واضح آرشیو وب فارسی:تراز: تراز: معاون وزیرجهادکشاورزی گفت: وزیر جهادکشاورزی با ارسال نامه ای به مسئولان بالادستی مربوطه، خواستار اختصاص ۱۰۰ میلیارد تومان مشوق صادراتی برای افزایش صادرات مرغ شده است.
به گزارش تراز ، حسن رکنی با بیان اینکه ایران در زمینه صادرات محصولات پروتئینی رقبای زیادی دارد، اظهارداشت: برخی از کشورهای اروپایی، آمریکای جنوبی، ترکیه و غیره از جمله رقبای ایران در این زمینه هستند.
وی اضافه کرد: رقبای صادراتی، امسال مقداری عرصه را برای حضور ایران در بازارهای جهانی تنگ کردند، بنابراین ما نیاز دیدیم برای پررنگ تر کردن حضورمان در این بازارها، برای صادرات محصولات پروتئینی مشوقهای صادراتی درنظر بگیریم.
رکنی با بیان اینکه در همین راستا وزیر جهادکشاورزی با ارسال نامه ای به مسئولان مربوطه خواستار اختصاص مشوق صادراتی به صادرکنندگان لبنیات و مرغ شد، افزود: وزیر جهادکشاورزی خواستار اختصاص حدود ۲۰۰ میلیارد تومان مشوق صادراتی برای لبنیات و ۱۰۰ میلیارد تومان نیز برای صادرات مرغ شد.
معاون وزیرجهاد کشاورزی با اشاره به اینکه کلیات اختصاص مشوق ۲۰۰ میلیارد تومانی برای صادرات لبنیات در جلسات دولت پذیرفته شده است، اضافه کرد: درخواست مشوق برای صادرات مرغ نیز ارسال شده اما هنوز بررسی های کارشناسی آن انجام نشده است.
رکنی درباره میزان صادرات فرآورده های دامی در سالجاری گفت: در فروردین ماه سالجاری حدود ۶ هزار و ۴۷۰ تن مرغ به ارزش ۹ میلیون و ۹۰۰ هزار دلار به کشورهای عراق، افغانستان، ویتنام، هنگ کنگ و چین صادر شده که این صادرات شامل گوشت مرغ و احشای آن مانند پا، سنگدان، جگر و غیره بوده است.
وی، میزان صادرات تخم مرغ خوراکی را نیز در مدت یاد شده ۷ هزار و ۳۰۰ تن به ارزش ۹ میلیون و ۵۲۹ هزار دلار عنوان کرد و ادامه داد: این صادرات به مقصد عراق، افغانستان و برخی از کشورهای همسایه انجام شده است.
معاونت امور دام وزارت جهادکشاورزی گفت: حدود ۴۱ هزارتن لبنیات در فروردین ماه ۹۵ از کشور صادر شده است.
رکنی ادامه داد: در حال حاضر ما در کشورهای مختلف بازارهای صادراتی خود را داریم اما باید تلاش کنیم که حضورمان را پررنگ تر کنیم، ضمن اینکه زیرساخت های تولید بیشتر در کشور وجود دارد.
وی درباره تولید کره در کشور نیز با بیان اینکه بخشی از نیاز ما به این محصول از خارج وارد می شود، اظهارداشت: چربی شیرهای مازادی که در حال حاضر توسط دولت از دامداران خریداری و به شیر خشک تبدیل می شوند؛ به شکل خامه استحصال می شود که می تواند زمینه ساز تولید کره در کشور باشد.
معاون وزیرجهادکشاورزی ادامه داد: با توجه به شرایطی که ما در جهت افزایش تولید مواد لبنی در کشور داریم، به نظر می رسد میزان واردات کره می تواند رو به کاهش باشد.
رکنی در پاسخ به این پرسش که چه زمانی ما در تولید بخش عمده ای از کره مورد نیازمان خوداتکا خواهیم شد؟ افزود: زمان دقیقی نمی توان برای این امر مشخص کرد، چراکه فاکتورهای مختلفی در افزایش تولید مواد لبنی موثر هستند که یکی از آنها بحث قیمت است.
وی اضافه کرد: به عنوان مثال قیمت خرید شیرخام از دامداران باید عددی منطقی باشد تا شاهد استمرار افزایش تولید باشیم اما متاسفانه طی یک تا دو سال گذشته ما شاهد یک تنش قیمتی در این زمینه بوده ایم و هنوز هم خرید شیرخام با عدد مصوب تنظیم بازار اجرایی نشده است.
به گفته رکنی، میزان واردات کره به کشور سالانه بین ۴۰ تا ۵۰ هزار تن متغیر است.
منبع: مهر
زمانبندی انتشار: 4 خرداد 1395 - 10:35
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: تراز]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 5]