واضح آرشیو وب فارسی:ایسنا: سهشنبه ۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۱:۵۰
مربی ژیمناستیک هنری مشکلات ورزش پایه ایران را برشمرد. ماهان باژرنگ کاپیتان سابق تیم ملی ژیمناستیک در گفتوگو با خبرنگار ورزشی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا)، بزرگترین مشکل فدراسیون ژیمناستیک را نبودن همدلی در این فدراسیون دانست و اظهار داشت: در فدراسیون موجود هرکس ساز خود را میزند و از کسانی کارشناسی گرفته میشود که هرکدام برای خود تصمیم میگیرند. اینها سبب شده همدلی و یکدلی در این فدراسیون وجود نداشته باشد و این نفاق مشکلاتی را ایجاد کند. او نبود امکانات را مشکلی بزرگ بر سر راه تیم ملی ژیمناستیک عنوان کرد و گفت: ژیمناستیک از لحاظ سخت افزاری زیر خط فقر است. اردوهای تیم ملی نامنظم است و اعتقاد بر ایناست که تیم به روش سنتی هدایت میشود. با این امکانات اگر سرمربی روسیه را هم بیاورند بازهم با همین روش سنتی تیم ملی را هدایت میکند. امکانات و سختافزار است که باعث پیشرفت میشود. حتی یک پرش خرک برای تمرینات ژیمناستها و یا یک پیست برای تمرین آنها وجود ندارد. طبعا با این شرایط نمیتوان انتظار داشت که ورزشکاران این رشته مانند کشورهای صاحب نام عرض اندام کنند. او با بیان اینکه تغییرات زیادی باید در بخش سخت افزاری صورت بگیرد توضیح داد: وسایل موجود، وسایل کمک آموزشی قدیمی هستند که اینها باعث عقب ماندگی و در جازدن در این رشته میشود و ما در این رشته روز به روز به سمت عقب حرکت میکنیم. به گفتهی وی دلیل موفقیت کشورهای صاحب نام برنامهریزی بلند مدت آنهاست. او در این باره افزود: کشورهای دیگر برای حضور در رقابتهای آسیایی یا المپیک از چهار سال قبل برنامهریزی میکنند که چطور در رقابتها ظاهر شوند و چه نتیجهای بگیرند. اما متاسفانه اینها در ژیمناستیک ما محو شده است.
ماهان باژرنگ (سمت چپ) در کنار اسماعیل خرسندل
او در خصوص اردوهای تیم ملی گفت: در حال حاضر تیم ملی اردوهای بلند مدت ندارد و مسئولان خیلی تلاش کنند اردوی یک تا دو ماهه برگزار میکنند. ژیمناستها با ورزشکاران دیگر متفاوتند. اگر میخواهیم نتیجه کسب کنیم ژیمناستها باید همیشه در حال تمرین باشند. اردوها را مدتی تعطیل میکنند و ژیمناستها با شش کیلو اضافه وزن و بدن ناآماده دوباره به اردو برمیگردند. انتظار هم دارند که در عرض دوماه به آمادگی کامل برسند که اجرایی نیست. این قهرمان سابق ژیمناستیک پیشرفت در این رشته را در گرو چندین سال ممارست و تمرین خواند و ادامه داد: به این زودی مشکلات ژیمناستیک برطرف نخواهد شد و این مسائل و مشکلات از زمان قهرمانی من وجود داشته و همچنان نیز ادامه دارد. در هیچ دورهای آنگونه که میخواستیم امکانات و پیست در اختیار نبوده است که پیشرفت حاصل شود. این پیشرفت با ممارست و تمرین زیاد و برنامهریزی قوی حاصل میشود. کشوری مثل چین بچههای 10 تا 11 ساله را انتخاب میکند و تمرین را هشت سال ادامه میدهد و برنامهریزی میکند که هشت سال بعد در چه وسیلهای مقام بیاورد. باژرنگ معتقد است مشکل ما ایناست که قهرمانان خود را از دست میدهیم. او در این مورد تصریح کرد: ما نیروها را پرورش میدهیم ولی از آنها