه نسبت به حرف‌هایی که ما می‌زنیم موضع دارد یعنی در این مجلس آقایان پشت تریبون‌ها حرف‌هایی از زبان مردم می‌زدند که مردم در رای‌شان اعلام کردند که حرف آنها حرف این آقایان نیست.

وی ادامه داد: آقایان پشت تریبون مجلس با قدرت همه را زیر سوال می‌بردند و آن را حرف مردم بیان می‌کردند و در نهایت می‌گقتند کسانی که با این حرف مخالفند با حرف مردم مخالف هستندف حال اینکه مردم با رای‌شان نشان دان این حرف‌ها ربطی به مردم ندارد و حرف همان آقایان است.

پزشکیان ادامه داد: تصور نمی‌کنم که رای مردم تنها به این دلیل بود که می‌خواستند اصلاحات بیاید.پس اینطور نیست که اگر ما به عنوان اصلاح‌طلبان حرف خودمان را به نام حرف مردم بزنیم مردم در آینده مجددا ما را قبول می‌کنند.

این نماینده مجلس گفت: از طرف دیگر شورای نگهبان خیلی از افرادی که می‌توانستند در مجلس تاثیرگذار باشند را رد کرد که با این وجود مردم علی رغم وجود گزینه‌های محدود باز هم به افرادی عالم، کارشناس و منصف رای دادند این یعنی اینکه اید نگاه‌مان با مردم و توقع‌ها و نیازها در چارچوب اهداف و اصول اعتقادی‌مان بخصوص عدالت و انصاف باشد.

با مردم بر اساس عدالت رفتار کنیم
وی تاکید کرد: باید رفتارها و برخوردهایمان بر اساس عدالت باشد نه اینکه چون طرف دوست ماست می‌تواند کار داشته باشد و یا رییس باشد اما اگر دوست، هم جناح، هم مذهب و هم زبان ما نبود نمی‌تواند آن سمت‌ها را داشته باشد. این نمونه بی‌عدالتی است که بی‌عدالتی بی‌نظمی ایجاد می‌کند. طبیعتا دنبال نظم در بی‌عدالتی رفتن غیرممکن است و باید با زور این کار را کرد، تاریخ هم ثابت کرده زور جواب نمی‌دهد و هیچگاه بی‌عدالتی‌ها نمی‌تواند پایدار بمانند. باید با مردم بر اساس عدالت رفتار کنیم.

اقدام دولت در بهداشت و درمان بخصوص در طرح تحول سلامت پاشنه آشیل دولت خواهد شد
این عضو کمیسیون بهداشت و درمان در بخش دیگری از این گفت‌وگو با اشاره به مشکلات حوزه بهداشت و درمان گفت که اقدام دولت در بهداشت و درمان بخصوص در طرح تحول سلامت پاشنه آشیل دولت خواهد شد چون اعتباری که دولت امسال برای بیمه‌ها در نظر گرفته است، حتی به اندازه بدهی سال گذشته بیمه‌ها نیست به همین دلیل آنها هر چقدر هم بخواهند خدمت ارائه کنند دیگر پولی وجود ندارد ولی باز هم دولت در این شرایط اصرار دارد که همان راه غلط را ادامه دهد.

وی ادامه داد: الان وضعیت به گونه‌ای است که حقوق پرستاران و کارانه پزشکان پرداخت نشده است، پرداخت‌ها در سیستم با نقص انجام می شود و بیمارستان‌ها در بسیاری از موارد بدهی دارند و نمی توانند بدهی‌شان را پرداخت کنند. چرخه‌ای که با مشکلات بسیاری روبه رو است و انگار آقایان می‌خواهند صبر کنند تا مشکلات منفجر شود و بعد متوجه اشتباهاشان شوند. طبیعتاً باید راه غلط را از همان ابتدا برگشت نه اینکه اگر گفتیم غلط است در پاسخ بگویند ما به خاطر مشکل‌مان با آنها ایرادات را مطرح می کنیم.

