واضح آرشیو وب فارسی:ايسنا: خبرهايي از حوزهي سينما
خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و هنر - سينما
هشتمين جشنوارهي منطقهاي سينماي جوان بم روز گذشته طي مراسمي درمجتمع فرهنگي هنري ارشاد بم افتتاح شد و شهر بم ميزبان بيش از 200هنرمند فيلمساز، عكاس و طراح پوستر از سراسر كشور است.
به گزارش گروه دريافت خبر ايسنا، ناصر باكيده، مديرعامل انجمن سينماي جوانان ايران براي اين جشنواره پيام فرستاد.
در پيام باكيده براي هشتمين جشنوارهي منطقهاي سينماي جوان منطقه يك كه در شهر بم برگزار ميشود آمده است: زندگي ما با "جادوي بزرگ سينما" آميخته شده است. سينما با فرازها و نشيبهايش از ديروز تا امروز، با فرايند رشدي اعجابانگيز، باگذر از پيچيدگيها و بغرنجيها و تلاشهاي شگفتانگيزش و نقدش براي خلق انسانيت و ... فرصتهاي بسياري را براي بشر امروز فراهم آورده است. اگرچه، همواره اين جادوي قرن به ابزاري براي شستوشوي مغزها، تحميق و تخريب ملل مستقل و بهرهكشي از جهان به كارگرفته ميشود.
اين رسانه، امروز به كارآمدترين و نافذترين و جهت بخشترين ابزار تبديلشده و باهمين رسانه است كه "فتنهها" برپا ميكنند و عزيزترين و گراميترين باورها و عاطفهها و اعتقادات ما را نشانه ميروند.
اين "سينما" اينك پيشروي ماست يا به تعبيري نمادين در برابر زندگي. "ما" در كجاي اين سينما قرار داريم؟ مانيز، ميتوانيم با سينما شگفتيساز شويم. با تابش روح زندگيمان در آينه آن و انعكاس مفاهيم بلند و مضامين متنوع و گستردهاي كه ميراث فرهنگي و تاريخي ارجمندمان را شكل ميبخشند و شاكلههاي تمدن بزرگ اسلامي را ميسازند.
نسل جوان فيلمساز، عكاس و نويسنده ميتوانيم با الهام از رهنمود رهبر فرزانهي انقلاب "نوآوري و شكوفايي" انقلابي عظيم درانديشه و نگاه ايجاد كنيم.
بيترديد، قلمرو سينماي جوان، بستر مناسب و بهترين فرصت براي تبلور قابليتهاي نوآوري و شكوفايي درسينماي ملي است. سينمايي كه قادر است چشمانداز مناسب و دقيقي از آيندهي سينماي كشور را ارائه دهد. براين باورم كه با تكيه بر اصالتها، هويتهاي خويش، كشف توانمنديها و درك روح و ماهيت فرهنگي اين سرزمين و با پرهيز از الگوبرداريهاي سطحي و تقليد ميتوان به چنين جايگاهي دست يافت و فقط درسايهي ابداع، خلاقيت، نگاه جسورانه و اعتماد بهنفس است كه ميتوان شگفتيساز شد.
و دراين راستا، جشنوارههاي منطقهاي سينماي جوان كه پس از بازشناسي و احيا درسال جديد، با ساختاري پوياتر و متكاملتر طراحي و برنامهريزي گرديد بسترهاي مناسب و موثري فراهم ميآورند براي تبادل تجربه و انديشه و چرخش نخبگان و تعامل دلپذير و اميدبخش هنرمندان جوان است كه نقاش رنگينكمان آسمان زيباييهاي معانياند و آيندهسازان سينماي ملي و مترقي اين ديار و اما اين ققنوس كوير "بم" كه پس از زلزله دلخراش و ناگوار، شاهد تولد و رويش و بالندگي چشمگير آن هستيم با كوچههاي تنگوكهن، عطر بهار نارنج و ستارگان درخشانش، با ارگ ديرينهاش كه برفراز دشتهاي جنوب شرق ايران، برفراز تاريخ، سربلند و مغرور بر دروازههاي قرون ايستاده است براي هنرمندان و فيلمسازان و عكاسان جوان سرچشمهي گسترده و غني الهام است تا از آن بهره گيريم و باور كنيم كه همواره ... ميتوان شگفتيساز و بالنده بود. اميدواريم جشنوارهي سينماي جوان بم، در سال نوآوري و شكوفايي افقهاي نويني را پيش رويمان بگشايد.
برپايهي اين گزارش مراسم افتتاحيهي اين جشنواره با حضور فيلمسازانف عكاسان، طراحان پوستر و فرماندار، شهردار و مقامات و مسوولين محلي در مجتمع فرهنگي _ هنري ارشاد بم برگزار شد.
وي با اشاره به اينكه فيلمسازي و عكاسي درميان جوانان شهر بم از جايگاه ويژهاي برخوردار است، ادامه داد: برگزاري جشنوارهي منطقهاي سينماي جوان و حضور فيلمسازان از شهرها واستانهاي مختلف كشور در شهربم باعث شد هيجان تازهاي درميان فيلمسازان جوان اين شهر ايجاد شود.
همچنين دراين گزارش آمده است: اعتمادي فرماندار بم ضمن تقدير و تشكر از متوليان اين جشنواره گفت: حركتهاي فرهنگي هنري و مقولاتي كه با احساسات و عواطف مردم سروكار دارند قطعا به جرياني فرهنگساز تبديل خواهند شد و تاثيرگذار خواهند بود.
وي افزود: برگزاري اين جشنواره درشهر بم يكي از نيازهاي مردم و هنرمندان منطقه بود كه به همت مسوولين شهر وانجمن سينماي جوانان ايران و ادارهي فرهنگ وارشاد اين شهر ميسر شد.
گفتني است هشتمين جشنوارهي منطقهاي سينماي جوان بم كه دربخشهاي فيلم، عكس، فيلمنامه و پوستر فيلم درحال برگزاري است، دراولين روز برگزاري با استقبال چشمگير مردم شهربم روبهرو شد و تا 28 خردادماه جاري برپاست.
***
همايش علمي «توسعه و تحول در فرهنگ وهنر» با معرفي برگزيدگان روزهاي 31 تير و اول مرداد در تالار انديشه حوزه هنري برگزار خواهد شد.
سيد حسين زرهاني، معاون علمي همايش توسعه و تحول در فرهنگ و هنر در گفتوگويي اعلام كرد: كميته علمي همايش توسعه وتحول در فرهنگ وهنر دو محور مباحث شكلي و مباحث ماهوي را براي ارايه مقالات در نظر گرفته بودند كه در
«مباحث شكلي» بيشتر رعايت متدلوژي ارايه مقالات، اصول و روش تحقيق و روش علمي مدنظر قرار گرفته و در «مباحث ماهوي» ارتباط با موضوع، ارايه راهحل و مدلهاي جديد در توسعه و تحول در فرهنگ وهنر بيشتر مورد توجه بوده است.
وي در خصوص تعداد مقالات رسيده به دبيرخانه همايش گفت: تا به حال 300 مقاله به دبيرخانه همايش ارسال شده است كه خوشبختانه اين همايش از سوي استادان دانشگاهها، نخبگان و هنرمندان در تمامي رشتههاي علوم انساني و هنر با استقبال روبه رو شده است.
او سطح علمي مقالات را مطلوب ارزيابي كرد و گفت: ما در مرحله داوري آثار هستيم كه آثار براي هيات علمي و داوران فرستاده شده است كه در روز همايش 12 تا 15 نفر كه داراي مقالات برتر بودهاند در خصوص توسعه و تحول در فرهنگ وهنر سخنراني خواهند كرد و بقيه آثار در كتابي به همين نام منتشر خواهد شد.
گفتني است: همايش توسعه و تحول در فرهنگ و هنر، در راستاي پيگيري فرمايشات مقام معظم رهبري در زمينه رفع مظلوميت از فرهنگ با مشاركت حوزه هنري، سازمان تبليغات اسلامي و شبكه يك سيماي جمهوري اسلامي و با محورهاي سياست گذاري و فرهنگ، دين و فرهنگ، اقتصاد و فرهنگ و سياست و فرهنگ برگزار ميشود.
حق التاليف بهترين آثار از سوي معاونت سازمان آموزش و پژوهش حوزه هنري پرداخت خواهد شد و اين آثار در قالب يك جلد كتاب منتشر ميشوند.
***
نخستين برنامه از سلسله برنامههاي اكران عمومي فيلمهاي كوتاه داستاني و مستند مركز نمايش فيلمكوتاه معاونت سينمايي حوزهي هنري باعنوان "سينما فردا" ساعت 18 دوشنبه، 27 خرداد با نمايش 5 فيلمكوتاه در سالن شمارهي 2 سينما سپيده برگزار ميشود.
محمدعلي حجازي، مدير مركز نمايش فيلمكوتاه معاونت سينمايي حوزهي هنري ضمن اعلام اين خبر افزود: اين برنامه با هدف تقويت سينماي ملي، اعتقادي و انساني درعرصهي فيلمكوتاه و همچنين توسعهي صنعت فيلمسازي كوتاه باحمايت اين مركز از توليدكنندگان فيلمكوتاه به اجرا در ميآيد.
حجازي ادامه داد: برنامهريزي براي راهاندازي اين حركت از شهريورماه سال گذشته آغاز شده و تاكنون تعداد زيادي فيلم كوتاه داستاني و مستند دريافت كردهايم. علاوه براين مجوز نمايش عمومي اكثر اين فيلمها را از ادارهي كل ارزشيابي و نظارت سينماي حرفهاي وزارت فرهنگ و ارشاداسلامي دريافت كرده و جدول زمان اكران آنها را نيز بستهايم.
مدير "سينمافردا" به اعلام عناوين فيلمهاي نخستين برنامهي اين سينما پرداخت و گفت: "معراج" و "بنبست مهربان" از ساختههاي "نرگس آبيار" ، "سبقت" به كارگرداني "قاسم ميراعلمي" و "سين هفتم" ساختهي "هوشنگ حسيني" بههمراه مستند "دماغ ايراني" ساختهي مشترك "شهرام ميراباقدام" و "فرهنگ آدميت" درنخستين برنامه روي پرده رفته و سپس نشست نقد و بررسي اين فيلمها باحضور كارشناسان درسالن مذكور برپا خواهد شد.
"محمدعلي حجازي" درپايان خاطرنشان كرد: راهاندازي بازار فيلم كوتاه درداخل كشور، تلاش براي حضور فيلمهاي كوتاه اين برنامه درجشنوارههاي بينالمللي و بازارهاي جهاني و اكران اين فيلمها در شهرستانها از ديگر برنامههايي است كه اين مركز درصدد اجراي آنها است.
گفتني است كه اكران عمومي فيلمهاي كوتاه دربرنامهي "سينمافردا" ساعت 18 دوشنبههاي هرهفته در محل مذكور برگزار ميشود و علاقهمندان براي ديدن اين فيلمها ميتوانند در زمان يادشده به سينما سپيده واقع درتقاطع خيابانهاي وصال و انقلاب مراجعه كنند.
***
برنامه «نور، صدا، دوربين، خنده» با نمايش و نقد فيلم تعطيلات «آقاي بين» سهشنبه 28 خردادماه در سالن شماره 2 تالار انديشه برگزار ميشود.
