واضح آرشیو وب فارسی:مهر: دانشجویان هنرنمایی میکنند
جشنواره فیلم خرمشهر؛تلاش همدانیهابرای زنده نگهداشتن فتح ماندگار
شناسهٔ خبر: 3665577 - سهشنبه ۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۴۰
استانها > همدان
همدان- این روزها همدان در غرب ایران، سالروز فتح ماندگار خرمشهر را با جشنوارهای هنری گرامی میدارد تا تاریخ بداند آزادسازی خرمشهر تنها به یک شهر و یک روز محدود نمیشود. خبرگزاری مهر - گروه استانها: حماسه خرمشهر، حماسهای شگفت و تکان دهنده است به گونهای که بعد از سالها هنوز به احترام این روز در خرداد ماه، سراسر ایران آذین بندی میشود و از غرب تا شرق، از شمال تا جنوب به یاد بزرگ مردان ایران زمین سر تعظیم فرود میآید. در این میان استان همدان برای دومین سال متوالی به احترام این جاودانگی بزرگ، جشنوارهای فرهنگی و هنری برای علاقه مندان به هنر سینما و فیلم سازی ترتیب داده است. این جشنواره با عنوان «جشنواره فیلم خرمشهر» از سوم تا پنجم خرداد ماه در دانشگاه فرهنگ و هنر همدان در سه بخش موضوعی آزاد، دانشجویی و ویژه با هدف ایجاد بستر مناسب برای بروز خلاقیتهای هنری، تلاش برای معرفی آرمانهای اسلامی، ارتقاء ارتباط هنرمندان فیلم ساز سراسر استان همدان و استعدادیابی از میان جوانان برگزار میشود و در این میان شرکت کنندگان میتوانند کارهای خود را در قالب سه محور کوتاه، مستند و فیلم نامه کوتاه داستانی به نمایش بگذارند. به هر روی برگزاری این گونه جشنوارهها قطعاً تأثیرگذاری مناسبی بر روی نسل جوان خواهد گذاشت به خصوص وقتی محوریت تاریخ جنگ و شهادت در آن نهفته باشد.
این جشنواره گرچه با موضوع آزاد و دانشجویی فاز اجرایی خود را آغاز کرده اما آنچه برجسته بودن این دوره را نمایان میکند بخش ویژهای است که به سردار شهید حسین همدانی، شخصیت شاخص استان همدان اختصاص یافته است. هنر و ماندگاری آن به قدری است که افراد دور از این مقوله را نیز به خود نزدیک میکند لذا نیاز است که برای نگهداشت برخی از فرهنگها دست به دامن هنر شد. دفاع مقدس به نماد تبدیل شده است در همین زمینه مسئول برگزاری جشنواره فیلم خرمشهر در همدان میگوید: بحث دفاع مقدس تبدیل به نماد شده و وظیفه ما این است که این نماد را برای نسلهای آینده حفظ کنیم. به گفته حسین جعفری امروزه باتوجه به شرایط موجود با فاصله گرفتن از بحث جنگ و دفاع مقدس و به دلیل اینکه بسیاری از مباحث برای نسل حاضر مشخص نیست، نیاز است در این حوزه به هر روشی وارد کار شد و آرمانها و ارزشهای جنگ را ماندگار کرد. وی با بیان اینکه یاد شهدا باید همیشه زنده باشد، افزود: هر چقدر در این حوزه کار شود به شناخت مفیدتر میرسیم و برگزاری چنین جشنوارههایی خود وسیلهای است برای ارائه معنویات و ارزشهای معنوی که باید گسترده و وسیعتر شود. جعفری با اشاره به بخش ویژه این جشنواره، بیان کرد: باتوجه به اینکه شهر همدان خود نیز شهید پرور است بخش ویژهای در این دوره از جشنواره برای گرامیداشت سردار شهید حسین همدانی در نظر گرفته شده است تا بتوان فداکاریهای این شهید گرانقدر را در قالب هنر فیلم به جهانیان نشان داد.
