تور لحظه آخری
امروز : جمعه ، 18 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام صادق (ع):زيارت امام حسين عليه السلام را رها نكن و دوستان خود را هم به آن سفارش كن، كه در ...
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

قیمت پنجره دوجداره

بازسازی ساختمان

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

پوستر آنلاین

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

اوزمپیک چیست

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1827208594




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

جانشین «ملا اختر منصور»، امروز تعیین خواهد شد


واضح آرشیو وب فارسی:روز نو:



جانشین «ملا اختر منصور»، امروز تعیین خواهد شد
روز نو :  با گذشت کمتر از سه روز از اعلام رسمی خبر کشته شدن رهبر طالبان در حمله پهپادهای آمریکا، بحث ها بر سر جانشینی وی و اینکه چه کسی رهبر بعدی این گروه خواهد بود، به شدت داغ شده است. در این میان، منابع مختلف، هر کدام از مطرح بودن گزینه هایی در این زمینه سخن می گویند که برخی از این گزینه های مطرح از سوی آن ها مشترک و برخی دیگر، متفاوت است.

رهبر جدید طالبان افغانستان، امروز تعیین خواهد شدبا گذشت کمتر از سه روز از اعلام رسمی خبر کشته شدن رهبر طالبان در حمله پهپادهای آمریکا، بحث ها بر سر جانشینی وی و اینکه چه کسی رهبر بعدی این گروه خواهد بود، به شدت داغ شده است. در این میان، منابع مختلف، هر کدام از مطرح بودن گزینه هایی در این زمینه سخن می گویند که برخی از این گزینه های مطرح از سوی آن ها مشترک و برخی دیگر، متفاوت است.  
 
به گزارش روز نو، در میان مباحث مختلف درگرفته درباره جانشین احتمالی ملا اختر منصور، رهبر طالبان که به تازگی در حمله پهپادهای آمریکایی در خاک پاکستان کشته شد، روزنامه «اکسپرس تریبیون» پاکستان به شکل مفصل تری به این موضوع پرداخته و در ضمن، تأکید کرده که شورای رهبری طالبان امروز (سه شنبه) درباره رهبر جدید تصمیم گیری خواهد کرد.  
 
این روزنامه پاکستانی در مطلب خود اشاره می کند که رایزنی های اعضای ارشد طالبان که در «شورای رهبری» این گروه عضویت دارند، به مراحل پایانی خود رسیده و بر همین اساس، انتظار می رود که نام رهبر جدید این گروه، امروز اعلام شود.  
 
مقامات ارشد طالبان که از روند مذاکرات آگاهی دارند، به اکسپرس تریبیون گفته اند دلیل تأخیر در معرفی رهبر جدید، این بوده که به واسطه ملاحظات امنیتی، امکان جمع شدن رهبران ارشد این گروه در یک مکان فراهم نبوده است.  
 
یکی از این مقامات می گوید: «آن دسته از اعضا که نتوانستند در جلسه شرکت کنند، نام های پیشنهادی خود را از طریق کانال های دیگر اعلام می کنند. تصمیم گیری نهایی، امروز انجام می شود و رهبر جدید طی چند روز آینده به طور رسمی معرفی خواهد شد».  
 
یکی دیگر از وظایف رهبران ارشد طالبان، دریافت نظرات فرماندهان میدانی این گروه است که عضو شورا نیستند و هدف از این کار، به دست آوردن اجماعی گسترده بر سر جانشین ملا اختر منصور است. این در حالی است که گروه طالبان هنوز رسماً کشته شدن منصور را تأیید نکرده است.
 
یکی دیگر از مقامات طالبان می گوید: «رهبران طالبان این بار بسیار محتاط و مراقبند تا از جنجال هایی مشابه آنچه در زمان انتخاب منصور رخ داد، جلوگیری کنند. من یکی از 50 عضو طالبان بودم که برای دریافت نظرم درباره رهبر بعدی، با من تماس گرفته شد».  
 
مولوی هیبت الله، یکی از معاونین اختر منصور، بر فرایند انتخاب رهبر جدید نظارت دارد و به جز وی، افراد دیگری از جمله مولوی هدایت الله معروف به مولوی گل آقا، مولوی نورالدین ترابی، امیر خان متقی و مولوی مطیع الله معروف به ملا ننه حضور دارند.  
 