پزشکیان در ادامه در توضیح مشکل بین بیمه و وزارت بهداشت گفت: قضیه این است وزارت بهداشت اعلام کرده که می‌خواهد خدماتی به مردم به صورت رایگان ارائه کند که در مورد هزینه این خدمات محاسبه‌ای انجام نداده است. به عبارت دیگر وزارت بهداشت از یکسری بیمارستان‌ها خواسته تا به صورت رایگان مردم را درمان کند و در مقابل از بیمه‌ها خواسته تا پول درمان را به بیمارستان‌ها بدهند آن هم در شرایطی که دولت چنین اعتباری و افزایش تعرفه‌ها برای بیمه‌ها را در نظر نگرفته است که بخواهد هزینه بیمارستان‌ها را تامین کنند.

طرح تحول سلامت با مشکل مواجه می شود
وی با بیان اینکه در این داستان بیمه ها تبدیل به شخصیت بد و وزارت بهداشت تبدیل به شخصیت خوب شده است، گفت: اگر همین الان دولت کل پول بیمه را به بیمه خدمات درمانی بدهد به اندازه بدهی سال گذشته بیمه نمی شود. حال این پول چه مدیریتش در دست وزارت بهداشت و یا هر نهاد دیگری باشد مشکلی را حل نمی کند چون مشکل بر سر آن است که محاسبه غیر علمی بوده و توقعی در جامعه ایجاد کرده اند که با منابع همخوانی نداشته است. بعد می گویند ما خیلی خوب کار کرده ایم و مردم راضی هستند. خب معلوم است که مردم از ارائه خدمات رایگان راضی خواهند بود.

این عضو کمیسیون بهداشت و درمان در مورد پیش بینی برخی نسبت به آینده طرح تحول سلامت و بروز مشکلاتی برای ادامه اجرای آن گفت: ما از همان ابتدا گفتیم که طرح تحول سلامت با مشکل مواجه می‌شود چون راه علمی و قانونی را طی نکرده است. در همان ابتدای اجرای این طرح در جلسه‌ای با حضور مسوولان دولتی این موضوع را متذکر شدم که این طرح برخلاف قانون و بدون مستندات علمی و تجربه بین المللی انجام شده است.

وی افزود: البته آقایان مدعی هستند که چنین روشی در ترکیه انجام می‌شود حال اینکه در ترکیه یک پزشک تنها می‌تواند یک جا کار کند و درآمد ماهانه‌اش حداقل 10 هزار دلار است. در مقابل در کشور ما یک پزشک ماهانه یک میلیون تومان درآمد دارد و درآمد پزشکی دیگر ماهیانه 100 میلیون تومان است. این همان روش غلطی است که آقایان رفته‌اند و اصرار به ادامه آن دارند. انگار آنها حتما باید زمین بخورند تا بیدار شوند. اما وقتی زمین بخورند دیگر ایستادن سخت خواهد شد.

انصاف است معلمی ماهیانه 1.5 میلیون حقوق بگیرد و پزشکی 50 میلیون تومان!
پزشکیان با بیان اینکه ادامه اجرای طرح تحول سلامت به دلیل نبود اعتبار کافی غیرممکن است، گفت: به همان اندازه ای که وزارت بهداشت به اعتبارات و بودجه نیاز دارد آموزش و پرورش نیز نیازمند است، آیا انصاف است که به یک معلم در تهران ماهیانه یک و نیم میلیون تومان حقوق داده شود و وقتی جلوی مجلس برای بیان حرفش می‌آید او را به زندان بی‌اندازیم آن هم با این توجیه که نظم را بهم می زند اما در مقابل پزشکی ماهیانه 50 تا 60 میلیون تومان درآمد داشته باشد.

وی افزود: این وضعیت در مورد بازنشستگانی همچون ارتش وجود دارد. آنهایی که هشت سال در جنگ تحمیلی حضور داشتند اما حقوق ماهیانه شان یک تا یک و نیم میلیون تومان است پس اگر پولی وجود داشته باشد باید براساس عدالت و انصاف پخش شود نه اینکه یک طرف را راضی کنند و به دنبال آن کل جامعه ناراضی باشند.