به گفته وی اکنون باید بین شهدای مدافع حرم و شهدای دفاع مقدس ارتباطی برقرار کرد لذا در این مسیر ذوق و سلیقه هنرمندان بیشتر به کار میآید چرا که زبان هنر ماندگاری بیشتری داشته و این مهم میتواند برای شناسایی سردار همدانی مؤثر باشد. تلاش برای معرفی آرمانهای انقلاب دبیر جشنواره فیلم خرمشهر نیز در گفتگو با مهر اظهارداشت: استان همدان دارای فضای فرهنگی و پتانسیل قوی در حوزه هنر فیلم سازی است و باتوجه به اینکه این شهر تنها دارنده دانشگاه فیلم سازی در میان استانهای غربی است لذا راه اندازی این جشنواره میتواند به شناخت هر چه بهتر هنرمندان عرصه دفاع مقدس کمک کند. امیرحسین شمخانی نگاه به دفاع مقدس را ویژه میخواند و بر این باور است که باید با شناخت و کشف استعدادهای نو در جهت درست حرکت کرد به همین دلیل بخش ویژه را مختص سردار همدانی قرار دادیم تا یادمان این شهید شاخص همدانی ماندگار شود چرا که استان همدان هرچه دارد از شهدایی این چنین است. وی که خود فیلم ساز و مستندساز با سابقه ملی و بین المللی است، دانشگاه فرهنگ و هنر را محیطی مناسب برای پرورش علاقه مندان به فیلم سازی میداند و معتقد است که جشنوارههای فیلم همیشه عاملی برای پویایی و حرکتهای فرهنگی بوده و چه خوب است این رویدادهای فرهنگی را به ریشههای تاریخی پیوند بزنیم و نسلهای آینده را با گذشتهها آشنا کنیم.
شمخانی در ادامه استقبال از جشنواره را مطلوب ارزیابی کرد و اظهار داشت: اگر جشنواره به همین روند ادامه یابد امیدواریم در سالهای آینده در سطح ملی و حتی بین المللی نیز برگزار شود. ملی شدن، مستلزم حمایت است آنچه مسلم است اینکه برگزاری هر جشنواره و مراسمی با محدودیتها و مشکلاتی روبرو است و به همین دلیل جشنواره فیلم خرمشهر همدان نیز از این قاعده مستثنی نخواهد بود و لزوم حمایت مسئولان از این حرکت هنری ارزشی را میتوان به وضوح در گفتههای عوامل اجرایی برنامه و حتی شرکت کنندگان دید. در همین رابطه مدیر اجرایی جشنواره فیلم خرمشهر همدان نیز در گفتگو با مهر ملی شدن جشنواره را مستلزم حمایت میداند و میگوید: اگر حمایتهای جشنواره برای تولید فیلمها و رساندن آنها به مرحله ساخت توسط ارگانهایی که خود متولی امر فرهنگ و هنر هستند اساسی صورت گیرد قطعاً پایههای تولید فیلم تقویت میشود و همین مسئله راهکاری خواهد شد برای سالهای بعد که دیگر متکی به فیلمهای تولیدی خود میشویم. علی زارع کار این جشنواره را نوعی کارگاه آموزشی برای افراد مبتدی دانست و عنوان کرد: افراد آماتور و علاقه مند با وارد شدن به این برنامهها نسبت به حوزه کار شناخت پیدا کرده و میتوانند آموختههای خود را تقویت کنند و این مهم به شرطی صورت میگیرد که فرد هنرمند غرورش را کنار گذاشته و منطقی برخورد کند. زارع کار با بیان اینکه بخش ویژه را میتوان در دورههای بعد گستردهتر کرد، یادآور شد: برای بخشهای ویژه باید نگاه ویژهای هم داشت و شاخص این نگاه، اعتقاد و باوری است که یک فرد هنرمند به شهدا دارد. وی آثار رسیده به جشنواره را در بخش داستانی ۴۳ اثر، بخش مستند ۲۲ اثر، بخش فیلمنامه (داستانی، مستند، کوتاه و انیمیشن) ۲۵ اثر و در بخش ویژه با محوریت سردار شهید حسین همدانی ۱۰ اثر اعلام کرد و یادآور شد: هم اکنون آثار رسیده در دست بررسی و تحلیل کارشناسان است. به گفته زارع کار قرار است در بخش جنبی جشنواره به منظور آشنایی بیشتر دانشجویان با فیلم سازان بنام ایرانی، آثار «کامران شیردل» در سکانسهای مختلف به نمایش درآید و نیز تجلیل از پیشکسوت عرصه فیلم سازی «ایرج عاشوری» مدنظر است. بنابراین گزارش، نه خرمشهر در اندازه یک شهر کوچک و نه روز آزاد سازی خرمشهر در اندازه یک روز محدود می شود چراکه سوم خرداد نشانه راه شهیدان است. بله خرمشهر را و فتح آن را باید همواره در حافظه تاریخ پر رنگ نوشت تا همه بدانند غیرت ایرانی چه معنایی دارد.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 15]