برخی از رهبران طالبان می گویند که در حال حاضر، ملا یعقوب، پسر بزرگتر ملا عمر، رهبر اسبق طالبان، از بیشترین بخت برای رسیدن به رهبری این گروه برخوردار است، زیرا شمار زیادی از اعضا و رهبران از وی حمایت می کنند. یعقوب که سنش کمتر از 30 سال است، در حال حاضر مسئولیت هدایت عملیات نظامی این گروه در 14 استان از 34 استان افغانستان را بر عهده دارد. این مسئولیت، در ماه آوریل به وی واگذار شد. از همان زمان بود که وی رسماً به همراه عمویش ملا عبدالمنان عمری به عضویت شورای رهبری درآمد.
 
یکی از رهبران طالبان که در جریان روند مذاکرات قرار دارد، به اکسپرس تریبیون می گوید: «در یکی از جلسات اخیر، رهبران ارشد طالبان و دستیاران نزدیک ملا عمر، توانایی رهبری ملا یعقوب را با پدرش قابل قیاس دانستند تا بدین ترتیب، زمینه را برای فعال شدن وی در سمت جدید، فراهم سازند».  
 
سراج الدین حقانی که در میان اعضای طالبان به «خلیفه» معروف است، یکی دیگر از نامزدهای رهبری این گروه است. با این حال، رهبران طالبان معتقدند شاخه این گروه در قندهار، با انتخاب حقانی مخالفت خواهند کرد، زیرا ملا عمر این گروه را در اوایل دهه 1990 در قندهار پایه گذاری کرد. تاکنون، اکثر رهبران ارشد این گروه، از جمله ملاعمر و ملا منصور نیز قندهاری بوده اند. دیدگاه های بین المللی موجود درباره «شبکه حقانی» نیز عامل دیگری است که اعضای طالبان را به تأمل بیشتر در این زمینه وا می دارد.  
 
اعضای طالبان می گویند حتی اگر «خلیفه» به عنوان رهبر انتخاب نشود هم باز قدرت زیادی را در اختیار خواهد داشت؛ همانطور که در چند ماه گذشته و پیش از کشته شدن منصور، از چنین قدرتی برخوردار بود.  
 
ملا عبدالغنی برادر، یکی از معاونین ملا عمر، از جمله دیگر نامزدهای مورد توجه است. برادر در جریان یک عملیات مشترک نیروهای آمریکایی و پاکستانی در سال 2010 در نزدیکی کراچی دستگیر شد و هنوز هم در پاکستان در زندان به سر می برد. یک هیئت از دفتر طالبان در قطر که اخیراً به پاکستان سفر کرده بودند، تلاش داشتند مقامات پاکستانی را به این بهانه که برادر، «زندانی آمریکایی ها در پاکستان» است، به آزادی وی متقاعد کنند.
 
مولوی هیبت الله، دومین قائم مقام طالبان در سلسله مراتب این گروه، فرد دیگری است که برای رهبری مورد توجه قرار دارد؛ زیرا بسیاری از اعضای طالبان، وی را به عنوان یک عالم و معلم مذهبی می شناسند. در زمان حکومت طالبان، وی ریاست یک «مدرسه» (مدرسه علوم دینی طالبان) را بر عهده داشت.  
 
اما در کنار همه این گزینه ها، یک احتمال دیگر نیز مطرح است مبنی بر اینکه احتمال دارد اعضای طالبان یک چهره کمتر شناخته شده را به رهبری برگزینند تا بدین ترتیب، خطر هدف قرار گرفتن وی را کاهش دهند. فعالیت پهپادهای آمریکایی همچنان برای طالبان یک تهدید به شمار می رود و همین امر، فضای مانور رهبران این گروه را محدود می کند. با این حال، برخی نیز بر این باورند که انتخاب یک چهره گمنام، می تواند به بروز اختلافات داخلی در طالبان منجر شود.



منبع: تابناک


تاریخ انتشار: ۰۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۵:۱۶





این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: روز نو]
[مشاهده در: www.roozno.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 57]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن