واضح آرشیو وب فارسی:باشگاه خبرنگاران: پایدارترین "سامانه دفاع موشکی جهان" چیست؟ + مشخصات و تصاویر
سامانههای دفاع موشکی میتوانند یک آسمان امن را برای کشوری که از این سیستمها استفاده میکند به وجود آورند.
به گزارش خبرنگار دفاعی امنیتی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سامانههای دفاع موشکی نقش مهمی در مقابله با هواپیماها و جنگندههای متخاصم دارند و در این زمینه طیف گستردهای از این تجهیزات در کشورهای جهان یافت میشود.
*** مزیت سامانه دفاع موشکی "سام"
سامانههای دفاع موشکی میتوانند یک آسمان امن را برای کشوری که از این سیستمها استفاده میکند به وجود آورند و در این زمینه سیستم های پدافندی "سام 6" توانمندیهای گستردهای دارند.
"سام 6" بنا به گفته منابع رسانهای یک سیستم دفاع موشکی متحرک بوده که قابلیتهای گستردهای برای مورد اصابت قرار دادن جنگندههای کشور متخاصم دارند.
این سیستم دفاع موشکی در دهه 60 میلادی برای مقابله با جنگندههای "فانتوم" طراحی و تولید و در دهه 70 میلادی دهها فروند جنگنده ارتش اسرائیل با سامانه پدافندی برخی کشورهای عربی سرنگون شد. سامانه دفاع موشکی "سام 6" توانمندیهای بالایی در جنگ الکترونیک دارند و با توجه به استراکچر ویژه آن آسیبپذیری کمتری در نبردهای الکترونیکی دارند.
"سام 6" قابلیت مانور بالایی دارد و احتمال برخورد آن به هدف 70 درصد به ازای یک موشک است است. این سامانه در جنگ(دهه 70 میلادی) بین برخی کشورهای عربی و اسرائیل باعث شوک خلبانان اسرائیلی شد، زیرا خلبان جنگنده متوجه قفل شدن موشک بر روی هواپیمای خود نمی شد؛ از این رو به آن لقب 3 انگشت مرگبار داده بودند.
ارتش رژيم صهيونيستي به کمک حامي خود يعني آمريکا، توانست با طراحي نقشه فريب و ايجاد هدف های کاذب، محل سامانه های "سام 6 " را شناسايي و تعداد زيادی از آن ها را منهدم کند.
سامانه موشکی "سام 6" یک سیستم مجمتع بوده و از آتشبار و رادار تشکیل شده و رادارها معادل 75 کیلومتر و موشکهایی که با لانچر حمل میشوند؛ برد تا 30 کیلومتر دارند. موشک برای رهگیری هدف از سامانه هدایت راداری نیمه فعال بهره می برد؛ یعنی موشک بازتابش امواج رادار زمینی را از هدف گرفته و به تعقیب آن می پردا .زد"سام 6" از خودروهای دو مرحلهای با سوخت جامد کمک میگیرد و هر موشک این سامانه که روی لانچر سوار می شود؛ طولی قریب به 6 متر، وزن سرجنگی 56 و وزن کلی قریب به 600 کیلوگرم است.
"سام 6" بر مبنای تجارب عملیاتی و بهسازی های یک سامانه آمریکایی در زمینه رادار و جنگ الکترونیک ساخته شده و نسل اول آن در سال 1979 و نسل دوم آن در سال 1998 وارد خدمت شده است.
در ساختار اصلی این سامانه به هر لانچر، یک رادار هم اختصاص داده شده که این یکی از عوامل استقلال عملکرد بیشتر و پایداری بالاتر در برابر جنگ الکترونیک دشمن بوده و مجموعه ویژگی های مطرح شده از این سامانه باعث شده تا کارشناسان نظامی دنیا، نسل آخر "سامانه موشکی "سام 6" را پایدارترین سامانه پدافند هوایی موشکی دنیا بدانند.
سامانه موشکی "سام 6" ساخت اتحاد جماهیر شوروی سابق بوده که 10 دقیقه زمان بارگذاری آن طول می کشد و میتوان در مدت کوتاهی آن را از یک مکان به مکان دیگر منتقل کنند.
سیستم دفاع موشکی "سام 6" به بیش از 20 کشور جهان صادر شده و بر اساس گزارش جنگهای دهه 70 میلادی از موفقترین سامانههای پدافند هوایی به حساب میآید. این سامانه موشکی بر روی تریلرهای "اس پی یو" حمل میشود و لانچر این سامانه 3 موشک را حمل میکند، دارای یک رادار و یک دوربین تلویزیونی بوده که در صورت لزوم از آن استفاده میشود.
سامانه موشکی "سام 6" در کشورهایی همچون الجزایر، ارمنستان، بلغارستان، کامرون، چاد، کوبا، مصر، جمهوری چک، مجارستان و ... استفاده میشود. لانچر سامانه موشکی "سام 6 " دارای وزن بیش از 20 تن، قابلیت تحرک و جابجایی 360 درجه و سرعتی بین 25 تا 40 کیلومتر و طول معادل 7 و عرض بیش از 2 متر را داراست.
***ایران و سامانه موشکی "سام 6"
ایران نیز از سیستم "سام6 " استفاده می کند و سامانه موشکی "سام 6" برگ برنده جمهوری اسلامی ایران در نبردهای هوایی است. این سامانه میتواند سد راه جنگندههای ارتش اسرائیل در صورت حمله هوایی شود، هر چند که در صورت حمله هوایی ارتش رژیم صهیونیستی "تل آویو" و "حیفا" با خاک یکسان میشود.
برخی کشورهاي عربي از جمله عراق ، سوريه ، ليبی و ساير کشورها از جمله رومانی ، هند و ويتنام دارای اين سامانه می باشند، حتی آمريکا نيز تعدادی از اين سامانه را که توسط رژيم صهيونيستي به غنيمت گرفته شده بود، در اختيار دارد و برای آموزش خلبانان از آن ها استفاده می کند.
قیمت هر اکیپ سامانه موشکی "سام 6" 25 میلیون دلار بوده و به عبارت بهتر اگر بخواهیم یک اکیپ از سامانه موشکی مذکور را تهیه کنیم که شامل لانچر موشک و رادار است عدد معادل 75 میلیارد دلار با دلار 3 هزار تومانی باید پرداخت کنیم.
گزارش از محمد زرچینی
۲۹ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۲۱:۲۱
این صفحه را در گوگل محبوب کنید
[ارسال شده از: باشگاه خبرنگاران]
[تعداد بازديد از اين مطلب: 55]