تور لحظه آخری
امروز : یکشنبه ، 27 آبان 1403    احادیث و روایات:  امام علی (ع):دانش، نابود كننده نادانى است.
سرگرمی سبک زندگی سینما و تلویزیون فرهنگ و هنر پزشکی و سلامت اجتماع و خانواده تصویری دین و اندیشه ورزش اقتصادی سیاسی حوادث علم و فناوری سایتهای دانلود گوناگون شرکت ها

تبلیغات

تبلیغات متنی

صرافی ارکی چنج

صرافی rkchange

سایبان ماشین

دزدگیر منزل

تشریفات روناک

اجاره سند در شیراز

قیمت فنس

armanekasbokar

armanetejarat

صندوق تضمین

Future Innovate Tech

پی جو مشاغل برتر شیراز

لوله بازکنی تهران

آراد برندینگ

خرید یخچال خارجی

موسسه خیریه

واردات از چین

حمية السكري النوع الثاني

ناب مووی

دانلود فیلم

بانک کتاب

دریافت دیه موتورسیکلت از بیمه

طراحی سایت تهران سایت

irspeedy

درج اگهی ویژه

تعمیرات مک بوک

دانلود فیلم هندی

قیمت فرش

درب فریم لس

زانوبند زاپیامکس

روغن بهران بردبار ۳۲۰

قیمت سرور اچ پی

خرید بلیط هواپیما

بلیط اتوبوس پایانه

قیمت سرور dl380 g10

تعمیرات پکیج کرج

لیست قیمت گوشی شیائومی

خرید فالوور

بهترین وکیل کرج

بهترین وکیل تهران

خرید اکانت تریدینگ ویو

خرید از چین

خرید از چین

تجهیزات کافی شاپ

نگهداری از سالمند شبانه روزی در منزل

بی متال زیمنس

ساختمان پزشکان

ویزای چک

محصولات فوراور

خرید سرور اچ پی ماهان شبکه

دوربین سیمکارتی چرخشی

همکاری آی نو و گزینه دو

کاشت ابرو طبیعی و‌ سریع

الک آزمایشگاهی

الک آزمایشگاهی

خرید سرور مجازی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

قیمت بالابر هیدرولیکی

لوله و اتصالات آذین

قرص گلوریا

نمایندگی دوو در کرج

 






آمار وبسایت

 تعداد کل بازدیدها : 1830400970




هواشناسی

نرخ طلا سکه و  ارز

قیمت خودرو

فال حافظ

تعبیر خواب

فال انبیاء

متن قرآن



اضافه به علاقمنديها ارسال اين مطلب به دوستان آرشيو تمام مطالب
 refresh

وقتی بزرگترین بخش صنعت در اصفهان از اعتبارات بی‌بهره می‌ماند


واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مهر وضعیت صنایع کوچک را بررسی می‌کند؛
وقتی بزرگترین بخش صنعت در اصفهان از اعتبارات بی‌بهره می‌ماند

شهرک های صنعتی قزوین


شناسهٔ خبر: 3666374 - سه‌شنبه ۴ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۰:۳۳
استانها > اصفهان