پزشکیان با بیان اینکه باید براساس بودجه در مردم توقع ایجاد کرد، گفت: اینکه بخواهیم حاتم طاعی بخشی کنیم درست نیست و بعد از آن در توجیه بگوییم ما خیلی خوب بودیم اما طرف دیگر بی عُرضه بوده و نمی تواند پول لازم را بدهد. باید کشور را براساس منابع اداره کنیم. زمانی که وزیر بهداشت بودم دعوایمان با دولت و مجلس سر اعتبارات بود. اعتبار نمی‌دادند و بعد سوال می‌کردند که چرا فلان بیمارستان ساخته نشده است.

این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در ادامه در مورد تاثیر برجام در حوزه بهداشت و درمان، گفت: سیاستگذاری در دارو و تجهیزات یکی از عوامل مهم مدیریتی در بهداشت و درمان است. شرکت‌های دارویی بدشان نمی‌آید که به صورت رایگان دستگاه‌هایشان را در مرکزی بگذارند تا مصرف شود. طبیعتا بعد از مصرف پرداخت باید صورت گیرد این یعنی تقاضا که در نهایت باعث می‌شود اگر حتی دستگاه ارائه نشود مراکز به دنبال به دست آوردن دستگاه‌های مربوطه بروند.

وی افزود: در حال حاضر در کشور ما به ازای هر یک میلیون نفر چهار دستگاه رادیولوژی و MRI و امثال آنها وجود دارد حال اینکه به ازای هر یک میلیون نفر یک دستگاه کافی است. این یعنی ارز اضافه برای ورود این دستگاه‌ها داده شده است و به همین دلیل بیش از نیاز از مردم عکس گرفته می‌شود که این به ضرر کشور است.

واردات داروهای گران قیمت برای قشر خاص درست نیست
پزشکیان با بیان اینکه وضعیت دارو همچون تجهیزات پزشکی است، گفت: می‌توان بین داروهای موجود انتخاب کرد تا دارویی را که بیشترین منفعت با کمترین هزینه برای جامعه دارد را انتخاب کنیم. اینکه داروهای گران قیمت وارد کشور شوند تا تنها عده محدودی از آن استفاده کنند یا اینکه پول برای پرداخت آن وجود نداشته باشد رویکرد درستی نیست.

این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس در مورد انتقادات اخیر به جامعه پزشکی به دلیل گرفتن زیرمیزی و یا اشتباهات فاحش پزشکی در کنار ورود پزشکان به بازار خرید و فروش دارو و تجهیزات پزشکی، گفت: تا زمانی که نگاه اصلاح نشود اینگونه تخلفات یا اشتباهات اجتناب‌ناپذیر است. انسان کالا نیست و سلامت قابل واگذاری به بازار نیست. به این موضوع حتی در کشورهای سرمایه‌گذاری نیز رسیده‌اند به طوریکه حتی در کشورهایی همچون انگلیس و کانادا بازار، عرضه و تقاضای بهداشت و درمان را اداره نمی‌کند بلکه دولت موظف است پاسخ کسی را که بیمار شد با هر نوع شرایط مالی و قومیتی بدهد.

وی ادامه داد: در این کشورها برای بیمار هر نوع سرویسی که لازم است آماده می‌کنند آن هم به این دلیل که برای انسان ارزش قائل هستند حال در این شرایط و در دنیایی که ما زندگی می‌کنیم حتی در بین کفار پذیرفته‌اند که جان انسان کالا نیست و به دلیل بی‌پولی افراد نمی‌توان جان آنها را نادیده گرفت به همین دلیل خدمت درست به افراد داده می‌شود نه اینکه آن کسی که پولدار است خوب درمان شود و آن کسی که بی‌پول است نادیده گرفته شود.