حمایت نمیکنیم، ما استعدادهای خوبی در ژیمناستیک داریم و آنها را تا یک سنی رشد میدهیم ولی بعد، از آنها حفظ و نگهداری نمیکنیم. ما باید مشکلات مالی و تحصیلی این نیروها را در نظر بگیریم و بعد انتظار نتیجه خوب داشته باشیم. به طور مثال اگر در ردهی جوانان 20 قهرمان داشته باشیم در ادامه تعداد آنها به 10 نفر خواهد رسید و بعد از گذشت چند سال به یک یا دونفر کاهش مییابند. این مشکل بزرگی است و باید دوباره 10 تا 15 سال صبر کنیم تا بتوانیم یک نفر را جایگزین آنها کنیم. او با بیان اینکه در سالهای اخیر با وجود اعزامهای کم ولی نتایج خوبی حاصل شد تصریح کرد: با وجود نبود امکانات و کمبود بودجه، ژیمناستها در سطح ملی خوب نتیجه گرفتند و امیدوارم که این قهرمانان را نگهداری و حفظ کنیم. به بیان او مهترین عامل توجه به زیرشاخههای ژیمناستیک زودتر به نتیجه رسیدن در این شاخهها است. در اینباره گفت: در ژیمناستیک باید به همهی رشتهها توجه شود ولی دلیلی که به ژیمناستیک هنری کمتر از شاخهها توجه میشود این است که موفقیت در آن زمان زیادی میبرد و همچنین این رشته نیاز به شش دستگاه و وسایل کمک آموزشی دارد. فاصلهی ما با دنیا خیلی زیاد است، هرسال که میگذرد کشورهای دیگر به اندازهی پنج سال ولی ما به اندازهی یک ماه به سمت جلو حرکت میکنیم، این باعث میشود که ما در رشتهی هنری سختتر جلو برویم. ولی در سایر شاخهها مثل آکروژیم، ترامپولین و ایروبیک فقط به یک پیست برای تمرین احتیاج است. به همین دلیل وقتی میبینند که در رشتههای دیگر زودتر به نتیجه میرسند و سرمایهی کمتر احتیاج است توجه به سمت آن شاخهها بیشتر میشود.
ماهان باژرنگ (سمت راست) در کنار ملی پوشان ژیمناستیک
او با بیان اینکه در ریاست جدید باید از نیروهای متخصص و تحصیلکرده استفاده شود، افزود: باید کسی در راس کار قرار گیرد که علاوه بر تخصص در رشته بتواند اسپانسر جذب کند و از لحاظ مالی فدراسیون را تامین کند. بودجهای که وزارت به این رشته اختصاص میدهد فقط میتواند دوماه هزینههای این فدراسیون را تامین کند. بنابراین نباید بر روی بودجه وزارت تمرکز کرد. آن بودجه کفاف اردوهای برون مرزی و اعزامهای برون مرزی را نمیدهد. همچنین باید لیگی که افت کرده و یک مدت هم تعطیل بوده است، راهاندازی شود که برای این کار هم به اسپانسر احتیاج است. برگزاری لیگ باعث انگیزه ژیمناستها میشود و باعث میشود که آنها از لحاظ مالی حمایت شوند. همچنین مسابقات قهرمانی کشور باید برگزار شود و اینها نیاز به یک مدیریت خوب با کارشناسان و مشاوران خوب دارد که بتوانند این مشکلات را برطرف کنند. او مربیان را از نقشهای اصلی در آموزش ورزشکاران خواند و بیان کرد: باید در دوره جدید از مربیان به روز استفاده شود و فدراسیون باید بتواند مربیان خود را برای دوره های آموزشی به خارج از کشور بفرستد یا از مدرسین خارجی در ایران استفاده کند تا مربیان به روز باشند. او در پایان گفت: همه باید دست به دست هم دهند تا ژیمناستیک به آن نقطهای که استحقاق و لیاقت آن را دارد برسد. انتهای پیام
کد خبرنگار:
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ایسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 26]