اصفهان - با وجودیکه ۹۲ درصد صنایع استان اصفهان جزء صنایع کوچک هستند اما فقط ۱۰ درصد اعتبار به آن‌ها تعلق می‌گیرد. خبرگزاری مهر – گروه استان‌ها: با توجه به عصر جدید که صنعت، زیربنای توسعه در مناطق مختلف جهان است و اینکه نمی‌توان کشوری را یافت که بدون صنعت به توسعه رسیده باشد و از طرفی دیگر با توجه به راهبرد کوچک‌سازی دولت نمی‌توان از بخش دولتی انتظار زیادی برای کاهش بیکاری و ایجاد اشتغال داشت. لذا یکی از راهکارهای قابل‌تأمل در چنین شرایطی، اتکاء به صنایع کوچک و متوسط است. امروزه بنگاه‌های کوچک یکی از مؤثرترین عوامل رشد و توسعه سیستم اقتصادی و اجتماعی در کشورهای مختلف و به‌ویژه کشورهای درحال‌توسعه است. به‌نحوی‌که می‌توان گفت، توجه و اهمیت به صنایع کوچک در سال‌های اخیر بسیار محسوس شده است. چراکه بخش عمده اقتصاد کشورهای توسعه‌یافته صنایع کوچک و بنگاه‌های اقتصادی هستند. همچنین صنایع کوچک نقش مهمی در حوزه صادرات دارند. در این میان اما به گفته برخی از کارشناسان هنوز تعریف واحدی از صنایع کوچک در کشور ما ارائه نشده است. بانک مرکزی، وزارت صنعت، معدن و تجارت، وزارت کار و ... هرکدام تعاریف متفاوتی  از این مفهوم دارند. اما به‌طورکلی صنعت با داشتن ۵۰ نفر صنایع کوچک و با داشتن ۱۰۰ نفر نیرو را می‌توان صنایع متوسط و یا صنایع کوچک  دانست. این در حالی است که ۹۲ درصد صنایع کشور کوچک و همچنین با احتساب صنایع متوسط ۹۹ درصد صنایع را صنایع کوچک و متوسط تشکیل داده و از ۸۸ هزار واحد صنعتی کشور ۸۱ هزار واحد صنایع کوچک هستند. همچنین ۴۵ درصد از اشتغال صنعت کشور را صنایع کوچک تشکیل داده‌اند که البته بازهم با احتساب صنایع متوسط می‌توان گفت ۶۰ درصد از اشتغال صنعتی کشور ما در صنایع کوچک و متوسط مستقر هستند. با تکیه‌بر آمار موجود در ایران فقط ۱۰ درصد صنایع؛ صنایع بزرگ و حدود ۹۰ درصد از صنایع کشور، صنایع کوچک هستند بخش ارزش‌افزوده‌ای که این صنایع در کل کشور به خود اختصاص داده است، ۱۷ درصد است که با احتساب صنایع متوسط به ۳۴ درصد افزایش پیدا می‌کند. در این میان اما بین ۱۰ تا ۱۴ درصد صنایع کوچک کشور در استان اصفهان مستقر هستند. در همین باره امیر حاجی پور، معاون صنایع کوچک شرکت شهرک‌های صنعتی استان اصفهان به مهر می­ گوید: با توجه به انعطاف‌پذیری صنایع کوچک و همچنین نیاز آن‌ها به سرمایه اندک، این صنایع بسیار موردتوجه قرارگرفته‌اند. به‌نحوی‌که امروزه توسعه صنایع کوچک به‌ویژه در کشورهای درحال‌توسعه به‌عنوان یکی از برنامه‌های راهبردی برای گسترش توسعه در نظر گرفته می‌شود. با تکیه‌بر آمار موجود در کشور ایران فقط ۱۰ درصد صنایع؛ صنایع بزرگ و حدود ۹۰ درصد از صنایع کشور، صنایع کوچک هستند. همچنین صنایع کوچک ازلحاظ نوآوری و اشتغال در رده بسیار بالایی قرار دارند. عمده‌ترین بخش صنایع در اصفهان، صنایع کوچک هستند وی ادامه می­ دهد: همان‌طور که اشاره کردم، حدود ۹۲ درصد از صنایع کشور را صنایع کوچک تشکیل داده‌اند که می‌توان گفت این نسبت در اصفهان نیز حاکم است. به‌عبارت‌دیگر اینکه، حدود ۹۲ درصد صنایع مستقر در استان اصفهان، صنایع کوچک هستند .

این مقام مسئول با اشاره به قدرت صنایع کوچک در رقابت با بازارهای بین‌المللی، بیان کرد: با توجه به اینکه در چند سال اخیر، تحریم‌های متعددی علیه کشور ایران وجود داشت این شرایط توانست، اثرات نامطلوبی را بر کسب‌وکار بنگاه‌های کوچک به‌جای بگذارد. چراکه تحریم‌های موجود علیه ایران، مانع از صادرات بسیاری از تولیدات صنایع شد. بنابراین می‌توان گفت که بسته بودن فضای بین‌المللی برای صادرات و سایر موانع دیگر موجب به وجود آمدن شرایط نامطلوبی دراین‌باره و همچنین کاهش قدرت رقابت‌پذیری آن‌ها در بازارهای بین‌المللی شد. بنابراین رقابت‌پذیری بنگاه‌ها و صنایع کوچک با بازارهای بین‌المللی به شرایط حاکم بر فضای بین‌المللی بستگی دارد .اما در شرایط کنونی امید می‌رود که در بحث صادرات شاهد جهش بسیار خوبی به‌ویژه در واحدهایی که تولیدات آن‌ها جنبه صادراتی دارند، باشیم. اگر بخواهیم، تولید موفق و دانش‌بنیان داشته باشیم باید به سمت تولیداتی حرکت کنیم که قابلیت صادرات داشته باشند وی با اشاره به نقش صنایع کوچک در صادرات افزود: افزایش صادرات زمانی امکان‌پذیر خواهد بود که تولید خوبی صورت بگیرد و باید محصولاتی تولید شوند که قابلیت صادرات را داشته باشند. واقعیت امر این است که چاره‌ای جزء این پیش روی صنایع کوچک قرار ندارد. به‌عبارت‌دیگر اگر بخواهیم، تولید موفق و دانش‌بنیان داشته باشیم باید به سمت تولیداتی حرکت کنیم که قابلیت صادرات داشته باشند. مشکلات صنایع کوچک در اصفهان حاجی پور عمده‌ترین مشکل و دغدغه صاحبان صنایع کوچک در اصفهان را، نبود بانک‌های تخصصی است که صرفاً منابع مالی را به این صنایع تزریق کنند، دانست و گفت: در بسیاری از کشورهای دنیا ۹۰ درصد از تسهیلات معطوف به بنگاه‌ها و صنایع کوچک است و این در حالی است که در کشور ایران تقریباً بین ۱۰ تا ۱۲ درصد کل اعتبارات به صنایع کوچک تعلق می‌گیرد که این نسبت یک نسبت معکوس است، چراکه ۹۲ درصد صنایع کشور جزء صنایع کوچک هستند اما فقط ۱۰ درصد اعتبار به آن‌ها تعلق می‌گیرد .

او ادامه داد: خوشبختانه ما برای اینکه از بانک‌ها جداشده و بانک محور نباشیم، صندوق‌هایی همچون صندوق ضمانت سرمایه‌گذاری صنایع کوچک و همچنین صندوق ضمانت صادرات را راه‌اندازی کرده‌ایم. حسنی که این صندوق‌ها دارند این است که برای واحدهایی که می‌خواهند، خرید اعتباری انجام دهند بر اساس قراردادی که بین فروشنده و خریدار منعقدشده است، می‌توانند معادل مبلغ قرارداد ضمانت‌نامه صادر کنند. مبحث صادرات نیز یکی دیگر از مشکلات صنایع کوچک است. متأسفانه در ایران نهادهای واسطه‌ای صادراتی وجود ندارد. یعنی شرکت‌هایی که نقش مدیریت صادرات را ایفا نمایند وجود ندارند.  حمایت از صنایع کوچک در حالی می تواند رکود را از بخش صنعت استان دور کند که این واحدها نقش قابل توجهی در اشتغال و تولید استان دارند.  









این صفحه را در گوگل محبوب کنید

[ارسال شده از: مهر]
[مشاهده در: www.mehrnews.com]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 25]

bt

اضافه شدن مطلب/حذف مطلب







-


گوناگون

پربازدیدترینها
طراحی وب>


صفحه اول | تمام مطالب | RSS | ارتباط با ما
1390© تمامی حقوق این سایت متعلق به سایت واضح می باشد.
این سایت در ستاد ساماندهی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی ثبت شده است و پیرو قوانین جمهوری اسلامی ایران می باشد. لطفا در صورت برخورد با مطالب و صفحات خلاف قوانین در سایت آن را به ما اطلاع دهید
پایگاه خبری واضح کاری از شرکت طراحی سایت اینتن