واضح آرشیو وب فارسی:مهر: مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان:
موسسات قرآنی تحول آفرینند/ ارتقاء فرهنگ دینی نیازمند برنامه ریزی
شناسهٔ خبر: 3664123 - شنبه ۱ خرداد ۱۳۹۵ - ۱۹:۲۰
استانها > سمنان
مشهد - مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان با اشاره به نقش ویژه موسسات قرآنی در جامعه، گفت: موسسات قرآنی تحول آفرین هستند و برنامه ریزی برای تقویت آنها، باعث استحکام بنیان دینی جامعه می شود. به گزارش خبرنگار مهر، حجت الاسلام علی شکری عصر شنبه در خلال نشست مدیران موسسات قرآنی و مسئولان خانه های قرآنی روستایی و شهری استان سمنان، به میزبانی مجتمع گلستان موسسه نور مشهد مقدس ضمن اشاره به نقش موسسات قرآنی در تحول دینی و همچنین مقابله با تهاجم فرهنگی دشمنان، ابراز داشت: امروز آمادگی برای مقابله با هجمه دشمنان اسلام به خصوص در برابر نسل جوان، از اهمیت بالایی برخوردار است و در این بین نقش موسسات قرآنی و فعالان حوزه فرهنگ و دین، بسیار اثرگذار است. وی افزود: موسسات قرآنی امروز باید با حمایت ویژه از نسل جوان، آموزه های دینی و قرآنی را با هدف مقابله با هجمه دشمنان اسلام و نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران به نحوی در دستور کار قرار دهند که برای نسل جوان از جذابیت ویژه ای برخوردار باشد. برنامه ریزی نقش مهمی در ارتقاء فرهنگ دینی جامعه دارد مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان در بیان توصیه های عملی در راستای ارتقاء کیفی برنامه های فرهنگی و دینی توسط موسسات قرآنی، گفت: نخستین مقوله ای که موسسات قرآنی و فعالان فرهنگی و مذهبی باید به آن توجه داشته باشند، داشتن برنامه ای مدون است که می تواند راه را برای همه مشخص کند. شکری با بیان اینکه داشتن برنامه ای مدون می تواند چراغ راهی برای اقدامات فرهنگی باشد، ابراز داشت: برنامه ریزی در هر حوزه می تواند بر کیفیت افزوده و از دوباره کاری یا موازی کاری دوری سازد لذا برنامه ریزی مناسبت برای ارتقاء سطح برنامه های قرآنی می تواند در جامعه تاثیر بسزایی داشته باشد. وی ادامه داد: موسسات قرآنی باید تلاش کنند تا با برنامه ریزی مدون و تهیه نقشه راه، مقاصد و اهداف خود را تعیین کرده و برای رسیدن به آن تلاش کنند همچنین برنامه ریزی توسط فعالان قرآنی با در نظر گرفتن نیازهای جامعه و اقشار مختلف نکته ای قابل توجه است که نیل به اهداف عالیه قرآنی و دینی که همانا سعادت جامعه در پناه قرآن محسوب می شود، را میسر می سازد.
گروه های هدف مورد عنایت فعالان قرآنی باشند مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان همچنین با اشاره به لزوم برنامه ریزی برای گروه های هدف توسط موسسات قرآنی، گفت: گروه های هدف می توانند برنامه ریزی برای جامعه را مشخص و مدون سازند لذا موسسات قرآنی می بایست در راستای شناسایی جامعه هدف و برنامه ریزی برای هر قشر، با توجه به نیاز و سلایق آنها بکوشند همچنین این موسسات باید عنایت ویژه ای به نو عروسان و زوج های جوانی داشته باشند که به تازگی زندگی مشترک خود را آغاز کرده و پایه های زندگی شان را از ابتدا بنا می سازند چرا که پایه گذاری زندگی بر محتوای دینی و قرآنی می تواند رمز موفقیت یک خانواده باشد. شکری بیان داشت: اگر زندگی برپایه تعالیم الهی و قرآنی ساخته شود قطعا بنیان و غنای الهی به خود می گیرد و معضلات اجتماعی در کنار مشکلات موجود در جامعه، گریبان آن ها را نخواهد گرفت پس می توان گفت، موسسات قرآنی در کنار سایر فعالان این حوزه مسئولیت سنگینی در جامعه دارند. وی خطاب به مسئولان موسسات قرآنی، ادامه داد: شما باید با توجه به هدف والایی که از ابتدای کار تاکنون در نظر گرفته اید، کار اساسی را آغاز کنید و این مقوله در سالی که توسط مقام معظم رهبری به عنوان اقدام و عمل نامگذاری شده، اهمیت دوچندانی دارد از سوی دیگر باید گفت، اقدام و عمل در حوزه قرآنی اهتمام ویژه به مقوله آموزش و اشاعه کلام الله مجید تلقی می شود. کودکی بهترین دوران برای آموزش قرآن مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان، همچنین خطاب