اين برنامه كه به بررسي كمدي موقعيت در فيلمهاي روان اتكينسون (مستربين) ميپردازد، با حضور امير پوريا و سعيد قطبي زاده به عنوان منتقد در ساعت16:30 روز ياد شده توسط دفتر طنز حوزه هنري برگزار ميشود.
***
51 اثر ويديويي كوتاه ايراني در بخش مسابقه سينماي ايران بيستو دومين جشنواره بينالمللي فيلمهاي كودكان و نوجوانان رقابت ميكنند.
در اين بخش از جشنواره فيلمهاي "آن كس كه مادر است" ساخته فرهاد عليزاده، "الا" از گلزار راستجو حرفه، "بارون مياد جر جر" از مهين جواهريان ، "بازي واقعي" از مجيد حسين شيرودي , "بومرنگ" از داريوش غريبزاده , "به اندازه دو تا چشم" از قربانعلي طاهر فرد, "به دنبال فرشتهها" از پژمان علي پور , "بيا همه خوابند" ساخته زهره زماني خلفلو , "پليس هاي كوچك محله" از بزرگمهر صفورا , "پنجره" از اكبر شهبازي , "پهلوانان" از سياوش زرين آبادي , "توي گوشم زمزمه كن" از مريم صحرانورد, "چاووش" از فرخ حنيفه نژاد زيبايي, "چرا سگها از گربهها متنفرند؟" از ليدا فضلي , "چشمهايش" از مرتضي مطوري , "حجم سكوت" از احسان بينا , "خاله ستاره" (كرم ابريشم) از هدا صدرالحسيني , "خانه فاطمه كجاست؟" از فريدون نجفي, "خانهي آبي" از جمال اسكويي , "خرمگس" از شهرام حيدريان , "خورجين خورجين خاك تا رسيدن به افلاك" از روزبه سخاوتمندي , "دانشمندان بزرگ" ( بيهقي) از فرخ يكدانه , "در خانه ما" از مريم كشكولينيا , "دوستان دريايي" از محمد مهدي خداكرمي , "رنگ عشق" از علي نوري اسكوئي , "زنگ آخر" از روح الله مسرور , "زنگ احساس" از عليرضا فرد, "سايه حضور" از عليرضا فرد, "سنگ و نيرنگ" از حسن عليرضائي , "شب رنگي" از حسين معماري , "شكارگاه" از سيد وحيد حسيني نامي , "شيرهاي آلواتان" از بهروز سلطاني فر و "عسك" از ليلا نخعي در اين بخش از جشنواره به روي پرده ميرود.
ديگر فيلمهاي اين بخش از جشنواره عبارتند از : "عكس يادگاري" از جمشيد مجردي , "فاصله" از هوشنگ ميرزايي , "فرشته مادر بزرگ" از هاشم عليايي مقدم , "قلب كوچك" از پژمان عليپور , "كودكي من" از نيلوفر علي اكبري , "لحظههاي جادويي" از مانيا ورداني فراهاني , "ماهي هاي قرمز حوض آبي" از محمد هادي اميني , "مرگان" (شكارچي) از جعفر نور محمدي , "من و داداشي" از فاطمه حلاجيان , "نشانه هاي پيروزي" از اصغر شيرواني , "وقتي بابا نبود" از مهدي نصيري سنجاني , "هشت سالمه" از موسي پايين محلي , "هشدار دهنده آب" از علي زراعي جلال آبادي , "هواي تازه" از محمد رضاپور , "يك اشتباه" از مريم رنجبر , "يك دامن اطلسي" از محمد اسلامي , "يك قدم تا 5 حرف" از آذر خورشيدي و "يك تجربه" از حميد نخعي .
يك پروانه زرين در بيست و دومين دوره جشنواره بينالمللي فيلم هاي كودكان و نوجوانان به بهترين اثر ويديويي كوتاه اهدا
ميشود.
انتهاي پيام
يکشنبه 26 خرداد 1387
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: ايسنا]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 434]