واضح آرشیو وب فارسی:خبر آنلاین:
185 هزار هکتار از اراضی ایلام مستعد آتش سوزی است استانها > ایلام - مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری ایلام گفت: 61 کانون بحرانی مستعد آتش سوزی با گستره ای 185 هزار هکتاری دراین استان شناسایی شده است.
به گزارش ایرنا، رضا احمدی روز سه شنبه در نشست مدیریت پیشگیری از آتش سوزی در عر صه های طبیعی اظهار کرد: پیشگیری از وقوع آتش سوزی از مهم ترین سیاست ها و راهبردهای اداره کل منابع طبیعی است که در این راستا 400 کیلومتر ایجاد آتش بُر در مناطق پر تراکم گیاهی، تشکیل گروه های مردمی اطفای حریق، نصب کانکس، برپایی 100 تخته چادر و احداث برجک های دیده بانی در مناطق بحرانی استان انجام گرفته است.
وی اظهار کرد: علف تراشی، قطع و خروج چوب های خشک از مناطق جنگلی و مرتعی، تلاش برای اختصاص بالگرد مختص استان ایلام، خرید تجهیزات اطفای اتش به مبلغ 300 میلیارد ریال از اقدام های این اداره کل به منظور جلوگیری از آتش سوزی است.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری ایلام کمبود تجهیزات هوایی در هنگام بروز آتش سوزی را از چالش های مهم استان در مهار حریق های احتمالی عنوان کرد.
وی از تخصیص 25 میلیارد ریال اعتبار از سوی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری و 15 میلیارد ریال از طرف استانداری برای موضوع آتش سوزی به این اداره کل در سال گذشته اشاره و ابراز امیدواری کرد: این اعتبارات در سال جاری افزایش بیشتری بیابد.
احمدی تاکید کرد: گستردگی عرصه های جنگلی و مرتعی، سخت مسیر بودن مناطق بحران و مستعد اتش سوزی، پدیده خشکیدگی درختان بلوط، کمبود امکانات و تجهیزات از جمله عوامل تشدید آتش سوزی ها است.
وی آگاهی بخشی به مردم، افزایش سطح اطلاعات افکار عمومی و استفاده از تجهیزات و امکانات مدرن همچون پهباد ها برای پیشگیری و مقابله با آتش سوزی را از مهمترین راهکارها برای جلوگیری یا مهار این پدیده دانست.
وی در پایان یادآور شد: با مدیریت درست و انجام اقدامات فنی 75 تا 80 درصد آتش سوزی ها قابل پیش بینی و پیشگیری هستند .
مدیر کل حفاظت محیط زیست استان ایلام با ذکر اینکه نباید از نقش 2 عامل سرعت عمل در مهار آتش و مراقبت های پس از کنترل آن غفلت کرد افزود: استفاده از ظرفیت انجمن های مردم نهاد در این زمینه موثر است.
مازیار سلیمان نژاد افزود: از ضرورت های استان ایلام در مهار حریق بکارگیری بالگرد برای حمل آذوقه و نیروهای تازه نفس به ارتفاعات و انجام اقدامات پشتیبانی و حمایتی است.
وی یادآورشد: اداره کل حفاظت محیط زیست استان برخلاف اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری از سوی سازمان حفاظت محیط زیست واستانداری دارای ردیف اعتباری آتش سوزی نیست که این موضوع باید از طریق سازمان حفاظت محیط زیست و استانداری مورد بازنگری قرار بگیرد.
وی بر روی عواملی چون آموزش گروه های هدف، پشتیبانی از نیروها هنگام بروز آتش سوزی و تلاش برای تامین بالگرد تاکید کرد.
شاپور فولادی معاون عمرانی استانداری نیز بر اطلاع رسانی صحیح و به موقع به مردم و مسئولان در هنگام آتش سوزی، آموزش و تجهیز دهیاران و بهره برداری از خط سه شماره ای مخصوص مواقع بحرانی تا پایان خرداد ماه خبر داد.
این نشست با حضور فرمانده یگان حفاظت منابع طبیعی، مدیر کل دفتر جنگل های خارج از شمال سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری کشور، استاندار و معاونان وی، فرمانداران شهرستان های تابعه استان و برخی از مدیران و مسئولان دستگاه های اداری، نماینده انجمن های مردم نهاد زیست محیطی و اصحاب رسانه استان در سالن نشست های استانداری ایلام برگزار شد.
در این نشست برخی از فرمانداران و مسئولان استان و نماینده انجمن های مردم نهاد دیدگاه، خواسته و پیشنهادهای خود در خصوص آتش سوزی را مطرح کرد.
سال گذشته بیش از یک هزار هکتار از 640هزار هکتار اراضی جنگلی استان ایلام طعمه آتش شد.
کلید واژه ها: آتش سوزی - استان ایلام -
سه شنبه 4 خرداد 1395 - 18:35:35
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: خبر آنلاین]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 160]