به مدیران موسسات قرآنی، آموزش از سنین نوجوانی را مدنظر قرار داد و بیان داشت: کودکی سنی بسیار حساس برای آموزش قرآن کریم است و موسسات قرآنی می بایست بر آموزش دینی نونهالان اهتمام ویژه ای داشته باشند. شکری با اشاره به رسالت مهم موسسات قرآنی در تربیت نسلی انقلابی، مومن و قرآنی، ابراز داشت: موسسات قرآنی باید برنامه ویژه و مدونی برای نونهالان داشته باشند چرا که این سن برای تربیت دینی و قرآنی بسیار مناسبت است و می تواند شخصیت آینده هر فرد را از کودکی بسازد پس چه بهتر که این شخصیت سازی به سوی معنویات و قرآن سوق پیدا کند تا شاهد پدیدار شدن نسلی مومن، پویا و انقلابی در سال های آتی باشیم و این همان رسالت موسسات قرانی و فعالان این عرصه است. وی افزود: فعالان قرآنی باید توجه داشته باشند که برای تربیت نسلی مومن و متدین تنها آموزش قرآن از سنین کودکی ملاک نیست لذا ارتباط با والدین در اشاعه فرهنگ قرآنی به همان اندازه در تربیت دینی و قرآنی یک کودک نقش ایفا می کند که نباید از آن غافل شد، امروز والدینی می توانند در تربیت دینی کودکان موفق باشند، که خود با تعالیم دینی آشنایی داشته باشند پس توصیه ما به موسسات قرآنی این است که ارتباط تنگاتنگ خود را با والدین حفظ کنند.
روحانیت محور اشاعه فرهنگ دینی مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان همچنین به نقش روحانیت در اشاعه فرهنگ دینی اشاره کرد و گفت: موسسات قرآنی می بایست توجه ویژه ای به روحانیان به ویژه در ایامی مانند ماه مبارک رمضان و یا محرم الحرام داشته باشند چرا که ارتباط مستمر با روحانیان در موسسات و محافل قرآنی می تواند تاثیر بسزایی در رفع شبهات دینی، احکام اسلامی، ارتباط با روحانیان و اشاعه فرهنگ دینی در بین اقشار جامعه داشته باشد. شکری همچنین از فاکتور انگیزه به مثابه یکی از مهمترین عوامل ترویج فرهنگ دینی و قرآنی به خصوص در بین نسل جوان یاد کرد و بیان داشت: جوانان و نوجوانان برای فعالیت های دینی و قرآنی می بایست انگیزه داشته باشند و این انگیزه توسط موسسات قرآنی بعضا می تواند با اعطای یک گواهینامه گذراندن دوره های قرآنی، تشویق، مورد توجه قرار دادن، اردوهای فرهنگی و تفریحی و ... به وجود آید که این امر قطعا تاثیر بسزایی در یک نوجوان دارد. وی ادامه داد: فرصت دوران کودکی باید برای آموزش های معنوی غنیمت شمرده شود و یکی از راه های استفاده از این فرصت، تشویق و ایجاد انگیزه در بین افراد است که در زمره فعالیت و رسالت های موسسات قرآنی قرار داد. قرآن راه مقابله با جنگ نرم مدیرکل تبلیغات اسلامی استان سمنان ضمن تقدیر از فعالیت های موسسات قرآنی استان در اشاه فرهنگ دینی، گفت: خانه های قرآنی روستایی، شهری و موسسات قرآنی نقش ویژه ای در اشاعه فرهنگ دینی به خصوص در روستاها و مناطق محروم دارند که این مهم جای تقدیر دارد چرا که این قشر بدون چشم داشت مادی در راه خدمت به قرآن مجید اهتمام خاصی دارند. شکری، قرآن را راه مقابله با جنگ نرم خواند و بیان داشت: یکی از ویژگی ها و فرصت هایی که موسسات و خانه های قرآنی برای جامعه به خصوص در روستاها و مناطق محروم مهیا می سازند، فرصت بهره گیری از تعالیم الهی در زمینه مقابله با جنگ نرم دشمنان و شبهه افکنی در کنار تربیت دینی و قرآنی است که از اهمیت بسیار بالایی برخوردار است امروز قرآن راه مقابله با هجمه دشمنان است و عنایت به آیات آن راهگشای همه مردم محسوب می شود. وی افزود: موسسات قرآنی با استفاده از پتانسیل های ایجاد شده توسط اداره کل تبلیغات اسلامی استان سمنان مانند خانه های قرآن شهری و روستایی می توانند در اشاعه فرهنگ قرآنی از طریق برگزاری محافل قرآنی و کلاس های آموزشی در راستای آگاهی رسانی به جامعه به خصوص جوامع روستایی در رابطه به تهدیدات دشمنان نقش بسزایی داشته باشند. گردهمایی سه روزه مدیران موسسات قرآنی و مسئولان خانه های قرآن شهری و روستایی به همت اداره کل تبلیغات اسلامی استان سمنان در مشهدالرضا(ع) برگزار شده است.
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: مهر]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 120]