برخی از آقایان سفره جداگانه‌ای از مردم برای مجلس، دولت و قوه قضاییه درست کرده‌اند
پزشکیان با بیان اینکه می‌خواهند سیستم بهداشت و درمان را به بازار دهند، این کار را خلاف قانون و نگاه اعتقادی دانست و تاکید کرد: در حال حاضر برخی دکان زدند و تنها پولداران را عمل می‌کنند و گاها برای ادعای توجه به محرومین چند فقیر را درمان می‌کنند. این‌ها بهتر است در وهله اول انسان را ببینند و در همان سیستم و سفره‌ای که کار برای همه مردم پهن شده است، نشسته و سرویس و خدمات دهند نه اینکه سفره جداگانه‌ای برای مجلس، دولت و قوه قضاییه درست کنند و وقتی به مردم رسیدند بر اساس میزان درآمدشان کیفیت درمان را تعیین کنند.

این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس ادامه داد: آقایان در حال حاضر این روند را شروع کرده‌اند که با بودجه‌های خصوصی بیمارستان می‌سازند و این بیمارستان تبدیل به بیمارستان‌های خصوصی می‌شود. این در ظاهر خوب است اما در آینده بیمارستان خصوصی تبدیل به جایی می‌شود که تنها پولداران را عمل می‌کنند این یعنی انسان تبدیل به کالا و سلامت تبدیل به بازار می‌شود آن هم در شرایطی که سلامت، بازار نیست و تا زمانی که این بازار وجود دارد تخلف نیز خواهد بود و قابل پیشگیری نیست.

امر به معروف و نهی از منکر این نیست که بگوییم چرا موی سر مردم مدل خاصی است و حقوق مردم نادیده گرفته شود
پزشکیان همچنین در مورد چگونگی رفع تبعیض میان حقوق‌های دریافتی یکسری از مشاغل همچون پزشکان نسبت به سایر مشاغل، گفت: امر به معروف و نهی از منکر این نیست که بگوییم چرا موی سر مردم مدل خاصی است و یا اینکه چرا آستین کوتاه می‌پوشند. امر به معروف و نهی از منکر این است که وقتی حقوق مردم نادیده گرفته می‌شود از طرف بپرسیم که چرا حقوق را نادیده می‌گیرد. وضعیت کشورمان اینگونه است که ما این موضوع را رها کردیم و خودمان که ناظر و قاضی قانونی هستیم همان تخلف را انجام می‌دهیم و تنها به مردم گیر می‌دهیم.

این عضو کمیسیون بهداشت و درمان مجلس افزود: حضرت علی در بخشی از وصیت‌نامه‌شان موضوع امر به معروف و نهی از منکر بخصوص در احقاق حقوق مردم را مورد تاکید قرار می‌دهند و در بخشی از این وصیت‌نامه می‌فرمایند اگر امر به معروف در این رابطه صورت گیرد افرادی که خلاف می‌کنند بر مردم حاکم می‌شوند و هر چه فریاد می‌زنیم گوش نمی‌دهند. الان این خلاف‌ها قاعده شده و انگار که ما اعتراض می‌کنیم دیوانه هستیم.

وی ادامه داد: الان وضعیت طوری شده که کسی این کارها را انجام نمی‌دهد خل و چل هستند و آنهایی که آن کارها را انجام دادند زرنگ و باهوشند و در دولت و قضات و امام جمعه‌ها جایگاه دارند. آنها از نماینده خواهش می‌کنند تا با فلان آدمی که تخلف کرده ملاقات کنند. مقصر ما مسئولان هستیم که با این روند کنار آمدیم و هنوز هم کنار می‌آییم. این روند زمانی درست می‌شود که منصفانه و عادلانه به همه مردم بر اساس انصاف نگاه کنیم. شاید هم بررسی وضعیت فاصله درآمد پزشک، استاد دانشگاه و کارمند در همان کشورهایی که کافرند ما را به این موضوع برساند که کشور را بر اساس عدالت مدیریت کنیم و حداقل انسانیت را از آنها یاد گیریم.

پزشکیان در پایان گفت: شاید این کارها را انجام می‌دهیم تا حضرت مهدی ظهور کند چون آخرالزمان وقتی است که آنقدر ظلم زیاد می‌شود که امام زمان (عج) ظهور می‌کنند.




تاریخ انتشار: ۱۵:۴۳ - ۰۵ خرداد ۱۳۹۵ - 25 May 2016





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: عصر ایران]
[مشاهده در: www.asriran.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 69]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


سیاسی

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن