واضح آرشیو وب فارسی:پایگاه خبری آفتاب: سخنگوی ارشاد: عرضه فیلمهایمان از طریق شرکتهای غیرایرانی در جشنوارهها زیبنده نیست/ لغو کنسرتهای موسیقی خلاف عُرف محسوب میشود
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با تأکید بر اینکه بسیاری از اتفاقاتی که در بخش لغو کنسرتهای موسیقی رخ میدهد در مجرای طبیعی نیست و خلاف عُرف محسوب میشود، همچنین گفت: برای جمهوری اسلامی ایران زیبنده نیست که فیلمهایش از طریق کشورها و شرکتهای غیرایرانی در جشنوارههای خارجی عرضه شوند.
آفتاب : حسین نوشآبادی در سومین نشست رسانهای خود با خبرنگاران که صبح 3 خردادماه برگزار شد با اشاره به ضرورت وجود عدالت و صلح و انتظار مردم برای رسیدن ناجی مصلح و نیز رویداد حماسهساز آزادی خرمشهر مطالب مختلفی را درباره لغو کنسرتهای موسیقی، کارشکنیهای عربستان برای برگزاری حج امسال، تبلیغات فیلمها و تئاترها در شبکههای ماهوارهای، ادامه برپایی نمایشگاه کتاب در شهرآفتاب و... بیان کرد.
او در ابتدای این نشست در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه واکنشاش به کسب دو جایزه از جشنواره کن برای سینمای ایران چیست و آیا قرار است تجلیل ویژهای از این هنرمندان به عمل آید، گفت: ما از ورود برخی فیلمهای ایرانی به جشنوارههای خارجی از جمله کن خوشحالیم و استقبال میکنیم از اینکه محصولات سینمایی ما این گونه میدرخشد و قابلیت رقابت با سینمای جهان را پیدا کرده است.
نوشآبادی اضافه کرد: اینجا هم متذکر میشویم که فیلمهایی که به جشنوارههای جهانی میروند علاوه بر اینکه باید از ویژگیهای فیلم استاندارد برخوردار باشند باید واجد فرهنگ، تمدن و پیشرفتهای ملت هم باشند. ما باید در آینده با تولید فیلمهای بهتر و با در نظر گرفتن ویژگیهای کشوری که صاحب تمدن و اخلاق است ایدههای خود را عرضه کنیم بنابراین صرف حضور و به دست آوردن امتیاز کافی نیست اگرچه آنچه اتفاق افتاده ارزشمند است.
وی ادامه داد: با این حال راضی نباشیم از اینکه نگاه غربیها به کشورهای آسیایی و جهان سوم همیشه برتریجویانه است و ما باید بتوانیم در کنار فیلمسازی برای معرفی فرهنگ و تمدن ایرانی محتواسازی هم کنیم.
سخنگوی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی با اشاره به اینکه «ما سه فیلم را در جشنواره شرکت داده بودیم که یکی از آنها توانست دو جایزه به دست آورد» افزود: ما به این سینماگران و هنرمندان تبریک میگوییم و قطعا مسئولان ذی ربط برای تجلیل از آنها برنامهای خواهند داشت.
نوشآبادی همچنین در پاسخ به اینکه چه حمایتی از سینمای ایران در حضور عرصههای بینالمللی صورت میگیرد و نیز پس از اشاره به بحثهایی که درباره یک شرکت عربی در فیلم «فروشنده» عنوان شده است، گفت: وقتی قدرت رقابت را در سطح بینالمللی پیدا کردهایم باید حمایتها هم جدیتر شود. البته فیلم «فروشنده» هنوز اکران نشده و قرار بود به جشنواره فجر برسد که اینطور نشد. با این حال ملاحظاتی که برای اکران وجود دارد قطعا رعایت میشود و نکته اینجاست که نباید عنان بخش خارجی سینما را به کشورهای دیگر بسپاریم.
او در این باره اظهار کرد: البته اغلب فیلمهایی که به جشنوارههای خارجی ارائه میشود فیلمهای خوبی هستند اما ما باید برای این جشنوارهها برنامه داشته باشیم. ما باید مکانیزمی را تعریف کنیم تا کسانی که این قابلیت را در خود میبینند که آثارشان در عرصههای جهانی قابل عرضه است مجرایی برایشان فراهم باشد و یا اگر قرار است به عنوان نماینده ایران در جایی حضور داشته باشیم باید برنامهریزی صورت گیرد چرا که برای جمهوری اسلامی ایران زیبنده نیست که فیلمهایش از طریق کشور یا شرکت غیرایرانی عرضه شود تا موجب تحقیر ما در سطح بینالملل نشود و در این بین شرایطی را نبینیم که یک شرکت عربی واسطه و میزبان ما باشند.
حسین نوشآبادی در بخش دیگری از این نشست در پاسخ به سوال خبرنگار ایسنا درباره راهکار وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در برابر لغو کنسرتهای موسیقی اظهار کرد: این اتفاق برای ما هم خوشایند نیست و مسئولان ارشد هم اظهار ناخرسندی کردند. در این باره وزارت ارشاد متولی اصلی و مجوزهای اصلی را صادر میکند و مسئله اینجاست که وقتی اثری مجوز میگیرد باید اجرا شود.
او با تأکید بر اینکه مجوزهای ارشاد برای اجرا صادر میشوند نه برای لغو افزود: اگر قرار باشد مجوزها توسط برخی نهادهای دیگر لغو شوند، صادر نشود بهتر است. باید ساختار این موضوع را مشخص کنیم که کدام نهاد در این باره تصمیم گیرنده است و اگر نهاد حاکمیتی تصمیم میگیرد باید تا آخرین لحظه مجوزش اعتبار داشته باشد. البته سایر نهادها هم باید به وظایف خود عمل کنند ولی نه به این شکل که براساس برداشتها و سلیقه خود رفتار کنند.
نوشآبادی ادامه داد: وقتی در یک استان شورای تأمین، فرمانداری و نیروی انتظامی مجوزهای لازم را صادر و برای برگزاری کنسرت اعلام آمادگی میکنند اما در آخرین لحظه مجوز قانونی توسط نهاد دیگری لغو میشود برای همه سوالبرانگیز و ناخوشایند است و اگر دلیلی وجود دارد باید ارائه شود تا مسئولان ذیربط آگاه باشند.
وی با تأکید بر اینکه بسیای از این اتفاقات در مجرای طبیعی نیست و خلاف عرف است، گفت: البته هنرمندان ما صبور هستند ولی مداخلات بیش از حد مشکلاتی را پیش میآورد که باعث میشود موسیقی ما در این مدت روزهای سختی را پشت سر بگذارد. اکنون فضایی آکنده از اضطراب و بدبینی در جامعه ایجاد شده و این به صلاح کشور نیست. نباید تسویهحسابهای جناحی و سیاسی در عرصه هنر رخ دهد، چرا باید برای لغو یک کنسرت در یک شهرستان کوچک که آن هم ناشی از کم لطفی دوستان در برخی دستگاههاست این چنین هزینه دهیم و در شرایطی که مشکلات ما را در سطح جهان با مذاکره حل میکنیم نتوانیم در داخل کشور این کار را انجام دهیم.
به گزارش ایسنا، نوش آبادی در این باره یادآور شد که جلسات و مذاکراتی با برخی نهادهای موثر صورت گرفته و ابراز امیدواری کرد که با تفاهم بیشتر این مشکلات برطرف شوند، ضمن اینکه شیوهنامه اجرایی کنسرتها هم که یک طرفه تنظیم شده بود و اشکالات زیادی داشت با تفاهمی تمام جوانب و شئونات در آن رعایت خواهد شد تا مداخلهای در وظایف نهادها صورت نگیرد.
تاریخ انتشار: ۰۳ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۲:۵۴
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: پایگاه خبری آفتاب]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 130]